Hamilton'a 4 Milyon Dolarlık Mclaren LM Sözü

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton’un bu sene şampiyon olması halinde İngiliz pilota 4 milyon dolarlık süper Mclaren aracı hediye edilecek.

Hamilton The Sun gazetesine yaptığı açıklamada 10 sene önce Mclaren’in çok az bulunan LM modelini gördüğünde gözlerine inanamadığını söylemişti.

Dünyada sadece 5 tane bulunan bu modelin turuncu versiyonunu gören Hamilton "İlk defa Mclaren’e gittiğinde o oradaydı ve ona aşık olmuştum." dedi.

Dennis, Hamilton’un şampiyon olması ve Mclaren’i şampiyon yapması halinde bu araca sahip olacağını söyledi.

Hamilton şu anda 3 puan fark ile lider durumda. Mclaren ise 2. sıradaki BMW Sauber’in 5 puan önünde lider.


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Sana bir eğlence daha vereyim Chrysler ME412 biraz da bununla eğlen demekki mercedes motor yapabiliyormuş ayrıca 1955/1960 ların sloganında atladığın bir yer var siyasetçilerden Adnan MENDERES sanatçılardan Hamiyet YÜCESES arabalardan MAN-MERCEDES ;ikimizde aynıyız farkımız yok aslında fakat karşındakini küçük görmek diye bir huyum yoktur ister 5 yaşında ister 50 yaşında olsun fakat yazında bir kelime ettin bunu nereye bağlayayım diye düşünmeden edemiyorum cevabını sen ver ;kainatta MUKTEDİR olan tek bir varlık vardır onun için arabalarda herşeyi bilebilirsin fakat kullandığın kelimelerin nereye gittiğini ve gideceğini bilmiyorsun ayrıca bilmediğim birşey söyle diyip diyip duruyorsun madem bilgilisin bilgi sorumluluk ,mütevazılık ,alçakgönüllülük gerektirir ukalalık değil

  2. Murat ÜRÜN avatarı

    Type: V12, Twin-turbo
    Displacement cu in (cc): 360 (5908)
    Power bhp (kW) at RPM: 700(515) / 5000
    Torque lb-ft (Nm) at RPM: 753(1020) / 2500
    Redline at RPM: n.a.

    bu motor özelllikleri işte motor hacmi 5.7 değil 5.9 bir kere onu da lütfen hatırlatayım yanlış bilgi ile bilgi kirliliğine yol açmak dürüstçe bir şey değil. Bu kimseyi mutlu etmez.
    http://www.exelerocar.com/specifications.html

  3. Murat ÜRÜN avatarı

    Motor özelliklerinde önemli bir detayı atlamışsın. O da Twin Turbochargers arkadaşım. Ya dediğim gibi sen olaya kendini fazla kaptırmışsın. Yıldızlar mıldızlar uçuşuyor etrafta. Atmosferik motorla çift turbo şarjlı bir motoru karşılaştırmak senin ne kadar sportmen ne kadar centilmen olduğunun kanıtıdır. Dikkatini çektiyse araba meraklısıysan Porsche haricinde (o bile Carrera GT de atmosferik bir ünite tercih etti.)bir çok spor otomobil üreticisi Atmosferik motorlar kullanır. Ben boş konuşmam. O arabayı Daimler Tvde izledim. Senin yazdıklarını da bilmiyor değilim. Bana bilmediğim bir şeyler söyle. Ben de sana güzel bir Mercedes manisi söyleyeyim BMW'cilere söyler durursun. Başbakan deyince Adnan Menderes, ses deyince Hamiyet Yüceses, Araba deyince Mercedes heeee… Ama gökte yıldız çoktur Ay Bir tane… He madem öyle BMW'nin taaa 80'lerde nelere muktedir olduğunu görmen için iyi bir belge olur bunlar şişirme rakamlar değil hatta daha da düşük diyebilirm. F1.com da da olması lazımdı tam olarak hatırlayamayacağım. Bir bak istersen 320 ile giderken f1 otomobiline patinaj yaptıran Ultra Süper BMW motorunun teknik detayları: http://www.gurneyflap.com/bmwturbof1engine.html

  4. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Daimler-Chrysler geçen hafta Berlin'deki Tempadrom'da yeni yüksek performanslı şov arabasını kamuoyuna sundu.
    Özel yapım Maybach Coupe'lerden bir tanesi Alman lastik üreticisi Fulda için geliştirildi.
    Exelero isimli bu model, 2.7 tonluk ağırlığına rağmen 0-100 kilometreye 4.4 saniyede ulaşabilirken, 350km/s'lik maksimum hızı ile dikkat çekiyor.
    Yeni Fulda Exelero serisi lastikler için normal olarak hiçbir zaman yüzleşmek zorunda kalmayacağı kadar zorlu bir test olan 350 km hızda 2.7 ton ağırlığı güvenli bir şekilde taşıyabilmek, kamuoyunu etkilemek adına büyük bir artı.
    Exelero, seri üretime geçmesi planlanan bir model olmamasına rağmen Maybach'in, Bentley Continental GT'i gelecekte olası bir hedef olarak gözlediği biliniyor.
    Motor : 5.7Lt V12 – 700 HP

    Yukarıdaki yazıyı okumano rica ederim seri üretime geçilmeyecek ;araçlardan bir tanesi geliştirilerek diyor ayrıca maybach lar zaten seri üretim otomobiller değil ,Mclaren LMye gelince zaten 5 tane üretilmiş Exelero ise isteyene üretilecek yani prototip değil inşallah farkı anlarsınız ;mercedesin hiçkimsenin savunmasına ihtiyacı olduğunuda inanmıyorum yaşça bayağı büyükler 2 şey söylerler ;otomobiller ikiye ayrılır mercedes ve diğerleri ;gökte bin yıldız yerde tek yıldız ;mercedes te şöyle der gökteki yıldızı Allah yerdekini mercedes yapar

  5. Murat ÜRÜN avatarı

    Hayata geçirilmekten kastım bu aracın müşterilere satılmamasıdır.

  6. Murat ÜRÜN avatarı

    Exelero hayata geçirilmemiş bir proje. Ben onun tanıtımını test sürüşlerini falan izledim. Ve hiç bir zaman da hayata geçirilmeyeceğini kulaklarımla duydum şener kardeş. Yani bir konsept. Bir çok firma bazı konseptleri hazırlamak için milyonlarca dolar harcıyor. Biz burada hayata geçirilmiş tam tamına gerçek olan şeylerden bahsediyoruz. Yoksa BMW'nin Exelero gibi bir araç üretemeyeceği gibi bir şüphemiz yok. Eğer BMW isterse o da alasını yapar. Bunlar gösteriş, pazarlama stratejileri… Mesela Porsche Carrera GT de çok pahalı bir projeydi ama hayat buldu. Fazla lafa gerek yok. Manasızca savunmalara da….

  7. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Yazıp yazmama konusunda kararsızdım okunup okunmayacağınıda bilmem fakat aklınızda olsun MAYBACH EXELERO 8 milyon$ onun için yeryüzünde herşeyi bilmeden bu sonuçtur demeyelim dostçakalın

  8. sinan  bilir avatarı

    murat abi tereciye tere satma sözünü ben bidaha kullanmak istiyorum.mclaren-mercedes arkadaşımın BMW nin motoru hakkında mclarende yardım etmiştir o motora cümlesinin üstüne bence daha çok yakışır.ya BMW motoru tek başına yaptı tabiiki.zaten o veriler motorun kendi verileri.mclarenin tutupta zamanında uçak motoru yapmış BMW ye motorun şurası şöyle olsun diyecek hali yok heralde,ayıp olmazmı biraz. :)BMW nin o motoru kendi başına üretemediğine inanmanız gerçekten murat abi gibi benide gururlandırdı bi fan olarak.ayrıca mclaren f1 e o perofrmansı verdiren tabiiki motorudur bu yüzden şasi motor ayrımına girmeyelim.adamlar yapmış işte helal olsun.ayrıca BMW nin vardır LM artaçları belki tam uymayacak ama gran turismo 4 oynayanlar bilir BMW V12 LM vardı.şampiyonluk kazanmış bi Lemans arabasıdır.BMW pazarlama stratejisi gereği süperspor araçlar yapmıyor.biraz daha yavaş ama yine müthiş olan M3 M6 gibi araçlara yöneliyor.nedeni ise tabiiki M3 tarzı arabaların daha fazla satması ve dolayısıyla daha fazla kazandırması.nitekim mclaren slr den zarar etmeye başladı.ayrıca herkes bilmez BMW şuana kadar girdiği her motosporları dalında şampiyonluğu olan bi takımdır.bu f1 racing te yazıyodu.kazanmak genlerinde var diye.buda F1 camisana bi mesajımız olsun 🙂

  9. arkadaşım madem BMW o kadar güçlü motor yapabiliyor kendi araçlarında yapsında görelim bana bi tane BMW aracı göster McLaren-F1 LM ile kapışabilcek..

  10. Murat ÜRÜN avatarı

    Bana şirket yönetiminden ders zaten veremezsin Şener Salih Çünkü tereciye tere satmış olursun ki bu da kimseye yakışmaz. Dedim işte durum ortada. Siz mercedes olarak güney koreli üreticilere falan motorlarınızı satarsınız.Biz de BMW olarak milyon dolarlık otomobillere motor üretiriz. Aradaki muazzam farkı (bilgi,know-how vs.) görmen dileğiyle hoşçakal Şener kardeş. Mclaren arkadaşımıza da şunu söyleyeyim. McLarenin motor üretimine herhangi bir katkısı olamaz öyle bir alt yapıya zaten sahip değiller.

    Saygılar….

  11. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Sana işletme ve şirket yönetimi hakkında bilgi verecek değilim bazı şirketler kendi bünyelerinde kendi departmanlarını kurarlar bazılarıda hizmeti dışarıdan tedarik eder bmw kendi bünyesinde oluşturmuş mercedes diğer yolu tercih etmiş ve şu anda hyundai,kia,chrysler,mıtsubıshı,ssangyang ve daha ismini saymadığım birçok şirketle Daimler AG yi oluşturuyor evet gerçekten ispatlanacak herhangi birşey yok :))

  12. BMW kendi aracında bu kadar güçlü motor üretemiyor,bu motora McLaren mühendisleride katkı sağladı,Bmw tek başına böyle motor yapamaz..

  13. Murat ÜRÜN avatarı

    Sinan Bilir arkadaşımız gerekli açıklamayı fazlasıyla yapmış. İspatlanacak şey zaten ispatlanmış. 4 milyon dolarlık bir bebeğin üzerinde BMW motoru varsa bu benim için gurur verici bir şeydir bir BMW fanı olarak. Sonuçta McLaren yanılmıyorsam o yıllarda Honda motoru ile yarışıyordu. Ben her zaman söylemişimdir. BMW kimseye ihtiyaç duymadan ///M çatısı altında F1 motorları üretti. Ancak Mercedes işe Ilmor engineering'in hisselerini satın alarak başladı. Yani bunu Fordun Cosworth'ü satın almasına benzetebilirsiniz.(misal diyorum) Buradan kimin motor konusunda daha bilgili deneyimli olduğu açıkça ortaya çıkmış oluyor. Başka bir şey söylememe gerek yok sanırım Şener SALİH arkadaşım :))

  14. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    sinan bilir arkadaşım paylaşımın için çok sağol oradaki dayıda çok çılgın ha :))) fifth gear ve top gear programlarını youtubeda izlerim. bugatti veyron'un hız rekorunuda orda izledim. 2 harika süperspor insanı heyecanlandırıyor. o araçlara ben binsem kalp krizi geçiririm herhalde :)))

  15. sinan  bilir avatarı

    http://www.youtube.com/watch?v=nkfvQvc9ipI
    08.34 teki motor sesini yüksek seste bi dinleyin.neden mclaren f1 in bukadar uzun sene tahtından indirilemediğini anlayacaksınız.

  16. sinan  bilir avatarı

    mclaren o aracı yaparken gerçekten her açıdan dünaynın en iyisi olmasını istiyordu.belgeselinde görmüştüm.tabi en iyi arabaya bide en iyi motor lazımdı.bunu üzerine mclaren ne hikmetse BMW ye teklif etti bu motoru üretmeyi.bakın ben demiyorum bunu.zamanında direk ron dennis dedi 😀

  17. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Mclaren Mercedesin yaptığı ortak bir araç zaten var SLR bilmeyen yoktur heralde. Olayları benimki seninkini döver şekline sokmayalım lütfen.

  18. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Murat ÜRÜN mercedes v12lerin nerede kullanıldığını ve neler yaptıklarını bilen zaten biliyordur öğrenmek isteyende öğrenir önyargıyla yaklaşanada ispatlayacak herhangi birşey yoktur ayrıca sana tavsiyem son hızlara değilde optimal hızlara bak

  19. Murat ÜRÜN avatarı

    Bana bilmediğim bir şey anlatın lütfen. Hem öyle onu söker bunu buna takarız falanla olmuyor bu işler. Madem öyle Mercedes zamanında neden öyle süper bir motoru veremedi ya da vermedi McLaren'e… :)) Sonuçta o araç piyasaya çıktığında en hızlı yol otomobiliydi. O beğenmediğin V12 motor var ya işte o motor çıkardı o arabayı o hıza :))))) 386 km/h :)))

  20. Murat ÜRÜN avatarı

    Bana bilmediğim bir şey anlatın lütfen. Hem öyle onu söker bunu buna takarız falanla olmuyor bu işler. Madem öyle Mercedes zamanında neden öyle süper bir motoru veremedi ya da vermedi McLaren'e… :)) Sonuçta o araç piyasaya çıktığında en hızlı yol otomobiliydi. O beğenmediğim V12 var ya işte o motor çıkardı o arabayı o hıza :)))))

  21. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Mclaren F1 yapıldığında Mercedes Sauberle beraberdi ayrıca ilk mclaren f1 in denemeleri için kamyon motorları kullanılmıştı onun için bmw motoru olması sorun değil ayrıca daha önce yazmıştım yeni bir tane yaparlar onada v12 mercedes motor takarız hem kullananıda bol bmw motoru gibi sadece 7 serisinde kullanılmıyor olmazmı

  22. Murat ÜRÜN avatarı

    Bir McLaren-Mercedes pilotuna 4 milyon dolarlık BMW motorlu McLaren-F1 LM ilginç hem de bayağı ilginç :))))

  23. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Yazıları okuduğum kadarıyla zaten 3/5 bayan arkadaş yorum yazıyor onların bakış açısınada saygı duysak olmazmı onlarıda kaybetmeyelim ne güzel işte bayanlarda arabalara meraklı ;çoğumuz bu konuları sadece erkek arkadaşları ile konuşur ve kız arkadaşım anlamıyor bu konulardan der yanlışmıyım onun için bayanların bu husustaki görüşlerine değer versek iyi olur nede olsa bu bir spor nezaket ve centilmenlik sporun doğası bazı arkadaşlara biraz veya aşırı feministçe gelebilir :)) fakat şunu unutmayalım bayanlarda kainatın bir parçası

  24. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    TŞK uğur arkadaşım.
    padokman: alıngan diğilim fakat lewis gibi bende arabaya aşık oldum yani….ne yalan söliyim kıskandım.

  25. ayşegül bence çok alıngansın

  26. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    kıskanmayın demişsin Mclaren-Mercedes nickli arkadaşım ama kıskanmamak elde değil:-))))))))))))))))
    ama yine kovalainen'e haksızlık yapıldığını düşünüyorum.

  27. Yapıldıgı zamana göre 386\km inanılmaz!

  28. Bu arada NF 2 yazmışım, NFS2 olacak. 386'ya basılıyordu oyunda bile. 🙂

  29. 95 den veyron çıkana kadar en hızlıydı gerçekten muhteşem bir alet!

  30. önümüzdeki on yıl içerisinde Veyrondan hızlısının çıkacagını sanmıyorum.

  31. 1995 yapımı bir araç ve hala en iyi bu inanılmaz bişi McLarenin yakında McLaren-F1 gibi sadece kendine ait bir araç çıkarıcağı düşünülüyor artık o araç nasıl olur düşünmek istemiyorum en az 10 yıl geçen olmaz sanırım :))

  32. Aslında en hızlı araba rekorunun Veyron gelene kadar kırılamaması bu otomobil yapıldıktan sonra çıkan egsoz gazı emisyonu kanunları. Bu araç feci şekilde çevreyi kirleten bi otomobil.

    Ayrıca evet Bugatti düzlükte geçiyor bu otomobili ama pist üzerinde kesinlikle rakip olamıyor aerodinamiden dolayı.
    Bu otomobilin elektrik aksamı daha iletken olması için altından yapılma ve otomobil tamamen el yapımı. Siz düşünün artık 😛

  33. Bugatti'den daha iyi bir arabadır bu araba unutulmamalıdır ki hız her şey değildir. Pistte tüm süper spor arabaları geçer McLaren F1 LM. NF2nin gözde arabası çocukluk anısı McLareni tanımamın sebeplerinden biri. 🙂

  34. arkadaşlar kıskanmayın bakın Kiminin altında Ferrarinin en hızlı aracı var ve bunu takım hediye etti Kimiye fakat Massanın altında Ferrari aracı bile yok o zaman buda kayırma..Herşeye muhalefet olmak size bişi kazandırmıcaktır..

  35. arkadaşlar kıskanmayın bakın Kiminin altında Ferrarinin en hızlı aracı var ve bunu takım hediye etti Kimiye fakat Massanın altında Ferrari aracı bile yok o zaman buda kayırma..Herşeye muhalefet olmak size bişi kazandırmıcaktır..

  36. Makine Güzelde =) Hamilton'ın 1.pilot oldugu sımdı daha iyi anlaşılmıştır. Saygılar. Göz Bebeğinizin kim oldugu belliydi. simdi tamamen görmüş olduk. ayşegül sana katılıyorum. çok doğru yazmışsın DNA'nda bu tür şeylere yer bile olmasa olayı anlamışsın. tebrikler

  37. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    evet harika bir makine daha efsane süper spor otomobillerin arasında yer alır. 1994ten 2005'e kadar dünyanın en hızlısıydı. 386 km/s hız rekoru 2005'e kadar kırılamadı. sonra bugatti 16.4 veyron tarafından 407 km/s ile geçildi.

  38. 4 milyon !!!!!!!Vay anasını Veyrondan da pahalı tabi bu kadar pahalı olmasının nedeni az sayıda bulunması dogaldır.

  39. sinan  bilir avatarı

    vaaay mclaren lm ha.sanırm 680 hp ve 3.2sn de çıkıyo 100 km ye.mp4-23 kadar olmasada çokta aşağı kalır yuanu yok.youtube tiff needell test ediyodu enzoyla beraber.LM nin içinde kulaklıkla duruyodu,standart donanıma dahilmiş:D .düşünün artık BMW motorunun sesini 😀

  40. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Pagani Zonda da kullanılan veya Lotec te kullanılan v12 mercedes motoru kullansak o daha gelişmiş :))

  41. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Kovynin adı şampiyonluk içinde geçmiyor ki. O hala çaylak yetişecek lewis abisine sonra yarış kazanacak 🙂 bu araç 95 model sanırım araca bmw motoru güç veriyor aynısından üretme şansları yok 😀

  42. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    arkadaşım sen halletmişsin olayı.maden elin değmişken banada aynısından üretirmişiniz.şaka bi tarafa
    tamam kovalainen'in adı bile geçmiyor onada aynı sözü versinler ozaman kovalaınen'e motivasyon olur.

  43. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Tamam bende diyorumki kovalainene de başkasını veririz mesela mercedes sl opera design olmazmı veya kovalainene özel araç geliştirirler bu zor birşey değil kovalainende k ile başlıyor kleemann da ona kleemann verelim bunlar basit şeyler bunlardan hemen kıskançlık senaryoları çıkarmak yanlış bence ayrıca hamiltona prim veriliyor diyorsun kovalainenin adı bile geçmiyor ona herhangi birşeyin verilmeyeceğine nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz söyleriz onun içinde 6ncı mclaren LM (mclaren orange) üretilir ne olur yani

  44. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    ya arkadaşım bnm amacım ortalığı karıştırmak falan deği.
    kendini kovalainen'in yerine koy takım arkadaşına böyle bir prim veriliyor sen kıskanmazmısın.bilgisayar karşısında ben kıskandım yani keşke böle bir arabam olsa diye…söz konusu olan mclaren LM

  45. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Yine ortalığı karıştıracaksınız dimi adam diyorki hamilton şampiyon olması halinde mclarennin şampiyon olması halinde demiyor illa lafları bi evirip çevireceğiz ondan sonra anlayacağız dimi kovalainenede bir adet yeni çıkacak çalışmaları süren mclaren sls veririz olmazmı mercedeste arabadan bol birşey yok otobüs ,tır ne istersen

  46. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    güzel arabaymış ama niye kovalainen'de vermiyorlar onu anlamadım.
    takım şampiyon olursa kovalainen'in hiç mi katkısı olmıcak.
    alonso takımda eşitlik yok dedi dokuz köyden kovuldu.şimdi cümle alem görüyor eşitliği….takım şampıyon olursa hamilton sayesinde, kovalainen de avcunu yalar.

  47. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    takım şampiyon olursa kovalainen'in hiç mi katkısı olmıcak.
    alonso takımda eşitlik yok dedi dokuz köyden kovuldu.şimdi cümle alem görüyor eşitliği….takım şampıyon olursa hamilton sayesinde, kovalainen de avcunu yalar.

  48. McLaren LM huuuuu:=) umarım kazanır ne diyelim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir