Abu Dhabi Testlerinde 2. Gün Alonso Zirvede, Schumacher 2.

yazar:

kategori:

 Abu Dhabi’den gelen son verilere göre Fernando Alonso günü zirvede tamamladı. Ferrari pilotu sabah bölüöünde elde ettiği 1.40.529’luk derecesiyle bugünün en hızlı ismi oldu. Böylece Ferrari testlerin 2 gününde de zirvede yer aldı ancak Pirelli ile şu ana kadarki en hızlı isim Felipe Massa oldu.

Michael Schumacher, günün büyük bölümünü gerilerde sürdürmesine rağmen günün sonuna doğru temposunu arttırdı ve seansın bitmesine 15 dakika varken attığı tur ile Alonso’nun 0.156 sn gerisinde 2. sırayı elde etti.

Son şampiyonu Sebastian Vettel, günü 3. sırada tamamlarken dün olduğu gibi bugün de daha ısınma turunda lastik sorunu yaşadı.

Williams  ile 4. sırada yer alan Rubens Barrichello’yu Renault’dan Robert Kubica ve Mclaren’de öğleden sonra görevi devralan Gary Paffett takip ettiler. Sabah çalışan Oliver Turvey ise 7. sırada yer aldı.

Pirelli’nin 2 gün boyunca gerçekleştirdiği testlerle birlikte 2010 test sezonu da sona ermiş oldu. Takımlar bu iki günlük testlerde yeni lastiklerin aracın performansına ve aerodinamisine etkisini bulmaya çalıştılar ve elde edilen verilen, 2011 araçlarının tasarımlarında kullanılacak.

 

Poz.  Pilot              Takım         Süre       Tur
 1.  Fernando Alonso     Ferrari      1m40.529s  105
 2.  Michael Schumacher  Mercedes     1m40.685s  74
 3.  Sebastian Vettel    Red Bull     1m40.825s  66
 4.  Rubens Barrichello  Williams     1m41.294s  100
 5.  Robert Kubica       Renault      1m41.614s  91
 6.  Gary Paffett        McLaren      1m41.622s  46
 7.  Oliver Turvey       McLaren      1m41.740s  30
 8.  Paul di Resta       Force India  1m41.869s  35
 9.  Kamui Kobayashi     Sauber       1m42.110s  43
10.  Sebastien Buemi     Toro Rosso   1m42.145s  97
11.  Tonio Liuzzi        Force India  1m42.416s  46
12.  Sergio Perez        Sauber       1m42.777s  46
13.  Jarno Trulli        Lotus        1m44.521s  83
14.  Pastor Maldonado    Hispania     1m44.768s  65
15.  Timo Glock          Virgin       1m44.783s  82

 

Pirelli Test Fotoğrafları İçin Tıklayınız

Canlı Anlatım

15.10 – 2010 sezonunun son testinde son anlara gelirken biz de Pirelli testlerinin 2. gününden daha fazla fotoğrafı sisteme ekledik. Uzun süre bu tür fotoğraflardan yoksun kalacağımız için son fotoğrafları kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz. Pirelli Test Fotoğrafları İçin Tıklayınız

14.55 – Şu ana kadar test derecelerinde önemli değişiklikler olmadı. Alonso ve Vettel ilk 2 sıradaki yerlerini korurken Renault ile çalışmaları sürdüren Kubica 4. sıraya yükseldi. Schumacher de tur zamanını geliştirdi ve şu anda 7. sırada bulunuyor. Alman sürücü liderin 1.2 sn arkasında ancak fün takım arkadaşı Nico Rosberg’in derecesini geçmiş durumda.

13.35 – Fernando Alonso’nun liderliği devam ederken tur zamanlarında pek büyük bir değişiklik henüz yok. Ancak fotoğraflardan dün Felipe Massa’da olduğu gibi Fernando Alonso’nun da kırmızı kaskla piste çıktığı görünüyor. Bugün yayınlanan ilk fotoğrafları görmek için tıklayınız…

12.30 – Verilen 1 saatlik aranın ardından çalışmalar tekrar başladı. Mclaren’de Gary Paffett çalışmalara geri döndü ve 4. hızlı zamanı kaydetti.

11.10 – Abu Dhabi’de 2. günün sabah bölümünün lideri Fernando Alonso oldu. Alonso 1.40.529 ile şu ana kadar en hızlı isim olurken onu 0.3 sn geriden Sebastian Vettel takip etti. 3. sıradaki Rubens Barrichello’yu Force India’dan Paul Di Resta, Mclaren’de görevi Paffett’tan devralan Oliver Turvey ve Sauber’den Kobayashi takip ettiler. Pirelli ile bu sene yaşadığı sorunları geride bırakmayı uman Schumacher ise sabah bölümünü ancak 7. sırada tamamladı.

10.50 – Fernando Alonso en hızl tur zamanını 1.41.115’e kadar düşürdü ve hâlâ sabah seansının en hızlı ismi durumunda. En yakın rakibi Vettel 0.8 sn geride ve onu Barrichello, Kubica ve di Resta takip ediyorlar.

9.50 – Sebastian Vettel tur zamanını geliştirerek 2. sıraya yükseldi ve son şampiyon lider Alonso’dan şu an için 0.25 sn daha yavaş.

9.30 – Robert Kubica derecesini geliştirerek 5. sıraya yükselirken Alonso’nun liderliği devam ediyor. Bugün Pirelli ile çalışmalara yeni başlayan diğer isimler ise Buemi, Kobayashi, Trulli, Liuzzi ve Perez oldular.

9.10 – Yas Marina’da yine açık hava koşulları var ve Fernando Alonso, Michael Schumacher bugün takımlarında görevi devralan isimler oldular. Hava sıcaklığı 13, pist sıcaklığı şu anda 16 derece.

Ferrari’de kokpite geçen Fernando Alonso ilk saat itibariyle  lider ve derecesi henüz 1.41.115. Onu Barrichello, di Resta ve Schumacher takip ediyorlar.

Pirelli ile gerçekleştirilecek olan bu test seansı bu senenin de son pist üstü çalışması olacak. Bundan sonraki testler 2011’de yeni araçlarla olacak.

Test Fotoğrafları İçin Tıklayınız


Yorumlar

  1. Teşekkür ederim abi adamlar testlerde bile boş durmuyorlar.Güzel bir sistem kim bilir daha görmediğimiz neleri vardır

  2. Teşekkür ederim ayrıntılı bilgi için şimdi daha iyi anladım

  3. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    öylemi 🙂
    ya bir ara 1.ci gösterdi (f1today sitesinden takip ediyordum)
    o heyecanla hemen aktarayım dedim sizlere
    sonra 2 dakika olmadı bir baktım 2.ci sıraya alınmış
    herhalde yanlış olmuş öyle düzeltilmiş
    bende Allah'tan ilk mesajıma (şaka şaka) diye yazmışım :))
    herşey bir anda tesadüf oldu yani

  4. MagicAlonso avatarı

    hava akışmetresidir taktıkları parça.hava akışının bulunduğu konuma ve hıza göre debisini ölçüyordur muhtemelen.Tabi bunun yanında daha başka veriler de elde edebilirler.

  5. Bence lastik konusunda bayaa bayaa geri-bildirim alınmıştır,ve lastiklerden memnun görünüyor takımlar ve pilotlar.2011 araçlarıyla nasıl olacaklar onu çok merak ediyorum.

  6. Yiğit Özgür karikatürleri gibi olmuş yorumun,parantezdeki ifadenle 😀

  7. Bildiğim kadarıyla rüzgar sensörü bu Hakan. Önden gelip arkaya akan havanın şeklini ve belki de basıncını tespit etmek istemişler. Yıl başındaki testlerde McLaren'in arka kanadı ile şnorkel denilen f-kanalın hava girişinin içinde de vardı.

  8. arkadaşlar benim birkaç sorum daha olucak red bull mclaren sidepoda veya civarlarına takılan antenimsi şeyler kullanıyorlar bunlar hava akımını falan mı ölçüyoalr? bir de çoğu takım kullanmıyor neden?

  9. İlginç.
    İyi geri bildirim yapmış Schumacher.
    Tecrübe farkı ortaya çıkacaktır.

  10. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    🙂

  11. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    🙂

  12. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    🙂

  13. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    küfür yok çok ayıp
    TRF1 yönetiminden gereğinin yapılmasını rica ediyorum.

  14. Arkadaşım ortamı neden geriyorsun? Ne gerek var böyle şeylere.Dur bi Bismillah de 2007 senesini hatırla.Aynı komplo teorileri o sene için de yapılıyordu ne oldu?Ferrari aldı başını gitti mi?.Bu kadar aceleci davranma da korkma da.

  15. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    :]

  16. Bazi arkadaslar komik yorumlara daha sezon baslamadan hatta baslamasina aylar varken baslamislar,yok neymis Ferrariye Pirelli yardim edecekmis,ozellikle Alonso seneye sampiyon olursada buraya yazacak bazi arkadaslarin yorumlarini simdiden gorebiliyorum,Pirelli Ferrariye yardim ettide ondan oldu diyecekler yoksa Alonso sampiyon olamazdi diyecekler,ayrica Schumacher Alonsadan 29 tur az atmasina ragmen sadece 0.150 yavas kalmis,ne yani Pirelli Mercedesedemi yardim ediyor.

  17. burak karakutuk avatarı
    burak karakutuk

    Adamın f1in "f"sinden anladığı yok yaptığı yorumlara bak.Sen git kendini eplendir çakma doçenet

  18. burak karakutuk avatarı
    burak karakutuk

    ya bi bırak sen kimsin beni yöneticeksin embesil

  19. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Ben sizin gibleri yönetiyorum benim gibilerin kontol ettiği şeylere siz tesadüf diyorsunuz

  20. burak karakutuk avatarı
    burak karakutuk

    Pirelli açıklama yapıyor;daha bu lastikler çok gelişecek,araçalr çok değişecek tur zamanları önemli değil diye.Ama işte adamda nerde bunu anlayacak kapasite.Şüpheler olabilir bizde İtalyan oldukları için bir takım kayırmalar olabielceğini biliyoruz merak etme sen.Sanki herkesten farklı bir şey buldu,bunu ilk kavrayan kendisi.Herkes herşeyin fakında ama sen bunu hemen çamur atarak,insanları ezerek,onları küçümseyip beyninde nöron eksikliği olan varsa diyerekten yazarsan böyle cevabıda alırsın.Senin gibi kirli taraftarlık yapan adamlar yüzünden insan formula 1 den soğuyor.Sonra biz hakaret ettik oluyor.Bir dur be kardeşim kış testleri başlasın araçlar sezon başına doğru son şekillerini alsın kim ne durumda görücez.Sen benim gibi kütüğe kurban ol pabucumun doçenti

  21. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Kütük olmaktan iyidir

  22. burak karakutuk avatarı
    burak karakutuk

    Ayrıca geçen sene Bridgestone lastikleri en iyi kullanan takımın Sauber olduğunu belirtmişti.Bir japon firmasıydı ne oldu sürekli Ferrari ile ortak çalışırlar dediler ama onlarla kaybediyorduk son senelerde.Ferrari michelin gelsin diye çok bastırdı Todt da sonuçta Fransız oda sıcak bakıyordu ama çoğunluk Pirelli istedi.Yani öyle bilmeden atmak tutmak kolay.Burada 2 gün lider geçtik diye hemen uçuşa geçtik.Böyle saçma sapan bir f1 anlayışı olur mu?İşte bunun gibi kafayı peynir ekmekle yemiş adamlar f1 izliyor ülkede

  23. burak karakutuk avatarı
    burak karakutuk

    Arkadaşlar hemen panik yapmayın bunlar daha ilk lastik testleri.Hemen herkes dereceleri çok önemseyen yorumlar yapmış.Bir tane beyninde nöron eksikliği olan arkadaşımızında etekleri daha şimdiden tutuşmuş.Korkma bu kadar pabucumun doçenti

  24. 08Alonso| SF avatarı

    Düşünmeden edemiyor insan ama Formula1 olabilir. 2007tarzı bir şeyler..:D

  25. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Beyninde nöron eksikli olan varsa ben özetliyim doğru oduğumu kanıtlamak için de eksiye basın.çünkü pirelli.italyan fiması olan pirelli.ferrinin uzun yıllardı birlikte çalıştığı bir italyan firması pirelli.ne bekliyodunuz saubere göre lastik yapmasını mı?

  26. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Bir anda ferriler uçmaya başladı.neden acaba?

  27. Mercedes trf1 avatarı
    Mercedes trf1

    Michael Schumacher Mercedes 1m40.585s 76
    Gunu ıkıncı sırada bıtırdı ve nıco rosbergıde gerıde bıraktı ve daha ıyı alıstıgını seansın sonlarına dogru gostermıs oldu ama yınede gelısmesı lazım mercedesın yenı aracı ıyı yapması gereklı.

  28. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Mercedes Yine Yavaş Yine Yavaş Artık Lastiklere Uyacak Yeni Araç Yapmaları Lazım..

  29. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    iyiki şaka şaka diye yazmışım :)))

  30. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    1.Michael Schumacher Mercedes GP W01 1:40.389 59
    ********
    ve Schumi geri dönüyor 😛 :)) (şaka şaka)

  31. mercedes niye bu kadar yavaş kalmış ki

  32. http://autofiends.com/images/NewsImages/2394I1Main2schumacher02_061207.jpg

    benzer renklerde kaskı schumacher f2008 ile test yaptıgında kullanmıştı yine.

  33. evet öyleymiş. tasarımlar değişecektir sonra.

  34. sanırım schuberth yeni bir kask hazırlamış, pilotlar da bunu deniyor.

  35. burak karakutuk avatarı
    burak karakutuk

    f60tan bazı parçalar deneniyormuş ama araç f10muş söylenti vardı bende bu yönde duyum aldım ama araç tamamen f10 değil en azından karma=)

  36. burak oradakiler haricinde kimse hangi aracın kullanıldığını göremiyor. fotoğraflarda görülen ise açık bir şekilde f10. bu yüzden f10 diye ısrar etmek, f60 diye ısrar etmekten daha mantıklı

  37. burak karakutuk avatarı
    burak karakutuk

    Testlerde f60da kullanılıyor merak etmeyin.Yani f10 da kullanılmıştır ama belki aradaki farka bakılmak istenmiştir.Data karşılaştırılması yapılıyordur belki.Yani yok kullanmıyorlar ille de f10 diye ısrar etmeyin.

  38. tahmin ettiğimiz gibi araç f10 gibi gözüküyor. işin ilginç yanı dün massanın taktığı kırmızı ağırlıklı kask şuan alonso'da. kaskları da mı test ediyorlar anlamadım ki

  39. Araç F10.Fakat sabah F60 ta kullanmış olabilirler.2 araçtan da faydalanmış olabilirler…

  40. http://www.gpupdate.net/en/f1-photos/6280/formula-1-test-in-abu-dhabi-20-november-2010/167912/#167912
    http://www.gpupdate.net/en/f1-photos/6280/formula-1-test-in-abu-dhabi-20-november-2010/167896/#167896
    ben ferrari taraftarı olmadığım için bu fotoğraflardan aracın hangisi olduğunu anlayamıyorum bana da f60 gibi geldi ama emin değilim

  41. F60 değil F10 kullanılıyor bugünkü testlerde

  42. Felipe gibi Alonso'da yeni kask kullanıyormuş galiba.

  43. MagicAlonso avatarı

    önümüzdeki sene minimum ağırlık sınırında ve ağırlık dengesindeki lastik verilerini doğru alabilmek için F60 kullanmış olabilirler buda çok normal.önümüzdeki senenin araçlarında büyük değişiklikle var çünkü özellikle ağırlık dağılımları çok değişecek.

  44. burak bocek avatarı

    bu testlerde f60 kullanılıyor nedenini aşağıda feel_it61 arkadaşımız yazmış zaten dünde söyledim.belki tek katmanlı difüzör ve kers sistemi bu araçta mevcut olduğundandır.ama asıl öncelik lastikler nasıl çalışıyor,nasıl tepki veriyor,aşınma durumu nedir vesaire vesaire.pist şartlarıda her seans daha iyi olur ama şasiler daha çok değişecek.buna bağlı olarak bugün araç çok iyi lastiğe tepki verirken yapılan güncellemelerden sonra sıkıntı yaşayabilir

  45. f60 kullanıldığını zannetmiyorum bende. dereceleri de bu kadar iyi olmazdı.

  46. arkadaslar testleri canlı veren sayt varsa yazarmısınız tesekkurler

  47. f60ın kullanıldığını düşünmüyorum. muhtemelen dereceleri veren yerde bir yanlışlık olmuştur ancak fotoğraflar gelince daha kesin konuşabiliriz.

  48. Düşüncelerime katıldığın için teşekkür ederim Ferrari F60 la çıkmakla belkide kerside deniyordur kim bilir iyi bir fikir aslında bakalım günün sonunda neler olacak daha çok gelişir bu dereceler evet 2011 bir başlasın Yeni arabalar ve yeni geliştirilmiş Pirelli lastikleri olacaktır

  49. Ferrari F10 değil F60 kullanıyordu yanılmıyorsam. yani sana katılıyorum önemli olan tur dereceleri değil sadece lastiklerin nasıl çalıştığını anlamak. 2011 araçlarıyla daha çook şey değişir. lastikler değiştiği için çok açık bi sezon başlangıcı olucak. bu tur dereceleri nerelere gelir kim bilir.

  50. Takımlar lastikler hakkında veri topluyorlar tur dereceleri önemli değil şuanda unutulmamalıki 2010 araçları bunlar 2011 araçlarında tur dereceleri önemli olcaktır tabii yeni süspansiyon sistemleri denge çubukları gibi herşeyin yeni olacağı için

  51. F60 2011 kurallarına daha uygun bir araç.Özellikle çift katmanlı difüzörsüz olması onu tercih sebeplerinden büyük ihtimalle.

  52. önemli olan hangi araçla çıktığın değil ki..
    lastiklerin performansına bakıyorlar…hangi araç olursa olsun farketmez.

  53. ferrari neden f60la çıktı? dün massa da f10 vardı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir