Fittipaldi, 2011 İçin Alonso ve Schumacher'e Dikkat Çekiyor

yazar:

kategori:

2010 sezonu bitmeden önce de Alonso’nun şampiyonluk için güçlü olduğunu söyleyen Fittipaldi “Vettel 2011’de de kazanabilir ancak bu kesinlikle çok zor olacak.”

“Ferrari 2011’de aracını geliştirecektir ve bu sene son anda kaybettiği şampiyonluğu kazanmak isteyecektir.”

“Ve Fernando Alonso şu anda en komple sürücü. Çok deneyimli ve tutkulu ve kaybetmeyi sevmez.” dedi.

Fittipaldi ayrıca Michael Schumacher’in 2011’de güçlü olacağını söyledi.

Fittipaldi “Sao Paolo’daki yarıştan önce bir kahvaltıda Ross Brawn ve Norbert Haug’la sohbet ettim ve bana gelecek seneki aracın Michael’in stiline uygun olacağını söylediler.”

“Ben de Michael Schumacher’e inanıyorum.”

“Michael Benetton’dayken Ayrton Senna ile konuştuklarımı hatırlıyorum. Ayrton, ona karşı yarışmanın çok zor olduğunu söylemişti. Öyle olunca sürüşünüzü kaybetmezsiniz, ben son yarışımı 49 yaşındayken kazanmıştım.” dedi.


Yorumlar

  1. Ross Brawn ve Norbert Haug'la sohbet ettim ve bana gelecek seneki aracın Michael'in stiline uygun olacağını söylediler."
    fitipaldi böyle diyor çok düşündürücü.rosberge uyugun olmayacakmı sorusu aklıma geliyor.yada araba tamamen schumiye uygun olarakmı tasarlandı sorusu aklıma geliyor.

  2. Ya sizin kafanız çok kalın afedersiniz ya da formula 1'in F sinden anladığınız yok. Alonso Petrovun arkasında Renonun iyi çalışan F kanalı yüzünden düzlükte yetişemediği için çekiş sağlayamadığı için geçemedi önünüzde Hamilton var hani geçebildi mi Kubicayı HAYIR neden aynı sebepten bu kez anlamışsınızdır inş Ferrari bu sezon Alonsoya ne verdiyse Almanya'da dahil hepsini geri aldı bu son olayla durum 0'landı seneye yeni bir sezon yeni bir sayfa açılacak ve Alonso hepinizin ağzını bir güzel tıkayacak ben hazırım hayal kırıklığına siz hazır mısınız!!!

  3. adamın hala en iyi sürücü olduğunu söyleyenler var sizinle aynı adamımı izliyorum yoksa siz kendi ps3'nüzde alonsoyla yarışıyor ve onunla kazandığınız başarılarımı söylüyorsunuz bir sürücü 40 tur bir çaylağı geçemiyorsa sonrada el kol hareketi yapıyorsa benim gözümde asla büyük bir pilot değildir. valencia'daki olayı manipülasyon olarak niteleyip almanyadakini nitelemeyen birisinden ve taraftarlarından bahsediyoruz.

  4. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Eksi rekorlarını kırmışım ama bu gerçeği değiştirmiyor.. Vettel hepinizi şaşırtacak daha doğrusu gerçekleri yüzünüze vuracak..

  5. gayet güzel gözlemler ve bizimle paylatığınız içinde ayriyetten teşekkürler ama bu yıl sadece alonso şanssız değildi sezon boyunca da şanssız olan pilotlar vardı bakınca bazıları gerçakten kafa karıştıran tespitler ama bazıları da gayet olabilir dediğim şeyler ama bu kadar açıklayıcı bi yorum yaptığınız için tekrar teşekkürler

  6. Orası kesin zaten.Son 2 yarışta hamiltonun yaptıklarını birdaha hatırlarsan anlarsın zaten.Hele Brezilyada sözde vites kutusu arızasıyla kenara çekti aracını sonra devam etti.O yarışın en ilginç yanıda bmw ve bazı araçların yarış sonunda kural dışı olduğu tespit edilmesine rağmen diskalifiye edilmemesi oldu.Bunu Mclaren değil bana göre FIA yaptırdı.Kopya bir araçla şampiyon elbette olunamazdı…

  7. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Cümle alem bunun farkında ama neyse, vettel hakkında daha hiç bir otoriteden böyle şeyler duymadık 🙂

  8. mercedes aracından başka pit stratejisini pit ekibini de geliştirmek zorundaki şampiyonluk yarışında yer alsın.

  9. işte bu işte adalet işlte uğur dündar 🙂

  10. inşallah seneye ferrarinin en hızlı arAç olucağını umuyorum mercedes napabılır bakalım

  11. yorumunu çok beğendim. ferrari'nin en büyük hatası webber'i hesaba katmalarıydı. sıralama turlarından sonra şampiyonluk şansının kalmadığı gayet açıktı. tehditin vettel olduğu belliydi, direk ona yoğunlaşmalılardı. ama olmadı işte. 2006,2007,2008,2010 sezon finallerinde gerçekten çok ilginç olaylar yaşandı. ben de kafamdan çeşitli komplo teorileri türetiyorum sürekli:) özellikle 2007'de mclaren'in kirli bi' şampiyonluk almak istemedikleri için bilerek şampiyonluğu kaybettiklerini düşünüyorum.

  12. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    arkadaşım sonuna akdar haklısın ama bunu anlayacak kafa arkadaşlarda nerde

  13. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Alonso Neden Geçemedi Petrovu ? Alonso Kötü Yarıştı Diyemi ? F-Kanal Sayesinde En Hızlı Takım Renault Düzlüklerde Düzlüklerde Petrov Fark Açıyor Virjalarda Kapanıyor Aynı Fark Devam Ediyor.Alonso Schumacher Çekişmesini Özledik İnş Öyle Olur..

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Abu Dhabi yarışı son yılların en fazla mucize ve aynı zamanda kaynağı belirsiz tesadüflerin yaşandığı yarış olmuştur.İşte onlar:

    1-Yarıştan önce GP2 serisinde ,kirli taraftan kalkan tüm pilotlar geçilmiş.Ama asıl yarışta sadece ,amacı yarış kazanmak olmayan ve pozisyon koruma amaçlı piste çıkan veya çıkarılan Alonso yer kaybetmiştir.

    2-Şumi kendinden beklenmeyen bir şekilde spin atıyor.Yarış öncesi söylenenlere göre hamilton start sonrası önüne gelen ilk düzlükte vetteli geçebilirdi.Zaten bunu start sonrasındaki düzlüğün sonundaki ilk viraja vettelle nerdeyse yanyana girmeleri ,(kirli taraftan kalkmasına rağmen) açıklıyor.Kazandığı o momentumla vetteli bir sonraki düzlükte kesinlikle geçecekti.Şumi bunu engellemiş oldu.Sc periyodunda bile vetteli geçmeye çalışan ve hatta dışarı çıkan hamiltonu gördünüz mü?Serhan diyor ki:hamilton vettelin daha hızlı gitmesini istiyor.

    3-Henüz 8.turda webber sağ arkaya duvara sürtüyor.Sonrasında da lastik sorununu dile getirip pite girmek istiyor.

    4-Webberin pitstopuna massa ile karşılık vermek çok iyi bir fikirdi.Massa da yumuşak lastik vardı ve önündeki webber içeri girmişti.Şimdi massa nın önü 3 saniye boştu ve hızlı bir turla pitten sonra webberin önünde çıkabilirdi.Ama massa işte.Eğer webberin önünde massa olsaydı takım direk olarak vettelle odaklanacaktı.

    5-Bridgestone nin tahminleri yine tutmadı.Monzada vettel bir lastikle 55 tur atabilmişti.Yine macaristanda webber 44 tur yumuşak lastikle gitmişti.Button albertparkta aynı lastikle 50 tur gidebilmişti.Alonso da 1,15 le dönülen monakoda 77 tur aynı lastikle gitmişti.Bu saydıklarımın hepsinde pilotlar son turlarında hep sıkıntı yaşadılar.Webberin macaristan sonrası lastiği incelendiğinde 1 tur daha gidemezdi denildi.Aynı şekilde Alonso da monakonun son turlarında pist üzerinde duramaz haldeydi.
    Ama her ne hikmetse petrov 54 tur aynı lastikle ve hiçbir ön ve arka kayması yaşamadan gidebiliyor.Benzer bir şekilde kubica 47 tur sertlerle gidiyor ve arkasındaki daha yeni lastikli agresif hamiltona fırsat bile vermiyordu.

    5-Reno nun sezon boyunca en iyi performansı bu yarışa denk gelmiştir.F kanal en iyi bu yarışta çalışmıştır.brezilyada sadece 2 puan almışlar.korede sadece 10 puan almışlar.suzukada ortada yoklar.singapur ise 6 puan var.Bu 4 yarışta topladığı toplam puanı sadece son yarışta alabilecek kadar performans göstermeleri de mucizelerden birisidir.Ayrıca yarış hakemlerinin kubicanın pit çizgisi ihlali hakkında kınama bile vermemeleri de ilginç.

    6-Bridgestone yetkilisi hamashima, antrenmanlar sonrası ağır yakıt yüklü araçlara yumuşak lastiklerin dayanmayacağını ve bu nedenle erken pitlerin olacağını söylemişti.Button yumuşak lastikle 40 turu kayıpsız devirdi.

    7-Alguersauri nin webbere zaman kaybettirmesi Ferrarinin yanlış stratejiye yönelmesine sebeb olmuştur.(Bunu newey söylemektedir).
    Ferrariye ,hangi pilota odaklanmak gerektiğini düşünecek zaman bırakılmamıştır.Webbere mi vettele mi?

    8-Suzukadan beri yeni arka kanadını çalıştıramayan mclarenin arka kanadının son yarışta çalışıvermesi de ilginç olaylardan birisidir.Button gibi bir pilotun bile önlerde yer alabilmesi demek mclarenin son yarışta çok güçlü olduğunu gösterir.Son aylarda en hızlı ikinci takım olan ferrari ,son yarışta en hızlı 3.takım oluvermiştir.Son olarak martin'e katılıyorum.Son yarışların yapıldığı pistler geçişe elverişli olmalı.Geçişe elverişsiz bir pistte trafikte kalmak kadar kötü bişey yoktur.Bu da Alonso nun başına geldi.

    Şimdi Sayın Çelik diyecek ki 'Se Sa ile bu iş olmuyor.Evet ama ben bu kadar tesadüfün bir araya gelmesini paylaşmak istedim.Bu kadar aleyhte çalışan olay ve kişi karşısında domenicalli ne yapsın Alonso ne yapsın.Şans bu olsa gerek.
    Alonsonun da dediği gibi iş bittikten sonra ahkam kesip doğruyu görmek kolaydır.Bu yarışta Alonso 'nun ve Ferrarinin lehine gelişmiş 1 tane olay yoktur.Alonso tek başına mclaren,mercedes ve reno takımının son yarışta aslan kesilen pilotlarıyla mücadele etmiştir.7 adet motorla,sezonu başarılı bir şekilde bitirmiştir.

  15. fitipaldi ona bakarsan red bull her sene aracının zayıf yönlerini geliştiriyor, ya rb7 daha da ulaşılmaz bir araç olursa?

  16. Gelecek sene kers ve lastik değişikliği çok önem taşıyacak.F kanal olmayacak bunları birleştirince mekanik kavram ön plana çıkacak buda Ferrarinin işine gelecek.Haklı olabilir fitipaldi.

  17. Vettel şu anda şampiyon ve inanıyorum ki seneye bu ünvanla birlikte çok daha güçlü olacaktır.Aynı şekilde Red Bull da gelecek sene bu seneki kadar olmasa da güçlü olacak ve hatalarından ders çıkaracaktır.
    Bu sene zor olanı başardı.Bence seneye daha kolay olacak onun için.
    Tabi rekabetçi olacaklarını varsayaraktan.

  18. yasin şahinoğlu avatarı
    yasin şahinoğlu

    alonso en iyi sürücü olduğu için çaylak petrovu geçemedi demi fittipaldi efendi.

  19. Williams Renault Yıllarının tekrarı olacak gibi artık. Bu kez sahnede Redbull Renault olacak köklü bir kurall değişikliği yaşanmadıktan sonra zirveden ayrılmaları çok zor gözüküyor Bu spora çok büyük yatırımlar yaptılar ve şuanda meyvesini topluyorlar 2009 sonu hangimiz Redbulun 2010 dünya şampiyonu olacağına inanırdık varlarını yoklarını 2009 da harcadılar demiştik ama sonuç ortada 2011 de de burada olacaklardır buna inanıyorum tek katmanlı difüzör ile dahada güçleceklerdir 2009 un ilkyarısı tekkatmanlı difüzör ile Bgp01 e tek kafa tutan araba Rbr5 di

  20. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Parmak çocuğun parmağı inmeyecek. Sen de göreceksin Fitti..
    Ayrıca Alonso kaybetmeyi sevmez ondan öndekinin motor patlatmasını, mekanik problem yaşamasını ve hatta yanlış vites geçirmesini (!) bekler..

  21. vettel 2011 kazanabilir ama çok zor olacak demiş paşa. bu senekinden zor olamaz. alonso ne zamandan beri komple bir pilot. yarışlar kazanarak şampiyon olmak istediğine dair bir cümle sarf ettiğini görmedim daha. her yarışta podyuma çıkalım. 3 yarışta 3. olsak bile yeter. riske girmeye gerek yok bilmem ne. boş iş boş.

  22. "Ve Fernando Alonso şu anda en komple sürücü. Çok deneyimli ve tutkulu ve kaybetmeyi sevmez."

    İşte tamda bu yüzden ben Alonso taraftarıyım bu cümle herşeyi anlatıyor övgü dolu sözlerinden dolayı teşekkür ediyorum Fittipaldi 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir