Pirelli Agresif Lastikler İçin Destek İstedi

yazar:

kategori:

Lastikleri ülkemizde Kocaeli’de üreten Pirelli, 2011’de heyecanlı yarışlar ortaya çıkması için hamurlarında muhafazakâr bir yaklaşım niyetinde değil ama bunun öncesinde takımlardan ve pilotlardan destek almayı düşünüyor. Çünkü sene içinde lastikleri korumanın zorluğu ile ilgili çeşitli şikâyetler almak istemiyorlar.

Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery: “Agresif bir yaklaşım benimsemek istiyoruz. GP2 ve F1 ile çalışırken agresif bir yaklaşımda bulunmamızı istemişlerdi.”

“Lastik üreticisi açısından muhafazakâr bir yaklaşım takınmak daha iyidir. Bu yüzden insanlar lastiklerin çabuk bozulması hakkında konuşmaz. Ama sportif ve gösteri açılarından bu iki lastiğin de bozulmasını, aşınmasını istiyoruz. Çünkü şu anda olan şey, bir agresif seçim bir de dengeli seçim. Bu da, herkesin aynı stratejiyi tercih etmesi anlamına geliyor.”

“Eğer iki lastik seçeneğiniz olsa ve ikisi de oldukça agresifse, takımlar ve pilotlar bunları ne zaman ve nasıl kullanacaklarını düşünmeye başlayacak. Kanada’da olan da buydu”

“Ama pilotlar ve bazı takım üyeleri bunu satın almak zorunda kalacaklar. Çünkü pilotların çıkıp da lastikler berbat demesinin bir anlamı yok. Geriye dönüp 50 tur boyunca aynı olan bir lastik de verebiliriz.”

Pirelli’nin bu yönde takımları bu yönde teşvik edip etmediği sorusuna Hambery: “Şubat döneminde bu olacak. Nerede olduğumuzu ve bunlarla ne kadar gitmek istediklerini göreceğiz. Onlara bağlıyız. Biz, gösteriye yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çünkü Formula 1, eğlendirici bir gösterdi ve bu içinde bir parça olabileceğimizi anladık”

Hembery, ilk testlerden memnun kaldığını ama 2011 süresince de lastiklerde gelişimi sürdürmeyi beklediğini ifade etti.

Hambery: “Sezon içinde de lastikleri geliştirmeyi hayal edebiliyorum. Bundan takımlara da bahsettik. Çünkü sezon içinde bir şey öğrenmeme lüksümüz yok, tecrübesiziz. Bu yüzden takımlara, yeni bir lastik denemek için sezon ortasında bir zaman -mesela bir antrenman seansı- isteyebileceğimizi söyledik.”

“Çok muhafazakâr olmak istemiyoruz. Ama bilinmeze gidildiğinde bir parça eğilim olur. Sadece performans aramıyoruz; geri sonunda bunu yapıyoruz, çünkü ürünü geliştirmek istiyoruz. Sadece lastikleri verip, sezonu tamamlayıp sonrasında unutup gitmek istemiyoruz.”

“(2011’de) paralel bir şekilde gelişim programı uygulayacağız, muhtemelen Toyota ile”

Şu anki F1 takımları ve pilotları, Pirelli’nin lastikleriyle ilk kez bu ay sonlarında Abu Dhabi’de tanışacak ve iki günlük test yapacak. Sezon öncesi Pirelli’nin son denemesi Aralık ortasında Bahreyn’de yapılacak.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir