Button, Yine Dengeden Şikayet Etti

yazar:

kategori:

Hamilton’un günü lider tamamladığı Abu Dhabi’de Button ancak 8. hızlı zamanı elde etti.

Button “Bu sabah çok kötü değildi, çok fazla kullanılmamasına ve sabah yağmur yağmasına rağmen pistte iyi yol tutuşu vardı.”

“Çok kötü değildi ve bir kaç alanda gelişmemiz lazımdı. Son bir yarışlarda olduğu gibi fren anında kilitlenme yaşıyorduk.”

“Öğleden sonra bazı şeyleri değiştirdik ve bunların arasında daha az downforce kullanma seçeneği de oldu.”

“Araç öğleden sonra iyi değildi ve dengede sorun yaşadım. Neredeyse her virajda aracın dengesi daha fazla değişiyordu.”

“İstikrar neredeyse yoktu ve bu sorun üstünde çalışmamız lazım. Sanırım çok az downforce ile piste çıkıyoruz ancak bu gece verileri inceleyip neler olduğunu göreceğiz.”

“Uzun sürüşlere bakarsanız yine istikrar sorunu yaşadığımı görürsünüz. Umarım performansımızın neden olmadığı konusunda nedenleri bulur ve sorunu yarına kadar çözeriz.” dedi.

Button ayrıca düzlük hızlarının çok iyi olduğunu söyledi.

Button “Düzlük hızımız çok iyi. Sanırım 319 km/sa hıza çıktık ve bu diğerlerinden biraz daha iyi.” dedi.


Yorumlar

  1. bence dengesiz olan sensin. bu takım ve bu araç sana bir beden büyük geldi galiba…ah eşşek kimi ah…

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    İlk sızlanması ingilterede başladı ve macaristanda doruğa çıktı hala da devam ediyor.İddiası kalmasa bile sızlanmaya devam ediyor.Bundan sonra eğleneceğim,kış testlerini bekliyorum dedikten sonra bile sızlanıyor.
    Button için şaşalı günler geride kaldı.Bu güzel günlerin bir tesadüften ibaret olduğunu herkes anladı.Mclarendeki 200.gününde değerlendirmeler yapılırken button için 2.şampiyonluk senaryolarını yazanlar olmuştu.
    Aracından en fazla şikayet eden pilot olarak ilk sırada yer alabilir.Belki bu sikayetler bir serzeniş de olabilir.Belki de bizim bilmediğimiz şeyler vardır.Görünen o ki Button için mclaren gelebileceği en iyi ve en son noktaydı.2009 da yaşadığı şampiyonlukla avunarak, mclarende zaman geçirip yarış kazanmanın ne olduğunu öğrenecek.

  3. Yarışta şartları düşünürsek iki farklı strateji izleyebiiriz.

    Button lastik ısıtma problemi yaşan bir pilot. Yani gündüz bölümünde sert lastiği kullanıp, gece bölümünde (pist sıcaklığı tepetaklak olduğu anda) yumuşak lastiği kullanmak yarar sağlar bana kalırsa.

    Lewis için bir sorun yok her zaman ki gibi.

  4. Tahmin etmiştim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir