Ascanelli: "Vettel Senna Kadar İyi"

yazar:

kategori:

1990’lı yılların başında Senna ile Mclaren’de çalışma şansı bulan Ascanelli, Vettel Toro Rosso’dayken onunla da çalışma fırsatı buldu ve birlikte Toro Rosso’daa ilk ve tek zaferi kazandılar.

Ascanelli “Çok şanslı bir insanım çünkü kariyerimin başında ve sonunda mükemmellikler gördüm. 2 sene önce Sebastian Vettel’in dünya şampiyonu olacağını söylemiştim ve bunu gördük.”

“Ne kadar şampiyonluk kazanacağını asla bilemezsiniz. Ron Dennis’in sözlerini tekrarlarsak, şampiyonluk kazanmak kolaydır ancak istikrarlı olarak zirvede olma çok büyük mücadele gerektirir.”

“Bu zor olan bölümdür ancak Sebastian’ın bunu yapabileceğini düşünüyorum. Uzun süre büyük isimlerden birisi olacak.” dedi ve aynı röportajda Vettel’in Senna kadar iyi olduğunu söyledi.

 


Yorumlar

  1. rekortmen bir pilot arıyorsanız 2011 de gridde olacak sergio perez e çok dikkat edin derim.yaşı çok genç olması nedeniyle henüz 20 yaşında hızlı ve yetenekli olması nedeniyle ilerki yıllarda rekorlar kırabilir.bu potansiyel perez de mevcut.henüz çok erken bunları söylemek için ama ben önceden tahmin etmeyi severim.

  2. aysel cildaş lafı ağzımdan almış resmen.bende diyorumki yok deve.vettel 3,5 yıldır gridde ama hala acemi hala beceriksizce sürüyor.3,5 senede ne öğrendi merak ediyorum.galiba bi halt öğrenememiş.senna kim vettel kim :))

  3. yok deve.bu çocuk kim senna kim.vettel 3,5 yıldır gridde yarışıyor hızına bişey diyemeyiz belki ama hala acemi hala beceriksiz.3,5 senede hala bi halt öğrenememiş.bumu senna kadar iyi.

  4. o efsane zaten 😀 ah ah 2005-2006'yı çok özlüyorum bazen:)

  5. Ayrıca 2006 Macaristan hemde yağmur altında:D Müthiş bir yarıştı

  6. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Schumacher'in kariyerinin baştan sona daha başarılı olduğu kesin Senna'ya göre. Pilotaj olarak da ikisi de harika pilotlardı. Bakış açılarımız farklı ama Senna ve Schumacher kıyaslanıyorsa birinden biri için yanlarından geçemez demek biraz fazla fanatiklik olur 😉

  7. vettel için gelecek parlak görunuyor. ancak bir senna gibi olmak oyle bi kaç sessonda belli olmaz. zamana dayalı şeyler bunlar.

  8. Alonsomania  avatarı

    bakış açılarımız aşırı farklı sanırım!…bence schumi senna nın yanına bile yaklaşamaz…

  9. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Schumacher'in tek suçu kazada ölmemesi Senna'dan tek eksiği bu çünkü!.. bütün hatalarına rağmen de Alonso şu an griddeki en iyi üç pilot arasında da değil.. hamilton, vettel, schumacher.. birisi zaten alonso'nun kat kat üstünde diğer ikisi de kariyerlerinin sonunda Alonso'dan daha başarılı olmuş olacaklar rahat şekilde 😉

  10. yazdığım yazıda alonso'nun adı dahi geçmiyor farkındaysan. sadece vettel'i agresif, sürekli geçiş yapan bir pilot gibi göstermesine tepki gösterdim. kontrollü sürüş her zaman iyi değil demişsin ama alonso kontrollü sürmeseydi bu yıl son yarışa şampiyona lideri olarak gelmeyi rüyasında görürdü, vettel de kontrollü ve bilinçli sürmüş olsaydı altındaki uçan araçla şampiyonluğu son yarışta değil bir kaç yarış önce ilan ederdi. alonso'nun son yarışta petrov'u geçememesinin sebebini kontrollü olmasına bağlayan insanlara da sadece gülünür, f1'le falan alakaları yok onların. elinden şampiyonluk kayıp giderken atak yapmayayım diye düşünmez kimse. ha bir de son olarak alonso geçiş yapamaz diyenlere gelsin: 2005 SUZUKA 130R

  11. Alonsomania avatarı

    bence de gelmedi ve şahsen ben geleceğini de sanmıyorum..bütün hatalarına rağmen şu anda pistteki en iyi iki pilot alonso ve hamilton, umarım seneye onların yarışını izleriz.

  12. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Kazanacağını göreceksin (iz).

  13. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Vettel Hamiltonla çok benziyor evet ikisi de hırslılar ve yarışçılar. Alonso ise hesap yapmayı sever. Üç podyum, iki dördüncülük aldık mı şampiyonuz falan der.. Geçişlerine gelince zaten ilk çizgiden inmeyen bi pilot. geçiş fırsatı geldiğinde hep denedi ve webberi geçti -kıskanç webberle alakalı bi durum- ikincisinde ise hafif ıslak pistte gerçek bi hata yaptı. Ayrıca bahsettiğimiz adam yağmur altında Toro Rossosuyla geçmedik adam bırakmaya pilot 😉

  14. efendimayin  avatarı

    Arkadaşlar o kadar kolay değil pistte bir çok yetenekli adam var ve daha da geliyor eskisi gibi öne çıkan 1-2 isim yok artık. Ayrıca ne çabuk unutuldu rb bu sene açık ara en iyi araçtı herkeste rb olsa vettel bir daha kazanabilirmi kolay kolay?

  15. efendimayin  avatarı

    Evet her başarılı olan sennaya benzetiliyor ama onun gibisi gelmedi bence daha?

  16. Hamilton'la Vettel birbirine çok benziyor bu bir.Hani Hamilton daha tecrübeli olduğu için daha olgun artık.

    Vettel'in geçişe pek ihtiyacı olmadı bu yıl o da ayrı bir konu :).Seneye daha olgun olup geçişlerdeki eksikliklerini kapatacaktır.

  17. aynı sözleri alonso için de söyeyebiliriz bu sene monaco(?) dışında öyle spektaküler geçişler yapmadı
    asıl soru geriden peş peşe son sıradaki araçlara göre nispeten daha iyi araçlara kombine geçişler yapamadın neyine güvenip pite dalıyorsun?
    sene başında australyada takım hamiltonu pite aldıktan sonra olanları gördük hamiltonun sürüşünden dolayı yemediği laf kalmadı demikki aşırı kontrollü sürüş de insana hiçbir şey kazandırmıyormuş.

  18. duyan da hamilton'dan bahsettiğini zanneder 😀 vettel bu yıl kaç kere geçiş yaptı allah aşkına? sanırım silverstone'da bir kaç tane kayda değer geçişi vardı. o da olsun artık o araçla. onun dışında yok yani. tabi button ve webber'e dalışlarını da unutmamak gerek 😛 vettel çok hızlı ve yetenekli bir pilot ama geçiş konusunda kendini çok geliştirmesi gerekiyor. en zayıf noktalarından biri.

  19. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Çünkü Vettel gerçek bi yarışçı. Onun kanında bu var.. Öndekinin motor patlatma haberini dua ederek beklemez kendisi yapmaya çalışır olmamışsa bir daha diyerek yine sarılır. Aynı Spa'dan sonra aynı Kore'den sonra yaptığı gibi pes etmeyerek..

  20. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    olay bu kadar basit işte
    kalkmış sinirini yarışın bitiminde hareket çekerek yapıyor
    sen onu alonso efendi yarışta yapacaktın
    ya tüm sınırları zorlayıp çarpacaktın
    ya da motor patlatacaktın
    bizde seni anlardın öyle ya da böyle
    yokkk öyle kaymak kadayıf
    ne oldu hani senin podyum hedeflerin vardı
    hani 3.cü olsak bile yetiyordu diyordun
    1.ciliğe oynayamazsan al böyle haşırt yaparlar
    senin reno günlerini çok iyi biliyoruz 🙂

  21. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Vettel kazandığı için değil gerçekten efsane olacak potansiyeli olduğu içinn Schumi ile Senna ile kıyaslanıyor ve bu pilotlarla beraber anılacak hatta bu pilotlara erişecek. Tabii bu arada Alonso'muz çok daha yukarılarda o ayrı bi olay.. Vettel'in Alonso olması için yapması gerekenler Button'un arkasında üçüncü bitirsin geçiş yaparken katiyen hata yapmasın, öndekinin motor patlatmasını beklesin, podyumlar yeterli desin, artık bir spor olarak görmüyorum f1'i deyip artistlik yapsın, ferrari'ye hareketler sözler sarfetsin, sonra ferrari'ye geçiş yapsın, takım arkadaşı tarafından pistte mağlup edilince ağlasın, mclaren takım emri vermedi olmazki tavırları takınsın.. he bak o zaman nirvanadaki alonsoyada erişecek ..

  22. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    ama yinede Petrov'un alonsoya karşılık cevabıda çok anlamlıydı
    "hadi ordan sende" dercesine yaptığı hareket yılın bence görsel efekt anlamında oscarlık hareketiydi :)))

  23. Vetteli Alonsonun yerinde tahmin bile edemiyorum. Neler yapardı? Çarpacak kadar yaklaşabileceği bir aracı olsa Vettel çarpardı ama o kadar bile yaklaşmıyordu araç. Delirirdi…

  24. Fizik kuralıdır bu her etkiye karşı bi tepki oluşur. Ama bunu el hareketiyle gösterirsin ama bağırıp çağırırsın kırıp dökersin. Bunu eyleme dökmeyip içinden de yapabilirsin ama mutlaka bir tepki gösterirsin. Alonsonun böyle sinir bozucu bir durumda sakin kalmasıiçin duygularının olmaması gerekirdi. Malesef pilotumuz duygularıyla hareket eden biri ancak biz bu sporda ne direksiyon fırlatanlar ne orta parmak kaldıranlar gördük demek istediğim tasfip edilecek bir durum değil ancak abartılacak bi durum da değil.

  25. Fizik kuralıdır bu her etkiye karşı bi tepki oluşur. Ama bunu el hareketiyle gösterirsin ama bağırıp çağırırsın kırıp dökersin. Bunu eyleme dökmeyip içinden de yapabilirsin ama mutlaka bir tepki gösterirsin. Alonsonun böyle sinir bozucu bir durumda sakin kalmasıiçin duygularının olmaması gerekirdi. Malesef pilotumuz duygularıyla hareket eden biri ancak biz bu sporda ne direksiyon fırlatanlar ne orta parmak kaldıranlar gördük demek istediğim tasfip edilecek bir durum değil ancak abartılacak bi durum da değil.

  26. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    karizmasının nasıl çizildiğinin demek istedim pardon ekleyememişim 🙂

  27. Vetteli o anda tahmin bile edemiyorum. Neler yapardı? Çarpacak kadar yaklaşabileceği bir aracı olsa Vettel çarpardı ama o kadar bile yaklaşmıyordu araç. Delirirdi…

  28. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    aynen 🙂
    birde 40 tur artı yetmemiş gibi yolda hareket yapıyor
    karizmasının ve nasıl bir pilot olduğunun en somut göstergesidir 🙂

  29. Günlük hayatta her sinirin bozulduğunda ona buna el hareketi çekersen bi temiz sopa yersin ki yapılan hareketi yapan adam sen ben deiliz 2 şampiyonluğu olan ve çok daha soğukkanlı olması gereken biri.Ha illaha birine el hareketi çekecekse biraz bekleyip padoktakilere çekebilir

  30. Evet yetenekli harika bir pilot ama Senna'yla kıyaslanacak kadar olmadı daha bence.

  31. 97'de cak vilnöv şampiyon olduğunda insanlar buna benzer şeyler düşünüyordu. sonrası malum adam bar-hondanın f1'den çekilmesinde en büyük katkıyı sağladı, o derece kötüydü yani.

    ilk senesi 96'da 4 yarış kazandı. 97'de 7 yarış kazandı ve şampiyon oldu. sonra 1 defa bile yarış kazanamayıp (bir daha 2. bile olamadı) "9" sene para vakumlayıp çekip gitti.

    tabii durum vettel de böyle olmayacak gibi ama genede örnekleri akılda tutmak lazım.

  32. Sende kendinin hızlı olduğunu bildiğin halde sadece F kanal yüzünden düzlüklerde yetişemediğin ve çekişi alamadığın için geçemediğin bi rakibin olsa sende aynı şekilde davranırdın gerçekten çok sinir bozucu bir durum Alonso o hareketi Petrova değil o anki sinirinin bir anlık patlamasıyla yapmıştır. Abartmaya gerek yok siz günlük hayatta siniriniz bozulduğunda kendinizi bir düşünün o zaman anlarsınız o psikolojiyi.

  33. bazılarına göre iyi bir pilot değil nezaman 40 tur bir çaylağı geçemez ve ardından el hareketi yaparsa ozaman bir efsane olacak.

  34. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Yok deve.

  35. Ascanelli'nin ne demek istediğini anlıyorum ve Seb'in yeteneklerini de takdir ediyorum ancak Senna'nın özel oluşunun tek nedeni sürüş yeteneği değildi bence. Başka şeyler de vardı ve bu genç şampiyon için henüz bunlardan bahsedemeyiz..

    Bu sözlerin şimdi söylenmesi önemli değil umarım Seb Formula 1 kariyerinin sonuna geldiğinde de bunlar söylenir o zaman da adı 'efsanelerle' anılır ve Formula 1 çok büyük bir değer daha kazanmış olur.

  36. belki bi kaç yıl sonra söylenebilir ama daha erken gibi sanki…

  37. Yok artık daha neler 😀 ok iyi pilottur, şampiyondur ama fazla değil baya "kocaman" abartmışlar. Tepemize çıkacak yakında Vettel ondan korkuyorum:D Hadi şu canım aracıyla sezon bitmeden 3-4 yarış önce şampiyonluğunu ilan etse neyse diyeceğim ama…

  38. Alonsomania  avatarı

    biraz "fazla" abartmışlar sanki… zaten kim kazanmaya başlarsa Senna'ya benzetiliyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir