Coulthard, Sıralama Kurallarında Değişiklik İstiyor

yazar:

kategori:

David Coulthard, pilotların sıralamalarda pite dönüş turlarında rekabetçi bir tempoda sürüş yapmalarını sağlamak için bir kural değişikliğinin faydalı olacağını söyledi.

Geçen hafta sonu Sepangda iki McLaren pilotu, sıralamaların 3.seansında turlarını tamamlamalarının ardındna yavaşlayarak Heidfeld ve Alonso’yu engelledikleri gerekçesi ile 5 sıra grid cezası almıştı.

İyi tur atılmasını engellemenin yanı sıra yavaş giden ile hızlı turundaki araç arasındaki hız farkına güvenlik açısından büyük tehlike oluşturması dile getirilmişti.

McLaren CEO Martin Whitmarsh, bir kural değişikliği için takımının destekte bulunacağını ifade etmişti. Coulthard da kural değişikliği konusunda desteğini veriyor.

Coulthard: “Benim görüşüm; bir kural değişikliği, bu sorunun tekrar meydana gelmeyeceğinden emin olmanın en kolay yolu"

“Pilotların, hızlı turları haricindeki sürüşlerinde en iyi derecelerinin belli bir yüzdesinde olmadıklarında ceza almaları fikrini sevdim"

“Gayet açık ve hakemlerin soruşturmasına gerek olmayacak"

“Yapman farzedilen zamandan 0.1 saniye daha yavaşsan, bir ceza alırsın."

“İnsanlar daha sonra bunu yapmaz. Bu kadar basit."

“Ama onlara yakıtlarını koruma fırsatı verin"

Coulthard ayrıca, McLAren pilotlarına karşı bir hoşgörüde olmadığını çünkü, 2007’de engelleme nedeniyle daha acımasız bir ceza aldığını söyledi.

Coulthard: “Geçen sene Monako’yu hatırlayın. İkinci seansta Kovalainen’i tutmuştum ve derecemin yetmesine rağmen 3.seansa girişim engellenmişti"

“Bu durumda herhangi bir soruşturma olmamıştı: 3. seansa katılamayacağım yönünde bir karar alındı ve olay buydu"

“Bu yüzden sıralamalarda birilerini engelledikleri için ceza alan insanlara üzülmüyorum. Çünkü, daha ciddi bir ceza zaten almıştım"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir