Hamilton: "Şampiyonluk Hâlâ Mümkün"

yazar:

kategori:

McLaren pilotu, mücadelede etkin bir konuma ulaşmak için kalan iki yarışta da galibiyete ulaşması gerekecek ama Brezilya ve Abu Dhabi’de bunu başaramaması için herhangi bir neden görmüyor.

Hamilton: “Aradaki fark açısından 21 puan çok görünüyor ama aslında geçmişteki kadar büyük değil. Kimi (Raikkonen), her şeyin mümkün olduğunu göstermişti; yarışların şu anki haliyle her şey olabilir.”

“Özellikle sezonun (şampiyonanın) sürekli olarak değişmesiyle yarışta ne olacağını bilmezsiniz. Yağmurun yağıp yağmayacağını da bilemezsiniz. Bu sene hava çılgındı, sürekli olarak git-gel yaşattı. Bu yüzden bu iki unsurun yan yana gelmesi, kesinlikle her şeyi mümkün kılıyor.”

Hamilton, McLaren’in Brezilya’ya büyük güncellemeler getirmediğini belirtti ama araçtan çıkarılacak büyük potansiyelin olduğunu ifade etti.

Hamilton: “Büyük bir adım getirmedik. Cebimde yarım saniye var demek isterdim ama elimizdeki kaynaklarla, gelecek sene ile bu seneki araç arasındaki zaman ayırma dengesiyle çocukların her şeyi yaptığını ve araçtan mümkün olan her şeyi elde ettiklerini düşünüyorum.”

“Umarım gelecek senenin aracı, bu senekinden çok daha fazla potansiyele sahip olur. Ama buraya bazı gelişimlerle geldik; aslında son yarışta da bazı şeylerimiz vardı ama araçta uygun bir şekilde çalışmadı. Bu yüzden bu hafta sonu umarım bunları çözüme kavuşturur ve daha iyi çalışmasını sağlarız”

Hamilton ayrıca Interlagos ve Abu Dhabi pistlerinin kendi sürüş stili için çok iyi olduğunu ekledi.

Hamilton: “Sürüş stilim açısından iki güçlü pist olduğunu düşünüyorum. Geçmişte burada en iyi araca sahip olma konusunda sıkıntı yaşamıştım ama bu aracın, bu piste daha iyi uyacağını hissediyorum. Bu pist, en yüksek yere basma kuvveti gerektirmiyor. Bu yüzden diğerlerini bize daha yakın kılıyor. Son yarıştakine benzer bir mücadele göreceğimizi düşünüyorum”

Kendisini şampiyonluk mücadelesinde kontrolün kendisinde olduğunu hissedip hissetmediği sorusuna Hamilton: “Kontrol bende değil. Çünkü lider değilim. Bu yüzden kovalayan konumdayım”

“Ama bu noktadan ileriye nasıl gidileceği konusunda kontrolün kesinlikle bende olduğunu hissediyorum. Yapabileceğim belli bir miktar şey var ve açıkçası diğer şeylerin de benim lehime olması gerekiyor.”

“Geçmişte bazı zor tecrübelerim, talihsizliklerim oldu. Umarım gelecek iki yarışta daha talihli bir konumda olurum.”


Yorumlar

  1. 01McLaren01  avatarı

    şu anda en hızlı 3. araç konumunda olmasak umutlu olurdum ama malesef bu senenin aracı iyi olmadı. hatta son yarışta yağmurda iyi olan araçta yok oldu. ne yaptılarsa dikiş tutmadı bu 25'e, umarım seneye pist ayrımı yapmayan bir araç hazırlarlar.

  2. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Bir An Herşeyi Değiştirebilir..Go For It Lewis!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir