Ecclestone: "Türkiye Hakkında Çok Heyecanlıydım…"

yazar:

kategori:

Formula 1’in Türkiye‘de kalıp, kalmayacağının merak konusu olduğu bu günlerde Bernie Ecclestone’den gelen açıklama moral bozukluğu yarattı.. F1’in patronu, Brezilya GP’sinde yayıncı kuruluş TRT’ye verdiği röportajda Türkiye’nin kendisinde hayal kırıklığı yarattığını ifade etti.. İstanbul’un dünyanın en iyi pistlerinden birine sahip olduğunu söyleyen Ecclestone, ”Türkiye hakkında çok heyecanlıydım ama ama bu heyecanımın karşılığını alamadım.. Ancak hayal kırıklığımın Türkiye hakkında değil, ülkenizde F1 kitlesini iyi yönetememekten kaynaklandığını belirtmeliyim.. Halkınız futbola büyük bir ilgi duyuyor ama aynı durum F1 için geçerli değil” diyerek, bu büyük organizasyona yeterince değer verilmediğini ifade etti..

Ecclestone, ”İstanbul’da reklam ve tanıtımla ilgili sorunlar yaşıyoruz. Yarışın bu şartlarda Türkiye’de kalması  ticari açıdan bizim için kötü.. Hükümetin biraz daha para yatırması gerekiyor.. Dünya Kupası’nı, ya da Olimpiyatları alabilmek için ne kadar para ödemek zorunda olduğunuz düşünülürse, bunun çok daha azına Formula 1’in Türkiye’de kalabileceği bilinmeli ve buna göre hareket edilmeli” diye konuştu..




Yorumlar

  1. Sir Jack B.  avatarı

    Ecclestone şemsiyeyi çıkartmaya çalışıyor 😀 sen ne demeye kiraladın ki bizim pisti :)) ne bilet satılıyor ne pistte organizasyon yapılıyor ne biri sponsor oluyor külliyen zarar.

  2. Bay E. Dokuz doğurttun bizleri ne zamandır. Hadi açıklada buyıl son olduğunu sende rahatla bizde

  3. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Evet Doğru Söylüyor!… Hükümetin bir an önce Bernie le anlaşmalı bir şekilde tanıtım reklam ve para sağlanmalı ki pistimiz yerinde dursun ve 10 yıl anlasma sağlansın rısya biel bizim 2 katımız parasını veriyorsa bizler sadece futbolla tedarik oluyoruz F1 dünya çapında bir spor ve halkımız buna ilgisiz kalmamalı ve bilet fiyatlarında öğrenciye özel indirim yapılmalı bunun gibi olanaklar olursa f1 pistmimiz 100 bini bulur bizim SORUNUMUZ TURKIYENIN MADDI DURUMU VE BILET FIYATLARI Bılet fiyatlarında düşüş olursa gerekli Reklam sağlanırsa O zaman Bernie yüzünü güldürürüz bu şekiLde hareket edilmeli… Hükümetimiz bunu görmeli.

  4. benim anlamadığım nokta sanırım bir kaç ay önce bir demeç vermişti Eclestone Türkiye de insanlar ilk yıl bu spor hakkında pek bir şey bilmiyordu bu sporun ülkede ki yayılımı gurur verici felan şeklindeydi (tabi ekonomik durumu bundan ayrı tutarak söylüyorum) şimdi doğru orantı yaparsak bahsettiğim açıklamayı baz alarak bu kitle zamanla artıcak demektir şu anda Türkiye GP sini kaldırmak meyve veren dalı kesmekten farksız o açıklamadan sonra bu yorumlar yersiz ve kafa karıştırıcı

  5. Bernie haklı maalesef 🙁

  6. adam sonuna kdr haklı hem padokta olacak kardeş hayırdır adama sporu izleme şansı verdği için mi laf edeceksin yoksa herkesten önce bizimle 7 yıllık anlaşma imzaladğı için mi…

  7. Allah!a şükür 4 kez istanbulpark'ta kanlı canlı yarış izleme imkanı bulabildim. uzun düzlüğün sonundaki tribünden de seyrettim, ilk virajdaki tribünden, hemen yanındaki açık alandan ve 1 kez de hayalim olan ana tribünün ilk viraja bakan tarafından. ne motorların sesi aklımdan çıktı, ne de oturduğumuz yerleri titretmesi.. massa'yı da dünya gözüyle görebildim, diğerlerini de.. hele hele istanbulpark'a ilk adım attığım an'ı hiç unutmuyorum, 2006'da. inanılmaz bir heyecan kaplamıştı içimi, gerçek bir F1 aracını hemen önümden geçerken görmek..

    tahminim odur ki, 2011 istanbulpark'ın son senesi olacak. (henüz gitmemiş olan arkadaşlarım) ne yapın edin, bu eşsiz deneyimi bir şekilde yaşamaya çalışın. yarış için istanbul'a gitmek, rusya'ya ya da almanya'ya gitmekten çok daha kolay. fırsat varken kıymetini bilmek lazım..

  8. hocam şu son yarışta padokta olucam umarım karşıma çıkarsın 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir