GP2: Abu Dhabi'de 2. Yarış Valsecchi'nin

yazar:

kategori:

Dünkü yarışta 5. olan Valsecchi, bugünkü yarışta  ilk turda elde ettiği liderliği yarışın sonuna kadar koruyarak damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başaran isim oldu.

Rapax sürücüsü Luiz Razia, yarışın ilk turunda 2.liği ele geçirdikten sonra bir daha kaybetmedi. Razia bir süre Valsecchi’yi sıkıştırsa da geçme şansı bulamadı ve ikincilikle yetinmek zorunda kaldı. Ancak bu sonuç ile Rapax takımı 2010 GP2 Serisi şampiyonluğunu ilan etmiş oldu.

Yarışın ilk turunda 3. sırayı ele geçiren Romain Grosjean bu pozisyonu damalı bayrağa kadar koruyarak podyumu tamamlayan isim oldu. Onun hemen arkasından ise Dani Clos yarışı tamamlayan isim oldu.

Formula 1’e gelecek olan Barwa Addax sürücüsü Sergio Perez, ART GP pilotu Sam Bird ile mücadelesinde arkadan vurunca her iki sürücü yarış dışı kalırken Barwa’nın diğer sürücüsü Giedo van der Garde yarıştaki hatalarıyla birlikte 3 defa pitten geçme cezası alarak ilginç bir yarış geçirdi.

Devamı gelecek…


Yorumlar

  1. yarış ilk turlar hariç heyecan değildi. umarım f1 öyle olmaz. araçlar arasında fark olmayınca düzlükte geçiş zor oluyor.

    yarışı sunan beyfendi de son bölümde grosjean dani closu geçmiş gibi boş yere bir heyecana kapıldı ancak zaten grosjean yarışın başından beri closun önünde 3. sıradaydı. niye böyle bir tepkide bulundu anlamadım açıkçası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir