Şampiyon Red Bull'un Sıradaki Hedefi Pilotlar Şampiyonluğu

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel ve Mark Webber’in almış olduğu duble zaferi takımın ilk şampiyonluğunu kazandırmaya yetti ve her iki sürücü lider Alonso ile puan farkını biraz kapattı.

Red Bull sürekli olarak pilotlara eşit davrandığından bahsetti ancak önümüzdeki yarışta sürücülerden şampiyonluk şansı olmayanın diğerine istekli  veya isteksiz yardım etmesi bekleniyor.

Red Bull’un Motor Sporları Danışmanı Helmut Marko “Abu Dhabi’ye hem teknik hem de taktiksel açıdan nasıl yaklaşacağımızı değerlendireceğiz.”

“Şu anda kutlama yapacağız ancak hemen ardından Abu Dhabi’de sürücüler şampiyonluğunu kazanmaya odaklanacağız.”

“Ardından sürücülerimize onların takım oyuncusu olduklarını hatırlatacağız.” dedi.


Yorumlar

  1. Ertan Akkaş avatarı

    Üstelik Abu Dhabi'de de hava Bahreyn, Singapur ve Almanya'da olduğu gibi sıcak olacaktır. F10'un sıcak havalarda lastikleri çok daha iyi kullandığını biliyoruz. Unuttuklarım haricinde bunlar bizim için avantaj.

  2. Ertan Akkaş avatarı

    Çok doğru bir uyarı. Singapur'da da gördük aynı şeyi. Üstelik Abu Dhabi'nin Ferrari'ye daha çok uyduğu 1. ve 2. sektör uzun düzlüklere sahip. 1. sektör de sadece 3. viraz sanırım yüksek hızda dönülüyor. Son sektörde genelde yavaş virajlardan oluşuyor. Alonso'nun Abu Dhabi'de Red Bull pilotları kadar kazanma şansı var.

  3. murat levent avatarı

    Yahu herkes kendini şartlandırmış, redbul diye, geçen sene o dandik araçla fren sorunu yaşamasa hamilton gidiyodu 1.liğe abi dabi de. Durun bakalım yahu, sanki %100 rb pole alacak vs.vs. gibi yorumlar yapılıyor.

  4. Ertan Akkaş avatarı

    Bizim pek yaygara çıkartacak halimiz yok. Red Bull şu an Alonso'dan nasıl korkuyorsa bu bizim için bu sene zaten başarı. Biz son 7 yarıştır zaten Silverstone'dan sonra bize gülenlere gayet iyi gülüyoruz taraftarlar olarak. Ama Ferrari'nin hiç yoktan söylevini değiştirdiğini görmedik.

    Ayrıca Basına demeç verirlerken, Alonso konuştuğu sorada bilmem Vettel ile Webber'e dikkat ettiniz mi nasıl bakıyorlardı Alonso'ya. O bakışlar bile Alonso'nun ne kadar büyük bir iş yaptığını kanıtlar gibi. Bende böyle bir yorum yaptım ya artık ölsemde gam yemem =)

  5. Alonso'ya bakar o durum

  6. Tam oryantalizm dedikleri bu olsa gerek,insanda umurga olur kemik olur namus olur şeref olur,dün söyledikleri hala güncel haber diye yayımdayken,bu gün takım emri yok ama diye biten söylemler,bu insanların ne kadar umurgasız olduğunu ortaya koyuyor,takımemri illa ki sen dur sen geç demeyle mi oluyor,al işte takım emri!ferrari ne demişti,herkes takım için mücadele ettiğini bilecek!bunlar şimdi farklı birşeyden mi bahsediyorlar.

  7. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    kimin hevesinin kursağında kalacağı belli olmaz büyük konuşma sonradan yetme vettelin alonsonun tecrübesiyle başa çıkacağını hç sanmıyorum

  8. ya adam gibi yorum yaz yada siktr gt

  9. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Red Bull Galiba 2 pilotla Şampiyon Olmak İstiyor 🙂 Doğruya Doğru Webber Alonsoya Daha Yakın Puan Anlamında Hız Anlamında İse Vettel Daha İyi Vettel Bu Yarışta Webbere Yol Verseydi Belkide Webber Şampiyon Olurdu Ama 8 Puan Fark Var Alonso Elenmesse Şampiyon Alonso Olur..

  10. şampiyon olmaları için abu dabi de 1-2 olmaktan başka şansları yok.

  11. airmclaren Kimi avatarı
    airmclaren Kimi

    olması gerekende ozaten eğer 1.vettel.2.webber 3.alonso giderse vettel istemedende olsa yer verecek kardesim bu herzaman böle olmustur ve olacaktırda 2007 interlagos,2008 çin en yakın olanlar zatn

  12. dediklerim çıkıyor almanyada herşeyi normal karşılayanlar şimdi şampiyonayı böyle kaybedince nasıl yaygara çıkarıp ağlanacaklar bekleyin ve görün.Bize bu günleri yaşatan Redbull ekibine sonsuz teşekkürler diaz ile dalga geçtik resmen hevesi kursağında kalacak.

  13. efendimayin  avatarı

    Yani vettel 1 webber 2 alonso 3 olursa vettele yol vermesi söylenecek bence.

  14. Bu açıklama olası bi Vettel-Webber yer değişimini garip bir şekilde yükseltiyor.Bunu cidden Helmut Marko mu söylemiş?..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir