Alonso: "Acı Olsa da Kaybettiğimizi Kabul Etmeliyiz"

yazar:

kategori:

Alonso, son yarışa 8 puan avantajıyla girmesine rağmen stratejide yapılan hata sonucu Vitaly Petrov’un arkasında takılı kalmasıyla yarışı 7. sırada tamamlamış ve şampiyonluğu kaybetmişti.

Alonso “Bu kadar yaklaşmışken kaybetmek tabi ki acı veriyor ancak spor bu şekilde oluyor ve bunu kabul etmeliyiz.”

“Sezonun son yarışı, tüm sezon başardığımız olumlu şeyleri silemez. Ve tekrar ediyorum, benim için üst düzey bir sene oldu.” 

“Monza’daki podyum gibi benim için harika anlar oldu ve bu hep hafızamda yer alacak. Yaşadığımız acı bu duyguları gölgede bırakmayacak.” 

“İşleri kimin yanlış yaptığını bulmaya çalışmanın bir anlamı yok. 19 yarışın sonunda 4 puanla kaybedilen şampiyonluk sadece tek bir olaydan dolayı kaybedilmez, bir çok şeyin bunda etkisi vardır.”

“Biz takımız: birlikte kazanır ve birlikte kaybederiz. Ferrari’de olduğum için, buradaki ailenin bir parçası olup herkesle birlikte çalıştığım için ve olağan üstü tarihe sahip yerde olduğum için mutluyum.”

“Biz harika bir grubuz ve bunu göstereceğiz. Özellikle en zor anlarda, bu seneki acıyı takımdaki herkes hissedecektir. Maranello’daki herkesin gelecek sene daha rekabetçi olmak için yeni araç üstünde sıkı çalıştığını biliyorum.”

“Bu insanların doğası böyle: yaşananlara hemen tepki veriyorlar ve galibiyet için daha da zorluyorlar. Bununla birlikte Ferrari’ye her zamandan daha fazla aşık oldum.” dedi.

 


Yorumlar

  1. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    istanbuldaki hatası webberi şampiyonluktan etti….
    eeee nolcak şimdi…
    yani; webberin suçu ne ?

  2. f10 un üzerine mi çıkıyordu yanlış olmasın alonso r30 u biçiyordu az kalsın

  3. Sezon başında, Fernando ve Ferrari hakkında komplo teorileri üretip hatta Ferrari'nin karışacağını ve bu birlikteliğin uzun sürmeyeceğini söyleyenlerin,Fernando'nun bu demecini okurken yüzleri kızarmaz mı acaba?
    Yine sezon başında Bay E ve FİA yı, F1 i bitirmeye çalıştıklarından dolayı sertçe eleştirenleri hatırladım.Yeni kuralların, geçişi bitirdiğini ve zaten çoğu pistin geçişe imkan vermediğini dolayısıyla da F1 i zevksiz hale getirdiğini söyleyenler şimdi de geçiş dersi vermektedirler.Oysa ki ön kanadın bu kadar geniş olmasının geçişlere extra bir risk ve yük getireceğini söylemeyen kalmamıştır.Bütün bunlar bir yana sanki taraftarı oldukları pilot her yarış ve her tur birilerini geçiyor.

    Sezona dayanıklılık söylentileriyle başlayan,İlk yarışa 2.motorunu takarak çıkmak zorunda kalan,Yeni aracına Bahreyn'den sadece bir hafta önce oturan,sezon içinde f kanal adaptasyonu ile uğraşan bu pilotun şampiyonluğu kaybetmiş olması birçoklarını sevince boğmuş ,bir o kadarını da stratejist yapmıştır.Koskoca 19 yarışlık bir sezonda hatalar elbette olacaktır.Bunların bir kısmını takım yapabilir,bir kısmını da pilot yapar.Bununla da bitmez dış etkenlerden dolayı hatalar kendiliğinden zincirleme gelir.Gridde her pilot ve her takım yeterince hata yapmıştır.Şimdi hangi takım nerede ve hangi pilot ne şekilde hata yaptı olayına girip uzatmak istemem.Buradaki herkes takımının ve pilotunun hatalarını en ince detayına kadar bilmektedirler.

    Burada benim için mutluluk verici olaylardan ilki Fernando'nun takıma,ortama,çalışanlara ve en önemlisi araca alışma sürecinin tamamlanmış olmasıdır.Kaybedilen şampiyonluğa rağmen,takıma her zamandan daha fazla aşık oldum diyebilmesi çok şey ifade etmektedir.Kendisi;Ferrari takımını düşünmeden tek bir gün geçirmediğini söylediğinde de aynı şeylere dikkat çekmiştim.Ayrıca 3.şampiyonluğunu verecek takımın adının Ferrari olduğunu zaten bilmektedir.
    Beni sevindiren diğer bir olayda ,Seneye hazırlanacak olan aracın tamamen Fernando geri bildirimli bir araç olmasıdır.2011 in aracında Fernando'nun done leri olacak.O aracın gelişimine katkıda bulunacağından eminim.

  4. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    😀

  5. emiko emiko avatarı

    Tek bir pilotu baz alarak strateji üretirsen böyle olur.Ferrari Wewewrin arkasında kalmamayı düşündü ve renoları rahat geçebileceğini hesap etti.Ama eldeki hesap uymadı.Resmen Redbulun oltasına geldi demek yeridir.

  6. her bir tur için bi kez diyosun 😀

  7. @zeynell70
    fren problemi Kore de yarış esnasındada biliniyordu,Abu Dhabi de Hamilton lastiklerden yakındı,hatta pite girme isteğine takım olumlu yanıt vermedi ve nitekim yarış sonunda verilen kararın doğruluğunu gördüm
    @speeder
    Hamilton pite girmiş ,Kobayashi ye başarılı bir atak yapmış ,önündeki renault sezon başından beri hiç olmadığı kadar f-duct ile hızlı ve en önemlisi adam pite girmemiş atak yapsan ne değişicek yine muhtemel 2. bitiriceksin önündeki adam pite girdiğindede pozisyonunu elde ediceksin aldığın riskte cabası hatta sana Avrupa Gp sini hatırlatayım Button pitden çıktıktan sonra uzun bir süre Kobayashı nin arkasında 4. seyretti risk almadı Kobayashi pite girincede yarış sonu pozisyonunu elde etti yani bilinen güvenli yol Mclaren açısından
    bu arada Alonso ya bakarsak sen pite girmişsin ve önündede pite girmiş Petrov ve Rosberg var pozisyonun muhtemel şampiyonluk şansını sonuca dönüştürmeye de yetiyorken risk alıyorsun atak yapmalısın yorumuna bunu derim ama zanni fikrim Alonso belki denemedi ama zorladı(kaç kere pist dışına çıktığını sayamadım ben, üstelik bu pilot böyle hatalarıda pek yapmaz)gerçekten çok talihsiz bir stratejiydi

  8. Güzel soru soruyorsun da cevabını bimeyecek kadar f1 den bihabersin!
    tur zamanları ile düzlük hızı aynı şey mi be arkadaş,(ben ferrarini düzlük hızı renodan kötü olduğunu söylemiyorum)

  9. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    50 değilse bile min. 33 kaybetti 😉

  10. Özcan Kahraman avatarı
    Özcan Kahraman

    Ha şoyle Alonso "büyüksün"

  11. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    abi boşa uğraşma akfa basmıyo işte anlama kıtlığı var arkadaşlarda

  12. Arkadaşım alonso monaco daki hatasıyla kaybettiyse vettel istanbul park ve spa da kendi hatasıyla tam 50 puan kaybetti…………….

  13. Sorun o zaten arkadaşım Ferrari düzlükte Renodan yavaştı yaklaşamadı bile, düzlük hızlarına bak anlarsın zaten durumu. Hamilton neden geçemedi Kubica'yı? aynı nedenle. Virajlarda Ferrari hızlı ancak orasıda geçişe müsait değil, 40 kere anlattım 40 kere de anlatmaya devam edeceğim yeter ki durum anlaşılsın.

  14. alonso yu anlamak mümkün değil kardeşim senin tur zamanların petrov, kubica ve rosberg den daha iyi değil mi?pistte üç tane uzun düzlük var nasıl olur dageçemezsin??????

  15. sen üzerine düşeni yaptın. ferrarinin aracını fazlasıyla şahlandırdın artık seneye, pilotluguna laf edenin karekter problemi vardır.

  16. doğru ferrari startlarda yavaş kaldı sürekli, debriyajda da sorun yaşadılar bir çok yarışta. takımın 2011 için üzerinde çalışması gereken konulardan biri.

  17. ben o yarışlarda mclarende bir fren problemi olduğunu düşünüyorum.baktığınızda korede startta weberdi yanılmıyorsam yanına kadar geldi hatta biraz öndeydi ama erken fren yaptı sonra hulkenberg e atak denedi biz öne geçti derken yine erken fren yaptı normalde hamilton böyle durumlarda hiç geri adım atan bir pilot değildir. alonsoya geçilişindede bu durumun etkisinin olduğunu düşünüyorum.

  18. ******sikemmi 40 tur boyunca.bacını sikemmi.kız arkadaşını sikemmi.sikemmi anasını domalltımın çocuğu.sitedede yürek yokki bunu yayınlası.canbundie de onur yokki bunu kabul etsin.bir tane rengini siktimin pilotunu destekliyor.Alonso nasıl ***** ronu,nasıl karısını elinden aldı ronun 1 gece için,nasıl 2007 yi başlarına yıktı.can da üzülmüş amın evladı.davidson ****i şampiyon olamadı,Alonso yine yendi davidson ****ini çift analı orospu evladını.abdullah LAN! admin bozunutsu.sana saygı duymam yalakalar gibi.sen bunu yayınlamazsın oklursun bunu.msn de tartışırsınız.ben o kada üstününümki hepiniz hayvandan aşşağılık cehennem odunu yobazlarsınuz.yayınla lan!

  19. Ben Petrovdan bir defans görmedim yarış boyunca zaten Alonso atak yapacak kadar yaklaşamıyordu Petrova sadece 1 kere yaklaştı onda da petrov içeri kapandı az kalsın f10un üzerine çıkıyordu. Hamilton Kubica'ya atak denedi onda da neredeyse lastiklerini eritiyordu. Ve Mclaren aracının F10 dan hızlı olduğunu düşünürsek Renoların düzlükte nasıl uçtuğunu hesap edin. Hamilton dua ediyordu Kubica pite girsin diye. Sonuç olarak abartılacak birşey değil asıl abartılacak durum atak uzmanı dediğiniz Hamiltonun pitlere gelene kadar Hulkenbergi geçemeyişidir bundan kimsenin bahsettiği yok çok ilginç doğrusu.

  20. acıdığını kabullenmesi bile iyiye işaret

  21. 40 tur. 40 tur. 40 tur. 40 tur. 40 tur. 40 tur. 40 tur. 40 tur. 40 tur.
    ———————————————————————-
    Birisi tarafından hazırlatılmış ve diaza okutulmuş/söyletilmiş klasik sezon sonu açıklaması.

    40 tur çaylak petrov arkasında geçen yarışı monza'daki çıldırmış/inanılmaz tifosi kalabalığı bile unutturamaz.

    tarihin en iyi defansları sıralandığında, sonuca da etkisi göz önüne alındığında petrovunki sanırım birinci olacak ve diaza karşı diye anılacak.
    ———————————————————————-
    40 tur. 40 tur. 40 tur. 40 tur. 40 tur. 40 tur. 40 tur. 40 tur. 40 tur.

  22. Madem samanlıkta iğne aramaya karar verdin bende sana ışık tutayım,

    Bence Bu sene Alonso nun kaybetmesin deki en büyük etken startalardaki kalkış problemiydi, bunu en büyük nedeni de (hangi yarış olduğunu hatırlayanmadığım)birinde erken satart almasıydı işte o olay sezon boyunca alonsonun ayakalarına adeta pranga vurdu.

  23. 2005 2006 dan bu yana gerçek anlamda mağlup olmamıştı Alonso…
    Bu kayıp önümüz deki sezon Alonsoyu daha agresif ve güçlü yapacağını düşünüyorum

  24. "İşleri kimin yanlış yaptığını bulmaya çalışmanın bir anlamı yok. 19 yarışın sonunda 4 puanla kaybedilen şampiyonluk sadece tek bir olaydan dolayı kaybedilmez, bir çok şeyin bunda etkisi vardır."

    güzel bir noktaya değinmiş. ben de şampiyonluğu monaco'daki hatasıyla kaybettiğini düşünüyorum, böyle düşününce kabul etmek daha kolay oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir