Massa Son Turu Kaçırdığını Düşünmüş

yazar:

kategori:

Ferrari pilotu sıralamaların son bölümündeki kargaşada en sona kalan isim olmuş ve damalı bayrak sallanmadan kılpayı önce çizgiyi geçmeyi başarmıştı.

Ancak Massa çizgiyi zamanında geçemediğini düşündüğü için turunun başında yavaş kalmış ve zaman turu attığını farkettiğinde artık iş işten geçmiş.

Massa “Son virajın çıkışına geldiğimde kırmızı ışıkları gördüm ve içgüdüsel olarak hızlı tur için zamanında yetişemeyeceğimi düşündüm.”

“Aslında zamanda geçmişim ancak ben öyle düşünmediğim için çok fazla zorlamadım bu yüzden zamanımı geliştirmeyeceğimi anladığımda pite geldim.”

“Bu üzücü çünkü daha iyi olabilirdim ve gridde daha yukarılarda yer alabilirdim.” dedi.

Massa yine de yarışta yükselebileceği konusunda kendisine güveniyor.

Massa “Yarın 3 takım arasında sıkı mücadele bekliyorum ve hem Mclaren, hem Red Bull hem de biz oldukça iyi performans gösteriyoruz.”

“Startta bir kaç sıra kazanmaya ve takım için maksimumu almaya çalışacağım. Bununla birlikte performans açısından beklediğimizden daha iyiyiz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. arkadaşlar siz saf olmayın telsizden anında cevap gelir yayına geç giriyor siz karıştırıyorsunuz 2 3 dakika gecikiyormuş size mantıklı geliyor mu bu süre f1 için

  2. Acaba öndeki aracın pisti ıstmasından faydalanacaklarını mı düşündüler.

  3. Massabest,sen bu işleri ortalama bir f1 sever kadar bilirsin,
    şimdi hep takım şöyle yaptı böyle yaptı demeni anlamıyorum,
    takım massaya bir ekip vermiş mi? garajı varmı? mühendisi varmı?kendi istediği kişilerle çalışıyor mu? bunların hiç biri yada biri yok diyorsan,kabul,ama varsa,o zaman mühendisine sormak lazım,
    sen zanediyormusun,ferrari,massanın ekibine,bizim Alonsoya yardım edecek,ve ikincilik için hayati puanlara ihtiyacımız olan bu ortamda massaya ihtiyacımız yok onu ihmal etsenizde birşey olmaz diyeceğini?

  4. Fernando_Elmatador avatarı
    Fernando_Elmatador

    Evet haklısın.

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Pistte yangın çıksa,Alonso'nun elinde kibrit vardı diyeceksiniz.Ferrari garajı iki pilotunu birden tek turluk zaman için içerde beklettikten sonra trafiğin ortasına saldı.En arkadalardı ve önlerindeki pilotlar yavaşlayıp kendi önlerini açmaya çalışınca Ferrari pilotları sıkıntıya düştüler.Biraz daha erken piste çıksalardı bunlar olmayacaktı.O grubun önünde olacaklardı ve istedikleri gibi rahat bir zaman turu atacaklardı.

  6. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    telsizden cevabın geç gelmesi takımın problemi. Alonso sorsun bakalım geç verilcek mi cevap. elleri ayakları birbirine dolanır valla ferrari pit duvarının. ama iş massa'ya gelince "ayakları uzat yat" modundalar

  7. yani kınamak için söylemiyorum yanlış anlama, biz de geçen sene 2009 bitse de gitsek diyoduk 🙂 hak veriyorum yani.

  8. Telsizden sorabilirdi Diyorsunuz ama telsizdden 1-2 veya 3 dk sonra cevap geliyor bu ne demek biliyorsunuz heralde bu kadarda ön yargılı olmayın sayın Arkadaşlar

  9. ben niye yol verdi demiyorum ki.. massa zaman dolmadan yetişmiş mi, yetişememiş mi onun bile farkında değil. farkında olmadığı gibi, bir uyaran da yok demek ki. massa'ya bunun için kızmıyorum, takım şampiyonluğa giden pilotunu elbette daha çok ön planda tutacak, ama diğer pilota da dış kapının mandalı muamelesi yapılırsa, işte böyle saçma ve komik durumlar oluşabilir.

  10. Arkadaşım Asıl sen safsın telsize sorsa 2-3 dakikla sonra cevap geliyor bunu herkez biliyor çünkü söyledikleri FİA tarafından kontrol ediliyor

  11. hakikaten, ben de massa, mühendisi ve yarış ekibi gibi bitse de gitsek havasındayım. yarıştan yarışa, iyice eziyet haline geldi sezon. 2010 tamamen unutulup üstüne beton dökülmesi gereken bir yıl oldu massa adına. haftaya yapılacak testleri sabırsızlıkla bekliyorum. her şeye baştan başlayacağız..

  12. Fernando_Elmatador avatarı
    Fernando_Elmatador

    Diyelimki Massa yol vermedi ve 4 oldu.Alonso da 6 oldu.Bana bunun iyi bir yanını gösterebilirmisin?Massa yapması gerekeni yaptı.Markalarda ikincilik zaten hayal oldu.En önemli şey Alonso'nun şampiyon olması ve seneye araçların üstünde 1-2 yazması bence.

  13. Massa cephesi bitse de gitsek havasında. Ferrari tüm motivasyonunu Alonso'ya yoğunlaştırmış olabilir, ama bu şuan Red Bullları geçebilmek için yapabilecekleri tek şey 🙂 Kızmamak lazım, bu takım gerektiği zaman tüm motivasyonunu Massa'ya da çevirdi, ama bu sezon neler olduğu belli, ellerinde şampiyonluk için Alonso vardı, ona yoğunlaştılar. Seneye tam tersi olursa takımın tüm motivasyonunu Massa'ya çevirir mi? kesinlikle çevirir, Alonso bunu çok iyi karşılar mı, bilemiyorum 🙂 Ama Alonso 2008'de daha renaulttayken bile Massa'ya yardım edeceğini söyleyip, yardımda etmişti 2. olarak, hem de renault'uyla Raikkonen hamilton gibi rakiplerini ekarte ederek. Hala o yarış hakkında Alonso'nun Massa'ya kasti olarak yaklaşmadığını düşünen insanlar mevcut.

  14. normalde arkadaşların da dediği gibi gazlamaya devam edip sonunu görebilir ya da takımdan bir cevap gelmesini bekleyebilirdi.

    tabi bunlar normal bir durumda. takımdaki herkes açmış ağzını alonso'nun tur zamanını izlerken kimsenin "zamanı yakaladın devam et" dediğini tahmin etmiyorum. ama son viraj öncesinde aynı takım alonso'nun önünü boşaltmasını söylemeyi ihmal etmemiştir massa'ya.

    takımın salladığı yok, motivasyon yok, son hakkı olduğunu olduğunu bildiği halde kendi önünü açık tutmayı boş verip takım arkadaşına yol vermek zorunda olan bir pilot.. o kadar ekmeğe bu kadar köfte işte.. adamda kafa mı bıraktılar.

    neyse ki sezon sona ermek üzere. takımın, F10'un ve b.stoneların eziyeti 20 saat sonra bitecek.

  15. ya sen başla hızlı turuna, arka düzlüğe geldiğinde de sor, hızlı turundaysan devam et, değilsen yavaşla, niye erkenden pes ediyorsun emin olmadan

  16. watercolour avatarı

    massa zaten alonsonun önündeydi son virajlarda ve durup yol verdi alonsoya son 2 viraj öncesi sonradan önünü açmak için biraz bekledi.bana öyle geldi ama tam emin değilim

  17. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    alonso'nun zaman turuna başlarken 5 saniye vardı bitime sanırım. massa alonso'nun arkasındaydı ve kıl payı kurtardı. hepimiz gördük. ancak ben bu işe anlam vermiş değilim. sanki massa'yı sallamıyor takım. dün massathebest arkadaşımızın böyle bir yorumu vardı sanırım. bu olayın ardından ona katılmamak mümkün değil. takım massaya bildirmemiş mi kaç saniye kaldığını? ya da telsizden massa devam et diyebilirlerdi. yani massa tamam ikinci pilot bunu anladık da takım bunu gözümüze sokmasa yada pilotuna biraz daha saygılı olsa iyi olacak

  18. haberi okuduğumda aklıma gelenleri yazmışsın 😀

  19. aklını aldılar çocuğun…duygusal zaten bunalıma girdi. ağdalı ispanyola bu çocuğu ezdirdiler ya olacağı bu…

  20. Şampiyonluğa mal olabilecek bir hata,
    inanılır gibi değil,
    Ben alonsoya odaklandığım için onun turunu geliştiremediğini düşündüm,
    keşke turunu geliştiremeyip,bu hatayı yapmasaydı

  21. Sir Jack B.  avatarı

    Sürenin tutulduğu çizgi ışıkların altında değil daha geride.

  22. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    ben o anı çok dikkatli bir şekilde izledim massanın start cizgisini gecmesinden yarım saniye den az bir sure sonra damalı bayrak sallandı

  23. kerim sisman avatarı

    ben bu kadar safını görmedim arkadaş. madem şüphen var bi telsizle sor. niye hemen ayağını gazdan çekiyorsun. bu massa çıldırtıyo beni. go home massa

  24. 08Alonso| SF avatarı

    Arkadaş herşey de Massa'nın mı başına gelir yahu. Ya takım yada kendisi bir takım hatalar yapıyor son haftalarda..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir