Heidfeld ve Sutil, Petrov'un Yerine Değerlendiriliyor

yazar:

kategori:

Enstone kökenli takım, 2011’de sponsor desteği olan Vitaly Petrov ile devam edip etmemeyi değerlendiriyor. Petrov’un takıma sponsorlar kazandırması maddi açıdan zorluklar yaşayan Renault için cazip görünüyor ancak Robert Kubica ile Petrov arasında 100’den fazla puan farkı olması, takımın daha iyi bir sürücü ile daha çok puan kazanıp televizyon gelirlerinden daha fazla pay alması anlamına geliyor.

Bu konuya dikkat çeken Auto Motor Und Sport muhabirinin 2. bir Kubica’nın daha mı iyi olabileceğini sorması üzerine Eric Boullier “Eğer ifadesiyle başlayan bir cümle yanlış olur. Vitaly’nin en üst seviyede tecrübe eksikliği var. O, motor sporlarına çok geç başladı ve diğerlerine göre daha çok öğrenmesi gerekiyor.” dedi ve Nick Heidfeld’le Adrian Sutil’in adaylar arasında olduğunu kabul etti.

Ancak Renault bir sene daha Petrov’un gelişmesini bekleyebilir mi?

Boullier “Şampiyonluk, bizim planlarımızın en son aşamasında. Her zaman bir adım atmak zorundayız.”

“Henüz hazır olmadan üst düzey 2. pilota sahip olmak aptalca olur. Ben uzun vadede takımımı zirvede bir takım yapmak istiyorum.”

“Öyle olunca üst düzey sponsorlar tekrar gelecekler.” dedi.

Ancak Boullier Petrov’un koltuğunun garanti olmadığını söyledi.

Boullier “Sezon sonuna kadar Vitaly’e destek ve şans vereceğimizi söyledik. Ardından bir karar vereceğiz.”

“Önce ona bu şansı vermeliyiz. Ardından diğerleri ile ciddi görüşmelere başlayabiliriz. Nick 2011 için boşta ve bizimle olmak istiyor.” dedi.

Daha önce Raikkonen’le çıkan iddialara açıklık getiren Boullier “Biz onunla ilgilendik, onun menajeri benimle bağlantıya geçti. Ancak bu haber basında çıkınca Kimi sinirlendi. Ve ardından bana rallide devam etmeyi  tercih edeceğini söyledi.” dedi.


Yorumlar

  1. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    ben yorum yapmıstım bu konuya neden silindi ?

  2. Sonunda doğru yolu bulduk ben şuna inanıyorum İkinci bir Kubicamız olsaydı şuan Mercedes gp nin önünde olabilirdik.Monoco ve Spaya baktığımızda en çok rekabetçi olduğumuz yerler Japonyada hep tek pilotla yarıştık ve sonucu şimdi böyle Petrov herzaman araba parçaladı getirdiği sponsor paralarıda ona gitti

  3. adam olacak pilot kendini belli ediyor zaten.renault gp2 den yanlış transfer yaptı.örneğin bu yıl gp2 den en iyi transfer sergio perez.çok yetenekli ve genç bir pilot geleceği parlak olacak muhtemelen.gp2 de maldonado şampiyon oldu ama tecrübesi ve aracının üstünlüğüyle oldu.maldonado danda bi yol olmaz.

  4. sena başında belliydi bu işin petrovla olmayacağı.gp2 deki sürüşünden belliydi.petrovun iyi seçim olmadığı.en sonunda dank etti kafalarına galiba

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir