Briatore, Alonso'nun Şampiyonluğuna Mâl Olan Hatayı Eleştirdi

yazar:

kategori:

Alonso ile 2 şampiyonluk yaşayan Briatore “Fernando için tamamen farklı bir yarış olmalıydı. Mark Webber’i düşünmemeleri gerekiyordu çünkü Fernando hızlıydı.” 

“Nasıl bu hatayı yaptılar, bunu söylemek zor. Belki Mark duvara vurunca yanlış yorumladılar. Mark taktik olarak pite gelmedi, duvara vurduğu için pite geldi.” dedi.

Briatore ayrıca, Ferrari takımının başında olsaydı Alonso’nun şampiyon olabileceğini söyleyemeyeceğini söyledi.

Briatore “Yarışın ardından herkes akıllı olur. Yarıştan bir gün önce ve yarışta ise durum en zor halindedir. Kararlar bir saniye içerisinde verilir ve hata yapma riski vardır.” dedi.

Briatore, geçişin olmadığı Abu Dhabi pistini de eleştirdi.

Briatore “Tek bir geçişe bile izin vermemesi skandal. Monaco’da bu adildir ancak Abu Dhabi çölün ortasında yer alan ve gerekli düzlüklerin ve virajların yapılabileceği bir yer.”

“Fernando için üzgünüm. O, olağanüstü ve harika bir sezon geçiren bir sürücü.” dedi.

 


Yorumlar

  1. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Diaz'ın -Sen hep öyle kullanıyorsun :D- karakteri kendininkine uyuyor ondan böyle devam ediyorlar normal bi insan diazın yaptıklarından sonra yüzüne bakmaz..

  2. Hangi tezin bu benim bildiğim lisans- yüksek lisans – Doktorada tez verirsin Doktora tezini tamamlayınca Dr. ünvanı alırsın Doç Dr olmak için önce Yrd. Doç. olmak gerekir bunun içinde üniversiteye bağlı olarak konu ile ilgili çalışmalar yayınlaman gerekir daha sonra sınava girersin komisyona çıkarsın ancak o sınavı geçersen ancak sana Doç ünvanı verirler. Şimdi söyle bakalım bu tezin acaba hangisine giriyor zekanı küçümsemek istemem tabi sen bunları benden iyi biliyorsundur sadece merakımdan sordum:D

  3. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Kime ne anlatıyorsan yada anlatmaya çalışıyorsan :))

  4. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    reno nun düzlük hızı 320 leri buluyordu hatırlatırım, sizin için bişey ifade etmeyebilir bu gerçi

  5. Fernando için üzgünüm

    belki de ben briatoreyi yanlış tanıdım. bazı konularda iyi manada oldukça saf biri midir nedir?

    üzüldüğü pilot McLaren'de yarışabilmek için herşeyi yapmış, bir sene önceden renoyu ve briatoreyi zihnen terk etmiş, hatta briatore McLaren'e geçişine engel olabilir diye sene sonunda uzun süre telefonlarına bile çıkmamıştır. erkenden McLaren koltuğuna oturmaya çalışmıştır. sponsorsuz tulumlarıyla acele pozlar dahi vermiştir. bu adama hala üzülmesi oldukça ilginç ya da o da ferraride kariyerin diazın keyfinden geçtiğini öğrenmiş.
    kariyerini inşa ettiği diğer pilot olan webbere de biraz destek olsa hiç fena olmaz.

  6. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    doğru zamanda doğru yeri seçeceksin
    3 düzlük varya pes yani
    40 tur boyunca Petrov'un egzoz dumanını yutmaktan başka hiç bir şey yapamayan alonso 🙂
    alnsocular alonso'yu eleştireceğinize Reno'yu göklere çıkarıyorsunuz 🙂
    hani sizin alonso ayrıca 1 saniye cepte diyordunuz
    yok yok fazla büyütmüşüz alonso'yu gözümüzde
    zaten büyütülecek bir yanıda yoktu
    Berger'i buralarda görürseniz bana haber verin :)))

  7. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    🙂

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hala geçiş yapmaktan bahsedenler var.Acaba bu arkadaşlar 2009 yas marinayı izlediler mi?Teknolojik ve estetik açıdan çok güzel bir pist olmasına rağmen geçişe elverişlilik konusunda eksikleri vardı.2009 yılında da vardı şimdi de var.Ferrari burada iki yıldır iyi start alamıyor.Geçen yıl kersli raikkonen startta kobayaşiye geçilmişti.Geçen yıl en iyi araç olan brawn gp ile button kaç kişi geçmiştir?Kobayaşiye pit çıkışı geçilmiştir. Ayrıca vettel üstüste 2 yıldır burayı kazanıyor.Kaç adam geçerek 2 yıldır burayı kazanmış????

  9. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Briatore sen olsan ne yapar ne eder yarışı kazandırırdın Fernando'ya.. Sen de şike ol nasıl olsa.. Yorum yapıyor hala bir de..

  10. Özcan Kahraman avatarı
    Özcan Kahraman

    Massa ile araları hala nasıl acaba?

  11. Massa ile araları hala nasıl acaba?

  12. Durumu objektif olarak anlattığınız için teşekkür ederim ama Herman tilke tasarımları genelde hep böyledir Alonso uzun düzlüklerde iyiydi ama iyi bir gözlemci ve araştıran biri olarak Fernando viraj çıkışlarındaki çekiş de zayıf kalıyordu.Motor durumu ortaydı zaten buna hiç değinmeye gerek yok

  13. Yakında prof.'ta olur o arkadaş:D Denilen yerlere gelmek o kadar kolay olsaydı ülkede Doç.'taN Prof'tan geçilmezdi;)

  14. Geçiş yapılacak yerler var elbette ama hepsi düzlük sonunda, düzlükte yeterince hızlanıp çekişi sağlayan geçiş yapabiliyor örneklerde verdiğin geçişlerin hepsi aynı şekillerde oldu ama Alonso düzlüklerde Renolar kadar hızlı değildi keza Hamilton da öyle bu nedenle atak yapamadılar pistte daha farklı noktalarda da geçişe müsait yerler olmalıydı daha heyecanlı yarış izleyebilmek için o zaman belki Hamilton Kubicayı Alonso Petrovu geçebilirdi umarım anlatabilmişimdir durumu;)

  15. İki aracın yan yana sığamayacağı pistlerde geçiş çok zordur,uzun düzlüklerde ancak ferrari mc laren redbull hrt virgin gibi araçları geçebilir

  16. Geçiş yapan nasıl geçiş yapıyor bırakın bu ayakları örenek Kubica sutili geçti aedından Kobayaşiyi geçti Lewis Kobayaşiye atak yaptı Webber Alguarsiyi geçti benim hatırladığım bunlar

  17. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Ben tezimi takip edenler anlar hatırlatıp zekanızı küçümsemek istemiyorum

  18. yav hangi ara doktora yı verdin :)))

  19. evet ya felaket derken bizim aklımıza mekanik bir sorun, ne bileyim motor patlaması gibi senaryolar gelmişti. felaketin strateji olacağını nerden bilebilirdik ki:((

  20. Alonsoyu Gercekten Felaket Durdurdu Startta Kötü Kalktı Zaten 4. Koruması Gerekiyordu Vettel 1.idi AmA eRKEN Pite Cağrılması Büyük Bir Hataydı

  21. ama eğer öndeki sadece düzlükleri düşünüp ayar yapmış ve arka kanadını buna göre ayarlatmışsa ve sende aracını genel olarak pisti dikkate alıp orta diyebileceğimiz bir ayar seçersen geçebileceğin o noktalarda öndekinden yavaş kaldığın için geçş yapamazsın. genel olarak hızlı olsan ne olur. alonso ve hamilton bu yüzden geçiş yapamadı. renault düzlüklere göre ayar seçmişti.

  22. Beyler ben bu işi anlamadım abu dhabi de 3 uzun düzlük var geçiş yapmayı nasıl beceremiyolar???Bir araba öndekinden bariz bir şekilde daha hızlıysa onu gaçebilir…

  23. Yusuf  Hitay avatarı

    briatore : " alonso'yu ancak bir felaket durdurabilir"

    bu felaker ferrari sanırım 🙂

  24. Adam Doç.Dr. olmuş yaaa 🙂

  25. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Bu adamlar çok çok zeki cümleler dikkat "alonsonun şampiyonluğu ancak şansızlı durdurabilir"

    Matechitz"rüya gibi bir son bekliyorum"

    Anlayan anladı anlamayan için yapa bilecek bir şey yok

  26. güzel yorum flavio'dan.

    Briatore "Tek bir geçişe bile izin vermemesi skandal. Monaco'da bu adildir ancak Abu Dhabi çölün ortasında yer alan ve gerekli düzlüklerin ve virajların yapılabileceği bir yer."

    buna da katılmamak elde değil. gerekli düzenlemeler yapılır umarım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir