Vettel'in Kısa Vadede Büyük Takımlara Geçme Planı Yok

yazar:

kategori:

Bild gazetesinde bir yazı kaleme alan Vettel, geleceği hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Vettel “Schumacher Ferrari ve Mercedes gibi takımlarda yarışarak özel anların yaşanabileceğini söyledi. Her iki üretici, Formula 1’in geçmişi, bugünü ve büyük ihtimalle geleceği olacak.”

“Her sürücü gizliden gizliye Ferrari ya da Mercedes adına yarışmak ister. Ancak oralara gitmeniz bir çok şeye bağlıdır. Bir çok şey bir arada olmalıdır ve sadece efsanelik yeterli değildir.”

“Ancak bu konu şu an için bana uzak. Öncelikle Red Bull ile şampiyonluğumu korumaya çalışacağım. F1’de başarı için doğru insanlarla doğru yerde olmanoz gerekiyor.” dedi.

Vettel ayrıca, tarihin en genç şampiyonu olmasından sonra Michael Schumacher’in rekorlarını kırabileceği iddialarını da önemsemedi.

Vettel “Artık şampiyon olmanın ne kadar zor ve stresli bir şey olduğunu biliyorum. Michael bunu 7 defa başardı! Ancak ben Formula 1’de Michael’in rekorlarını kırmak için bulunmuyorum. Benim yaşamımı ve kariyerimi onunki ile kıyaslayamazsınız. O bir efsane ve ben daha yeni başlıyorum.” dedi.

 


Yorumlar

  1. bende oy verdim , bence buradaki tüm arkadaşlar istanbul parkdaki o kareye oy verse güzel olur…

  2. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    Daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum, Turkey GP'sine oy verin.

    http://lgeracing.com/f1-gallery-2010.php

  3. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    vettel severler ve alman pilotları sevenler sahne almış ama kurallar değişince göreceğim ben o hızlı çocuğunuzu,bakalım kanat değiştirerek kurtarabilecekmi derbulun kanatlarını birer birer dökecek kers ve dğer detaylar.

  4. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Bir şey daha eklemem gerekiyor 81 doğumlu 159 grand-prixe katılmış Diaz, 26 yarış galibiyet, 20 pol pozisyonu, 63 podyuma sahip..
    87 doğumlu 62 grand-prixe katılmış Vettel, 10 yarış galibiyeti, 15 pol pozisyonu, 19 podyuma sahip..
    yüzdelere bakarsak
    yarış kazanma=%16 vettel, %16 alonso
    pol pozisyonu=%24 vettel, %12.5 alonso
    podyum= %30,5 vettel, %40 alonso

    Vettel 22 yaşında dünya ikincisi, 23 yaşında dünya şampiyonu oldu. Daha sadece iki kere şampiyonluk yarışına girmeye yetecek arabası oldu. Alonso'da bu sayı dört.

    Vettel kariyerinde tek yarış takım arkadaşı olan Heidfeld'de dahil olmak üzere hiçbir pilota karşı mağlup olmazken,
    Alonso'da işler biraz daha karışık 🙂

    Bunların yanında Vettel'in arabadan max çıkarma konusunda düşündüğünüzün tersine yeteneği çok büyük. Özellikle Toro Rosso ile çıktığı 25 yarışta 40 puan toplaması bunu gösteriyor. Tabii Vettel 40 puan toplarken, takım arkadaşlarının 3,5 puan zor toplayabilmeleri de durumu anlatıyor..

    Tüm bunların ardından Alonso daha iyi diyebilirsin senin görüşün ama nasıl kıyaslanır diyemezsin her şey ortada Vettel'in şu ana kadarki kariyeri çoook parlak 😉

  5. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Alonso fanları için daha geçerli söz yetiştiremiyoruz o kadar abartı savunmalara, yazılanlara.. İyi akşamlar 🙂

  6. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Vettel en genç puan alan, en genç yarış kazanan, en genç dünya şampiyonu olan pilot… bunları da göz önüne alsan iyi edersin.. ayrıca en genç x2 şampiyonluk ünvanını da alacak rahat olabilirsin 😉

  7. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    tamam haklısın senin dediğin gibi oldu, sana laf yetişmez anlaşıldı, hadi kal sağlıcakla….

  8. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Oraya giderek yaptı hatayı ilk ifadeden dolayı biraz yanlış bi cümle olmuş ama belirtmek istediğim Hamilton'un yanına giderek o hatayı yaptı.. 😉

  9. güzel tespit 😀

  10. çünkü birinde alonso baskın diğerinde karaçocuk gelirse 2.pilot olur

    çook saçma bir mantık temeline oturtulmuş bir yorum üzgünüm ama seni bu yorumundan ötürü kutlayamayacam 😀
    alonso baskın hızlı hamilton takım destekli geçtiğimiz sezon gözüme hiç de öyle gelmedi halen 2007deki acınızı bu şekilde mi dindiriyorsunuz? hamiltonun yanına gelen 2. pilot diyerek

  11. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    mc laren e geçen alonso idi sanırım hamilton degil, yani hamiltonun gelmesine karar verme gibi bi durum söz konusu değil 🙂

  12. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    amaç üzüm yemek olunca sıkıntı olmuyor gördüğün gibi, bende sevindim 🙂

  13. Ben Alonso’nun Ferrari’ye geçiş şeklini beğenmiyorum ama bu yüzden Alonso’dan nefret etmiyorum ya da onu suçlu görmüyorum bir suçlu varsa oda Montezemelo’dur. Çünkü 1 hafta öncesine kadar Real Madrid’in kadrosu kadar pilotumuz var Fernando’yu almayacağız, Fernando bir gün Ferrarri’de yarışacak ama seneye değil dedikten 1 hafta sonra Kimi ile anlasmayı fes ettiklerini Alonso’yu aldıklarını açıkladı. Keşke adam gibi çıkıp biz Fernando’yu alıyoruz Felipe’de zor bir dönemden geçiyor ya da takıma daha faydalı olacağını düşünüyoruz bu yüzden Kimi ile yolları ayırmaya karar verdik deseydi bence daha güzel bir veda olurdu. Bu olaylarda bence Alonso’nun hiçbir suçu yoktu.

    Ben Alonso’yu sevmem ama Allah var pilotajına lafım yok (Sebebi basına verdiği tutarsız demeçler, Mclarende yaşananlar – herkes farklı düşünüyor bu konuda-) ama lütfen Kimi fanları Diaz’ı Kimi’yi koltuğundan etti diye sevmiyor şeklinde genellemeyin( vardır elbet bu yüzden sevmeyen ama çoğunluk değildir). Bu sitede nasıl Vettel’i parmak hareketinden dolayı sevmeyen ya da antipatik bulan varsa insanlar Alonso’yu da herhangi bir nedenden dolayı sevmeyen ya da antipatik bulabilir. ( Bu söylediklerim bütün pilotlar için geçerli).

    Neyse çok fazla uzadı bu konu kavga yapmadan, birbirimizi kırmadan, fikir alışverişinde bulunabildiğimize çok sevindim =)

  14. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Alonso orada varken Vettel oraya gelemez çünkü Alonso kendisinden iyi pilotu takım arkadaşı olarak getirtmez.. O hatayı Hamilton ile bir kere yaptı,mağlup oldu ben evimi isterim deyip geri döndü 🙂

  15. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Şampiyon olunsaydı harikayız, teşekkürler Ferrari, iyiydik diyeceklerdi şampiyonluk kaybedilince F10 suçlu oldu. RedBull'un arabası gerçekten dayanıksızdı her Newey tasarımı gibi ve öyle bahsedildiği gibi kolay iş değil RB6 ile şampiyon olmak.. Zaten 2007'de de mağlup olduklarında suçlu McLaren'di..

  16. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    yok yanlış anlamam, zaten hakinen hakkında yorumda yapmamıştım ben, ama senin söylediklerin ve diğer arkadaşlarında yorum ve davranışlarını görünce kimicilerin ortak noktası alonsoyu sevmemeleri, haklıda olabilirler kiminin ayrılış şeklini düşününce ama (seni kastetmiyorum "Çünkü bu iki pilotun pilotajını, hırsını ve zorlayışını seviyorum." diyerek gerekçeni ortaya koymuşsun), burda güttükleri mantık düşmanımın düşmanı dostumdur diyerek, vettel sempatizanı oldu birçoğu yoksa bayıldıklarında filan değil,mantık sakat olunca yorumlarada fazla takılmamak lazım aslında….

  17. Eğer Kimi F1'e dönerse tabiki ilk olarak Kimi'yi desteklerim ama gönlüm kazanamazsa Seb'in alması yönünde olur.Bence Kimi'yi WRC'de destekleyip F1'de başka bir pilotu desteklemek kadar doğal bir şey olamaz.Bu sene Seb alamazsa yarışı Lewis alsın diye temennide bulundum hep. Çünkü bu iki pilotun pilotajını, hırsını ve zorlayışını seviyorum. Söylediklerimizi unutmayız sen merak etme en azından 2 gün önce Mika'ya demediğini bırakmayıp haberin yalan olduğunu ortaya çıkınca çıkıp özür dilemeyenler gibi de davranmayız ( Sözüm sana değil yanlış anlama lütfen )

  18. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    yok yok ne sorun olsun, en azından seçiminizi yapmışsınız, bi çok kimici de şuan vettel diyor, kimi bi dönse acaba nolur tavırları, vettelde vettel deyip bi taraftan da kimiyi ağızlarından düşürmemek , kararsızlık içindeler heralde, siz en azından seçim yapmışsınız, ama kimi dönerse bi çok kimici de dönecek bugün yazdıklarını unutup o gün neler dicekler kimbilir yaşarsak görürüz belki….

  19. 2010 sezonu başlamadan, kış testleri yapılmadan önce hayırdır bir sorun mu var yoksa ?

  20. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Kimi ölmeden önce dönerse birgün bastonla filan, arkadaşlar çok mutlu olucak, gözleri açık gitmeyecekler en azından, bırak elleme sen onları, onlar bu saatten sonra ancak play station da f1 aracı kullanırken görür kimiyi….

  21. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    komik çocuk yarşın vettel e yalın heralde, 15 yaşında böyle espriler çok yapılır 🙂

  22. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Ne zamandan beri vettel taraftarısınız???

  23. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Doğru demişinde vettel acaba o cesareti gösterebilirmi, ferrari bi ihtimal olabilir ama oda ancak alonso emekli olduktan sonra, o varken cesaret edebileceğini hiç sanmıyorum..

  24. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Schumi'nin izinden çok emin adımlarla ilerliyor 🙂

  25. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Ya girmeyeyim dedim ama dayanamadım Monza'daki RedBull Ferrari'den daha yavaştı onu da mı anlayamamıştın? He bu arada Vettel bilmem kaç saniye yavaş Toro Rossosu ile Hamilton'u da geçti yarış da kazandı pol de aldı bunu da unutma istersen 😉 Vettel'in gridde kafa tutamayacağı pilot yoktur..

  26. GT nin direksiyonu var. Her tür alete uyuyor. 900 derece dönebiliyordu sanırım. Şuan G25 di sanırım onu saymaz isek en iyisi GT. Bende alıcam bir ara. Ben de Momo var. Bozuldu "Race" oynaya oynaya.

  27. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    vettel alonsoya ancak alonsonun kullandığı araçtan 1 sn hızlı bi araçla kök söktürür ki bazı yarışlarda onu bile yapamadı singapur örnek monza örnek

  28. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    beyler haberle alakalı olmayan bişi yazcam bi fikir almam lazım ben f1 2008 oynuyorum 2010 codemaster i pc kadırmıyo oynamıyorum ben bi direksiyon seti alıcamda siz ne önerirsiniz ? ben kol şeklinde vites istemiyorum sadece direksiyon ve pedallar vitesleri direksiyon arkasındaki kanatçıklarla atıcam

  29. Şuanda Lewis ve Alonso nun yaptığı gibi Vettel de aracın mevcut performansının üstüne çıkabilen bir pilot. Bu tartışma konusu bile olamaz bence.

    Lastik performansını yada şöyle diyim ön lastikleri kullanmayı çok iyi biliyor.

    Ama bu üç pilotun farklı takımlarda olması daha iyi gibi bence. Red Bull bu seneki aracını seneye yada daha ileriye hep taşıyabilecek mi görücez. Ama gidicekse Mercedes e yani evine gitsin. McLaren a Rosberg i göndersin.

  30. Vettel Alonso ya da Hamilton a da kök söktürür abicim, hiç öyle başka ligde görmeyin bu pilotları..

  31. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    hadi ordan:) umut fakirin ekmeğiyse abu dhabi'de kimin ekmeğiydi:)

  32. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    vettel ne ferrariye nede mcalrene geçebilir istesede geçemez geçerse ezilir ikisindede çünkü birinde alonso baskın diğerinde karaçocuk gelirse 2.pilot olur massa ve button gibi olay bu

  33. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    halen alonsoya laf ediyolar Allahım ya alonso 2 şampıyonluk 26 1.lik almış bi pilot ve dünyada en çok yarış kazanan 6.ğilot ve en genç çifte dünya çşampıyonu olan bi pilot ve siz halen vettelle alonsoyu karşılaştırıyosunuz 😀

  34. Red bull da seviliyo bir numara hem de Adrian Newey ordabaşka bi takıma geçmesine hiç mi hiç gerek yok zaten Adrian Newey orda olduğu sürece red bull da kalsın nice şampiyonluklar yaşasın vesaire vesaire…

  35. 🙂 doğru söze ne denir

  36. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Ferrari'de Alonso-Massa ve hala araba sürebiliyorsa Barichello'yla yarışır.. Tek amaç Alonso'nun takım emriyle dünya ikincisi olması olur 😀

  37. Özgür Sağıroğlu avatarı
    Özgür Sağıroğlu

    Redbull da kalmasi daha iyi olur bence lanetini diğer takimlarada bulastirmasin

  38. Aslında Ferrari'nin 3 araç fantezisi hayata geçerse birgün – ki geçeceğini sanmıyorum – Mclaren'in hayalimde ki pilot dizilimi şöyle olurdu Lewis – Seb – Kimi bu üç hızlı pilotun neler yapabileceğini görmek isterdim. Aslında bu üçlü dudak uçuklatıcı şekilde asfaltı ağlatırdı biraz ütopik oldu ama düşününmesi bile insan heyecanlanıyor =D

  39. hala kimi diyo yaa

    neyse umut fakirin ekmeğidir. tatlı ruyalar

  40. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Ferrari olacağına kesinlikle McLaren'i ya da Mercedes'i tercih ederim 🙂

  41. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    vettelle kimi iyi takım arkadası olur bence

  42. Özcan Kahraman avatarı
    Özcan Kahraman

    Eminim ki başa oynayan her takım Vettel'i gelecekte veya kısa vadede düşünüyordur

  43. Bir Vettel taraftarı olarak Seb'i gelecekte Mclaren'de, o gümüş renkli aracın içerisinde, Lewis'in takım arkadaşı olarak görmek istiyorum =)

  44. bize mi gelecen yoksa saymamışsın bizi ferrari ve mercedese geçmem ama … e işte 😀

  45. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    aferin "baby Schumi" Vettelim
    seni çok seviyor ve beğeniyorum
    yaşına göre mütevazılığınada hayranım açıkçası
    Schumi'nin rekorlarını kırsanda kırmasanda hep bu karakter çizginde devam et
    ron dennis'in dediği gibi ki bu zaten bilinen bir şey yani dennis demesede biliyorduk çünkü hayat böyle yani diğer spor branşlarındada böyledir
    şampiyonluk kolay gibi ancak korumak zordur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir