Todt: "Ferrari Almanya'da Çok Provokatifti"

yazar:

kategori:

Ferrari’nin aşırı provokatif  davrandığını düşünse de bir çok takımın kuralların yasaklanmasından beri bu kuralı bir şekilde deldiğini düşündüğünü söyledi.

Ferrari, Almanya’da Felipe Massa’nın Fernando Alonso’ya yol vermesini söylediği gerekçesiyle 100 Bin Dolar para cezası almıştı. Olay Dünya Motor Sporları Konseyine taşınsa da daha fazla ceza gelmemişti.

La Stampa’ya konuşan Todt “Takım emirleri 2002’den beri yasak ancak bazen kendi kendime soruyorum. O zamandan beri takım emirleri daha yumuşak bir şekilde kaç defa gündeme geldi.”

“Ferrari’nin uygulamasındaki fark ise takımın diğerlerinin yumuşak tutumu karşısında açık olmasıydı. Bu kurallara karşı provokatif bir yaklaşımdı.” dedi.

Todt, kuraldan tamamen kurtulmaktansa açıkların kapatılması için kuralların masaya yatırılacağını söyledi.

Todt “Kurallar tarafından kontrol edilecek. F1 takım sporudur ve her takım kendi davranışlarının sorumluluğunu almak zorundadır. Yalanlar ya da yakıt tasarrufu gibi kodlu mesajlara artık müsade edilmeyecek.” dedi.

La Gazetta Della Sport’a göre 9 Aralık tarihine kadar bu kuralda değişiklik önerilerinin gelmesi bekleniyor.

Todt, 2002’de Ferrari’deyken Avusturya’da takım emri uygulatmış ve bunun sonucunda takım emirleri yasağı gelmişti.

Bu konu hakkında pişmanlığının olup olmadığının sorulması üzerine FIA Başkanı “Pişmanlığım var çünkü bu engellenebilirdi. Michael her şekilde şampiyon olacaktı. Ancak bir kaç puanla şampiyonluğu kaybetseydim daha fazla pişmanlık duyardım.” dedi.

Todt ayrıca Barrichello’nun o zamanki tutumunun yaşananları körüklediğini söyledi.

Todt “Ona bir şey anlatmam gerekmiyordu. Daha önce anlaşmıştık. Pit stoptan sonra Schumacher’in önünde olursa durumu zorlaştırmadan yol vermesi gerekiyordu.”

“O bunu kabul etti ve bir sürücü belli kararları kabul ettiği için ödeme alır. O ise önde kalmak istedi. 50 defa ona söyledim ve açık bir şekilde tekrar ettim. Son anda yol verdi ve seyirciler ıslıkladılar. Schumi podyum kutlamasında birincilik bölümünü ona verdi ve Ferrari protokole uymama nedeniyle 500 Bin dolar ceza aldı.” dedi.


Yorumlar

  1. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Barichello gerçekten Schumi kompleksine sahip her geçen dakika anlaşılıyor bu. bilerek son tura bırakıp durumu daha da beter ediyor.. ayrıca bu yapılırken yasak yoktu 😉 gerçi bi şeyi de değiştirmedi o galibiyetin olup olmaması..

  2. oksimoron açıklamanın en harika örneği olmuş bu haber.

    todt takım emri uygulamak için nasıl yırtındığını makalenin sonunda ayrıntılarıyla izah ediyor. ve izahı onun tabiriyle hayli provakatif. çünkü yarış içerisinde takım emrini "50" defa tekrarladığını alenen söylüyor.

    makalenin başında ise takım emirlerinin provakatif olanından şikayet ediyor.

    vakti zamanı gelince ne düşünmesi gerektiği kendisine re'sen söylenen bir adamdan kişisel görüşlerini paylaşmasını isterseniz zaten ortaya böyle bir sonuç çıkar..

  3. Evet burada Todt saçmalamış, ancak Barichello'nun da Massa gibi nasıl sinsi ve zeki olduğunu, kendine acındırdığını açıkça anlatmış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir