Marko, Vettel'i Ferrari'ye Yedirmek İstemiyor

yazar:

kategori:

Marko, her pilotun Ferrari adına yarışmayı hayal ettiğini ancak Vettel’in kısa süre içerisinde Ferrari’de Alonso’nun yanına gitmesinin kendisi için olumsuz olacağını söyledi ve Ferrari’deki politik oyunlara dikkat çekti.

Marko “Ferrari’deki politik hassaslığı biliyoruz. Ve Vettel bu konuda bizimle çok rahat.”

“O, sorunlu zamanlarda arkasından bıçak saplamayacak bir takıma ihtiyaç duyuyor.”

“Açık olalım: 10 senelik bir anlaşma olmaz çünkü o kadar uzun süre rekabetçi bir araç garantisi veremeyiz. Ve Sebastian da her zaman rahat olacağını garanti veremez.”

“Ancak orta vadede, önümüzdeki 3-4 sene onunla olmayı planlıyoruz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Monza 2008'den sonraki yorumlarını kendileri görseler vay be fanatiklik bizim düşüncelerle ne oynamış diyecekler..

  2. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Sen öyle sanarsın ancak..

  3. Valla bence vettel redbulda durursa ve redbulda boyle guclu rekabetci arabalar yaparsa bizler icin seyir zevki cok sezonlar gecer yoksa sadece ferrari ve mc laren le fazla zevk olmuyor en azindan cekismeli gecen sezonlar gercekten cok zevkli

  4. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    veya alonso gibi bir pilota ihtiyaçları varmış gibi 🙂

  5. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    öyle ya da böyle olmadı veya olamadı
    bırak şimdi hamiltonu sen
    casuslluk skandalının patlak verdiği nokkta neresi altını çizerek belirtiyorum kanıtlar nezdindee diyorum
    skandalın ortaya çıkışının başlangıcı mail alışverişi değilmiydi?
    yani bir yol düşün o yolun bir başlangıcı vardır birde sonu vardır değilmi
    alonso-de lo rosa mail alışverişi ilk kanıt idi.
    sonrası işte malum
    yani bütün yol alonso ya çıkıyor
    alonso bence bir oyun oynadı kumarda diyebiliriz
    ve mahkemede bir şekilde koruma garantisi olarak al gülüm ver gülüm yapıldı.
    bu alonso çok üç kağıtçı bir pilot
    ferrariye gelmesi nbilemiyorum bana sanki ferrarinin başka çaresi yokmuş gibi geldi.
    hani raikkonen ve massa bir şekilde yetersiz kaldılar.

  6. Zaten Fia 2007 de Hamiltonun şampiyon olmasını istemedi(bunu senelerin Ferrari taraftarından duyuyorsunuz).Çünkü çalıntı bir aracın şampiyon olması düşünülemez.O yüzdendirki son 2 yarışta özellikle son yarışta hamilton un"geçici vites kutusu problemi" veya en önemlisi disqalifiye olması gereken 3 aracın disqalifiye olmaması bunu işaret ediyor bizlere.

  7. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    sen sus bakalım Nebuchadnezzar
    seninle muhatap olanmı var
    burada bir konuyu açıkılığa kavuşturuyoruz
    anma doğru ama yanlış.

  8. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    son olarak şunu sorayım sana
    neden pilotlar bir şekilde yargılanmadı?
    ben kendi fikrimi belirteyim
    mahkeme bir şekilde koruma altına aldı
    neyin karşılığında?
    mutlaka bir karşılığı vardır değilmi ama feel_it61
    umarım bu konuda yanılmıyorumdur.

  9. mykıl schumacher herkes hata yapar ama 1-2 hata yapmak başka çok daha fazla hata yapmak başka küçük hata başka acemi bir pilotun bile yapmayacağı hataları yapmak başka.bir pilot 3,5 yıldır f1 de yarışıyorsa ve hala acemice hatalar yapıyorsa diyecek sözüm yok.

  10. Nigel Stepney: Raikkonen'in benzin deposuna performans kaybına sebep veren beyaz tozu Monako'da döken adam.

    Nigel Stepney: 13 yıllık bir çalışanın, terfi alamaması üzerine takımına zarar vermeyi kafasına koyan adam.

    mazur görün başka bir f1 takımında böylesine bir olay yaşanmıştı bilmiyorum.
    yani küçük takımlardan birinde takımın bir üst yöneticisi takımın bilgilerini rakibine seve seve (ortada para namına hiçbirşey yok) verse, aracın benzin deposuna esrarengiz bir maddeyi gizlice döküp, takımını sabote etse. biz o takıma ne deriz?

  11. bu arada bana abdullah ya da çelik derseniz gerçekten daha mutlu olurum.

  12. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sayın Çelik,detayları tekrar hatırlattığınız için sağolun.Sonuçta mclaren özür diledi ve ferrarinin bu davadaki tüm ekonomik masraflarını da karşılayacağını belirtti.Bilgiyi Vermek de yasak ,almak da yasak.Bu tür olaylar da aynen takım emri gibi her zaman varolacaktır.Bunu kimse engelleyemez.Mclaren bilgileri de bir çalışanı tarafından renoya aktarılmıştı.2006 2007 arasında bir zamandı.

    Bu konu takımların arasındaki bir konudur.Mühendislerinin arasında ve üst düzey kişiler arasında cereyan etmiştir.Pilotların bu üçgende yeri yoktur.

  13. Mclaren e verilern ceza ağır olsaydı.Mclaren bunu temyize götürürdü sonuna kadar uğraşırdı iptal ettirmek için.Ama yapmadı razı oldu.Ortada madem suç yok puanları vede 100 milyon doları Mclaren çöpe atar mı??Lütfen…Biraz önyargıları kırmak gerekir.Önyargı adama siyaha beyaz dedirtir…

  14. Ben Alonso suçludur diyemem.Burada pilot en sonlarda suçlanır bana göre.Asıl suçlular Mclarenin bu konuyla ilgili sorumluları yani yöneticileridir.Zaten o yüzdende pilotların puanları silinmemiştir…

  15. PAzarlamacılık olması için Ferrarinin bu işi yürütmüş olması gerekir:D Pazarlamacılık anlayışınız buysa eğer sizin yapacak birşey yok.Yukarıdada dediğim gibi "bilgi hırsızlığı"yapan bir takım ceza alır almıştırda.Siz istediğiniz kadar pazarlamacılık diyin.Sonuç değişmez aynen kalır:D

  16. Ceza almaz mı o yüzden mi ceza aldı.Sen doğrusunu biliyorsun bütün Fia hatta bu cezayla yırtan,kabullenen Mclaren ve tüm dünya bilmiyor.Asıl anlamayan sensin.Stepney burada sadece araç,ara eleman.Amaç Bu bilgilerin Mclarene birşekilde geçmesi.Buda zaten "bilgi hırsızlığı"kapsamında cezalandırılmıştır.Sen burada istediğin kadar kendini tatmin et.Snein bu yazdıkların unutlacak.Ama tarih her zaman Mclaren in bilgi hırsızlığı yaptığını vede bundan ceza aldığını yazacak.

  17. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Birader biraz terbiyeli ol.Detaylarını bilmediğin konularda Alonsoya sallama.Adamların yanındamıydın.780 sayfa belge bir kahvehanede el değiştirirken oradamıydın?Biraz da nickinde yazan adamın demeçlerinin olduğu sayfalarda boy göster.

  18. ayrıca o maddeye göre bizim men edilmemiz yazıyorduysa siz neden men edilmediniz aynı maddeden çağrıldınız konseye
    o men cezası size işlemiyor mu? bizim olayın da emsali yoktu nerden çıktı o kadar büyük ceza sizinkine emsali yok diye pardon dediler daha önce kime ihraç artı 100 milyon ceza verildi? çocuk olduğumzu ima ediyorsun da neden yaptığım yorumu tam anlamadan bir çocukluk hevesiyle cevap vermeye girişiyorsun? tekrar edeyim:
    aynı maddeden çağrıldık bize o kadar para ve ihraç verdiler size hiçbirşey ikisinin de emsali yok? bu durumda bi haksızlık yok mu? sonuçta siz de spor etiğini ihlal ettiniz (bu maddelerde hırsızlık lafı edilmiyor sen hala hırsızsınıza takmışsın o konu geçmemiş) neden cezalar paralel değil ben bunu söylüyorum
    benim söyleyeceklerim bu kadar hakim beyim 😀

  19. türk ceza kanununa göre ceza almaz arkadaşım o gizli formülün patentini almaları lazımdı yoksa nasıl ispatlayacak o formülün veya tarifin o kişilere ait olduğunu 😀
    ayrıca ortada hırsız var ise o stepneydir takımın bilgilerini o çalmış eğer o bilgileri başkasına veriyorsa casusluk dediğimiz olay vardır burada çalma eylemini yapan stepneydir mclaren değil bunu anlamak bu kadar zor mu? hem kafama takıldı o pastenenin gizli tarifini almak için kimi kullanıyorsun garsonu mu? ustanın beyninden olan tarifi nasıl söküp çıkaracak? ancak o tarifi yaratan insanlardan olmalı değil mi kullanacağın kişi

  20. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    o casusluk olayı 2 taraf içinde büyük bir skandaldı
    ama en büyük skandal alonso idi
    yani casusluk olayında çok şeytanca davranan alonso bugün ferrari koltuğunda :))
    olaya bak nereden nereye
    feel_it61 doğrumuyum?
    yani yakışıyormu ferrariye?

  21. Benım yaş 34 sizin meslek avukatlıkmı pastahanecilikmi ? sizin eleman elindeki malzemeyı pazarlamaya kalkmış olmasın yani bizim adammı demiş al bunları getır bıze yoksa sizin muhteremmi elımde sağlam bılgıler var mı demiş? mesela naylon fatura kullananlar yırtı yeni çıkacak vergi affıyla ama naylon fatura düzenleyenlere langırt köy sandığı aynen devam ediyor.satana savcılıkla hapis cezası alıp kullanana denetmen kanatine göre en kötü ihtimal savcılık ..:) muhasebeci felan deılım.

  22. Kusura bakmayın netteki gidip gelmeler yüzünden böyle fazladan yazılar oldu…

  23. Tabi bizim mühendis onu durup dururken verdi:D:D Pardon yaş kaç?:D Sonuçta karşıdakinin isteği olmadan ona ait birşeyi illegal yollardan kendine almak hırsızlıktır.Örnek vereyim:Şimdi benim bir pastanem var tam karşıdada rakip pastahane var.Ben oradaki adamlardan birini satın alıp oradaki pastaların tariflerini gizli yollardan edinirsem.TÜrk ceza kanununa veya herhangi bir ceza kanununa göre bilgi hırsızlığı yapmış olurum.Bilmem anlatabildim mi??Casusluğun zaten temelinde hırsızlık vardır.Örnek vereyim:Şimdi benim bir pastanem var tam karşıdada rakip pastahane var.Ben oradaki adamlardan birini satın alıp oradaki pastaların tariflerini gizli yollardan edinirsem.TÜrk ceza kanununa veya herhangi bir ceza kanununa göre bilgi hırsızlığı yapmış olurum.Bilmem anlatabildim mi??Siz yinede çok ucuz yırttınız.Bu konuyla ilgili maddeye göre 3 sene F1 den men cezası almanız gerekiyordu.Aç araştır görürsün.Kim ucuz kurtulmuş…??

  24. Tabi bizim mühendis onu durup dururken verdi:D:D Pardon yaş kaç?:D Sonuçta karşıdakinin isteği olmadan ona ait birşeyi illegal yollardan kendine almak hırsızlıktır.Örnek vereyim:Şimdi benim bir pastanem var tam karşıdada rakip pastahane var.Ben oradaki adamlardan birini satın alıp oradaki pastaların tariflerini gizli yollardan edinirsem.TÜrk ceza kanununa veya herhangi bir ceza kanununa göre bilgi hırsızlığı yapmış olurum.Bilmem anlatabildim mi??Casusluğun zaten temelinde hırsızlık vardır.Örnek vereyim:Şimdi benim bir pastanem var tam karşıdada rakip pastahane var.Ben oradaki adamlardan birini satın alıp oradaki pastaların tariflerini gizli yollardan edinirsem.TÜrk ceza kanununa veya herhangi bir ceza kanununa göre bilgi hırsızlığı yapmış olurum.Bilmem anlatabildim mi??Siz yinede çok ucuz yırttınız.Bu konuyla ilgili maddeye göre 3 sene F1 den men cezası almanız gerekiyordu.Aç araştır görürsün.Kim ucuz kurtulmuş…??

  25. "O, sorunlu zamanlarda arkasından bıçak saplamayacak bir takıma ihtiyaç duyuyor."

    Lastik problemi ve Massa 🙂

  26. aman kirve darılma 😀 bi daha seni beklerim

  27. mp4-26 ne güzel açıklamışsın tıpkı mp4-25 gibisin valla:D bana yazacak bir şey bırakmıyorsun darılıcam sana haberin olsun.

  28. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    anladım Abdullah Çelik
    ama yinede olsa iyi olurdu demekten insan kendini alamıyor.

  29. stepney ferrai mühendisi değil miydi yanlışım varsa düzeltin ama bizim o bilgileri çalmamız için gizlice marenollaya sızıp bilgisayarlardan tüm verileri kimsenin haberi olmadan download etmemiz gerekiyordu
    sizden bir mühendis bize o bilgileri bizim kendini bilmez mühendisimize verdiyse buna hırsızlık denmez bilgi sızdırmak denebilir casusluk yapmak denebilir ama hırsızlık denmez ceza aldık sebebi spor etiğini ihlal etmemizdendi
    "işte bu kadar takip ediyorsunuz olayları" cezayı hak ettik ama biraz haddinden fazlaca oldu sadece para cezası olabilirdi veya sadece ihraç
    aynı maddeden ferrari spor etiğini ihlal etmekle suçlandı ama ceza bile almadı sebep olayın emsali yokmuş ve kuralda ceza belirtilmemiş ee o maddeden mclaren 100 milyon ceza artı şampiyonadan ihraç cezası aldı kuralda böyle bir madde var mıydı? vardıysa ferrari niye aynı cezayı almadı yoktuysa neden mclarene de ferrariye davranılan şekilde davranılmadı sırtı okşanıp eve gönderilmedi?
    turbonun anlatmak istediği şeylerden biri de bu ama anlayana

  30. burası bir forum sayfası olmadığı için muhtemelen dediğiniz gibi bir sistem olmayacak. yanlış yazdıysanız eğer iletişime geçebilirsiniz ilgili kişilerle.

  31. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    tamam jetman abartmış ama vettel ferrariye gelse alonso kadar ii olamaz belki hız konusunda önde olabilir oda delilik çağlarında olduğu için ama onun akdar komplike olamaz baya baya bi çalışması lazım onun içn vettelin

  32. Tamam bende doğruları söylicem!
    sayıyorum
    1 bu ferrari varya rengi kırmızı
    2 dört lasitiği var
    3 spor arabaları üretiyor
    4
    5
    çok sıkıcı oldu değil mi?
    ama yalanda değil
    Demek istediğim bir şeyi savunurken yada tartışırken,bilgili,mantıklı ve aydınlatıcı olması,herkesin yararına olur.

  33. yahu ne alemsiniz..

    adam gibi start alıp öne geçen ve 44 tur alonso'yu arkasında tutan, takım emri olmasa tutmaya da devam edecek olan massa galibiyeti hak etmiyormuş…

    ama bahreyn'de vettel'in arızası ile galip gelen alonso hak ediyor..

    kore'de webber'in kazası+vettel'in motor sorunu+ massa'nın arkadakileri tutması sonucu kazanan alonso hak ediyor. (oha adam kazansın diye neler olmuş neler =)

    ispanya'da 4. sırada giderken hamilton'un lastik patlatması + vettel'in fren sorunu yaşamasıyla son 10 turda 4. lükten 2.liğe çıkan alonso hak ediyor..

    son 4 yarışta 4 pole + 3 galibiyet alıp, bişr yarışta da son 10 turda motor patlatan vettel şampiyonluğu hak etmiyor;

    ama son yarışa 15 puan avantajla gelen alonso, 39 tur renault'un arka kanadını seyrederek rus çaylağı karşısında rezil oluyor. ama şampiyonluğu hak eden yine alonso oluyor.

    bırakın bu boş işleri arkadaşım. işine gelene hak etti, gelmeyene hak etmedi diyecekseniz bile destekli atın biraz..

  34. serdar yakut avatarı

    formula 1'i bu yüzden sevmiyor muyuz. bu sporun içinde sürprizler yok mu.2006 macaristan button en hızlı pilot muydu?hayır. 2008 italya vettel yağmur yağmasa kazanabilir miydi?hayır.2009 belçika kiminin altında çok mu iyi bir araç vardı?hayır.peki bunlar kazandıkları yarışı haketmeden mi kazndılar.tabiki hayır.massa o gün savaşarak yarışı bitirseydi muhtemelen kazanacaktı ve bizde alonso ondan daha hızlı ama aferin massaya iyi direndi ve yarışı kaznmayı haketti diyecektik.bu sporun içinde sürprizler var.yoksa ben neden hulkenbergi tutayım.brezilyada pole aldığında sevinçten havalara uçayım

  35. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    artık bu sığ düşüncelerden kurtulun
    yok ezermiş yok bilmem ne olurmuş
    eee Allmanya'da ezdimi ki sezon boyunca diyorsunuz
    belki Massa o yarışı kazandıktan sonra ivme yakalayacaktı
    belki alonso'yu geçecekti puan sıralamasında zor ama imkansızda değil hani
    yahu o yarışta bile alonso zırlayıp duruyordu
    hatta bir ara telsizden şunuda duydum
    naneler söylüyordu :)))
    neyse 7 puanı çıkarırsanız bence kendinize iyilik yapmış olursunuz
    neyse bu alonso'culara bir şey anlatmada bir emek yazık vallahi.

  36. orada tek itirazım o kadar şeyi yazdıktan sonra sallama! demiş olman. Adam sallamıyor doğruları yazıyor.

  37. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Eğer öyle bir olay olmasaydı ve kazansaydı hakedip etmediği çok da tartışılmazdı.Hakkı olmak başkadır haketmek başkadır.Hakkı olmak sonuç itibariyle olur.Ama haketmek başından beri ile olur.Massa o yarışı kazanabilme adına görsel bir mücadele vermemiştir.Yarış öncesi,herhangi bir aksilik olmazsa bu yarışın vettel ile alonso arasında geçmeyeceğini kim söyleyebilirdi.Ya da normal şartlarda massa nın orayı kazanabileceğini kim söylerdi.

  38. serdar yakut avatarı

    almanya massanın hakkıdır tabi.senin mantığına göre her hızlı olan yarış kazanırsa bu sezon bütün yarışları red bull kazanmalıydı.2005 yılında san marino avrupa fransa ingiltere almanya yarışları kiminin olmalı şampiyonda o olmalıydı.her zaman hızlı olanlar kazanamıyor maalesef.bazen sorunlar çıkıyor kendi elinde olmayan.alonso tüm sezon boyunca massayı ezmiştir ama o yarış massanın anasının ak sütü gibi hakkıdır

  39. Bazı şeylerin doğru olması ilegal olduğu anlamına gelmiyor.
    Ben ne yazdım! f1 den anlamayan gıpta eder söylediklerine ama biz zaten uzun zamandır bunları konuşuyoruz,sen bize bunları yeni keşfetmiş gibi sallama, yeterince açıklayıcı oldu mu,

    Bir iddia da bulunmanız,sesinizin gür çıkası,heyecanlı oluşunuz,sizi haklı mı yapar?

  40. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Almanya 19 yarışlık sezonun 11.yarışıdır.Massa Almanya ya kadar ne yaptı ki almanyadan sonra ne yapsın.Koskoca bir sezonda toplam 57 adet anternman seansının bir tanesine bile liderlik edememiş.Koskoca bir sezonda bir tane polesi yok.Bir tane fastest lapı yok..
    Güldürme insanı .massanın yarış ruhu vardı da almanya sonrası mı bitti???Almanya massanın hakkı mıydı.? Sıralamayı ve startı iyi izle .pole yi binde 2 saniye ile kaybeden kimmiş? Startta vettelin sıkıştırmasına maruz kalan kimmiş?? önce bunu öğren.

  41. -Fiorano Ferrarinin evet.Sizde yapın bunun ile ilgili bir kısıtlama yokki.(bu biraz şey demeye benziyor neden barcelonada messi var.Suç kardeşim bu)Sizde yapın sizinde olsun.
    -Veto konusunda neyi veto etme yetkisi olduğunu araştır görürsün zaten.Madem veto hakkı var 2004 ten itibaren Ferrarinin üstün olduğu bütün aero dinamik yenilikler neden yasaklandı veya Ferrariye karşı değiştirildi.Madem Veto hakkı var.2005 teki kuralları Ferrari istermiydi.Düşününce anlamanız lazım normalde.
    -Ferrari de 1. pilot uygulaması varsada kime ne bundan herkes kendi işine baksın.Aslında çoğu takımda var da.Hakinnen zamanında yok muydu sanki.Bırakın biz masumuzculuğu.Dürüst olmak en güzeli değilmidir?
    -Mahkeme konusu tamamen bakış açısıyla ilgili.Sen adil değil dersin ben adil davranır derim.Uzar gider.
    -Medya olayına gelirsek.Bugün dünyada en çok fanı olan takım veya en çok tanınan takım Ferrari dir.Tabiiki medya onlara yakın olmaya çalışacak.Bu bütün spor dallarında böyledir.Çoğunluk neredeyse ona yakın olur medya.Doğanın kanunu bu.

  42. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    jet man sen hakikaten ilginç bir düşünceye sahipsin
    Allah aşkına kariyerleri boyunca hamilton ve alonso vede Schumi hiçmi hata yapmadılar
    hata yapmayan bir insan jet man düşüncesi kadar garip olur
    hay senin rosbergine be 🙂

  43. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Deniz Gökhan sen şunu diyemiyorsun bak şimdi
    Almanya gtp sini hatırlıyon değilmi
    kaçıncı yarıştı ve kaç yarış var sezon bitimine
    Almanya gp sinde Massa kazansaydı ki hakkıydı kazanması çok büyük ihtiamlle o'da şampiyonluk potasına girecekti o veya bu şekilde
    alonso'ya verildi 1.cilik ve buraya dikkat Massa'nın ipi çekildi
    adamda ne moral ne'de yarışma ruhu kaldı
    eğer Massa o yarışı kazansaydı büyük moral kazanacaktı ve bir şekilde bir ivmede kazanabilirdi kimbilir
    o yarıştan sonra (Massa'nın yarışı kazandığını varsayarak) alonso'nun şampiyonluk şansı yarıştan yarışa erirdi
    sonuçta 1 kişi daha katılıyor şaampiyonluk potasına
    öyle yalnız bıraksalardı ezerdi falan sökmezzzz.

  44. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    At gözlüğünü çıkar hulkenberg gör.hulk değil rosberg alsaydı önüne vettel bariyer döşemedi yaa

  45. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Korede algersuari çıkıp kazansaydı ne diyecektiniz?

  46. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Yahu adamdan nefret et tamam kötü bir pilot süremiyor.ama yani olmadı olmadı rosberg kadardmı olmadı.arkadaş yağmur yağıyor işte spada yağdı avuturyada yağdı çinde yağdı korede yağdı brezilyada cümartesi yağdı.e yapsaydı pol alsaydı kazansaydı.kazanamıyorsa kazananın hakıını verceksin.demek ki orda özel bir şeyler var.2008 toro rossoyla kazanmak ne demek yahu nerde görülmüş böyle bir şey.şaka gibi

  47. sadece alosno ya değil hamilton ve schuminin elinede su dökemez.şu anki durumuyla
    hatta bana göre eşit şartlarda yada arabalarda rosberg ide geçemez.hemde siddin sene geçemez.hatta kubica yı da geçemez.

  48. Hani bunların hepsi sallama idi? Adamın yazdığına verdiğin cevap dün dünde kaldı, sizin iddialar temcit pilavı vs vs. Sallamıyormuş değil mi? Bir de Ferrari'nin en uzun yarışan takım olmasıyla bunun alakası ne. Orada tüm takımlar f1'in geleceğini korumuştur sade ferrari değil. Ferrari f1'den en son ayrılacak takımlardan birisidir, amma velakin diğer takımlar olmasa ferrari anca "kendi özel pistinde" f1cilik oynar. Yani sizin rahat rahat santander destekli ferrari pilotunu seyretmenizin sebebi 12 takımın tamamıdır sade ferrari değil.

  49. hamiltona haksızlık yapamam.hami daha çaylak yılında şampiyonluk için savaştı.hami kalitesini ispatlamış bir pilotdur.ayrıca bazılarının imasına açıklık getiriyim.vettel şu an itibariyle alonsonun eline su dökemez.

  50. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Vettel bu seneki şampiyonlukla büyük br iş başardı şimdiden schumi taraftarlarının herhalde 40% kaptı.eskiden sitede ben ve en fazla 1-2 vettel taraftarı vardı şimdi bakıyorum maşallah 8 -10 olmuşsuz yavaşa yavaş artıcaktır bunların sayı.bir zamanalar burda hamiltona da bunlar yapıldı yok pilot değil ırkçılık çalıntı araç gelip en hızlı araça oturdu…………………….

    Daha geçen senen burda buttonu taşa tutanlar vardı.vettel mutlaka ferriye geçicektir ama anlaşılan kısa vadede olmayacak bu.bu senenki şampiyonluğu vettelin ferride massa durumuna düşmesini de engelleyeceketir nihayetinde bir dünya şampiyonu apoletiye oraya gidiyorsunuz ve adınızda sebastian vettel.vede almansınız.arkanızda ispanyol medyasından daha güçlü bir medya var.bu çooooook önemli bir şey.takım içinde şimdiki gibi alonsoya yönelme durumu da olmamaz

    Ben bir vettel taraftarı olara vettelin ferride alonsoya yarışmasını isterim.bakalım hangisi daha iyi?

  51. Hazret,Vettel için Ferraride Alonso'nun yanına gitmesinin kendisi için olumsuz olacağını söylemis ve Ferrari'deki politik oyunlara dikkat çekmis,tamam bu dedigini sonuna kadar kabul ediyorum Ferrarinin tarzi budur zaten yillardan beri sampiyonluk için takim içinde bir pilot digerine çok kolay feda edilir,ancak bu yil Redbullun yaptiklarininda Ferrariden asagi kalir yani yoktu,herzaman bixde pilot ayrimi yok deyip Webbere ikinci pilot muamelesi yaptilar,her firsat bulduklarinda Vetteli kayirdilar,açik açik Vetteli desteklediklerini deklare ettiler insan once bir kendisine bakar.

  52. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    turbo Ferrariyi karalarken şu anda takımının pilotu olan şumiyi sıyırmayı unutmuşsun.Ya da o bahsettiğin dönemlerde şuminin nerede olduğunu unutmuşsun.Yanlış yönlendirmelerini alkışlayanlar Şuminin hangi tarihlerde ferraride olduğunu bilmezler mi?.İllegal dediğin bu avantajlardan şumi hiç yararlanmadan tarih yazdı öyle mi???Aynasında şumiyi görünce kaçacak delik arayan pilotları da unutmuşsun.Raikkonenin ferrariye geçtiğinde söylediklerini de unutmuşsun.Ben ilk parağrafını yazayım gerisini sen hatırlarsın.'''TÜM ZAMANLARIN EN BÜYÜK TAKIMININ BİR PARÇASI OLMAK HARİKA.BURADA ŞİMDİYE KADAR F1 DEN ALMADIĞIM ZEVKİ ALDIM……………………………………………

  53. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Vettel'mi üste para verecek 🙂
    sanırım sen santander'den etkilendin 🙂
    veya karıştırdın sanırım sen
    kim kimin ne olduğunu neyse…
    hatayı herkes yapar
    tabiki yaş ilerledikçe ve tecrübe edindikçe hata payı minimumua iner
    ama yinede sanki bu yorumnunla hamilton'ada haksızlık yapıyorsun gibi geliyor.

  54. şu anda vettel üste para verse ferrari onu almaz.çünkü ferrarinin istediği 1.pilot kesinlikle kusursuz olmalı hata yapmamalı.vettel şu anda bu kriterlere sahip değil.ancak 2 yada 3 yıl sonra vettel iyice pişerse o zaman düşünebilir.tabi o zamana kadar başka adaylarda ortaya çıkmazsa

  55. Hırsızlık olduğu belli olduki ceza aldı.En son stepneyde itiraf etti bilgileri Mclarene verdiğini.Daha ne biliyorsunuz siz?…

  56. ferrari pilot politikası nedeni ile zaten iki şampiyonu veya iki tane 1 numarayı aynı sezonda yarıştırmaz. bu nedenle alonso gidene kadar vettel zaten gelmez değil gelemez. o yüzden beyhude laf bunlar. sonrası için kaçış yok zaten. ancak ferrari isterse, alır vettel. bu nedenle yakın gelecek (1-2 sene) için gidecekse eğer, gideceği tek takım mc laren dir.

  57. @Turbo (spa2000) saygılar , çok iyi bir özet olmuş…

  58. Dün dünde kaldı cancağızım bu gün yeni şeyler söylemek lazım,demiş mevlana,

    Bu sizin iddia etiklerinizi ottuz yıldır dinliyoruz temcit pilavı gibi,
    Özel pisti varmış diyorsunuz,…….buna ne cevap verilebilir?
    Adamlar kendi imkanları ile yapmışlar!suç mu yani.
    sözün kısası meyve veren ağaç taşlanır,f1 korulduğundan beri aralıksız yarışan tek takım ferrari,
    yani,sizin şimdi koltuklarınıza yaslanarak zevkle izlediğiniz yarışları ferrari yıllarca ayakta tutmuş,

  59. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    buradan ben TRF1 yetkilisi veya yönetimine seslenmek istiyorum
    herhangi bir yorum yazarken ve yorumumun alaacele bir şekilde eklendiğinde yanlış yazılmış bölümleri tamamlayabilmek için bir uygulama başlatırsanız sevinirim
    illa bu cevap ver kısmından olmamalı
    cevap ver kısmı ayrı bir uygulama ve gerekli bir uygulama

  60. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    doğrudur
    yalnız o dönem Schumi Reno'dan ayrılmak istemiyordu
    yinede Ferrari çok ısrarcı davranınca ki burada ayrı bir parantez açmak isterim Schu'minin şartlarını kabul ederek aldı Schumi'yi
    o şartlardan en önemlisi Reno'nun neredeyse tamamını kapsayacak bir biçimde teknik ekip ve mühendislerini almak şartıydı
    işte o ekip Ferrari'yi uyuyan atı şahlandırdı
    mclaren bence çok ısrar etmedi tabiki bence diyorum
    birde Ferrari'nin senelerden beri şampiyon olamamasının getirdiği bir açlık vardı o'da büyük bir etkendi Schumi'nin Ferrari'ye gelişi için.

  61. Vettel Alonso senden hızlı…hehe

  62. Vettel en az 3 sene daha Red Bull pilotu olacak. Red Bull kendi yetiştirdiği, üzerinde emeği geçtiği pilotla en iyi şekilde çalışmak ve onu bir kez daha şampiyon yapmak isteyecektir. Bu 3 sene içerisinde de Schumacher Mercedes ile sözleşmesinin sonuna gelecek ve hedeflerini (umarım) başaracak ve takımdan ayrılacak. Mercedes de doğal olarak güçlü ve şampiyon bir Alman pilotu, yani Vettel'i kadroya katacak, kesinlikle.

    Mercedes ve Ron Dennis ikilisi Schumacher'i McLaren'a getirmek istemişti. Yanılmıyorsam bir dönem Heidfeld de Mercedes'in McLaren'a koymak istediği pilotlardandı. Sonra 2007 yılında Rosberg McLaren söylentileri çıktı. Yıl 2010… Bu Alman pilotlarının hepsi Mercedes'te, Mercedes'in takımında yarıştı. Yani Mercedes yıllar önce belirlediği hedefe nihayet ulaştı. Eminim şimdi Vettel'i hedefliyor ve onu arzuluyorlardır. Vettel de Ferrari ve Mercedes'e sıcak bakmakta.

    McLaren da İngiliz-İngiliz kadrosuna devam edecek bence. Gary Paffet – Lewis Hamilton ikilisi şık bir ikili olur.

  63. Sallama demişsin de adam gerçekleri anlatıyor. Hangisi yalan söyle bakalım. Fiorano Ferrari'nin mi? Evet. Veto hakkı olayını bernie açıkladı mı? Evet. Alonso birinci pilot değil mi bu takımda? Evet. Mahkemeler ferrari'ye ceza vermekten imtina ediyor mu? Evet. Medya ferrarici mi? evet. Peki Spa2000'in hala salladığını düşünen kaldı mı? hayır. Bu gerçekleri görememek, adamın salladığını düşünmek için alonso fanı olmak lazım.

  64. 05Alonso| SF avatarı

    Ferrari'nin büyüklüğünü bir kez daha gözler önüne serdğğin için saygılar Can Bundy kardeşim.
    —-
    McLaren'e hırsız vs sözler kullanmak hiç yakışı kalmıyor. Tarihin köklü takımlarından ve en başarılı takımlarından biri olan McLaren'e böyle hitap olamaz.
    Ayrıca bu rekabet böyle sürdükçe herkes çok McLaren hırsız, Ferrari *FİA kelimelerini kullanılır. Alışmak gerek buna.

  65. FerrAlonso . avatarı

    Bu açıklama tamamen Vettel'in aklını karıştırmak için yapılan bir açıklamadır. Madem Vettel yeni bi takım yarattı korusun bu ivmeyi. Seneye Red Bull nerede olacak ?? Şimdiden bişey soylemek imkansız ama 2005 senesinde Ferrari yarış kazanamaz iken, 2006 senesinde şampiyonaya ortak oldu 2007 şampiyon oldu 2008 pilotlar şampiyonasında mucadele etti 2009 da nispeten dusus yasadı 2010 da son yarısa sampiyona lideri pilot getirdi. yani sürekli mucadele etti ama Redd Bull bu guveni verebiliyormu ?? Kendileri soyluyor 10 senelik rekabetçi arac sozu veremeyiz diye ama Ferrari'de 10 senelik anlasma yapmaz cunku pilotunun 10 sene rekabetci kalacagından suphe eder aracından veya takımından suphe etmez ayrıca spa2000,'in dediğine gore illegal araç tasarımı peki Newey'in araçlrı cokmu kurallara uygun ? onu sorgulamak gerek. Bu adam kendiside soyluyor kural bosluklarını ve sınırları zorluyoruz diye. Halbuki kurallar acık ve nettir.

  66. Bu açıklama tamamen Vettel'in aklını karıştırmak için yapılan bir açıklamadır. Madem Vettel yeni bi takım yarattı korusun bu ivmeyi. Seneye Red Bull nerede olacak ?? Şimdiden bişey soylemek imkansız ama 2005 senesinde Ferrari yarış kazanamaz iken, 2006 senesinde şampiyonaya ortak oldu 2007 şampiyon oldu 2008 pilotlar şampiyonasında mucadele etti 2009 da nispeten dusus yasadı 2010 da son yarısa sampiyona lideri pilot getirdi. yani sürekli mucadele etti ama Redd Bull bu guveni verebiliyormu ?? Kendileri soyluyor 10 senelik rekabetçi arac sozu veremeyiz diye ama Ferrari'de 10 senelik anlasma yapmaz cunku pilotunun 10 sene rekabetci kalacagından suphe eder aracından veya takımından suphe etmez ayrıca spa2000,'in dediğine gore illegal araç tasarımı peki Newey'in araçlrı cokmu kurallara uygun ? onu sorgulamak gerek. Bu adam kendiside soyluyor kural bosluklarını ve sınırları zorluyoruz diye. Halbuki kurallar acık ve nettir.

  67. 01McLaren01  avatarı

    hırsızlık sizin yakıştırmanız, gerçekte neler olduğunu bizler biliyoruz oda yeterli, bu hakaret içerikli kelimeyi tüm takım adına yaptığınız halde modlar tarafından görmezlikten geliniyor. oysa bu olayı bilen kişilerin sayısı sınırlı ve bu sınırlı kişiler arasında alonsoda var ve kendi çıkarları doğrultusunda bunu kullanıyor o zaman hırsız alonso demekte yanlış olmaz. madem hakaret edeceğiz herkes hakaret etsin çünkü biz istediğimizde hakarete zemin oluşturacak malzemeyi sizden çok daha rahat buluruz emin olun.

  68. Kazara f1 den anlamayan biri spa nın yazısını okursa ne düşünecek!
    vay be adamda ne bilgi varmış helal olsun,bak adam özel pisti olduğunu dahi tespit etmiş ki bunu ancak ajanlar tespit edebilir,ayrıca güçlü bağlantıları olmalı,yoksa nerdenbilecek ferrarinin veto hakının olduğunu,birde araçtan çok iyi anlıyor olmalı,rakip takımların farkedmediği kurallara aykırı aracı dahi tespit edebilmiş valla hela olsun ne cevherler varmış bizim memelekette

    Ya f1i az buçuk takip eden biri ne der,SALLAMA 🙂

  69. Bu saydıklarının hepsi Ferrarinin ne kadar büyük bir takım olduğunu gösteriyor.İşin ilginç yanı senin o Mclaren in falanda hiç sesini çıkaramıyor:D.Bu büyüklüktür.Mclaren gibi yapsak daha mı iyi olurdur.Hırsızlık mesela??? Herkes haddini bilecek…

  70. burak karakutuk avatarı
    burak karakutuk

    Marko güzel konuşmuş dediklerinde haklılık payı var ancak kimseyi kimseye yedirmezler merak etmeyin.Bu harcanır laflarıda sadece kıskançlıktan ötürü söylenen laflar.Neler olucağını ilerlyen yıllarda görürüz ancak bu tarz 2 pilot aynı takımda çok zor.Alonso'nun anlaşması bitmeden Vetteli getirmezler.Bir de neden sürekli Ferrari.Sanki bir anlaşma yapılmışta tarih belirlemeye çalışıyorlar.Vettel büyük olan her takıma gidebilir

  71. Yedireceksiniz. Her pilot büyük takımlarda yarışmak ister. Sizin takım gibi ne olacağı belli olmayanlarda değil. Yarın 2-3 sezon kötü gitse red bull spordan ayrılmayacağını kim söyleyebilir. En basitinden bir finansal kriz daha çıkar,adamlar hadi bize müsaade der çeker gider. Çünkü adamlar buraya ticaret ve reklam için gelmişler, spor onlar için bir araç. Ama bir ferrari bir sauber bir williams bir mclaren bunlar sporun ruhuna sahipler. Siz de biliyorsunuz vettel en geç 3 seneye sizden ayrılacak da ayak yapıyorsunuz.

  72. Vettel kısa vadede Ferrariye gittiği an harcanır.

  73. her pilotun Ferrari adına yarışmayı hayal ettiğini

    bazı pilotlar çok akıllıdır ve bu hayali kurabilir.
    sebebi:
    -eşi benzeri olmayan gizli veto hakları ile araç diğerlerinden avantajlı tasarlanır (tasarlandı).
    -konusu her ne olursa olsun, mahkemeler ferrariye hasar bırakacak bir cezayı asla veremez (vermek istemez).
    -eğer ferrariye 1. pilot olarak gidersen, ferrari sana hediye olarak 2. pilotun tasmasını uzatır (istediğin gibi oynayabilirsin).
    -F1'de hiçbir takıma bahşedilmemiş test pistin olur (fiorano). reklam çekimi kisvesinde test yapmak için uzaklara gitmene gerek kalmaz.
    -şampiyonluk potasına girersen inanılmaz medya desteği ile en büyük baskı diğer pilotlara kurulur, sen zaten şampiyon ilan edilirsin (bunlara rağmen olamazsan).

    + The Schumacher'in yarattığı tarihe konarsın.

    şimdi bir pilot olsan, nerdeyse yarısı illegal duran bu avantajları sunan bir takıma gidip daha kolay şampiyon olmayı mı düşünürsün, ya da diğer takımlara gidip bileğinin gücüne mi güvenirsin.

    insan zayıf yaratık kolayı seçmek isteyecektir.
    -*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
    Vettel doğduğundan beri (87'den)
    7 kere McLaren
    6 kere Ferrari
    şampiyon oldu. ama bir alman olarak Schumacher kaynaklı ferrariye saygı duyuyor olabilir orasına da birşey denemez.

  74. Sizin webere yaptığınızı ferrarinin ona yapacağından mı korkuyorsunuz?
    Bu yeni yetmeler de ne oldum delisi oldular,buşuna dememişler görmemişin oğlu olmuş tutmuş bi tarafını kesmiş bunlarında o hesap.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir