Webber: "Red Bull'un Favorisi Vettel"

yazar:

kategori:

Bu sene Red Bull’un Vettel’i desteklediği şeklindeki düşünceler ilk olarak Türkiye’de yaşananlardan sonra ortaya çıkmış ve Silverstone’da tavan yapmıştı. Daha sonra ise bu konuda bir durulma yaşandı.

Son 2 yarışa girerken Mark Webber, şampiyona lideri Fernando Alonso’nun 11 puan arkasında 2. sırada yer alırken Sebastian Vettel ise 5 puan geride.

Webber “Teknik açıdan her şey çok iyi ancak duygusal açıdan her şey açık değil mi?”

“Tabiki genç olduğunuzda duygu da o yönde olur. Bu işler böyledir.”

“KEsinlikle iyi olan ise çok harika bir fırsat elde etmiş olmam ve harika araçla bazı harika şeyleri başardık. Ve bunu başardım.”

“Hayatta bazı favori şeylerim vardır. Birlikte olmak istediğim insanlar var. Bu işler böyle. İnsanın doğası gereği.” dedi.

Takım, takım emirleri konusunda olumlu olmasa da Webber, işleri doğru yönetememeleri halinde şampiyonluğu kaçıracakları konusunda endişeli.

Webber “Ben sürücüyüm ve mücadele ediyorsanız her zaman risk vardır ve birbirinizi yarış dışı bırakma olasılığı vardır. Ya da istediğiniz gibi mücadele edip sonunda şampiyonluğu kazanamayabilirsiniz.”

“Ancak karar bana ait değil ve bana göre gerçekten önemli olan bu işin üstesinden nasıl geleceğimiz. Bunu takımı yönetenlere sorabilirsiniz.” dedi.

Puan tablosunda Vettel ile pozisyonlarının tam tersi olmasında kendisinin de eşit destek alıp almayacağının sorulması üzerine Webber “Bu zor bir soru ve zor bir durum.”

“Bu takımda gerçekten iyi çok insan var ve bu sene şampiyonluk kazanma düşüncesinden geri adım atmış değiliz.”

“Kariyerlerimizin farklı bölümlerindeyiz bu yüzden bazılarının hayal edebileceği kadar kolay bir durum değil. Bu konuyu çok fazla düşünmek zorunda kaldım.”

“Öyle ya da böyle Seb hiç lider olamadı ve ben oldum bu yüzden tüm yarışlarda ne olduysa oldu geride sadece 2 yarış kaldı ve sonunda skor tablosunu göreceğiz.”

“Şampiyonluğu kazanma mücadelesindeki tutumumuzun doğru olup olmadığını Abu Dhabi’den sonraki pazartesi günü göreceğiz.” dedi.

Webber yine de kendi sezonundan ve performansından memnun olduğunu söyledi.

Webber “Sezon öncesinde bana 4 yarış kazanacağımı, 9 defa podyuma çıkacağımı ve şampiyonluk mücadelesi vereceğimi söyleseydiniz bu sansasyonel olurdu.”

“Hâlâ kekin üstüne kremasını koyabilirim ve bundan keyif alırım ancak başaramazsak bile pazartesi sabah güneş doğacak.” dedi.

Webber ayrıca Gerhard Berger’in Kore’den sonra kendisiyle ilgili suçlmalarını kabul etmedi. Berger, Webber’in kasıtlı olarak arkasından gelen sürücüleri yarış dışı bırakmaya çalıştığını iddia etmişti.

Webber “Gerhard’ın da zamanında çok kötü kazaları olduğunu biliyorum ve benim de oldu.”

“Ne kendimi ne de başkalarını ihtiyacım olandan daha fazla tehlikeye sokmadım. Aracın kontrolünü kaybettim ve Berger’e göre bir anda aracın kontrolünü tekrar kazandım ve insanları yarış dışı bırakmaya çalıştım… Ben akıllıyım, öyle değil mi?” dedi.


Yorumlar

  1. Webber kerblerin üstüne çıkarçıkmaz sipin atmadı diyorum bende sadece. Mesela Alonso nun Spa da yaptığı kazada Kerb çıkar çıkmaz attı spini. Çünkü virajın çıkışında yakalandı, Webber girişinde.

  2. herkes hata yapabilir.alonso da hangi yarıştı bu yıl yağmurlu yarışta körblerden sıçradı ve yarış dışı kaldı.aynı webber gibi

  3. kasap olsada olmasada.harbi adam vesselam webber adam gibi adam.gözünü budaktan esirgemiyor.webber şampiyon olursa onun adına sevinirim gerçekten.

  4. webber yine mükemmel konuşmuş.

  5. Ne yazık ki pilotlar senin tv'den kuşbakışı izlediğin kameralardaki kadar rahat bir görüş açısına sahip olmuyorlar.Herşey anlık bir şekilde gelişiyor ve kerbin üstüne çıktığını anladığında arkası çoktan kopmuş oluyor, daha önce hiç real'de gerçek hayatta araçla kaza yaptıysan bile anlayabilirsin.Red Bull'a gelince Webber'i destekliceklerine dair haber gördüm, şimdiye kadar nerdeydiniz diyorum.

  6. Kendi desteklediği pilotların süründüğü ve 2. pilot damgasını yediği bir dönemde Webber'i eleştirmek sanırım biraz haksızlık olur.Webber'in şampiyonluk yoluna gelince Red Bull'un şampiyonluğu kazanamazsa bunun tek nedeni kenar yönetimi olur.Futboldan örnek verirsek şampiyonluk kaybedildiğinde direk oyuncular ve t.direktör suçlanır ama yöneticilerde hiç sorun aranmaz.Burada da red bull idari yönetimi ve pit duvarının gerek psikolojik, gerekse taktiksel açıdan yaptıkları hatalar Webber ve Vettel'i bu duruma getirmiştir.Red Bull'un en hızlı araçlarla şampiyonluk yolunda ilerleyememesinin başlıca nedeni taktik&strateji yönünde bir beyin'in olmamasıdır.(Örnek;R.Brawn)
    ''Hâlâ kekin üstüne kremasını koyabilirim ve bundan keyif alırım ancak başaramazsak bile pazartesi sabah güneş doğacak." Sözüne kesinlikle katılıyorum.Webber hedefinden şaşmıyor ama ona 2 sene önce böyle birşey vaad etseler güler geçerdi herhalde.Webber eline nasıl bir fırsatın geçtiğini biliyor ve bunu değerlendirmek isticektir ki bu sene alonso veya webber hangisi şampiyon olursa şampiyonluğu hak etmiş olacaktır.

  7. Vay anasini ya, 10 yildir F1 pilotundan daha iyi biliyor bazilarimiz nerede gaza basmasi, nerede frene basmasi gerektigini 🙂

  8. çok haklısın dostum bu araçla alonso yada hamilton çoktan 2-3 yarış önce şampiyonluğu aldıydı. webber sadece vettel'den daha iyi işler yaptı onunda nedeni vettel çok fazla hata yapıyor yoksa şimdi çoktan şampiyon olmuştu.

  9. Sende akıl olsa, kerblerin üstüne çıktıktan sonra gaza basmazdın ve hala şampiyona lideri olabilirdin.

    Birde başkalarınıda yarış dışı bırakmak salak olduğunu göstermez, kendince kurnazlık yaptığını gösterir. Bence ise şampiyonluğu böyle kazanacak biri, sadece kupada ismini görebilecek biridir.

  10. webber de öyle başarılıyım çok iyi iş çıkarıyorum gibi havalara girmesin. hepimiz seyrettik geçen 17 yarışı. webber başarılı ve iyi iş çıkarıyor ama, yalnızca takım arkadaşı vettel ile kıyaslandığında. yoksa altındaki araç ile çok daha iyisini başarmalıydı, şampiyonluğu 3-4 yarış önceden garantilemek gibi.

    bu kadar üstün bir araçla nasıl işler sarpa sarılır, red bull pilotları bu yıl fazlasıyla gösterdiler bunu. ikisi de üst düzey pilot değiller. ve nasıl ki 2009 toyota aracı pilotları nedeniyle heder olup gitti; RB6 da aynı sonu paylaşabilir.

    bir de şuna takıldım; "Ne kendimi ne de başkalarını ihtiyacım olandan daha fazla tehlikeye sokmadım." ihtiyacın olan ne, bunun sınırı ne?

  11. efendimayin  avatarı

    Webber abartıyor sadece psikolojik olarak vettel desteklendi. Mesela webber korede tamamen sürücülük hatası yapıp yarış dışı kaldı yoksa 25 puanı alacaktı rb ne yapsın? Hep vettelin aracı arıza çıkarıyor webberin araç Maaşallah taş gibi üstelik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir