Brezilya GP "İddaa" Programı ve Yorumları

En hızlı araç Red Bull’da; ama lider Ferrari’den Alonso; McLaren’den Hamilton için burası belki de son şans. Yarış ise Kore gibi her sektörde farklı bismin öne çıkabileceği Interlagos’ta. Ayrıca hava durumu da karmaşık. Bu yüzden bizi güzel ve sürprize açık bir hafta sonu bekliyor.

Öncelikle progama göz atalım … TIKLAYINIZ

Sıralama

Cumartesi için öne çıkan isim aslında Vettel gibi duruyor ama 2. antrenmanda kısa sürüşlerde Alman pilotun tur sayısı, Webber’den bir tur azdı. Elbette yakıt yükleri arasındaki farkın tam bilemiyoruz ama elimizdeki veriler ışığında bence kafa kafaya görünüyorlar. Alonso da ikinci seansta süper yumuşak lastiklerle güzel turlar attı. Motor durumu nedeniyle kendini saklıyor olabilir. Bir şey dikkatimi çekti. Kısa sürüşlerde yumuşak lastiklerde en iyi dereceler, Red Bull’lardan ilk turlarda, Ferrari’den ise daha sonraki turlarda geldi. Bu da lastik ısıtmada takımlar arasındaki farkı ortaya çıkarıyor. Bu bağlamda zaten süper yumuşaklarda iyi iş çıkaran ev sahibi Massa, ikinci antrenmanda en iyi turlarını atmadan önce debriyaj sorunu yaşadı. Bence 0,2-0,3 saniyesi hâlâ cebinde. Hamilton için ise yağmur gerekli. Çok iddialı turlar atamadı. Bir de sıralama için Ferrari’nin Massa’yı nasıl kullanacağı önemli. Eğer Alonso’dan hızlı olur ve Rd Bull’lar arasına girerse çok karmaşık durumlar ortaya çıkabilir. Sonuçta sıralama için riskli şartlar mavcut. Yağmur ayarları da işin içine girince uzak durulması gerek diye düşünüyorum. Red Bull’un sıralama için pilotlarını serbest bırakmasını bekliyorum. Favori olarak Vettel-Webber ikilisini görüyorum; bana göre rakip temkinli olacak Alonso ve sürpriz Massa

Yarış

Yarış aslında sıralama sonucuna ve hava durumuna bağlı. Hamilton’un da söylediği gibi kuru zeminde Red Bull önde görünüyor ama işin içine hava, dayanıklılık girince neler olabileceğini hep birlikte gördük. Yarış sonucunda da uzak durulması gerektiğine inanıyorum. Çünkü Red Bull ve Ferrari’de nasıl bir tutum olacğaı net değil. Sıralama bölümünde belirttim; Massa’nın çok iyi bir işle Red Bull’ların arasında girme şansı var. O halde eğer Alonso arkada kalırsa nasıl yol verecek. Alonso’yu pite erken sokup, Massa’nın yavaş gitmesi ile ikinci Red Bull’u mu avlayacak. E peki öndeki Red Bull Webber ise ne olacak? Öte yandan Red Bull, bence sıralama için pilotlarını serbest bırakacak ama yarışın sonlarında eğer 1-2 olurlarsa ve Vettel önde ise ne yapacaklar. Favoriyi söylemek gerekirse Vettel ama motor sıkıntı nispeten olmayan Webber ve yarış temposunda iyi olan Ferrari’ler rakip. Hamilton hata kollayacak.

Grup A (Alonso-Hamilton-Vettel-Webber): Yarış için söylediklerim aynen geçerlidir. Kaçının.

Grup B (Button-Kubica-Massa-Rosberg): Açıkçası bu grupta normal şartlarda Massa’nın rahatlıkla önde olması gerek. Lastiğine kavuşan Brezilyalı, kendi seyircisi önünde olma baskısını hissetmiyor, zaten başarılı olduğu bir pist. Açıkçası sıralamada bu grubun önünde olmasını da bekliyorum. Cumartesi antrenmanında daha net görülecektir, Massa bu grubun bana göre tek ismidir. Aksilik olması, yağmur nedeniyle yarış ayarlarındaki seçimlerde, dayanıklılıkta terslik olursa işler karışır. Massa yazılmazsa hiç bulaşmayın.

Grup C (Barrichello-Hulkenberg-Petrov-Schumacher): Açıkçası hem kısa hem de uzun sürüşlerde Schumacher iyi görünüyor. Ama süper yumuşak lastiklerden orta hamura geçince sıkıntı yaşar mı, o benim için bir soru işareti. Singapur’da bu yönde bazı sıkıntılar yaşadığını hatırlıyorum. Sorunu çözmüş olabilirler. Islak zeminde yarışlması halinde ise Schumacher’in geride kalmasını hiç beklemiyorum. Ayarlarını yarış günü hava duruma göre yapacaklardır. Petrov, kazası ile zaten pek çalışamadı, attığı turlar da bu grup için yeterli kalmadı. Williams için ise Hulkenberg daha iyi gibiydi, tur dereceleri, uzun sürüşler vs. Evinde yarışan Barrichello yarışta takım arkadaşını geçebilir ama Schumacher’i… Sanmıyorum.

Grup D (Heidfeld-Kobayashi-Liuzzi-Sutil): Hem kısa hem de uzun sürüşlerde Hidfeld belirgin bir şekilde öne çıkıyor. Yarış içinde Kobayashi belki agresif stili ile yükselebilir belki ama Heidfeld kadar hızlı olduğunu göremedim. Alman pilot denenebilir.

Grup E (Alguersuari-Buemi-Kovalainen-Trulli): Açıkça Toro Rosso’nun önde olması doğal. İki pilotu içinde ise bu sefer pek ayırt edici fark göremedim. Ne kısa sürüş ne de uzun sürüşte. Alguersuari tabiri yerinde ise burun farkı ile önde ama 1.85 oran için riske değer mi, size kalmış.

Grup F (Di Grassi-Glock-Senna-Yamamoto (Klien) ): Bu grupta eğer Kore’deki gibi bir kazaya karışmazsa Glock önde olacaktır. Derecelerde Di Grassi’nin gerisinde gibi görünse de kısa sürüşlerde tam verim alamadğından yavaş kaldı. Uzun sürüşlerde açık farkla önde. Alman pilota güvenilebilir. HRT için ise artık gelecek sene için güçlü bri sportif porje çalışmaları hakim. Seneyi bu şekilde son sırada bitirecekleri aşağı yukarı belli oldu.

Oynanabilecek kupon: Massa 2.10 (Grup B) – Schumacher 2.00 (Grup C) – Heidfeld 3.50 (Grup D) – Glock 1.85 (Grup F) : 27.195

Bol Şans…

Hazırlayan: Gökhan KAMİL


Yorumlar

  1. Adem ÇELİK avatarı

    iddaa sizin yorumlarınıza göre oran düşürüyor sanırım
    massa'nın oranı sabah düşürüldü vettel ve webber'in de öyle.
    başarılı yorumlarınızın devam etmesini umarım…
    Akşam sıralama turlarında ferari grubunun başarısı ile birlikte vettel ve webber'in oranları bence yükselecek tekrar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir