Mateschitz: "Şampiyonluk Red Bull'u Birleştirdi"

yazar:

kategori:

Özellikle bu sene Türkiye GP’de yaşanan kazanın ardından Red Bull sürücüleri arasında bir gerginlik ortaya çıkmıştı ve daha sonraki yarışlarda yaşananlarla birlikte gerginlik daha da ilerledi.

Mateschitz “Mark tabiki kalacak, bu konuda şüphe yok. Tüm ‘rüya’ takım, bu belki biraz abartılı olabilir, ancak bence doğru, bizimle devam edecek. Bu başarıyla birlikte herkes birbirine daha da bağlandı.”

“Takımımda üst seviyede yer alan isimlerden, en az bir takımdan teklif almayan kişi kalmadı. Bu tekliflerden kabul eden var mı bilmiyorum.”

“Kesin olan tek şey var ki, 2011’de artık avcı değil, az olacağız.” dedi.

Mateschitz ayrıca takım emri uygulamamalarının kendilerini haklı çıkardığını söyledi.

Mateschitz “Brezilya’da takım emri uygulamış olsaydık şimdi çok aptal görünüyor olurdu, öyle değil mi?”

“Daha önce de dediğim gibi takım emirleri bizim için asla seçenek olmadı ve bu şekilde olması iyi oldu. Sonuç olarak iyi oldu.” dedi.

Mateschitz, Kore gibi bazı yarışlarda önemli puanlar kaybetseler bile şampiyon olabileceklerinden asla şüphe etmediğini söyledi.

Mateschitz “Matematiksel olarak şampiyon olma şansımız devam ettiği sürece inancımı kaybetmedim. Her zaman inandık. Her şey çok yakın görünüyordu ve neredeyse bizim elimizdeydi ancak Kore’de darbe aldık.”

“Abu Dhabi’den önce her türlü seçeneği denedik ve neredeyse 480 olasılık çıktı. Ancak sonunda bizim hesaplamalarımız dışında bir şey oldu. Sıralamalardan sonra bile bittiğini düşünmemiştik.” dedi.


Yorumlar

  1. Seneye yine parçalanırlar ne olucak sanki rekabet her zaman olucak sonuçta…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir