Alonso: "Rakiplerimiz Kendi İşlerine Baksın"

yazar:

kategori:

2010 sezonunun bitimine 2 yarış kala Alonso lider konumda ve Red Bull Racing Patronu Christian Horner bu haftaki açıklamasında, İspanyol pilotun Hockenheim’deki takım emri tartışmalarının ardından şampiyon olmasının hayal kırıklığı yaratacağını söylemişti.

Stefano Domenicali ise bu sözlere cevap olarak ellerinde RB6 gibi bir araç olması halinde sonucun şimdiden belli olacağını, şu anda şampiyonluk mücadelesinde yer almalarının mucize olduğunu ifade etmişti.

Diario Sport’a konuşan Alonso: “Kendi sorunları çözememiş, konuyu saptırmaya çalışan bazı favori takımlar var.”

“Ama biz bütünleşmiş bir takımız. Her yarışta bunu gösteriyoruz, Felipe (Massa) ile olan ilişkim de buna dahil”

“Sizi sinirlendiren veya baskı altına almaya çalışan medya stratejileri her zaman vardır”

Bir başka söyleşide O Estado de S.Paulo gazetesine konuşan Alonso, Brezilya’daki imajının pek iyi olmamasından endişe etmiyor.

Alonso: “Birçok ülkede benim imajımın iyi olmadığını söylüyorlar. Ama havaalanına indiğimde veya otele, piste gittiğimde gördüklerim tam tersi.”

“Bu konuda endişeli değilim. İşim, pistte sonuçlar elde etmek ve yaptığım işle takımı mutlu kılmak”

İspanyol pilot ayrıca Brezilyalı taraftarların, Pazar günkü yarışta Massa’nın kendisine yol vermesi halinde durumu anlayacaklarını umuyor.

Alonso: “Anlayışla karşılayacak olanlar, bu sporun karmaşık olduğunu ve en azından Ferrari’den takımın önce geldiğini biliyorlar. Elbette anlamayacaklar da olacak.”

“Ama benim görevim, taraftarların görüşlerini anlamak değil, pistte işimi yapmak.”

Alonso son olarak Massa’nın şimdiye kadar sahip olduğu en zayıf takım arkadaşı olduğu yönündeki sözleri de reddetti.

Alonso: “Hayır. Felipe çok becerikli, %100 profesyonel. Ocak ayından Aralık ayına kadar kendi amaçları için çalışıyor.”


Yorumlar

  1. Cevaplıyalım güzel kardeşim o kanat vettel daha hızlı olduğu için ona takıldı olay budur.Bukalemun gibi isim değiştirmiyoruz yorum kaldırmayan bir yönetim var burada alonsoya laf ettirmeyecekler akıllarınca oldu gözlerim doldu.Bekleyip görelim yarışları herkese başarılar.

  2. evet çok halısın be şampiyon. herkes kendi işine baksın. ikiyüzlülük onların yaptıkları. başka birşey değil. resmen senden tırsıyolar:)))

  3. İtalya ittifak grubunu bıraktı İtilaf grubuna geçti bak o da var şimdi es geçme sonra ittifak grubunda yer alan tek Balkan ülkesi Bulgaristan oldu Japonya Almanya dan sömürgelerini geri alınca çekilen ilk devlet oldu bunlar da var

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Türkler yalan söyleyeneleri de sevmez.Aynı zamanda bu millet,ingiliz oyunlarını da sevmez.Daha doğrusu ingilizlerin ve ona özenenlerin hiçbirini sevmez.Çanakkale de olduğu gibi.

  5. Alonsoya yorum yapanları yasaklamayacaklar ozaman gerçekler acıtıyorsa bu benim ve diğer takımları ve sürücüleri tutan fanların değil buranın sorunudur eleştiriye izin veremiyorsanız dediğim gibi alonsof1 yapın sitenin adını daha güzel olur ona göre yorum yapılır sitede..

  6. küfür etmedimki saygısız dedim görüşümü söyledim saygınız varmı gerçekten diğer taraftarlara ? Neden alonsoyu sevmiyoruz dediğimizde – ler veriliyor yada gerçekler söylenince kavga ediliyor bunu kendinize bir sorun sonra saygıdan sevgiden bahsederiz.

  7. – repler gerçeklerin alonso ve taraftarlarını ne kadar içine oturduğunun göstergesi yorumlarımı herkes görsün ve zevkle okusun 🙂

  8. Birçok ülkede benim imajımın iyi olmadığını söylüyorlar

    sen bir de Türkiye'yi gör.

    Malum biz Türk'lerin, ekmeğini yediği yere ihanet eden insanlar hakkındaki düşünceleri tektir.

  9. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    Alonso doğru söylemiş sene başından beri yemediği nane kalmayan horner efendi şimdide psikolojik oyunlarla deniyor şansını..

    peki sizin pilotlardan biri şampiyon olsa sizce anlamsız olmayacakmı habire birinin kanadını diğerine takıyorsunuz sürekli vettele oynuyorsunuz..

    bu sorumu o bukelamun gibi isim değiştiren redbulcu arkadaş cevaplar sa hoş olur.

    ayrıca kelimelerimizi seçerken telaffuz da edelim,hiç kimse kimseye saygı konusunda saygısız diyemez uslubunuza dikkat edin.

    2 yarış var her an her şey olabilir hayırlısı.

    sizin desteklediğiniz veya bizimkilerden biri..

    şampiyonu tebrik ederiz.budur daha konuyu dallandırmayın.

  10. bak arkadaşım son iki yarış kala şampiyonluk kızışmış bir durumda e yeni şampiyonun belli olmasına kalmış 10 gün tabi ki daha çok hangi pilotlar göz önündeyse onların haberleri olur onlar övgü alır yada yerilir siteyi zor durumda bırakan hepimiz için söylüyorum kurallara uymadan yazmamız değil mi bu ara hepimiz çok agresifce yorum yapıyoruz vede yorumlara baktığğında sende görürsün herkes diyalog halinde resmen birbirine büyük-küçük dokundurmalarda bulunuyor hepimiz dahiliz arkadaşlar son zamanlarda yaptığımıza bakın sokakta futbol yorumu yapmıyoruz ki elit bir spor olan f1 le ilgileniyoruz hepimiz kendi çapında ve sürekli siteyi topa tutmanız adil değil

  11. zannımca Mclaren ve Ferrari bu konuda oldukça avantajlı olucak ellerinde olan verilerden dolayı tabi 3 takımda gelişimini durdurmadı şu ana kadar içinde bulunduğumuz sezonda geleceğe yönelik hazırlıklarada başlanmadı bu Red Bull un işine gelmiyor

  12. sağolasın bende öyle biliyorum ama emın olamadım hatta horner baya endişeli kers olmasın hareketlı arka kanat olsun diye…

  13. King of the Formula1 FA avatarı
    King of the Formula1 FA

    Vallahi ben artık bunları kişiliğe bağlarım.
    Az önce ne demişim; ''Bu seneki şampiyonada kim şampiyon olursa ayakta alkışlayacağım. Aynı şekilde kim kaybederse. Sonuçta Hamilton'a, Webber'e, Vettel'e veya Alonso'ya bir kinimiz yok olamaz.''

    Eğer dediğin gibi olursa artık onlar Formula1 taraftarlığından çıkmış lafta ''Formula1 izleyicisi yada taraftarıdır''.

    Saygılar.

  14. zaten kmse yuhalamazda bizim endişemiz eğer alonso bu sene şampiyon olamassa burda bi sene boyunca kendi pilotlarının wrc'de ne yaptığına bakmadan alonso hakkında susmayacak dalga geceçek bir azınlık var

  15. King of the Formula1 FA avatarı
    King of the Formula1 FA

    Diğer, sadece Formula1 izleyicisi olan arkadaşları burada rahatsız ediyor ama.
    Buna bir çözüm bulmak gerek.
    Site yönetimi arkadaşlarımızda bu eylemlere iizn vermemeli dostum.

  16. kendini tatmin ediyor arkadaş rahatlıyo :)))

  17. Pardon ama Alonso ve taraftarlarına saygısız deme cürretini nerden buluyorsun. Sen önce saygılı konuşmayı öğren ve ondan sonra gel !

  18. Bekliyelim görelim en doğrusu bu dostum.

  19. bak arkadasım sizde saygısızsınız diyipte sahsımıza laf söyleme adamın bu sitede senın dedğin kadar demeçleri yok yarıs öncesi demecleri yarıs sonrası demecleri bide gerikafalı hornerin lafından sonra bu demeci var işte siteyi beğenmiyorsan bak sağ üstte x işareti var basar ve cıkarsın Ayrıca kimsenın rehavete kapıldığı havaya girdiğide yok sadece yarıs sonunda kutladığımız 1.lik var.Noldu zorunuza gtti galiba 47 puan gerideyken hersey güllük gülistanlıktı değilmi.ama şimdi öyle değil bütün pilotlar ve takımlar için tehlikenın yeni adı:

    FERNANDO ALONSO…

    Bilmem anlatabildimmi??

  20. Son birde açıklama yapayım içimde kalmasın bu adamı okadar çok büyütüyorsunuzki görende birşey sanıcak şimdi mclaren e laf edebilicek biri varmı soruyorum ? alonso mclaren'den kötü bir pilot olduğu için mi ayrıldı hayır; eşit şartlarda yarışmayı kabul etmediği için gitti. mclaren, ilkelerinden ödün vermemek için alonso gibi bir pilotu gözden çıkarmayı bilmiş, ilkeli bir takım yani alonso burda tutunamayacağını anladı çünkü hamilton gibi bir arkadaşı olacakdı massa gibi ona kucak açıcak biri değil !

  21. King of the Formula1 FA avatarı
    King of the Formula1 FA

    Alonso sen zaten şampiyonsun hemde Çifte Şampiyon 🙂
    Bu sene şampiyon olamassan seni yuhlayamazlar. Yaklaşık 50 puandan buralara gelmek beceri ister.

    Bu seneki şampiyonada kim şampiyon olursa ayakta alkışlayacağım. Aynı şekilde kim kaybederse. Sonuçta Hamilton'a, Webber'e, Vettel'e veya Alonso'ya bir kinimiz yok olamaz. Onlar Formula 1 starı bizde taraftarlarıyız.

  22. O işi geçiceksiniz dostum şu sitede bile yöneticiler bu diaza laf ettirmiyosa kimse gelip bana burda tarafsızlıktan trf1 den bahsetmesin bu adamın haberlerinden başka haber mi var ? girin birde diğer siteleri inceleyin sitenin adı alonsof1 olmuş gidiyor dur diyen yok alonsoya yorum yapana neler diyorsunuz görüyoruz alonso gibi siz taraftarlarıda saygısızsınız kişilerin görüşlerine saygı göstermiyorsunuz varsa yoksa alonso ama bu işler öyle değil erken rehavete kapılmayın bence iki yarış bittikten sonra patlıcan gibi olursanız çok üzlürüm insan olarak size.

  23. King of the Formula1 FA avatarı
    King of the Formula1 FA

    @Sebastian Vettel dostum. Nick ini değiştirmişsin yine. Önce Tickhi, sonra Mark Webber şimdide Sebastian Vettel mi?

    Amacım ortalığı karıştırmak değil. Ama böyle isim değiştirerek her haberde olay yaratıyorsunuz. Amacınız ne bilmiyorum ki.

  24. sen ne dediğinin farkındamısın adamı zorla konusturdunuz.Ayrıca ALonso konustuğu zaman ben şampıyon oldum diyemı konustu.her zaman rakıp takımlara saygı duyarak demec verdi.mutevaziliğini hep korudu havaya girmedi 47 puan gerideyken nasıl demecler verıyosa suan 11 puan farkla liderkende yıne aynı tarz yorumlar verıyor.

  25. Biz kendi işimize bakıyoruz ama nedense hep senin haberlerin var şampiyonmu oldun ? hayır ozaman susucaksınız bilmem anlatabildimmi

  26. mecburi diye biliyorum

  27. güzel bir haber. aslında diaz sinir sistemine hakim olduğunda çok basit bir taktik uygular, burada resmen raydan çıkmış. ve karışmaması konulardada yorum yapmış.

    mesela
    singapur 2008 de ne oldu diye sorsanız alacağınız cevap belli
    -bilmiyorum.

    almanya 2010 da ne oldu. cevap
    -bilmiyorum.

    ama şimdi sinirlerine hakim olamadığı cevaplar vermiş.

    bu iyi haber.

  28. müthiş cevap bi alonso dan bı de senın gıbı guzel ayn pılotu desteklediğim bı kardeşimden:)

  29. Birçok ülkede benim imajımın iyi olmadığını söylüyorlar. Ama havaalanına indiğimde veya otele, piste gittiğimde gördüklerim tam tersi

    bu cevp yeter antı alonsoculara

  30. burak bocek avatarı

    Sen işini yapıyorsun herkese pistte ne kadar rekabetçi ve tehlikeli bir rakip olduğunu gösterdin.Adamlar tırsmaya başladı normal bu konuşmalar Alonso.Sen bir de burdakileri gör.Her yarış gözlerini üzerine dikmiş,dualar eden,fotolarınla paylaışım sitelerinde alaylar edenler,kazanırsan bırakırım yorumu ya da atlarım bir yerden diyenler daha nice sapıtanlar var.Allah'tan akıl fikir diliyorum onlara işleri zor gerçekten fazla kaptırmışlar.Pek sağlıklı görmüyorum kendilerini.Devlet meselesi haline geldi adamın kazanıp kazanmayacağı öyle ki bazı arkadaşlar elleridne olsa camilerde fetva vericek bu adam şeytandır kazanmasın diye toplu duaya çıkacaklar.Lakin Allahın dediği olur kadar kısmet kim hakettiyse zaten hepimiz göreceğiz.Bu sene Ferrari adına ilk yılın.Kişisel hatalar ve talihsizliklerden 60 küsür puanıda pistte bıraktın ve o çok hızlı rakibimizde öyle.Çamur atmaya öküz altında buzağı aramaya gerek yok.Kimi den açılan boşluk fazlasıyla dolmuş.Amansız bir mücadele içinde 5 zafer kazanıp 5 adaydan lider konumda olmak 47 puan geriden gelip geçmek yani kabaca 69 puan daha fazla almak o zamanki liderden.Aracın gelişim potansiyelide bizi sonraki seneler için umtulandırıyor.Bu sene kazanman çok çok önemli aslında bizler daha yolumuz olduğunu biliyoruz ama senin kaybetmen halinde 1 yıl susmayacak olan büyük bir topluluk var.Sustur hepsini Alonso başarılar

  31. domenicallinin cevabı daha güzel.

  32. Doğru.. güzel cevap fakat asıl mesele söylediklerinin doğru olması.

  33. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alaycılar,bel altıcılar dolmadan bir yorum da ben yazayım.Malum, konu Alonso olunca o sayfanın kilitlenme olasığı yüksek.

    Eğer bir basın muhabiri Brezilyada yani Massa'nın evinde ''Bugüne kadar ki en zayıf takım arkadaşının Massa olup olmadığını ''sorabilecek kadar bilgisiz,cahil ve küstah olabiliyorsa buna pes derim.Alonso bu numarayı yutacak birisi değil.Böyle bir soruya evet en zayıfı Massa'dır demesini bekleyecek kadar aciz birileri var.
    Buradan da anlaşılacağı gibi sadece laf olsun torba dolsun diye tuzak sorularla öküz altında buzağı arıyorlar.

  34. anlamadığm şey bu horner alonsoyu psikolojik acıdan etkilemekmi istiyor. bence bosuna uğrasmasın yoksa kendi psikolojisi bozulcak:)

  35. birşey sormak istiyorum cevaplayan olursa sevınırım 2011'de KERS mecburmu yoksa 2009 gibi isteyen takımmı kullanabilecek

  36. inşallah dostum ALonso Ferrari'de kaldığı sürece destekleyeceğim diğer fanlara karsı savunacağım pilottur.
    Şampiyonluğa giden yolda çekılen çile kutsaldır.

    3.dünya şampiyonluğu kulağa hoş geliyor… 🙂

  37. MagicAlonso avatarı

    gerçekten öyle en sonunda patlamış Alonso.sen merak etme aslanım biz ömür boyu senin taraftarın olarak kalacağız.Bu harika sezonda göstermiş olduğun mücadele ve aldığın neticeler bizi fazlasıyla mutlu etti.Umarım bu harika sezonu bir şampiyonluk kupasıyla taçlandırarak sonlandırırız.

  38. sonunda konusturdular adamı şimdiye taş olsa çatlardı yaaa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir