Red Bull Pilotları, Kendi Paylarına Düşeni Yapacak

yazar:

kategori:

Sezonun son yarışına girerken tüm Formula 1 dünyası Red Bull’da takım emri olup olmayacağına odaklandı. Takım Patronu Christian Horner, herhangi bir emrin olmayacağını ancak gerekli olması halinde sürücülerin duruma göre davranacaklarını söyledi.

Horner “Önceliğimiz şampiyon olmak ve her iki sürücümüzün kaybedecek bir şeyi yok. Takım açısından takımlar şampiyonluğunu kazandık ve pilotlar şampiyonluğunu kazanmak harika olur.”

“Hangi pilotumuzun kazandığı önemli değil, herhangi bir Red Bull sürücüsünün kazanması harika olur çünkü her ikisi de şampiyonluğu hakediyor. Bunun için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız.”

“Her ikisinin şampiyonluk mücadelesi verdiği durumda onlara birbirleriyle yarışmamalarını söylemek doğru olmaz ve bunu yapmayacağız. Açıkçası yarışı kazanmak için önce yarışı tamamlamak zorunda olduklarını biliyorlar. Fernando onlardan daha fazla puan kazandığı için öncelikle bitirmek zorundalar ancak onlara birbirleriyle yarışma izni vereceğiz.”

“Sürücüler şampiyonluğu açısından her iki sürücümüzün şansının olduğu bir durumdayız. Mark, Sebastian’a göre daha iyi durumda ancak her ikisinin de şansı olacak.”

“Tüm sene olduğu gibi her ikisini bu hafta sonu eşit şekilde destekleyeceğiz. Hedefleri yarışı kazanmak olacak.”

“Rakiplerimizin yaptıklarını kontrol edemeyiz ancak her iki sürücümüz için hedef yarışı kazanmak olacak. Eğer birisi bunu yapamazsa ve diğerine yardım edebileceği bir konumda olursa bu artık onun kararı olacak. Her iki sürücünün de bu durumda şampiyonluğun takım için harika olacağını ve takım oyuncusu olduklarını farkedeceklerinden eminim. Takım arkadaşına yardım etmenin doğru olacağını bileceklerinden eminim.” dedi.


Yorumlar

  1. farkindaysan tum soylediklerin esitlik ilkesi altinda birlesiyor, Ferrari napti? pilotunun rizasini almadan sen dur oteki one gecsin dedi, anlayisiniz mi kit? nedir? herkes ahlaksiz karaktersiz olmak zorundami? tobe yarabbi 🙂

  2. Senin için Ahlak
    İstanbulda iki redbull pilotunun kasten birbirine çarpması,
    Vettelin eski ön kanadının Webere takılması
    Weberin telsizden bağıra bağıra 2. pilot olduğunu açıklaması
    Takım patronunun Vettel etrafında takımı topladık demesi Weberin Vettelden yavaş olduğunu söylemesi
    Son yarışlarda Vettelin önünü açmak için güya "eşitlik" deyip Weberin şampiyonluğunu zora sokması mı?
    Hakikaten çok Ahlaklı takım şu Redbull!!!!

  3. hiçbir takım kendi pilotu dururken başka takımın pilotunun şampiyon olmasını asla istemez. bu pilot ikinci pilotda olsa , sene içerisinde taakımla sürekli didişmiş olsada bu böyledir. bununla ilgili şu örneği vermek istiyorum 2007 senesinde eminimki herşeye rağmen Mclaren taraftarlarının çoğu ferrari pilotu yerine alonsonun kazanmasını isterdi…

  4. yorumum neden yok olmuş

  5. Redbe Bull Racing geçen sene ve daha ciddi olarak bu sene F1 in en büyük iki takımına meydan okudu ve şu an takımlar klasmanında dünya şampiyonu oldu. Bunu da beğenmediğiniz yukarıdaki iki pilot yaptı.(Hemde aralarında sorun olmasına rağmen. Aralarında sorun olan ve daha büyük problemler çıkartarak belki de birbirlerini şampiyonluktan eden üst sınıf diye tabir ettiğimiz iki pilotu hatırlatmaya gerek yok sanırım). Belki Webber ve Vettel Alonsa ya da Hamilton kadar iyi değiller ama ben çok da aşağı seviyede pilotlar olduklarını düşünmüyorum ve çok iyi pilot olduklarını da şampiyonlukla kanıtladılar. Şimdi ise önümüzde pilotlar şampiyonluğu var ve en az şansı olan Hamilton dahilkim kazanırsa kazansın fazlasıyla haketmiş olacak. Bu pilotların hepsi sene içerisinde şampiyonaya bazı dönemler liderlik ettiler ve bize çok güzel ve heyecanlı yarışlar izlettiler. Eğer Redbull pilotları ya da Ferrari veya Alonsa ya da Hamilton ya da….bu sürüp gider… o hataları yapmış olmasalardı şampiyon şimdiden belli olmuş olacaktı ve son yarış bu kadar konuşulmayacaktı. Bütün pilotlar hata yapabilir ancak bu onların kötü pilot oldukları anlamına gelmez. F1 deki pilotların hepsi üst düzey pilotlar ve ellerine fırsat geçince birşeyleri ispatlayabiliyorlar. Geçen sene Button, bu sene Webber. Heidfeld Sutil Rosberg gibi pilotlar ise henüz bu şansı yakalayamadı.
    Diyeceğim o ki belki Alonso ya da Hamilton ya da Kubica en iyisi ancak bunu hiçbirzaman anlayamayız.(Herkese göre en iyi vardır elbet). Ayrıca bu sene Geçen sene de gördüğümüz gibi şampiyon olmak için Schumacher, Alonso, Hamilton ya da Kimi olmak gerekmez.
    Herneyse bazen birbirlerine zarar vererek mücadele etmelerine rağmen Redbull pilotlarının bu seneye çok büyük heyecan kattığına inanıyor ve aynı heyecanı önümüzdeki yarışada getirmelerini umuyorum. Tüm pilot ve takımların emeğine sağlık:)))))

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Takım emrini uygulayan karektersiz oluyorsa o zaman ortada bir tane düzgün pilot kalmaz.Buna 2007 brezilya ve 2008 çinde başrodeki raikkonen de dahil.Mesele Redbullun sağ eliyle sol kulağını kaşıyor gibi yapması.Yani 3 ay önce asıp kesmese şimdi kimse bişey demezdi.Büyük lokma ye ama büyük laf etme meselesidir bu.

  7. Ya bizim millet ahlak abidesi olmuş ta haberimiz yok,
    Sadece şunu söylim,
    hadi ordan……… oldu ferrariye mail atımda sizden ahlak dersi alsınlar
    kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş
    sizinki de o hesap
    alonso söke söke şampiyonluk potasına girdi hatta en önmeli aday konumuna geldi, birden milletin aklına dürüstlük ve ahlaklı olmak geldi,
    Redbull'un asıl faliyet alanının ne olduğunu,ferrarinin kurumsal yapısında şampiyonluğun ne kadar önemli olduğunu bilmeyecek kişilere ne anlatsak anlamazlar o yüzden hadi ordan deyip kestirip atacaksın.

  8. Kirli ve kirletilenler belli degilmi? adamlar illa takim emri uygulayarak karaktersiz olmak zorundami? neden boyle onurlu bir davranisi anlamakta zorluk cekiyosunuz?

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Arkadaşlar sakin olun.Eskiyi unutun.Birbirinizi kırmayın.Provake etmeyin.Tahrik de olmayın.Gerçekleri herkes biliyor.Daha fazla uzatmaya gerek yok.

  10. Biraz daha relax ve sakin olmanı tavsiye ederim.2005 yılının acı izlerini silmek bu şekilde olmaz.

  11. ₫ä٢ŧђ-๓ąปĽ  avatarı
    ₫ä٢ŧђ-๓ąปĽ

    ya tamam canımı sıkma.artık sıktınız.umarım pazar günü kaybeden si,z olursnuz.

  12. 08Alonso| SF avatarı

    Alonso'nun başına bişey geldiğinde zevkten 4 köşe olursun herhalde.

  13. 08Alonso| SF avatarı

    Pardon ama seni mi kirlettiler!.

  14. ₫ä٢ŧђ-๓ąปĽ  avatarı
    ₫ä٢ŧђ-๓ąปĽ

    ya evet umarım senin ayyaşada insanlık bulaşır.malum bazı şeylerden bile aşşağılık kendisi.

  15. Özcan Kahraman avatarı
    Özcan Kahraman

    ahmet kara sana katılıyorum

  16. aman ahmet arkadaşım böyle tehlikeli yorumlar yapma aklını siteye giriş çıkış yapıp eksi vermekle bozmuş taraftarlar(?) var böyle tehlikeli yorumlar yapmamak lazım :)))

  17. her çıkışın bir inişi olduğu gibi her inişinde bir çıkışı vardır;özcan kahraman

  18. Pİlotunun 3 galibiyyetinin 2 sinde vettelin sorun yaşamasıyla diğerinin de massanın yol vermesile aldığını hatırlatmak isterim.neyse bu konu çok ucuzlaşmaya başladı cocuk gibi geçmiş zamanı tartışıyoruz.geçmiş geçmişte kaldı.hafta sonuna bakalım.ama yine de uslubun bu sitedeki birkaç damgalanmış kendine bir pilot hedef alıb devamlı saldıran (ki aslına ne kadar çok kortuklarını gösteriyor bu bence)lara benziyor.bence öyle olmamaya çalış.örneğin jetman.kafanı kaldır bak üstdeki yorumlara vettel yardım ede bilirim diyor bizim jetman salıyyor anasını satayım.işte senin stilinde öyle olmaya başladı.gerçi ben malum arkadaşa da kızmıyorum biz böyle eğleniyoruz işte.ama ucuz tartışmalar çıkıyor……….

  19. sen ruya gormeye devam et 🙂

  20. Özcan Kahraman avatarı
    Özcan Kahraman

    olduğunda dığnda ında nga çmz tıy yaz deftere

  21. Helal olsun Redbull, herkese gosterdiniz ki sampiyon olma ugruna karaktersizlik yapmayacaksiniz, boyle guzel bir sezonda hic kimse KIRLI bir sampiyon gormek istemiyor. Ahlak dersi veriyorsunuz, insallah kirintilarinizdan birseyler duse birilerine..

  22. ₫ä٢ŧђ-๓ąปĽ  avatarı
    ₫ä٢ŧђ-๓ąปĽ

    öyle bir takımın ve pilotların varki anca başkalarının başarıslığıyla başarılı olabileceğini düşünüyorsun bu araca rağmen.bunu duymak bile sizin ne kadar küçük olduğunuzu gösterir.ne diyeyim ağzından çıksın koynuna girsin.GADU-GADU?

  23. senin defterini düreceğiz kendini beğenmiş vettel.peh :

  24. seneye mgp güçlü olduğunda adamım rosberg yarış kazandığında.zamanı geldiğinde çömez;beceriksiz;toy vettelin kara kaplı defterinide açacağız.

  25. Özcan Kahraman avatarı
    Özcan Kahraman

    İstediklerini yaparlar ya ne olacadı.alnso bile ilgilenmiyorum diyor.

  26. her iki pilotunuzda a klas değil.webber tecrübesiyle götürüyor.vettelde arkasına fia nın;bay e nin rbr nin bir takım fanların almanların rüzgarını arkasına almış gidiyor(oysa idraksız almanlar griddeki en iyi alman pilotun rosberg olduğunun farkında değiller.schumi hakkında %67 olumsuz sonuç çıkmıştı anketlerde.

  27. tek isteğim alonso inşallah şampiyon olurda bu lafları yutturur size büyük konuşmanın sonunu görürsünüz

  28. Alonso şampiyon olmayacak b.e onun torbasını dikmiş 2007 hamiltonunkini diktiği gibi vitesi takılır çekiş sorunu yaşar debriyaja kalır.bana tın ie değil ben o zaman hazz duyucam.sizinle alay edicem.bu lafımı da unutma.ponel paren?

  29. arkadaşım sen önce şu üslubunu bi değiştir ne biçim bir yorumdur bu yahu geri kalan yarışlarda ilk iki sırayı kimin aldığına bakarsan neden havalandıklarını belki idrak edebilirsin öyle mükemmel bir araç yapmışlar bırakta havalansınlar…

  30. ₫ä٢ŧђ-๓ąปĽ  avatarı
    ₫ä٢ŧђ-๓ąปĽ

    umarım dohanan pazar günü dohanır.hemde uzunca bir süre.kapişka matruşşka trişka mrişka?

  31. Gece artık zor uyur red bulla takımı.çok dohandı

  32. Sezon başından buyana baktığımızda genelde hep 1-2 sırada olmuşlar onun verdiği verdiği avantajla böyle hesaplamalar yapıyor galiba adamlar kendilerinden emin yani

  33. ₫ä٢ŧђ-๓ąปĽ  avatarı
    ₫ä٢ŧђ-๓ąปĽ

    nefret ediyorum bu takımdan ve pilotlarından.umarım sadece hayalde kalır.umarım pilotlarınızın bildiği şey araç arızalınca nereye çekecekleri olur.umarım pilotlarınızın yapacağı şey sezon sonunda Alonso nun 3. şampiyonluğunu alkışlamak olur.çok bilmiç gazoz racing çetesi.

  34. murat levent avatarı

    Bu salaklardan bir pk olmaz. Nah buraya yazıyorum. 10 yaşında çocuk inanmaz bu denilenlere.

    Birde ben en çok sanki bu ikisinin ilk 2 sırada olacaklarmış gibi havalara girmesine gıcık oldum. Ya Alonso/Hamilton veya tersi bir sıralama olurda siz 4-5 gibi bir yerlerde başlarsanız ne olacak. Zaten yarış içinde kimseyi geçemediğiniz bir gerçek, birbirinizi bile geçemiyosunuz. Allah akıl fikir versin ne diyim. Çok uçmuş bu takım.

  35. 🙂 Takım karışmayacak, pilotlar ne yaparsa yapacak. Biz de yiyeceğiz. Komik adamlar.

  36. eğer iki pilotunun da hala sampiyon olma sansı varsa ve bu iki pilottan birinin "getirisi" fazla fakat sansı azsa tabi ki takım emri olmaz, olamaz cunku bu gozden cıkarmak demektir oz hakiki pilotunuzu. benim tum bu konusmalardan cıkardıgım sonuc takım emri felan yok pilotlarımıza bırakıyoruz yarış da vettel bir alonso alonso uc olursa sonlara dogru onlar bilir yapcaklarını! vettel de zaten buna yavas yavas alısıyor butun mesele alonsonun son turlarda yarıs dısı olma olasılıgını silebilmekte. insan dusunmeden edemiyor vettel ile weber yer değiştirse ne olurdu diye,aslında dusunmeye de pek gerek yok zaten biliyoruz! tum bu takım emri soyle kotu boyle kotu lafları zırvalık. keşke şartlar baska olsaydı da …:) hem massa gibi (haklı ya da haksız) bagırmadan cok da guzel kılıfına uydururlardı nasıl olsa ortada ferrari ornegi de var.

  37. Onların mantığınca takım emri yok işte iki pilot kendi aralarında duruma göre hesaplaşacaklar artık karşılıklı anlaşmalı.

  38. kılıf hazırlamaya gerek yok. takım emri, takım emridir. biz ferrari gibi yapmayız, pilotlarımıza eşit imkanlar veririz, yarışları manipüle etmeyiz diye atıp tutmasalar kimse bir şey diyemezdi zaten. her takımın gerektiğinde yaptığı ve yapması gereken bir şey.

  39. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Horner bu ağır topu sürücülerine atmaya çalışıyor.Biliyor ki takım emri hakkında daha önce konuştuğu cümlelerin altında ezilecek.Şimdi gayet rahat bir şekilde yarıştan sonra ''Bu vettelin kararıydı'' diyecek.
    Hemen ardından Marko ,''Biz telsizden bişey söylemedik sürücülerimiz öyle uygun görmüşler'' diyecek.

  40. Vettel webere yol verirse ve çizgiyi weber 1, vettel 2 geçtiğinde alonso çizgiyi geçmeden yarışdışı kalırsa o zaman görürüm vettelin ve hornerin yüzünü o zaman ne diyecekler bakalım umarım bunu yapar alonso.

  41. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Horner:"Takım arkadaşına yardım etmenin doğru olacağını bileceklerinden eminim." dedi.
    Takım emrinin evrim geçirmiş veya kendilerine göre yontulmuş hali bu olsa gerek.
    3 aydır bağır çağır,şimdi de kıvır.
    Emir çoktan verilmiş bile.Eğer hornerin dediği gibi bu iş vettel ile webberin insiyatifine bırakılmışsa ki ben inanmıyorum.
    Vettelin böyle bir ikramda bulunup sonra da bunu hazmetmesi imkansız.sezon boyunca verilen o kadar sözlere ne olacak şimdi?
    Daha önce de yazdım ve yine diyorum ki:Fia bu yarıştan sonra takım emirlerinde yeni düzenlemelere gidebilir.Amma 3 ay sonra amma 5 ay sonra.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir