Ferrari Kendi Performansına Odaklanacak

yazar:

kategori:

Alonso son yarışta ikinci olursa diğerlerinin ne yaptığı ile ilgilenmeyecek. Hafta sonu ortaya çıkacak tablo ile ilgili olarak birçok senaryo üzerinde konuşulsa da Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali, kendi işlerine bakacaklarını ve matematiksel hesaplarla boğuşmayacaklarını söyledi.

Domenicali: “Yaklaşımımızı değiştirmeyeceğiz.”

“Kendi tarafımıza odaklanmamız gerek. Çok zor hesaplamalar yapmak zorunda değiliz. İki Red Bull arasında olursak bizim sorun yok, bunu biliyoruz. Ama bunun dışında hızlı olmamız, mükemmel bir sıralama çıkarmamız ve elimizden gerek.”

“Ve son metreye kadar beklemeliyiz. Çünkü dayanıklılık, herkesin endişe ettiği bir konu; sadece motor da değil, her şey. Abu Dhabi’de çok uzun bir yarış olacak.”

“Elbette Red Bull bizden güçlü. Çünkü (mücadelede) bir yerine iki pilotları var. Bu yüzden bazı açılardan daha iyi bir konumdalar. Ama diğerlerinin yaptıklarına değil, içimize bakmalıyız. En hızlı yarışı çıkarmalı, en hızlı sıralamayı çıkarmalıyız. Sonrasında bakalım kim bu şampiyonluğu hak edecek?”

Ferrari’nin aracının Abu Dhabi’de kazanabilecek kadar hızlı olup olmadığı sorusuna Domenicali: “Deneyeceğiz. Bir şeyler yapmamız gerektiği kesin. Çünkü kazanırsak kolay, hesaplara gerek kalmayacak”

“Ama Red Bull’un çok güçlü olduğunu biliyoruz. Gelişimi durdurmamız nedeniyle bizim için durum farklı olsa da geçen sene çok güçlüydüler. Çok zorlayıcı olacağını düşünüyorum”


Yorumlar

  1. İstedikleri motorları kullanıcakları garantimi takımların. Sadece bir haberde çıkmıştı bu resmi olmadan. Acaba bunu tam olarak öğrenebilir miyiz? Bilen varsa aydınlatsın.

  2. burak bocek avatarı

    Sanırsam Webber motorun çok ısındığını söylemişti ama sc perdiyodunda araya çok araç girdi zaten o sc girmese bu kadar yaklaşamazdık.Ama Hulkenberg ardında epeyce zaman kaybettik.Pisti sektör sektör viraj viraj yazmaya gerek yok her yer onların evi gibi adeta.Yüzde hesaplarına ise katılmıyorum neye göre %90.Şampiyon Abu Dhabide çölün ortasında belli olucak.Bence fanlar kesin düşünmesin ve kendini kaptırmasın.Ben her zaman en kötüsüne alıştırmanın daha iyi olacağına inanıyorum

  3. italya motoru son kez brezilya da kullanılacaktı. son yarışa başka bi motor kullanacakları için ve motorun durumuda iyi olduğu için alonso zorladı. bana kalırsa amaç webber e hata yaptırmaktı ama, alonso trafikten kurtuluncaya kadar webber kendine yetecek farkı elde etmişti.

  4. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    fernando al 2.liği ol şampıyon bu kadar

  5. Bence artık Red Bull un düzlük olsa bile pistte, yavaş kalma ihtimali bile yok. Herşey onların elinde.

    Birde Brezilya da güvenlik aracından sonra niye bu kadar zorladı Alonso anlam veremedim. Yetişse bile geçiş yapması çok zordu. Niye motorunu zorladı bu kadar kritik bir zamanda.

    Ferrari hızlı olucaktır ama Red Bull daha hızlı olucaktır kanatindeyim. Birde Lewis işleri karıştırabilir. McLaren için düzgün bir pist.

  6. en akıllıcası budur. sen önde bitir gerisi hikaye.

  7. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Redbull un Ferrariden üstün olacağı 7 viraj var pistte. buna karşılık 2 uzun 1 kısa virajda ve 8 viraj çıkışında Ferrari üstün olacak gibi görünüyor. Bunlar resmi bilgi değil tabii. Bence durum çok yakın olacaktır ama Ferrarinin pol alma ihtimali de düşük değil. en azından webberi aradaki az fark kurtarmayacaktır. Alonso webberi sıralama turlarında bile geçecektir. Bence şampiyon korede belli oldu. Zaten farklı yarış ve sezonları sıradan pilotlar değil, muhteşem pilotlar kazanıp taçlandirmalı.
    Örnek; sezonun açılış yarışı: kazanan alonso,
    Örnek; monako kazanan: eğer 3. antrenmanda kaza yapmasaydı %90 alonso, Örnek; monza kazanan: Alonso,
    Örnek; gece yarışı singapur kazanan : Alonso
    Örnek; tarihin ilk yarışı kore kazanan: Alonso
    Bu harika sezonun büyük kupasının kime en çok yakıştığı, bu karneden bellidir.

  8. İnşallah Dostum İnşallah

  9. alonso hayatının en öneli sıralama turlarına cıkacak. abudabi aslında ferrariye uyabilir cünk 1.ve2.sektör düzlklerdn olusuyor son sektör redbulluk.kerbleri kullanımı bide cok önemli herkez redbull u favori gösteriyor ama bakalım ferrari hızlı olacaktır fernando gerekeni yapıp vet yada web kacıncı sırada olduğuna bakmayıp şampıyonluğu kazanacaktır.:) inş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir