Massa Hapse Girebilir!

yazar:

kategori:

Brezilya’da spor sorunlarıyla ilgilenen savcı Paulo Castilho, Massa’nın Brezilya’da takım emrine uyması halinde suçlu bulunabileceğini söyledi.

Castilho “Massa ya da bir başka sürücü, her kim yarışın sonucunda etkili olursa tutuklanıp mahkemeye çıkarılabilir. Bu kesin olarak olacağı anlamına gelmez ancak kuralların çiğnenip çiğnenmediğine yerel hakimler karar verirler.” dedi.

Castilho’nun bahsettiği kurala göre herhangi bir sportif etkinlikte sahtekarlık yapmak ve buna katkıda bulunmak o sporcuyu suçlu duruma düşürüyor.

Massa, kendi evindeki yarış öncesinde gerekli olması halinde takım arkadaşı Fernando Alonso’ya yardıma hazır olduğunu söylemişti.

Castilho “Eğer takım emirlerinin sonucu adil olmayan bir şekilde etkilediğine dair kesin kanıtlar olursa o zaman yerel yetkililer, ilgili kişileri tutuklatabilirler.” dedi.

 


Yorumlar

  1. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    sen f1 in başkanı olmalıymıssın 🙂

  2. Sertuğ Ünal,
    Mükemmel yorum.Ellerine sağlık..

  3. noluyo lan derken tam,
    densiz ve işi gücü olmayan bir boşboğazın kendine eğlence çıkarmaya çalıştığını anladım.
    Allah akıl fikir versin, hadi git işine..

  4. ne güldüm bu habere ya:))) iyi geldi.

  5. faruk sapmaz avatarı

    eyvallah kardeş,çok saolasın,benim de bu konuda şüphelerim vardı seninde söylediklerini görünce bu konuda ki kaygılarımın ve şüphelerimin çokta yanlış olmadığını gördüm…mesela 2006 interlagosta alonso şampiyon olmasına rağmen neredeyse hiç gösterilmedi,,,schumimüthiş bir yarış çıkartmıştı kesinlikle şapka çıkartılması gerekir ama orada da yarışı ikinci bitiren alonso nun esamesi bile okunmadı…ha keza massa nın bile görüntüleri çok az verildi…

  6. Arkadaslar bugun gununuzdesiniz çok belli,yorumlardaki espriler gerçekten çok iyi,okurken defalarca guldum,tabi eminim bunda bu hafta sonu yaris olmasininda rolu vardir,yaris hafta sonu herkes mutlu ve heyecanla yarisi bekliyor…

  7. noluyo len bilincine taşmı kaçtı bunların şimdi interlagos'tan sonra ayıkla bilincin taşını desene :)) ülkelerin spor yasalarında bu şekilde ibareler olabilir normaldir ama meraklanmayın o zaman aşımına ugrar ve düşer sennanın ölümünde italyada oldugu gibi … şimdi adamlar olayı abartıp massa yarışı kazandıgında bile alonsoya yardım etmiş muamelesi yapmasın sonuçta massa kazandıgında da alonsoya yardım etmiş olacak RBR da 25 puan çalarak 🙂

  8. eren yüksel avatarı

    arkadaslar antreman seansının nerden izleyebilirim acaba?

  9. burak bocek avatarı

    Yazık başka söze gerek yok yazık…

  10. allahtan bizim burada olmadı o.
    baklava çalan 20 yıl yatıyor bizde 😉

  11. murat levent avatarı

    Yok Birezilya ya mahsus değil, 2008 dahil sadece bunu takip ediyorum, deli diyen olabilir ama hobi oldu benim için. Antremanları seyrederken özellikle istatistik tutuyorum. 3 senedir hiç bir antremanda Alonso yada yarıştığı takım 3 tam tur görünmedi. Kesik kesik 3-5 saniye veya kendini hiç göstermden sadece altta derecesini yazarak geçiştiriyorlar.

    Olay FOM da bitiyor, zaten Monaco da FOM olmadığından antremanlarda Alonsoyu bolca seyretmiştik. Haftanın en hızlısıydı biliyosunuz, kaza yapana kadar.

  12. King of the Formula1 FA avatarı
    King of the Formula1 FA

    Eee şimdi Massa 2007 yılınıda hesaba katarsak bu yarıştada böyle bişey yaparsa 12 yıl ceza alacak ozaman !!

    Yahu ne hallere düşüldü. Ne kadar saçma.

  13. Yılmaz M. Güler avatarı
    Yılmaz M. Güler

    yayınları bizim izlediğimiz hale (bildiğim kadarıyla sadece monaco hariç) fom'un kameramanları çekiyor ve yayını da yine fom'un yönetmenleri yönetiyor.. yani bütün yarışları aynı ekip çekiyor monaco hariç..

  14. Saçmalığın da bu kadarı artık, Red Bull iyi para yedirmiş herhalde, iyice Sicilya mafyasına döndüler, dün Heidfeld'in açıklaması bugün savcının açıklaması. Bir şampiyona ancak bu kadar kirletilebilir. Alonso şampiyon olmasın diye atılmayan takla kalmadı çok ilginç ya.

    Gerçi pek çok kişi yazmış ama başlığı görür görmez 2007 aklıma geldi, bu savcı o zamanlar mezun olmamış herhalde, 2007'de dava açmaya yetişememiş. Bırakın bunları ya Red Bull kirli oyunlarından birisi. Adama sorarlar 2007'de neler oldu diye, Massa açıkça yardım ettim diyor o zaman alın götürün. Bu bu göz korkunuz Alonso ve Ferrari'den, nedir bu tehditkar tavırlar. Olayın gerçekçiliği olabilir, yasalarda böyle bir madde vardır ama üç sene sonra mı yasaları okumak akıllarına gelmiş sorarlar adama. Eee sen böyle açıkça tehdit ettikten sonra Ferrari de gözüne sokacak değil takım emrini, sağolsun işlerini kolaylaştırıyrlar, neler yapmamaları ve nasıl yapmaları gerektiği konusunda yol gösteriyorlar, eksik olmasınlar.

  15. Hç güleceğim yoktu valla 🙂 Pitten çıkışta mı geçti, Massa'nın göstermelik hatasıyla pist dışına çıkıp zaman kaybetmesi sonucu Kimi aradaki farkın kapanmasıyla geçti. Massa o hatayı yapmasa Rai çıkışta geçemeyecekti, adam açıkça yardım etti diyor hala geçti diyorsunuz, komik şeyler 🙂

  16. Çok doğru karar diaza selam yola devam massa yoksa içeri gireceksin

  17. mantıklı çünkü yarış üzerine milyonlarca dolar bahis oynanıyo

  18. faruk sapmaz avatarı

    murat kardeş ben senin ne demek istediğini tam olarak anlayamadım,bu brezilyaya mahsus bir şey mi yayıncılık anlamında…

  19. murat levent avatarı

    Savcı iyi zırvalamış, RB parmağımı vardır nedir.

    Alonsoya herkesin karşı olduğunu yenimi anladınız, alın size ispatı.

    Bugün antreman seanslarını seyredelim, toplam 3 saat. Eğer bu 3 saat te Alonso'yu toplam 3 tam tur görürsek vazgeçecem bu tezimden. Eminim HRT yi bile daha çok görecez.

    2007 den sonra 2008 den beri yani, yayıncı kuruluş FOM kesinlikle Alonsoyu göstermiyor, daha doğrusu hangi takımda ise onu göstermiyor. Gösterse de ya piste çıkarken 5-10 saniye gösteriyor, ya da kaskın arkasından 5-10 saniye.

    Daha önemlisi; adam 2 kere pole aldı, o turun tekrarı verilmedi, vetel ne zaman alsa anında basın toplantısı beklenirken bir kez daha gösteriliyor. Hiç dikkat etmiyomusunuz bunlara.

    Bekleyelim..

  20. Sabah kalkıyoruz Massa, akşam yatıyoruz Massa.

  21. mehmet ceviz avatarı

    savcı ya albüm çıkaracak yada film-dizi hazırlığında;reklamın en iyiside şu an için bu gibi,yolu açık olsun.

  22. birde neden bu foto? hapis havası versin diye mi?:))))

  23. iyide bu yeni bişey ya da brezilya ya özgü bişey değilki. Spor musabakalarının sonucuna etki etmek her yerde suç. (bkz.italya seri a. bkz.türkiye 1.lig) sanki şimdiye kadar kimse kimseye yardım etmedi. kıyaslama yaparsak bazı pilotları asmak, bazılarınıda tekrar tekrar asmak lazım.

  24. yazık yazık. şuna artık eminim alonsoya herkez KARŞI.:).ama bu adam şampıyon olcak hemde 10 puan bifarkn üzerinde.

  25. Massagül'ün suçu ne?

  26. yok ebesnn … sami ! 🙂 Turgay şeren olsa böyle derdi

  27. kerim sisman avatarı

    bilöf bunlar yaw. kim kimi nereye atıo

  28. bu savcıların saçmalamakta üstlerine yok herhalde.(bazılarını tenzih ederim).

  29. Madem Brezilya savcısı o kadar delikanlı açsın davayı 2007 hakkında, attın Massa'yı hapse…

  30. yok artık leBron james. :))) ozaman barichello müebbet alırdı. :))))

  31. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    2007de massa yol vermedi rai pitten çıkışta geçti 2sini karıştırma.

  32. Gökhan Kamil avatarı
    Gökhan Kamil

    2007'de güzel kamufle edildi herhalde. Soruşturma bile başlatılmamıştı 🙂

  33. Yılmaz M. Güler avatarı
    Yılmaz M. Güler

    yok artık ali sami ne yaptın yaaa..

  34. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    amaç ortalığı karıştırmak işte… F1'in gündemine farklı bir konuyla girebilmek. Böyle bir şey olmaz.

  35. watercolour avatarı

    İyide kendi isteğiyle yardım etmek ayrı şey, takım emri ayrı şey.

    Düzenbazlıkta yok ortada adam kendisi yardım ediyor gönüllü olarak.

    Bu gereksiz kişi neden gereksiz açıklama yapmış.Birde savcı olacak adamın ilgilendiği işlere bakarmısın 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir