Boullier: "Renault 2010'da Yeniden Yapılandı"

yazar:

kategori:

Sezona ‘kaza skandalı’nın gölgesinde başlayan ve el değiştiren takım Robert Kubica ile podyuma çıkmayı başarmıştı. 

Boullier, geride bırakılan sezonun takımdakiler için ne kadar önemli olduğunun farkında: “Olumlu geçen bir sezon oldu, herhangi bir kötü taraf görmüyorum. Takımı yeniden kurduk. Bu potansiyelin olduğunu ve çok iyi bir iş çıkarabileceklerini onlara gösterdik.”

“Olduğumuz yerden başlayarak,ki çok gerideydik, takım kendini yeniden yapılandırdı. Bizim (Genii’nin) gelmemizin de çok faydası oldu, ama otomobilin geliştirilmesine çoktan başlanmıştı o zaman. Tüm sezon zorlayabilmek iyi oldu. Çalışanların çalışmalarının meyvelerini vermesi çok güzel. Onlarla gurur duyuyoruz. Bu takımın bir parçası olmaktan da öyle çünkü bu şekilde takımı olışturmaya devam edersek gelecek yıllarda çok güçlü bir rakip olabiliriz.”

Lotus Cars’ın Renault’ya isim sponsor olacağı söylentileri gündemde ancak Boullier durum hakkında henüz yorum yapmak için erken olduğunu söylüyor.

“Söyleyebileceğim çok fazla şey yok çünkü hâlâ görüşüyoruz. Ama alınan iyi sonuçlar ve çocukların sıkı çalışması sayesinde birkaç büyük şirketin dikkatini çektik ve şimdi bizi zirveye oynayabilecek potansiyele sahip olarak görüyorlar. Bizim de olmak istediğimiz yer orası. Eğer görüşmeleri olumlu şekilde yürütebilirsek geleceğimizi garanti altına alabiliriz.”

Boullier son olarak da takımının Abu Dhabi’deki şampiyonluk mücadelesine müdahale etmediğini ekliyor: “Biz kendi yarışımızı çıkarttık. Yarışlar böyledir. Başka yoruma gerek yok. Puan almak istiyorduk ve bunu yapabilecek şansımız vardı. Her iki pilotumuz da harika iş çıkardı. Robert doğru zamanda pist üzerinde harika geçiş yaptı ve zorlamaya devam etti. Takımın stratejisi çok iyiydi ve her iki otomobille ilk altının içinde olabilmekten mutluyum. Bizim pozisyonumuzu Red bull’a faydası olduğu doğrudur ama biz bunu onlar için yapmadık, kendi yarışımızı çıkardık””

 


Yorumlar

  1. 2009 gibi vasat bir sezondan sonra bazı kişilerin bizim burada bile olacağımızı düşünmüyorlardı hatta Force indiayla yarışacağımızı düşünüyorlardı ama tam tersi Zaman zaman iki Mclareni iki Ferrariyi arkamıza aldığımız yarışlar oldu iyi bir sezondu bizim için istikrarlı yarışlar çıkardık buda bizim için gurur vericiydi şimdi 2011 ee bakalım neler yapabileceğiz bu kez üzerinde sanki bir elbise yokmuş gibi bir araba ile sezonu kapatmadık üzerinde elbisesi hatta montu olan bir arabayla kapattık buda gurur verici bizim için.Son yarışa gelince 2009 yılında 14 ve 18 sıraları almıştık ama geçen hafta sonu 5 ve 6 sıraları aldık buda aradaki farkı ortaya koyuyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir