Kubica: "Bu Testler 2011'i Temsil Etmiyor"

yazar:

kategori:

Polonyalı sürücü, bu testlerdeki amacın sadece genel olarak lastiklerin tepkilerini görmek olduğunu ve derecelerin önemli olmadığını söyledi.

Kubica “Michelin’den Bridgestone’lara geçişte de aynısı olmuştu. Ayarları adapte etmek ve lastiklerin gereksinimini öğrenmek zorundasınız.”

“Bu testlerde çok fazla ayarlara girmemek gerekiyor çünkü gelecek sene kullanacağımız lastikler çok farklı olacaktır.” dedi.

Kubica, yeni kurallarla birlikte araçların özelliklerinin de değişebileceğini ve Abu Dhabi’deki pist koşullarının normalden çok farklı olduğunu söyledi.

Kubica “Hâlâ çok erken bir evredeyiz. Dengelerde ya da ayarlarda çok fazla derine inmenin bir manası yok çünkü gelecek seneki araçlar farklı olacak ve tamamen farklı pist koşulları olacak. Burada sadece lastikler hakkında temel fikir sahibi olmaya çalıştık.” dedi.

Kubica ayrıca diğer pilotlar gibi lastiklerin aşırı bozulduğu fikrine katıldığını söyledi. Pirelli de daha önce yaptığı açıklamalarda yarışları daha eğlenceli kılmak için lastiklerin daha az dayanıklı olabileceğini söylemişti.

Kubica “Lastiklerin kalitesi konusunda endişem yok. Belki aşınma konusunda biraz endişe olabilir ancak sezon başlangıcına kadar çok şey değişecektir. Daha erken bir aşamadayız ve eğer sorun olacaksa, mart ayında olmasındansa şimdi olması daha iyidir.”

“Tek bir set lastikle 60 tur giden araç henüz görmedim. Bu araçtan araca değişebilir ancak genel olarak yaşanan sorunlar aynıydı.” dedi.


Yorumlar

  1. Bu adamdan en az 1 şampiyonluk bekliyorum.

    2011 de herşey farklı olacak

  2. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    En güzel yorumu yapmış testlerle ilgili..

  3. Kesinlikle Kubicaya katılıyorum 2011 de herşey farklı olacaktır

  4. burak karakutuk avatarı
    burak karakutuk

    Hay yaşa be Kubica hem pilotajını hem yorumlarını taktir ediyorum.Bazı beyinden mahrum arkadaşlarımızda bunları okusa hem fikir sahibi olur hem de kendilerini geliştirirler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir