Villeneuve Speedcar Series'de Yarışacak

yazar:

kategori:

Eski Formula 1 Dünya Şampiyonu Jacques Villeneuve Speedcar ile açılış sezonunda serinin son iki yarışında yarışacak. 4-6 Nisan’da yapılacak olan Bahrain Grand Prxi’inde ilk kez gridde yer alacak olan Villeneuve takibinde 11-12 Nisan haftasında düzenlenecek Dubai’de sahne alacak.

Jean Alesi, Johnny Herbert, Stefan Johansson, Ukyo Katayama, JJ Lehto ve Gianni Morbidelli gibi pilotları barındıran SpeedCar Series’e son olarak eski Formula 1 pilotu Jacques Villeneuve de katılmış oldu.

37 yaşındaki Kanadalı pilot 1997 yılında henüz ikinci sezonunda dünya şampiyonluğuna ulaşmıştı. Jacques 1996-2006 yılları arasındaki on yıllık kariyerinde Formula pistlerinde 165 yarışa çıktı ve bunların on birini kazanıp yirmi üç yarışta da podyuma çıkma başarısı gösterdi. Villeneuve ayrıca Jim Clark, Graham Hill, Mario Andretti ve Emerson Fittipaldi’nin aralarında bulunduğu Formula 1 Dünya Şampiyonluğu ve Indianapolis 500’ü kazanan beş pilottan birisi.

Konuyla ilgili olarak Jacques Villeneuve şunları söyledi: " Speedcar Series çok büyük bir olay gibi görünüyor ve çok eğlenceli olduğunu duydum. Seri hala bebeklik dönemini geçiriyor ve daha da gelişecek. Fakat çok iyi bir düşünce. Speedcar bana binek otomobil yarışları hakkında daha fazla deneyim kazanammı sağlayacak ve NASCAR’ın binek otomobil serisinin geleceği konusunda yararlı olacak."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir