"Renault, F1 Takımından Çekiliyor, Lotus Cars Geliyor"

yazar:

kategori:

Fransız üretici, bugün yapmış olduğu açıklamada kendi Formula 1 takımı dahil Red Bull ile motor anlaşmasını uzattığını ve bunun yanında Lorus Racing olanan bilinen takımla 1Malaysia Racing adı altında anlaşma imzaladığını duyurmuştu.

Ancak Autosport, Renault’nun ortağı olduğu Renault F1 takımındaki hisselerini satarak Formula 1’de sadece motor üreticisi olarak kalmayı planladığını ve F1 stratejisinde değişikliğe gitmeye hazırlandığını söyledi.

Renault, geçtiğimiz senenin sonunda Enstone kökenli Formula 1 takımındaki hisselerinin çoğunun ve aslında takımın kontrolünü Genii Capital’e devretmişti.

Haberlere göre Renault’nun çekilmesiyle birlikte bu Formula 1 takımının isim sponsoru Lotus Cars şirketi olacak ve bunun yanında şirket takımdan hisse de alacak.

Eğer bu anlaşma gerçekleşirse Enstone kökenli Formula 1 takımı çok fazla kaybı olmadan yeni bir partner bulmuş olacak ve gerçek Lotus Cars da istediği gibi Formula 1’e giriş yapmış olacak.

Lotus anlaşması gerçekleşmese bile Renault isminin yeni Concorde anlaşmasına kadar kalabileceği söyleniyor.

Eğer bu söylentiler gerçek olursa o zaman Lotus Racing adı altında yarışan ve gelecek sene Team Lotus isim hakkını kullanmayı planlayan 1Malaysia Racing için durum daha da kötü olabilir.


Yorumlar

  1. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Yeni takımın adı belli olmuş..Toros F1 Team

  2. Anladım abi tıpkı geçmiş senelerde ki gibi olacak.Benotton Renault gibi willams Renault gibi

  3. sadece motor desteği verecek hakan, hissesi bulunmayacak takımda. cosworth gibi.

    bu arada bu haber gerçekten gerçek olabilir. daha önceden Lotus'tan bize gelen basın bültenlerinde hep Lotus ismi geçiyordu ancak bugün gelen iki bültende de (birisi motor anlaşması – diğeri antrenman) hiçbir şekilde Lotus adı kullanılmamış. sanırım gerçekten 1malaysia racing olarak yarışmaları ve Renault'nun Lotus Renault olması büyük bir ihtimal.

  4. Abi 1983 yılında Lotus Renault du onun gibi mi olacak yada 1992 1997 arası williams Renault f1 gibimi olacak.Mefta olması için Motorda üretmemesi gerek

  5. renault mefta olacak 🙂 Lotus Renault olacak

  6. Arkadaşlar ben bu işi anlamadım şimdi zaten takımın yüzde 75 i Genii Capitalin yüzde 25 i Renault un bu yüzde 25 lik bölümüde devredip yeni bir takımmı açacak vede bunun ismi ne olacak

  7. bu haberin gerçekleşme ihtimali fazla. geçenlerde lotus isminin sahibi olduğu şirket (ya da şahıs bilmiyorum artık), lotus ismini şu anki lotus takımının kullanmasına izin vermeyeceğini söylemişti. demek ki kendileri, bu amaç için (renault'a isim olmak için) kullanacaklarmış..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir