Mclaren Bahreyn'de Son Garaja Yerleştiriliyor

yazar:

kategori:

Bahreyn GP Organizatörleri Mclaren takımını pit alanında son garaja yerleştirmek zorunda olduklarını duyurdu.

Garaj yerleşimi geçen senenin puan durumuna göre yapıldı ve Mclaren geçtiğimiz seneki casusluk davası sonucunda tüm markalar puanlarını kaybetmişti.

Ancak Mercedes motor destekli takım ilk 2 yarışta Ferrari, BMW Sauber, Renault ve Williams’ın ardından 5. garaja yerleştirilmişti.

Bahreyn Organizatörleri aynı dizilimi beklediklerini söyledi ancak Formula 1 Yönetim Kurulu’nun kendilerini artık bu şekilde olmayacağı yönünde uyardığını söyledi.

Mclaren artık Force India’nın arkasında son garaja yerleşecek. Bahreyn şirketi Mumtalakat Holding Mclaren hisselerinin % 30’unu elinde bulunduruyor.


Yorumlar

  1. başta ya 5.garaja vermeyecektin verdiysen şimdi son garajı verme..bile bile lades

  2. Arkadaşım geçen sene ne yapılmış McLaren e söylermisin. Yapılan ve takım patronu tarafından itiraf edilen bir suça ceza verilmesi sence adaletmi yoksa takımı durdurmak için oynanan bir oyunmu?
    Garaj meselesine gelince geçen yarışlarda 5. sıraya konulması McLaren motorhome un çok büyük olması ve son padokun son sıralarına sığmamasıydı. Büyük takımlarım motorhome ları daha büyük olduğu için ön sıralara konurlar. Belkide son sıradaki yeri genişlettiler bu yarışta ve McLaren i olması gereken yere koydular. Hem bunu neden bu kadar büyük bir mesele haline getirdiğinizide anlamış değilim. Sonuçta her takım pitte eşit zamanı kaybeder son sıradaki pitte daha fazla kalmaz.

  3. saçmalıktan başka bişi değil takım üzerinde hala oyunlar oynanıyor geçen senede yaptınız bu senede yapıyorsunuz yeter artık yettiniz resmen göz göre göre takımı etkilemeye çalışıyorsunuz yazıklar olsun ya!!Bir işinizde adam gibi yapın adam!!

  4. Şimdi yapılması çok ilginç.Bir karar verdiyseniz ona uyarsınız.duruma göre değiştirdiler mclaren 1 sırada ve 1 kalacak.Bu işin arkasında ferrari yok sadece Williams in gecen sene neden agladıgını gormustuk.mclaren motoru kullanacak takımın sponsorlarını kaptılar.Bu işte para için herşeyi yapacak insan çok.İyi oldu tabi kazandıgımızda bu olayıda sebep olarak goremezler.

  5. bence saçma olan, ilk yarışlarda 5. garajı verip şimdi sona almaları. Millet öfürdene öfürdene kabul etmişti 5. garajda. Şimdi tekrar sona koymaları sadece tartışmaları ateşliyor. Bi ferrarici olarak bu konuların kapanmasını istiorum artık. Benim fikrim şu an son garaja alınmaları yanlış. Başta 5. garaja alınmaları da yanlıştı. Ama nası başladıysa öle gitmesi taraftarıyım ben…

  6. doğru karar, ilk yarışta 5.garajın verilmesi büyük haksızlıktı. hem etik değildi.

  7. keşke bütün rakip taraftar arkadaşlar senin gibi olsa fatih cim. tebrik ediyorum seni.

  8. ferrarini hiç bir etkisi yok bu işte bence. ne ekersen onu biçersin. mc laren ceza yedi, çünkü suçluydu. küçük ölçekli bir ülke kadar ekonomisi olan bir sektörde, hiç bir takım yapmadığı birşeyden dolayı ceza yemez, yediyse de ve bu mc laren gibi köklü bir takım sa, f1 de çok ciddi yaptırımları olurdu.bu bir "İlahi Adalet". kimse Ferrari de yada başka bir takımda suç aramamalı.

  9. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    hakkımız olan yere yerlesmiş olduk acıkcası ama bir yarıs sonda bir yarıs 5. sırada olayı biraz garip.fia denilen kurumun yapmıs oldugu yanlısı baska yanlıslkara düzeltme cabası bu tip olaylara neden oluyor ve ilerde de olacak malesef.hem pitteki yerimiz cok da onemli degil nasıl olsa 20 saniyelik pit yapma konusunda bu yıl kendimizi bayaga bi geliştirdik:DD

  10. cezanın gereği buydu zaten.başta 5. garaja yerleştirilmeleri hataydı

  11. mclaren kurallar çerçevesinde hakettiği garaja yerleşti sonunda. bunda bir art niyet yok. birinci olan takım ilk garaja, sonuncu olan takım son garaja yerleşir. ne var bunda? daha önce de sürekli böyle olmuyor muydu? 22-23 numaralı araçları kabullendi de bu mu mclaren'in canını sıkıyor??

  12. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    hayır dolaylı yoldan nigel stepney'in halt yemesi oluyor malesef.

  13. kaan kaanhan avatarı

    ewet dolaylı yoldan ferrarinin işi olmuş oluyor, geçen sene bu kadar ağlamasalardı böle bişe olmucaktı. gelinen noktada fia nın McLaren ın elinde var olduğunu söylediği bilgiler herhangi bir F1 muhabirinin kısa çalışması sonucunda bile elde edilebilecek bilgiler. buda F1 in önde gelen şahısları tarafından doğrulanmış. 780 sayfayla McLaren arasındaki tek bağlantı mike denilen adam, fabrikada hiçbir kanıt yok. ewet sen esprisine sölemişin ama dolaylı yoldan öle maalesef. max-dennis arasındaki kan davası en çok ferrariye yarıyor.

  14. hep bu ferrarinin işleri 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir