Alonso Stratejide Hata Yaptıklarını Düşünüyor

yazar:

kategori:

Yarışa dördüncü sırada devam eden Alonso, Vettel’in yarışı kazanması durumunda pozisyonunu koruduğu takdirde şampiyonluğa ulaşacaktı. Ancak Webber’in önünde çıkabilmeleri için Ferrari pit ekibinin kendisini içeri çağırmasıyla pit çıkışında Rosberg ve Petrov’un gerisine düşen İspanyol pilot yaklaşık 40 tur Renault pilotunun arkasında takılıp kalarak şampiyonluk umutlarını yitirdi.

Alonso; “Çok üzücü ama şu anda yapabileceğimiz bir şey yok. Yarış istediğimiz gibi gitmedi. İlk önce Petrov pite girme kararı verdi ki bu beklenmeyen bir şeydi. Sonra Webber çok erken pite girdi. Biz de kendimizi Webber ya da Petrov’da korumak durumunda kaldık.”

“Webber’in önünde kalmayı tercih ettik. Belki bu doğru karar değildi ama yarışın ardından doğru stratejiyi görebilmek kolay olandır. Değiştirebileceğimiz bir şey yok. Bizden daha iyi olanlar vardı ve sezon sonunda daha fazla puan onların oldu. Tebrik ediyoruz.”

Alonso takımın kararına karşı gelecek bir pozisyonda olmadığını çünkü kendisinde zaman bilgileri olmadığını söyledi.

“Düşünmeye zamanım yoktu. Webber’in pite girdiğini gördüm. Sonra da Massa’nın. Webber bize karşı zaman kazanıyordu. Bir karar vermemiz gerekti. Ya pite girmeye karar verecek ve Webber’in önünde çıkacak ya da pitte kalıp ona geçilecektik.”

“Yarışın sonunda gördük ki Button gibi pistte kalsaydık yeterli olacaktı. Yumuşak lastiklerin daha fazla aşınıp aşınmayacağını bilemiyorsunuz, öyle olsaydı daha fazla otomobil geçebilirdik.”


Yorumlar

  1. Martin Whitmarsh'ın Bu pist kusurlu. Burada atak yapılası imkansız. Mutlaka değişiklikler yapılmalı dediğini The Guardian'a hatırlatalım. Pist yöneticilerinin de pisti geliştirmek için çalışmalara başlayacağını…

    http://www.guardian.co.uk/sport/2010/nov/16/abu-dhabi-mclaren-martin-whitmarsh

  2. Ateist, Tanrı veya Tanrıların varlığını hayal ürünü bulan kişidir. Ateizm bir inanç değildir. Çoğu zaman yanlış ifade edildiği şekli ile (tanrıtanımaz kelimesinde olduğu gibi) tanrıyı inkar eden kişi değildir. Çünkü "inkar" varolan bir şeyin reddedilmesi anlamı taşır, oysa ki ateistlere göre tanrı varolmadığı için onun "inkar edilmesi" de yanlış bir terminolojik kullanım olacaktır.

    Pekde inanç özğürlüğüne saygı göstermiyorum gibi görünmüyor ama sen muhatap olmasanda olur sana saygı duyuyorum …

  3. Abi şimdi sizin Alonso'yu takım neden soyutladı şeklindeki düşüncelerinizi aklımdan geçirdim geceleyin bunları yazdım. İyi bayramlar dilerim 🙂

  4. inanç özgürlüğüne saygısı olan insanlarla muhatap olmak isterim. saygısı olmayan dünyaya çocuk falan getirmesin zaten. üzülürüm o çocuklara böyle ebeveynlere sahip oldukları için.

  5. seneye çok konusucaz zaten alonsoyu kardeşim merak etme sanada ıyı bayramlar

  6. Allaha inanmayan bir ateistin çocuklarımıza iyi örnek olacağını okyunca pes dedim,size ve sizin geleceğiniz çocuklara örnek olsun mümkünse bize uzak olsun allaha yakın olsun dıyeceğim ama adam allaha inanmıyor 🙂 bu bile onu sevmemem için bir neden isteyen istediğini düşünsün.

  7. kerim sisman avatarı

    massathebest arkadaşım yorumlarını okuorum bi kaç gündür. çok komedi adamsın. Allah seni başımızdan eksik etmesin. sen olmasan bizim fikirlerimizin doğruluğu ortaya çıkamaz. ha bide bişe sorcam sen massayımı destekliyorsun hala…

  8. Hata değildi o,temkinlilikti 😉

  9. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Schumacher'in tek suçu hayatını kaybetmemesi 🙂 Listede bir numara için uçması gerekiyor Senna'nın olası şampiyonlukları düşünülerek … Kriterlerimiz farklı.. 🙂 El, kol işine gelince yazılacak çizilecek herkesin aklında bir yerde kaldı ama bu sezon kesin olarak yazılacak tek şey Vettel'in şampiyon olması 🙂

  10. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Haklısın aslında seneye bir daha konuşuruz 😀
    İyi bayramlar 🙂

  11. O zaman herkesin inandığı kendine 🙂 Bayramın mübarek olsun kardeş.

  12. Tam anlaşamamışız, daha doğrusu ben tam anlatamamışım ya da sen tam anlamamışsın ama yaklaşık olarak ben cevabımı aldım diyebilirim, sağol. Casusluk olayı apayrı bir saçmalık zaten. Şimdi açarsak bitiremeyiz 🙂 Malum, bugün bayram yani internet başında fazla olamayabiliriz. Bayramın mübarek olsun.

  13. senin fikrin sana benım fıkrım bana bana gore alonso en ıyı sana gore baska renkler ve zevkler tartısılamaz bence alonso ıle ferrarı uçarrrr daha ılk senesınde super bı iş çıkardı bu ıkılı seneye masssada yukarıya oynarsa rakıplerı bu senekı kadar kolay puan alamaz tabı alonso ıçınde geçerlı bu ama yınede alonso kazanır massanın daha ıyı performans sergılemesınde

  14. Size de öyle iyi bayramlar 🙂

    Şampiyonluğa koşacak çok pilot var. Hepsi kaliteli maşallah. Rosberg, Hulkenberg, Alguersuari, Ricciardo, Bianch, daha da sayarız 😛

  15. Arkadaşım onu bana değil, Formula 1 pilotlarına sor. Anketi onlar düzenlemiş 🙂 Ama hırs, kendini adama, gözü karalık kesinlikle bir yarış pilotunda olması gereken özellikler. Başarıyla iç içe. F1 dergileri doğal olarak bundan bahsedecek. Ama sen bir derginin ona kol salladı, buna kızdı dediğini gördün mü? Senna'nın kendisini önemli kılan bir özelliği ise yarış pistlerinde, başarılarına başarı katacakken hayata veda etmesi. Belki 94 şampiyonu o olacaktı kim bilir?

    Schumacher ise geri dönüşünü şampiyonlukla tamamlarsa, listede zirveye ulaşabilir de.

  16. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Zaman gösterecek diyorum şimdilik 🙂 🙂

    Bu arada bayramınız da mübarek olsun 🙂

  17. Alonso en azından bir 10 sene daha F1'de kalacak. Geçtiğimiz sadece 5 sene içinde Alonso 2 kere şampiyon olup, 2 kere de şampiyonluk için savaşmıştı. Önümüzdeki 10 senede de bu performansının yarısını devam ettirirse en azından 2 tane daha şampiyonluğa erişebilir. Olay bu…

  18. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Ayrıca iyi geceler dilerim 🙂

  19. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Sadece senin için değildi ama neyse.. Takım Vettel'e güvendi, Vettel kendine güvendi ve inanılmaz senenin son 4 yarışını domine etti.. Sonuçta şımartılmışsa bile o bunu da aştı hatalarından ders çıkarttı zira Spa'dan beri hatasız ilerliyor max'ı çıkarıyor..

  20. vettel'i şımartıyorlar dedim, şımarık demedim. yalan da değil yani çok şımarttılar bu yıl. ayrıca vettel'i severim. geçen yıl fernando rekabetçi olamadığı için vettel'i destekliyordum. ikinci pilotumdu yani:)

  21. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Bu başarı işi güzel de Senna-Schumacher karşılaşmasına karakteri, hırsı sokmadan nasıl Senna'yı galip çıkarabiliyorsun?

  22. Eğer kendi yetiştirdiğim ellerimde büyüyen pilotun mu, başka bir takımdan gelen ve gelecekte başka bir takıma gidecek olan pilotun mu arkasında dururum desteklerim diye soruyorsan kendi yetiştirdiğim pilot derim. Casusluk skandalındaysa daha Ferrari'nin bilgileri fotokopi aşamasındayken FIA'ya haber verir Abi bizim bir çalışan yamukluk yapmış. Sana teslim ettim. Bilgilerin yayılmamasını garanti ediyorum derdim. En azından işi FIA'nın pilotlara Gençler elinizdeki kanıtları verin. Yoksa hepinizin yarış lisanslarını iptal ederim. Canınızı okurum diye özetlenebilecek mektup yazmasına fırsat tanımadan FIA-Ferrari eşliğinde çözerdim.

    (Bir de Martin Whitmarsh'a sormak lazım. Elimizdeki pilot ikilisini o zamanlar iyi yönetememiştik demişti.)

  23. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Alonso zaten birisiyle eşit tutulduğu anda şalterler atıyor onda..

  24. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Ama Vettel şımarık parmağını gösteriyor diye.. Alonso gayet de karaktersizdir. 2006'da spor değil sözü vardır şimdi bu bir spor demekte.. Ferrari ile ilgili tatsız sözleri hareketleri olmuştur yalamıştır.. Petrov'a yaptığı hareket tazeciktir..

  25. bu sizin inandığınız 😉

  26. merak etmeyin onu örnek alan çocuklar iyi olur. şu anda gridde tulumunun üstünde UNICEF amblemini taşıyan tek pilot sanırım. ve 5-6 yıldır internet sitesini takip ediyorum. her zaman ilk gözünüze çarpan şeylerden biridir unicef anasayfasında.

    ayrıca tanımadığımız, sadece ekrandan izleyip internette hakkında doğru yanlış bir şeyler duyduğumuz pilotların karakterleri hakkında yorum yapmak bu kadar basit olmamalı. hiçbirimiz, hiçbirinin gerçek kişiliğini bilmiyoruz.

  27. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    En az 4 şampiyonluk ?? Vettel için sayı veremem en az 4,5 bekliyorum kendisinden.. Hamilton'da 3 şampiyonlukla bitirir en az.. Alonso'ya da bundan sonra şampiyonluk yok (bence).. Zaman gösterecek..

  28. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    2007'de de Alonso yarışıyordu bu sene de yarıştı.. Gelecek sene de yarışacak ama Alonso bunun için bir engel değil 🙂

  29. Geçmeleri için Alonso'nun emekli olması gerek ama. Onlar yarışırken Alonso da yarışacak. 😀

  30. Evet, Ron Amca'nın da suçu var. Çocuk yaşta keşfettiği pilotunu ilk yarışlarda Alonso'nun ardında gördü. Lewis aldığı sonuçlarla 'Ben buradayım' deyince Alonso hangi muameleyi görüyorsa Lewis de görmeye başladı. Alonso'da o andan sonra sigortalar attı.

  31. F1 dergisi bir Psikoloji kitabı değildir ki karakter tahlili yapsın, bu işin ayrıntılarına girsin. Alonso'nun karakterini sorunluysa bile; onu yarışırken izlemiş olanlar, ondan nefret edenler, gıcık kapan taraftarlar sorun eder. Onu gözetleyen gazetecilerin, beraber yarıştığı pilotların, kendisinden eski pilotların da ondan bahsederken karakter tahlili değil, Alonso'nun başarılarına pilotajlarına vurgu yapacaklarını düşünüyorum.

  32. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Bence geçecekler ama bunu bi tek zaman gösterebilir sonuçta 🙂 He bu arada yazmadan geçemiycem 1.Schumi 2.Senna diyesim geldi yani bu bana göre 😀

  33. sadece alonso'nun değil Ron'un da suçu var bence. Kendilerine göre haklı sebepleri vardı Mclarendekilerin. Ama sadece suçlu Alonso demek hata olur. Zaten martin'de buna benzer açıklamalar yapmıştı, haberler ilk elden yani sadece benim düşüncem değil bu.

  34. 0versteer kardeşim, Alonso o konuma kendi başına geldi.

  35. vega ilk paragrafta haklısın. Ben de olsam aynı davranışı sergilerim.

    Peki takımın herhangi bir elemanı olsan (patronda olur, ne bileyim takım tırının sürücüsü de) ikinci paragrafta bahsettiğin davranışı sen sergilemez miydin kardeş?

  36. Onur haklısın Brezilya'ya araçlar teknik olarak eşit mi değil mi diye müfettişler yollandı. Bunu WMSC'nin üyelerinden biri teklif etmişti. Sen şüphe duyduğun olası bir suç için ihbarda bulunursun değil mi?

    Teknik olarak eşitseler bile Alonso ile Hamilton kesinlikle, psikolojik olarak eşit derecede desteklenmiyordu 2007'nin sonlarında; özellikle sezon sonunda.

  37. tabı alonso aktıf yaşamı boyunca farkı açmazsa dımı 2 şampıyonlukla noktalayacağı ne malum bence alonso ferrari birlıkteliği ile en az 4 şampıyonlukla bıtırır karıyerını

  38. Schumacher ile Alonso'yu kıyaslarken kesinlikle Schumacher diyeceğim. 7 şampiyonluğu da bir daha kimse yakalayamayacak diye düşünüyorum. F1 pilotlarının ortak çabasıyla hazırlanan listelerde hep Schumacher tarihin en iyi 2. sürücüsü çıkmıştır zaten (Senna 1.).

    Umarım Hamilton ve Vettel Alonso'yu şampiyonluk sayısında geçerler. Özellikle Vettel'in bunu yapmasını isterim. 2007 Amerika'dan beri sempati duyarım kendisine.

  39. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Schumacher ile Alonso'yu kıyaslamaktan çekinmiyorsunuz ama.. Neyse şu an aktif olan Hamilton ve Vettel şampiyonluk sayılarında alonso'yu çok rahat geçecekler..

  40. valla karakterini öğrenmesinler de, neyi öğrenirse öğrensinler =)

    poşet yetiştiremeyiz çocuklara, etrafı kirletirler..

  41. araçlar aynıydı, Alonso dış kapının dış mandalıydı o ayrı konu.

  42. bahreyn'in ilk virajı ve hochenheim'in hairpin'i oldukça da geçiş yapmaya uygun yerler, düzlük hızınız yeterliyse hızlıysanız. Fakat Tony Dodgins'in son yazısında belirttiği üzere bu pist geçişe uygun bir pist değil, düzlük hızınız yeterli değilse yapacağınız hiç bir şey yok. Zaten petrov'u geçsekte tüm hafta sonu boyunca aşırı hızlı olan rosberg'e takılacaktık, sonuç aynı olacaktı.

    Ayrıca ben geçme şansı vardı kesin geçecekti diye bir şey dememişimdir, git bul kesn geçerdi yazdığımı ben de burada özür dileyeyim. sen Alonso'dan aldığın ayarla ayarsız ayarsız yorumlar yapıyorsun bu hayra alamet değil. Massa kardeşimiz de algersuari'yi geçemedi mesela daha zayıf araca sahip bir pilotu. düzlük hızı ve pistin karakteristiği izin vermedi çünkü. Hiç bana şimdi massa niye geçsin repliğini okuma, şampiyonluk için savaşmıyor vs. Geçmek istedi de geçemedi, orada pistin etrafında dolanmak için para almıyor massa, elinden geleni yapıyor ama olan bu.

    geçememiş olabilir, ama sezonu sadece 4 puan farkla 2. sırada bitirdik, kesinlikle başarılı bir sezon, bir avuntu değil bu. Daha ayağımızın tozuyla yaptık bunu, devamı gelecek hiç şüpheniz olmasın. Massa'da düzelir umarım. Massa kötü pilot değil, sorun yaşamasın artık ta yenilince mazeret olmasın biz de sıkıldık. Yeri geldiğinde geçsin Alonso'yu Alonso bir silkelensin kendine gelsin. Seneye de benim aracım downforce u tam üretemiyor diye gelmesinde.

  43. Tarih küçük olayları yazmaz.

    En basitinden anlatayım. Wikipedia'da list of formula one drivers diye bir bölüm vardır. Orada tarihteki tüm Formula 1 pilotlarının listesi vardır. Ülke ülke, isim isim. Orada Alonso'nun adının yanında şampiyonluk sayısı olarak 2 gösteriyor. Olay bu kadar basit.

    20 yıl sonra bir dergisinde 2000'li yıllardan bahsederken. ilk önce Alonso'yu tanıtırken 2005-2006 şampiyonu denecek. F1'i 2030 yılında daha 6 yaşındayken izlemeye başlayan çocuklar, Alonso'nun ilk olarak bu özelliğini öğrenecekler.

  44. 2007'de Max Ağa'nın adamları takımın garajında kamp kurdular. Takım Alonso'ya eşit davranacak mı, herhengi bir dümen dönecek mi diye. Hiç bir şey bulamadılar.

    Sen Max Ağa'nın adamlarının ve Alonso'nun bilmediğini biliyorsan bir zahmet bizimle de paylaş da biz de bilelim.

  45. bahreyn'den, avustralya'ya, ispanya'ya, h.heim'dan kore'ye kadar, 1 sezon boyunca ağızlarda sakız olan "alonso zaten geçerdi canııım" sözlerini hatırlatmak isterim oversteer arkadaşımıza.

    demek ki öylece değilmiş. tarih "zaten geçerdi"leri değil, takım emri ile geçebildiğini ve 39 tur geçiş yapamayarak kaybettiğini yazacak. üstüne bir de bu pilotun petrov gibi bir çaylak olduğunu yazacak.

    petrov'un renault'ta kalmasına bile neden oldu farkında olmayarak.. sevaptır sevap..

  46. yani tek ortak noktaları arkadaki pilotun öndekine atak yapıp geçememesi. geri kalan her şey apayrı. Sanki herkes leblebi yer gibi birbirini geçiyor günümüz formula 1'in de. Herkes takılıp kalıyor aracı yetmiyorsa. Virajlarda hızlı olmakta atak yapmak için yeterli bir kaide değil maalesef her pistte. Sizin ağzınıza sakız olacak bu olay o doğru ama aslında hiç büyütülecek bir durumda değil. Petrov'da sonuçta f3 ten gelip ilk yarışına çıkan bir pilot değil, altında da hrt yok. Altında ki aracın hakkını verdi ve geçilmedi 🙂 gerçi bunları duvara anlatsam anlar da, sizden şüpheliyim, biz de geçememekten dolayı memnun değiliz ayrı konu, ama subjektif yorumlarla Alonso'yu karalamaya çalışmak ucuza kaçmaktır, bu kadar mı düştünüz sataşacak şey bulamayınca… ip atlayın, stres atar 🙂

  47. aynı araçlamı yuru gıt hamılton la alonso aynı araçtamıydılar 2007 tmm takım olarak ole ama …… anladın sen onu

  48. Bu ferrari yönetimi Alonsoyu baya sindirmiş.Sene başında luca di montezomelo alonsoya takım oyuncusu olması için 100 değil belki 1000 kez konuştum diye birşeyler söylemişti.Eğer bu durum bırak şampiyonluk yarışı herhangi bir yarışta olsa idi renalutda özellikle Mclarende Alonso nasıl tepkiler verirdi artık bilmiyorum.

  49. Kirve aynen. mesajımda senin dediğini kast etmek istedim.

    ayrıyetten David yaklaşık "50 kiloluk" fazla bir yakıtla Monaco gibi anormal bir pistte bu duruma maruz kaldı.

    ama diaz
    -aynı ağırlıkta
    -daha yeni lastiklerle
    -geniş ve harika bir asfaltı olan
    -monaco gibi hata affetmeyen bariyerleri yerine devasa kaçış alanları olan
    abu dabide petrovun arkasında geçişi 38 tur boyunca yapamadı.

    ferrari diazın telemetre verilerini incelediğinde ellerindeki pilotun kabiliyetini çok daha iyi anlamış olacaklar.

    şu ayrıntıyıda söylemek isterim, yarış başında diaza yapılan yakın çekimde gözlerinin beyazının tamamen sarıya dönmüş olduğunu fark ettim.
    malumunuzdur buna sebep uykusuzluk ve üstesinden gelinemeyen strestir. baskı altında kontrol edilemeyen beyin vücudun dengesini korumakta her zaman başarısız olur.

    Raikkonen'in ilk senesinde ferraride şampiyon olması ve diazında bunu gerçekleştirmek istemesi altından kalkamayacağı bir yük olmuş anlaşılan.

  50. Can o yarışı bende iyi hatırlıyorum yani öyle bir yarış olduki o yarıstan sonraki sezonlarda zaman zaman birileri başkalarının arkasında takılıp kaldığında tv spikerlerinin o anı sık sık dillendirdiklerini bilirim,en az her yıl 1 sefer bu olayı tv den yarısı izlerken duyarım..ama artık abu dhabi 2010 bu örneklemede çok daha fazla yer kazanacak gibi.

  51. Olmaz ki arkadaşım, tamam McLaren taraftarı değilim ama siz hala McLaren taraftarısınız. Sizin için bunca sene direksiyon sallamış adamı, nefret ettiğiniz Alonso'yu küçük düşürmek adına nasıl bu kadar kolay ezebiliyorsunuz çok merak ettim. O yarışı net hatırlıyorum. Jaguar'ın Eddie Irvine ile podyuma çıkmasıyla sonlamıştı, David de eğer startta çakılıp kalmasaydı (McLaren'in o sezon Hakkinen'in başını da ağrıtan elektronik kalkış sistemi arızası-2001 Brezilya'da mesela) Arrows'un arkasına düşmezdi, hatta pole'de olduğu için kazanırdı bile.

  52. 38 tur.

    2001 de Coulthard arrows'dan Bernoldi'nin arkasına 35 tur takılmıştı. hoş mekan monaco idi ve 78 turluk yarış için 65 turluk bir yakıtı var dı ama.
    diaz bundan da iyisini başardı. 3 tur fazlasıyla.

  53. "We are a team: we win and we lose all together"

    http://www.ferrari.com/English/Scuderia/Blogs/Alonso/archive/2010/11/15/in-love-with-ferrari.aspx

    Alonso'nun blog'undan bir alıntı, Alonso bilmeden de olsa massathebest arkadaşımıza ayar vermiş. Felipe baby stay cool diyorum kendisine ve dereyi görmeden paçayı sıvamayı bırakmasını tavsiye ediyorum.

  54. bu nasıl ya baslık ne dıyor haber ne dıyor sıte yonetımı bravaaaaaa

  55. asıl sen haberı okudun mu eleştırmıyor hiç sadece baslığı atan neden bole atmıs ben onu anlayamadım hala savunuyor okumanda hata var dıkkat et

  56. Alonso için "başarısızlık takımdan, başarı kendinden" diyen komik arkadaşlarımız, İngilizceleri varsa atacağım linkteki haberi okusunlar.

    http://www.planetf1.com/news/3213/6509169/Alonso-Will-to-win-is-in-Ferrari-s-blood

    Tüm metni okumaktan üşeniyorlarsa We have to continue like that, staying united, determined, and we have to face next year with the same will to win. That is what has characterised this season – something I learned very quickly, something that is in the Ferrari blood. cümlesini okusunlar yeter.

  57. Özcan Kahraman avatarı
    Özcan Kahraman

    Alonso ilk önce stratejiyi savundu ama daha sonra göründüğü gibi.Bunu şuan ki şampiyon yapsaydı acaba ne olurdu?Hakkında hiç iyi şeyler söylenmezdi orası kesin.Yine de alonsoyu sezonu daha heycanlı bir hale getirdiği için kutluyorum

  58. ne söylesen boş artık alonso.seneye inşallah.hatalardan ders almak önemli olan.ferrari daha rekabetçi bi araç hazırlamadığı müddetçe red bull ve mclaren e karşı işin oldukça zor olacak.

  59. umit isbilen avatarı

    massa oldu yeni barichello, sen hala şampiyon olcak diyosun, güzel bir hayal ama sadece hayal… o artık fernandonun destekçisi başka da bişii olamaz…

  60. sezon boyunca atılan en hızlı turlara göre. alonso'nun 5 tane, hamilton'ın da 5 tane. bu durumda kim daha fazla en hızlı 2. tur atmış buna bakılıyor.

  61. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    İnanın bu kadar dış faktörlere bağlamanıza gerek yok. Alonso ve Ferrari kaybeti…

  62. serdar yakut avatarı

    neye göre veriliyor bu ödül

  63. serdar yakut avatarı

    neye göre veriliyor bu ödül

  64. watercolour avatarı

    tebrikler 😀

  65. bu arada fernando alonso 2010 dhl fastest lap ödülünün sahibi oldu. pek önemli değil belki ama en azından bir teselli.

    http://www.formula1.com/news/headlines/2010/11/11542.html

  66. işin ucunda şampiyonluk varken ortada ne alguersuari bırakır, ne de başka bir pilot. biz de nasıl geçiş yapıldığını görürüz..

  67. Algersuari'yi geçsin,Hulkenberg'i geçsin sonra şampiyon olsun

  68. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    seneye pirelli lastikler de ısınmayabilir.Sen yine de temkinli ol.Öyle havalara girdin ki sanki seneye massa herkesi geçip şampiyon olacakmış gibi.

  69. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alonso farklı bişey söylemedi ki.Başlığa bakarak konuşmuşsun.Aynı ropörtaj iki kere ve farklı başlıklarla yayınlandı.Biraz tarafsız olarak her iki konuyu da okumanı tavsiye ederim.Hatta diğer sitede Alonso ile soru cevap adı altında bunları daha geniş bulabilirsin.Önyargıya hayır.

  70. yarın ne diyeceksin çok merak ediyorum. karar ver artık..

    "Alonso takımın kararına karşı gelecek bir pozisyonda olmadığını çünkü kendisinde zaman bilgileri olmadığını söyledi."

    "takım olarak kazanır, takım olarak kaybederiz" sözü bir anlam ifade ediyor mu senin için alonso? hiç sanmıyorum..

    başarı kendinden, başarısızlık takımdan.. bu renault'da da, mclaren'de de, ferrari'de de böyle değil mi?

    hiç değişmeyeceksin..

  71. 01McLaren01  avatarı

    faklı araçlar içinde önde bitirmişin arkada bitirmişin çok fazla önemli değil önemli olan aynı araç içinde bir çaylağa karşı neler yaptığın. 🙂

  72. ancak bu kadar olur ya ellerindeki hazır dünya şampiyonlugunu vettele hediye ettiler

  73. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bizim suratımızda bişey yok kirve şampıyon olamadıysak karaçocuğun önünde bitirdik sezonu ve sezonun 2.yarısındaki performansımızla gurur duyuyoruz hççde yüzümüz asık değil normal olması gereken gerçekleşti alonso olsaydı başarı olacaktı ama normal olan buydu herkesten 1 sn kadar hızlı olan bi araçla yarıştılar bi zahmet şampıyon olsun

  74. Murat Levent surat şeklini merak ediyorum senin,hani 10 gun önce sen Mclaren Hamdinin ve onun gibilerin suratından bahsediyordun,senın suratın ne hal aldı dün?
    Durumun iyiyken laf sok burda millete rüyadan uyanınca kimse ile muhatap olmayalım arkadaşlar,tartışmaya gerek yok.Ne güzel İstanbul ..Dağılın demiştin haa,şimdi dağıt arkadaşlarını :))

  75. serdar yakut avatarı

    yarışı asıl mahveden temiz startan kalkıp kirli starttaki buttona geçilmesidir.alonsonun bu seneki kaçıncı hatası bu sayamadım

  76. watercolour avatarı

    birde renoyla yeni anlaşma imzaladılar bu yarış reno lar redbull icin extra asılmışlardır yarışa belki 🙂

  77. daha fazla otomobil geçebilirdik.kimi geçtin ki biz başka yarış mı seyrettik

  78. geçen sene Alonso umarım Renault yazısını arka kanadımızda görmek zorunda kalmazsın iyi bir tercih yapmıssındır umarım demiştik ama dün 40 tur boyunca Renault yazısını gördü Fernando gerçekten ilginçti birde brezilya var tabi Brezilyada da Red Bull arka kanadında Renault yazıyordu gerçekten ilginç..
    Fernando gerçekten iyi yarıştı ama Renault F-Duct sistemi gerçekten müthiş belki Mclaren'inki kadar iyi çalışan bir sistem var R30'da bunu bir kez daha kanıtladılar..Ancak Petrov'un lastikleri 50 turdan fazla gitti lastiklerin bozulmaması da büyük bir şanstı Fernando yapabileceğinin en iyisini yapsa da sonunda bence takdiri ilahi gerçekten hakedeni yani Vettel'i şampiyon yaptı

  79. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    beyler olan olmuş biten bitmiş neyin kavgasını yapıyosunuz fernando bu şampıyonanın adamı oldu bence yaptıklarıyla hareketleriyle liderliğiyle herşeyiyle bu sezonu çıkardı redbullarla kapışabilecek tek pilot oydu öle de oldu ztn hamilton button massa döküldü sadece bi o kaldı kapışacak kapıştı ve sadece bu pit hatası yüzünden kaybettik şampıyonluğu sağlık olsun biz alonso taraftarları olarak onunla gurur duyuyoruzyaptığı çıkışlarla yönetimde deişim olacaktır bencede briatore takımın başına gelirse hiç şaşmam:D

  80. murat levent avatarı

    Neyse arkadaşlar, olan olmuş biten bitmiş, seneye doğru geri sayıma şimdiden başladık, Allah kerim. Umarım bu sefer daha iyi bir araca sahip olurda Ferrari, bu tip son dakika golü yemez. Şu anda konuşulan hiç bişey hiç bir şeye çare değil. O yüzden kendimizi tüketmeyelim.

    Hiç bir Alonso karşıtına da cevap vermeyelim, kendileri konuşup kendileri dinlesinler. Tartışmlalara hiç gerek yok.

  81. evet stratejide felaket derecede hata yapıldı böyle bir rezillik göreceğimize yarış mühendisleri aracın motoruna müdahale edip patlatsalardı bari rezilliğinizi böyle ört bas etmeye çalıssaydınız tüh nasıl aklınıza gelmedi bu

  82. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    webber geçse haminin yol vermesine gerek yokki 5 ci olucaktı ve yine şampiyon vettel olucaktı… Netice de strateji değil, shumin saçma sapan kazası mahvetti herşeyii….

  83. Ferrari F10 avatarı

    weber önüne geçseydiine olcaktıkii hami yolmu verecekti webere

  84. Ferrari F10 avatarı

    haklıııı

  85. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Başlıklara bakarsak tezat var.Ama her iki haberi de okuduğumuz zaman özünde iki haber de aynı şeyleri söylemiş.Yani öz cümle şu: Yarışın ardından doğru stratejiyi görmek kolaydır.Webberin önünde çıkmak mı yoksa pistte kalıp diğerlerine uymak mı? Bu kararı vermek için zaman yoktu.

  86. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    arkadaş daha yarış sonunda bunun tersini savunmuyor muydun? şoku yeni atlatıyor galiba alonso:D

  87. MagicAlonso avatarı

    kesinlikle

  88. yarıştan hemen sonra olayın sıcakllığıyla röportaj almamk lazım sürücülerden. sonra farklı şeyler diyorlar 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir