İstanbul Park İçin Yetkililere E-posta Atıyoruz

yazar:

kategori:

İlk olarak yetkililerin ilgisini çekmek için herkes birer e-mail atacak. Tabii ne kadar çok arkadaş bu eyleme katılırsa o kadar başarılı oluruz. O yüzden diğer arkadaşlarımızı da bu eyleme davet edin. Konuyla ilgili Facebook’ta bir grup kuruldu isterseniz bu gruba kaydolup orada ki arkadaşlarınızı bu etkinliğe davet edebilirsiniz.

Biz yetkililere göndermek üzere örnek bir metin hazırladık. İsterseniz bu maili vereceğimiz mail adreslerine gönderin isterseniz kendiniz bir başka yazı hazırlayabilirsiniz.

Örnek metin aşağıdaki gibidir.

————————————-

 

Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Başbakanım ve Sayın Bakanım

 

Bir taraftan uluslar arası büyük organizasyonları ülkemize getirmeye çalışıyoruz. Bir taraftan da ülkemize gelen büyük organizasyonları elden çıkarmaya çalışıyoruz.

 

 

Türkiye 2005 yılında, dünyanın en iyileri arasına giren bir yarış pistine sahip oldu. İlk yıldan itibaren çeşitli yarış serileri ülkemize geldi. Geldi ama biz değerini bilemedik. Tanıtım eksikliği nedeniyle gelenden gidenden haberimiz bile olmadı. Milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu’nun gelecek sene yarışacağı MotoGP serisini de, işletme zarar ediyor gerekçesi ile ülkemizden kovduk. Sonrada pisti bir yabancıya kiraladık; ne o memnun kaldı ne de biz.

 

 

Şimdi elimizde kala kala Formula 1 kaldı ama anlaşılan onu da ülkemizde istemiyoruz.

 

 

2008 yılında Singapur, 2009’da Abu Dhabi, 2010’da da Güney Kore F1 takvimine girdi. 2011 yılında Hindistan, 2012’de ABD ve 2014’de de Rusya takvime girecek. Takvime girmeye çalışan Fransa gibi ülkeler de var ama onların  şansı pek düşük görünüyor. Komşumuz Bulgaristan da Kasım ayı içerisinde Bay Bernie Ecclestone ile anlaşmaya varabilir. Bulgaristan yetkilisi Nikolov: “Eğer Sofya’da Formula 1 düzenlenirse, İstanbul Park veya Hungaroring’de yarışlar olmayacak. Doğu Avrupa’daki tek GP olacağız” dedi. Takvime bir çok pist girerken doğal olarak bazıları da çıkacak.

 

 

Şimdi gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler Formula 1 takvimine girmek için can atarken biz neden takvimden çıkmak istiyoruz. Bu işi beceremediğimiz için mi yoksa yıllık ücreti çok bulduğumuz için mi ? Rusya yıllık 40M$ ödeyecekken Türkiye’nin önündeki teklif 26M$. Hem o kadar para harcanarak yapılan pist sadece 7 sene için mi yapıldı ? Bu pistin orada atıl bir vaziyette durması büyük bir zarar değil midir?

 

Unutmamak gerekir ki Formula 1 hem teknoloji olarak, hem şov olarak, hem de seyirci olarak motor sporlarının zirvesidir ve alternatifi yoktur. Eğer Formula 1’i de kaybedersek o güzelim piste hiçbir uluslar arası yarış gelmeyecek.

 

Yarışların ülkemize gelmesiyle birlikte genç nesil motor sporlarına fazlasıyla ilgi duymaya başladı ve bu nesil, yarının anne babaları, yöneticileri olacak. Dolayısıyla ülkemizde yok denilen motor sporları kültürü yavaş yavaş bu şekilde oturacak. Ayrıca şimdi bile daha iyi bilet fiyatları ve iyi bir tanıtımla İstanbul Park’a 100.000 kişinin geleceğine inanıyoruz.

 

 

Bu konularda söyleyeceğimiz çok söz var ama özet olarak bu şekilde izah edebiliyoruz.

 

 

 

Biz motor sporları sevenler olarak her yıl Formula 1 ve -Kenan Sofuoğlu’nun da yarışacağı- MotoGP yarışlarını ülkemizde izlemek istiyoruz. Yerimizi almak için pusuda bekleyen ülkelere fırsat vermeden FOM ile anlaşmaya varmamızın, ülkemiz için en hayırlısı olacağına inanıyoruz.

 

 

 

Bu konuyu gündeminize alıp acilen bir çözüm üretmenizi arz ederiz.

 

Sagılarımızla

 

 

 

İsminiz Soyisminiz

 

 

——————————–

 

 

Gönderilecek mail adresleri (bir seferde tüm adreslere mail gönderebilirsiniz. Hepsini kopyalayıp mail kutunuzda alıcı olan kısma ctrl+v ile yapıştırınız)

cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr, bimer@basbakanlik.gov.tr, cumhur.guven@kulturturizm.gov.tr, basin@gsgm.gov.tr, ozelkalem@kulturturizm.gov.tr, sikayet@gsgm.gov.tr, bilgiedinme@gsgm.gov.tr, gsgmbim@gsgm.gov.tr,  receptayyip.erdogan@basbakanlik.gov.tr, rte@akparti.org.tr, kemal.kilicdaroglu@tbmm.gov.tr, okurhatti@zaman.com.tr, aguclu@milliyet.com.tr, iletisim@radikal.com.tr, info@trf1.net, ikoncuk@turkegitimsen.org.tr, bizeyazin@startv.com.tr, habersaati@kanal7.com, okur@sabah.com.tr, editor@abbasguclu.com.tr, ntv@ntv.com.tr, webmaster@startv.com.tr, tgrt@tgrt.com.tr, ttoros@bugun.com.tr, be@meb.gov.tr, interneteditor@hurriyet.com.tr, info@haberturk.com, ankaracihan@cihan.com.tr, ito@ito.org.tr, info@tosfed.org.tr, info@tmf.org.tr

 

—————————————–

 

Facebook Etkinlik Adresi


Yorumlar

  1. Bence Türkiyede yeni bi kanal açılmalı. MotorSporlari kanal sadece içerik olarak Ralli,Nascar,MotoGP ve serileri , Formula1 serileri, deki yarışlar yayınlanmalı, onlarla ilgili tartışma programlari yapılmalı. TRT yapabilir bunu nasil olsa o kadar gereksiz kanalı varki bu yaninda viz gelir. Böyle bisey imkansiz derseniz Tivibu olan varsa MotorsTV(91) yi izlemelerini tavsiye ederim bilmedigimiz o kadar yarışı yayınlıyorlarki insanin ilgisini çekiyo.

  2. insan bir teşekkür eder. bu fikri ben verdim. ne olur adımı yazsanız. incilerinizmi dökülür. biz zaten düşünüyorduk demeyin. çok kibirlisiniz. en kibirlinizde abdullah çelik…

  3. f1'i türkiyeden mahrum bırakmayın

  4. ali babacan a da atmak lazım. paranın başında o var. başbakan ona sorar varmı para diye. o da genç vizyoner bir insan.
    aslında en güzeli üniversitede okuyan arkadaşlardan bir ekip kurulsa ankarada tbmm ziyaret edilse muhteşem olur. basında ilgi gösterir konuya.

  5. ben ankarada oturuyorum 2011de istanbul gp'ye gelerek destek vermeyi planlıyorum 🙂

  6. Bence bu konuda geniş çalışma ağı oluşturmaya çalışın. Diğer site/sitelerle görüşün ortak bir platform oluşturmaya çalışın. Herkes bir şeyler yapmaya çalışacaktır etkinlik artar. İnsanlardan destek, şikayet, talep şablonları isteyin zira metnin bir paragrafı ikna edici değil. Olaya uzak insanlarda madem öyle niye bu inat fikri oluşturmamalı. Birden fazla etkileyici metin olsa daha iyi olabilir. Ve reel'e dökmek lazım gayreti. Belirli büyük illerde merkezi noktalarda imza kampanyaları oluşturulsa, insanlar davet edilse basından insanları orlara yönlendirip tv'ye aktarımını sağlayabiliriz. Bu tip gayretlerle Federasyonun eli kuvvetlendirilmiş olunur. Yine benzer şekilde Tusiad, Tuscon vb. dernekler ve platformlara ihbar, üyelerine bilgilendirici iletiler gönderilmesi sağlanabilir. Bu konuda Serhan'ın desteğini rica edin, liderliğini kabul edin zira büyük faydası olacaktır.

  7. TRT şu F1 işini en iyi yapan kanal oldu bence.Ondan önceki dönemlerde böyle programlar bile yoku.Gerçi ben izlemiyorum ama güzel birşey.TRT3 spor kanalı zaten değer vermediği anlamına gelmiyor bana göre…

    Sadece Çorum yağlı güreşlerinden sonra F1 izlemek biraz komik oluyor onda haklısınız 😀

  8. yayıncı kuruluş trt bile f1'e değer vermiyor ki trt3e attılar, bence haketmiyoruz f1'i.

  9. çok mu yolladık ne başbakanın mail kutusu dolmuş, iletilemiyr :))

  10. bende yeni gönderdim. İnşallah işe yarar aslında Başbakana ulaşsak daha iyi bir netice alırız. Çünkü o bu tür olaylara daha duyarlı yaklaşıyor sanırım. Futbol kulüplerine yapılan stadlardan birazcık kıssalar olaya tamam aslında.

  11. BENDE YAZDIM UMARIM Bİ FAYDASI DOKUNUR

  12. Tolga Soydan avatarı

    yazıyoruz ama inşallah ayarlayabilrler bu işi

  13. gönderdik bakalım.insallah pistimizi kaybetmeyiz.

  14. alonsomania-81  avatarı
    alonsomania-81

    bende gönderdim inş bir sonuç alırız

  15. gönderdik hadi hayırlısı…

  16. ben de gönderdim 🙂 umarım bi işe yarar.

  17. Metinde bir takım değişiklikler yaparak ben de katıldım bu kervana.

  18. bende mail attım arkadaşlar , ayrıca facebook etkinlik kısmındada beğenirseniz ordada sesimizi duyurmuş oluruz…

  19. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Haydi arkadaşlar bu siteye bu kadar yorum yazılıyor.
    Bir kopyala yapıştır'ı çok görmeyelim.

  20. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Uyarılarınız için teşekkürler arkadaşlar, yazım yanlışlarını düzeltmeye çalıştık.

  21. murat levent avatarı

    Bende gönderdim lakin, sizden büyük bir makama bir posta ya da dilekçe yazarsanız, RİCA değil ARZ edilir. İsterseniz son cümleyi düzeltin 😉

  22. herkese teşekkürler…

  23. Tam ben söyleyecektim o adreste bir gariplik olduğunu. Söylediğiniz iyi oldu.

  24. umit isbilen avatarı

    çok iyi bir düşünce, site yönetimini tebrik ediyorum, hemen mail attım ve facebooktaki bütün listemi davet ettim.
    ayrıca aşağıdaki adres Sayın Abdullah Gül'ün twitter adresidir oradan da yazabiliriz kendisine.

    http://twitter.com/#!/cbabdullahgul

  25. Listenin başındaki adres şu şeklde olamlıydı. " cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr "

  26. " cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr " listenin en başındaki adres şu şekilde olamlıydı.

  27. ben cumhurbaşkanına çarşamba günü yazmıştım zaten.

  28. ben üzerime düşeni yaptım gönderdim .:)

  29. ilk e-posta benden.. =))

  30. ilk e-posta benden.. =))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir