Kovalainen, Bahreyn'de Değişken Şartlara Dikkat Çekti

yazar:

kategori:

Sezonun ikinci yarışında McLaren adına ilk podyumuna çıkan Heikki Kovalainen, çöl ortamındaki Sakhir pistindeki değişken durumun zorlayıcı olduğunu söyledi.

Formula 1 takımları gelecek hafta sonu Bahreyn’de sezonun üçüncü yarışı için piste çıkacaklar.

Heikki Kovalainen: "En açık şey, kumun tutunma seviyesini düşürmesi ve lastiklerin yere iyi bir şekilde tutunmaması, bazı alanlarda da kayganlık olabiliyor. Pistin şartlarının değişimi de Bahreyn’de oldukça fazla. Çünkü, pist etrafında sürüşe başladığımızda kum uçuşuyor. Ayrıca motorlar üzerine de daha fazla stres yaratıyor. Havadaki tozlar motora girebilir. Hava da çok değişken ve bunun çok çabuk olabileceğini tahmin ediyorum. Çünkü çöldeyiz"

"(Pist) lastikleri de zorluyor. Bazı sert fren yerleri ve yüksek hızda yön değiştirdiğiniz yüksek hızlı şikanlar var. Bu daima lastikler üzerinde yüklemeye neden olur. Bunun farkında olmalı ve hafta sonu boyunca mümkün olduğunca lastiklerimize dikkat etmeliyiz. Bu, yarış süresince kilit nokta olacak."

McLaren’in Fin pilotu ayrıca pistte en zevk aldığı yerin 6. ve 7. virajlar olduğunu söyledi.

Kovalainen: "6. ve 7. virajlar… Hızlı sağ ve hızlı sol. Bir Formula 1 aracında oralar harika bir duygu. 5. vites ile geçtiğimiz yüksek hızlı bir şikan"


Yorumlar

  1. daha oncede dediğim gibi değişken pist şartları tcsiz pilotları çok zorlayacakk..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir