Horner'dan Domenicali'ye Cevap Geldi

yazar:

kategori:

Domenicali, pist dışında devam etmekte olan mücadele çerçevesinde Red Bull’u eleştirmiş ve RB6 gibi bir araca sahip olsalardı çoktan şampiyonluklarını ilan etmiş olacaklarını söylemişti.

Horner “Bu takım için ne kadar harika bir sezon olduğunu unutuyoruz. 7 yarış kazandık ve bu diğer takımların galibiyetlerinden fazla. 14 pol pozisyonu elde ettik ve Monaco, Silverstone gibi pistlerde 1-2 sonucu elde ettik.”

“Bu yüzden Mclaren ve Ferrari ile mücadele eden takımım için harika bir sezon oluyor. Kendilerine has karaktere ve kişiliğe sahip olan 2 rekabetçi sürücümüz var.”

“Takım açısından bu sene çok iyi iş çıkardık. Stratejik açıdan da iyiydik ve çok hızlı bir aracımız vardı. Teknik açıdan, şasi açısından en dayanıklısı olmasa da en dayanıklı araçlardan birisine sahiptik.”

“Bir kaç motor sorunu yaşadık ancak diğer takımlar da yaşadılar ve kazanan sürücü, tüm sonuçları değerlendirecek sürücüdür. Biz sürücülerimize harika araçlar vermek için elimizden geleni yaptık. Onlar da iyi şekilde kullandılar ve sezonun bitmesine 2 yarış varken er ikisi de hâlâ şampiyonluk şansına sahipler.” dedi.

Takım için takımlar mı yoksa pilotlar şampiyonluğu mu daha önemli sorusuna cevap olarak Horner “Kaçınılmaz olarak takım için pit alanında takımlar şampiyonluğu önemlidir.”

“Takım açısından takımlar şampiyonluğu, insanların kalbinin daha çok çarptığı şampiyonluktur. Ancak izleyiciler ve prestij açısından en prestijlisi pilotlar şampiyonluğudur. Takım içerisinde ise farklı açılardan da olsa her ikisinin değeri eşittir.” dedi.


Yorumlar

  1. Vettel 'henüz' tam anlamıyla üst düzey değil ama bunun içindeki şanssızlıkları çıkarırsan 9 yarış olur.Tamam pilot hataları var ama bundan dolayı üst düzey pilotlar değil diyemezsin.Webber üst düzey değil ama iyi bir pilot,Button ayarında.Vettel üst düzey bence.Sonuca dönüştüremiyorlar evet ama bu yorumun hoşuma gitmedi.

  2. "…7 yarış kazandık ve bu diğer takımların galibiyetlerinden fazla. 14 pol pozisyonu elde ettik…"

    zaten domenicali de bu tabloya bakarak "bu araç bizde olsa çok tan şampiyon olurduk" dedi horner..

    tartışmasız en hızlı araç, 17 yarışta 14 pole ve sonucunda yalnızca 7 galibiyet.

    geçtiğimiz senelerde, felipe'nin altında en hızlı olduğu gayet tartışmaya açık bir araç varken, "poleden başlayıp yarış kazanıyor, bu da bir şey mi" diyenler vardı. red bull pilotlarının istatistiğine bakarsak, hem de bayağı iyi bir şeymiş felipe'nin başarısı. bu kadar baskın bir araçla bile 14 polenin yarısını feda etmişler bir sezon içinde.

    dün de bir habere yazmıştım, yine yazıyorum. red bull pilotları üst düzey pilotlar değil.

  3. Bu cevap değil ki?

    Vettel,Webber,Newey ve Mateschitz'e karşı harika bi negatif güçsün Horner.Senin yüzünden takımı tam olarak sevemiyorum…

  4. Güzel cevap patlıcan oturtma gibi

  5. ben bu yazıda sert bir cevap göremedim kendilerinden bahsetmiş sadece başlık sert olmuş. Ama okduğum kadarıyla bu yazıdaki sert mesaj ferrari'ye cevap olarak " Onların motor bizde olsaydı, biz de çoktan şampiyon olmuştuk " şeklindeydi. burada okuyamadım onu. o olmadanda bir cevap olmuyor bu yazı sadece kendilerini anlatmışlar 🙂 sert bişeyde yok 😛

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir