Red Bull, Gelecekte Kendi Motorunu Yapabilir

yazar:

kategori:

Avusturyalı takım şu anda Renault’tan motor alıyor ve McLaren’in vetosu ardından daha güçlü olduğu düşünülen Mercedes motoru alması engelleniyor.

Volkwagen’in F1’e motor tedarikçisi olarak girmesi öne sürüldüğünde Red Bull’la ortaklık kuracaklarını ön plana çıkmıştı.

Kleine Zeitung’a konuşan Dietrich Mateschitz: “Renault ile birlikte kalıyoruz.”

“Ama ilgi çekici bi rortaklık için beklemedeyiz.”

“Ve kendi motorumuzu geliştirme fikri bile bence artık saçma değil”


Yorumlar

  1. Red Bull Avusturya deil mi?

  2. Yapsınlarda görelimm nasıl motor yapıyorlarmış

  3. ehehe 🙂
    motor uçuşa geçsin diye benzin yerine redbull ile çalışanını yaparlar :))
    adrian newey bu korkulur 🙂 gerçi motor tasarımı yapmıyor ama :p

  4. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    motor, newey'in istediği anda yapabileceği kadar kolay bişey olsaydı f1'deki her takımın motoru olurdu. Kaldı ki newey'in motor yapabilecek bilgiside yok tecrübeside yok motorun iki parçasını bile bir araya getiremez. Adamın uzmanlık alanı motor değil aero ve araç tasarımı. diğer teknik alanlarda bilgisi fazla yok. Bir takım sıfırdan motor oluşturmak isterse 4-5 sene çalışma yapması ve ar-ge'lerle uğraşması gerekir. yani en azından sen motoru bu kadar basit görüyorsun okadar basit olsa bizim takımımız mclaren hemen bir motor üretirdi. :). Motoru bi kere tek başına kimse yapamaz.
    F1'deki en iyi motor ekibi Ferrari'deki Paulo Martinelli ve ekibiydi. En dayanıklı, hızlı, beygirli motorları üretiyordu. Sezon içi en iyi motor geliştiren ekipti. Ferrari'nin geçmiş yıllardaki dominant görüntüsünün baş aktörlerindendi. Ama 2006 sonrası motor gelişimi dondurma kuralı gelince son motoru yapıp FIAT grubunda bir işe katıldı. Motoru bu kadar basite almayalım bence. Mclaren'in de motor yapmaya niyeti var ama daha önceden hiç motor yapmadı ve sıfırdan yapmak için 5-6 seneye ihtiyacı olduğu söylentileri vardı. Ferrari'nin bile 2013 sonrasındaki turbo motorlar kuralını istemediğini hatırlatırım , motor konusunda en tecrübeli takım 3 senede yeni motorun yetişemesinin zor olduğunu söylüyor.

  5. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    Newey motor yapmak istiyorum demezse rb birşey yapamaz en mantıklısı vw ile ortaklık.
    McLAren ise zaten çalışmalara başladı.Yeni motorlara geçiş onlar için fırsat olucak

  6. Neden olmasın para varsa en büyük sorun ortadan kalkmıştır.

  7. Red bull ile mclaren aslına bunu birlikte yapa bilir.hem ikisi de ingiltere kökenli takım.ikisinin de motora ihtiyacı var

    Kim bilir belki ilerde kers de yaparlar.mclarende teknoloji ve tecrübe var red bulla matechitz

  8. adam dünyanın sayılı zenginlerinden. can sıkıntısına f1 takımı kurdu şampiyonluğa oynuyor. senin benim gibi 1-2 bin tl maaşa mı çalışıyor da yavaş 😀

  9. Yusuf  Hitay avatarı

    tek kelime

    yavaş 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir