Hamilton Yine Hakemlerin Karşısındaydı

yazar:

kategori:

Mclaren sürücüsü cuma günü pit çizgisini geçtikten sonra pite girmek nedeniyle kınama cezası almıştı. Hamilton sıralamaların ardından yine hakemlerin karşısına geçti.

Hamilton ve Massa, sıralamaların 2. bölümünde piste çıkış turlarında bir bölümde yan yana geldiler ve ilk başta yol veriyor gibi görünen Hamilton viraj içerisinde neredeyse Massa’ya vuruyordu. Hamilton viraj içerisinde bulunan kameraya vurdu.

Olayın ardından telsizden konuşan Hamilton Massa’nın hatasının olduğunu söylerken, Massa Hamilton’un çılgın olduğunu söyledi.

Toplantıdan sonra yapılan açıklamada herhangi bir yaptırıma gerek duyulmadığı söylendi.


Yorumlar

  1. Hata tamamen Hamilton'da. Yol veriyorsan neden gaza basıyorsun? Yada gaza basmasan bile ayağının altında fren yok mu? Sadece 20km daha yavaşlasa her ikisi de sorunsuz bir şekilde virajı dönecekler. Ama çokta üstünde durulacak bir konu değil. Sonuçta Hamilton'un aracı da zarar almadı, Massa'da hızlı turunda değildi. Zaten hakemlerde aynı görüşte. Geçiniz gitsin..

  2. lewis yarış çizgisinde değilken massanın geçmesine de izin vermeliydi, arada kaldı, yol versem mi vermesem mi diye… massa ise yarış çizgisinde değil yol verecek mantığıyla direk girdi viraja, bence durum bundan ibaret. lewis niye birden hızlandı bilmiyorum, belki yanında ferrari görünce içgüdüsel olarak gaza basıyodur 🙂

  3. Düzeltme: uzun sol viraj olucak.

  4. Serhan Acar, Massa nın hızlı turunda olmadığını söylemişti. Hadi diyelim hızlı turunda o zaman her türlü ceza gelirdi. Kore deki Shumi Rubens olayı gibi oldu vallah.

    Birde Lewis in bir anda hızlanmasını bende anlamış değilim. Şigandan önce bir uzun sağ viraj var. Ordan hızlı bir şekilde çıkıyor Massa bir anda. Lewis dikiz aynasından görmemiş olması kuvvetli bir ihtimal.

    Massa yı sadece Lewis i hiçe sayarak viraja girmesinde bir problem gördüm. Zaten Lewis de bundan şikayet ediyor.

    Yanlı açıklama yapan yok bazılarının dediği gibi.

  5. Bak iyiki esnek kanat değil yoksa çoktan kırılmıştı

  6. ben de sıralamaları canlı izlerken massa'ya kızmıştım niye adamın önüne kırıyor diye..

    ama açıkça anlaşılıyor ki hamilton, arkadan gelen pilotlara yol açmak için yavaşlamış, yarış çizgisini çoktan terk etmiş, tıngır tıngır gidiyor; ama yanından geçmek üzere olan pilotun massa olduğunu görünce aşka gelip celallenmiş, gaza topuklamış. ve neredeyse kendi kendinin ipini çekiyormuş bu anlamsız hareketi yüzünden, şükür ki massa'ya zarar vermemiş.

    saçma sapan bir hamle, gereksiz bir araya girme çabası..

  7. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    massa çok hızlı bir şekilde geliyor, lewis yarış çizgisinin dışında yol verecek gibiydi ama sonra birden hızlanayım mı dedi ne dedi anlamadım.. massa nın suçu yok burada..

  8. bence massa'nın suçu yoktu

  9. Video yayınlanmadan önce massa'yı suçlayan yorumlar görünce şaşırmıştım fakat ben yeterince iyi görmemişim demek ki demiştim ama video burada ve görünüyor ki massa'nın hiç suçu yok bu da burada ki insanların nasıl yanlı yorum yaptıgının büyük bir göstergesi hatta şunu belirtmek gerekirse lewis bunu yarışta yapsa ve temas yaşansa en az pitten geçme cezası alırdı

  10. Massa hızlı turunda değildi.

  11. burak bocek avatarı

    Siz bence ceza yemediğinize dua edin.Hemen Massayı suçlamışsınız halbuki Massa hızlı turunda ama Lewis ısınma turunda.Yani yol vermesi lazım Massaya alan bile bırakmadı oda zaman kaybetmemek için tehlikelide olsa yakınlaşma sağladı.

  12. Burda birine suçlusun demek çok zor. İkiside daha dikkatli olabilirmiş açıkçası.

  13. Video yu izledikten sonra önde tur atan araca yol vermiş Lewis ve virajı dönmeye geçmiş artık. Massa, Lewis in hiç orda yokmuşcasına viraja girmiş. Massa da tur atmıyormuş bu arada.

  14. Massa efendinin ön kanatımıza hasar vermedıgıne şükredelim yoksa zor görürdük ilk çizgiyi.

  15. Açıkça Lewis in dikkatsizliği gibi göründü ilk bakışta. Ama Lewis hatalı Massa diyorsa bir bildiği vardır bence.

    Lewis yol veriyordu herkese ve Massa çok yavaşlayıp ve sonradan fikir değiştirip hızlandıysa, Lewis de dikiz aynasına bakmayı kesmiştir o anda.

    Ron la Monte de bu konuyu konuşuyorlardı galiba, bir ara gösterdiğinde TV.

  16. Sağolun anında tepki için. =)

  17. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    massa normal cizgide girdi hamiltona da yer kalmadıgı icin pist dısına cıktı yani 2 pilotunda sucu yok bence

  18. Formula 1'in en sağlam fotoğraf karelerinden, görüntülerinden biri olmuş. Tam boyutlusunu paylaşabilirseniz süper olur site yönetimi, editörler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir