MotoGP: Pedrosa Kendi Evinde Zirvede

yazar:

kategori:

MotoGP 2008 sezonunun Jerez pistinde yapılan İspanya yarışını Daniel Pedrosa kazandı. Kendi evinde yarışan Repsol Honda pilotu 2. sıradan başladığı yarışta liderliğe yükselmesiyle pozisyonunu korudu ve damalı bayrağı ilk gören isim oldu. Pedrosa Katar’da yapılan ilk yarıştaki 3.lüğü ile klasmanda 1. sıraya yükseldi.

Yarışa 5. sıradan başlayan Fiat Yamaha pilotu Valentino Rossi pole pozisyonundan başlayan takım arkadaşı Jorge Lorenzo’yu geride bırakmasıyla yarışı 2. sırada tamamlarken podyumu tamamlayan diğer isim Lorenzo oldu.

Repsol Honda’dan Nick Hayden yarışı başladığı gibi 4. sırada tamamladı. Hayden’i, yarışa 10. sıradan başlayan ancak son anda yaptığı atakla 2 sürücüsü geride bırakan Loris Capirossi takip etti.

James Toseland yarışı 6. sırada tamamlarken onu Hopkins takip etti.

Son şampiyon Ducati sürücüsü Casey Stoner 7. sırada başladığı yarışta ilk başlarda pist dışına çıkması sonucu gerilere düştü ve yarışı ancak 11. sırada tamamlayabildi.

1 D. Pedrosa Repsol Honda Team 45:35.121
2 V. Rossi Yamaha Factory Racing Team + 2.883
3 J. Lorenzo Yamaha Factory Racing Team + 4.339
4 N. Hayden Repsol Honda Team + 10.142
5 L. Capirossi Rizla Suzuki MotoGP + 27.524
6 J. Toseland Tech 3 Yamaha + 27.808
7 J. Hopkins Kawasaki Racing Team + 28.296
8 A. Dovizioso JiR Scot Racing Team + 28.449
9 Shinya Nakano Honda Gresini + 32.569
10 C. Vermeulen Rizla Suzuki MotoGP + 35.091
11 C. Stoner Ducati Marlboro Team + 42.223
12 M. Melandri Ducati Marlboro Team + 44.498
13 A. West Kawasaki Racing Team + 45.807
14 A. de Angelis Honda Gresini + 45.871
15 T. Elias Team Alice + 1:09.558
16 S. Guintoli Team Alice + 1:14.442
Yarış dışı
17 C. Edwards Tech 3 Yamaha + 0.000
18 R. de Puniet Honda LCR + 0.000

Yorumlar

  1. harika yarıştın Dani tebrijker bu yıl şampiyon sen olursun umarım :))

  2. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    bravo dani,adamımsın 250 cc deki yarıslarından beri,herkes kadar iyi bir motorla neler yapabilecegini gosterdin.katardaki starttan sonra burda da ilk viraja lider girecegi belliydi ve honda nın bu yıl için hazırlamıs oldugu motoru da görmüş olduk.hayden yine bildigimiz gibi..tarihin en boşu boşuna şampiyon olmus adamısın diye boşa soylemiyorum ben:DD yamaha da iyi yolda ve lastikler arasında cok fark olmadıgını 2 yamaha pilotunun neredeyse aynı turları atmasıyla gorduk.rossi artık 2. olmaya da bayaga seviniyor gibi:DDama yarısı 1 tur önceden bitirmesi çok gülmeme neden oldu acıkcası.ducatinin burada neler yapacagı belliydi ve surekli dışarılara cıkan bir stoner görmek beni şaşırttı ama gercek performansları bu degildir,estoril de geri döneceklerdir eminim.düzlükler epey bi uzun orda:DDyarış basladıgında guzel bi yarıs olacagını dusunmustum ama cok da oyle olmadı ve pek bi mucadele izleyemedik.toselandı dovisioso yu ayrıca tebrik ederim cunku nispeten daha kötü motorlarla bişiler yapmaya calıstıkları için..güzel bir yıl olacagı çok acık

  3. evet, yarıştan sonraki toplantıda vale yarışın bittiğini sandığını ancak bir tur daha kaldığını öğrendiğini söyledi. (yada spiker böyle çevirdi). vale'nin b.stone ile kazandığı 2 ncilik ve 20 puan çok değerli. gelecek yarışlarda b.stone'lara daha iyi alışacağını ve yine 1 nciliğe oynayacağını düşünüyorum. stoner da ayrı bir gezegende yaşamadığının farkına varmış oldu bugün. kendini çok yükseklerde görmenin sonucu bu işte. sevinmedim dersem yalan olur. ayrıca vale stoner'ı daha pist dışına çıkmadan geçmişti yarışın başlarında. vale iyi yolda gidiyor. pedrosa'ya da tebrikler, güzel yarıştı.

  4. Arkadaşlar yarışın son turundan önceki turda Rossinin yaptığı hareketi anlayan oldumu,spikerin dediği gibi Rossi yarışı bittimi sandı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir