Theissen: "Vettel 15 Sene İçerisinde Çok Şampiyonluklar Kazanır"

yazar:

kategori:

BMW’nin sporda bulunduğu dönemde, 2006 sezonunda Vettel’i test pilotu yapan Theissen 2007 Amerika yarışında henüz 19 yaşındayken Alman sürücüye yarışma fırsatı sunmuş ve Vettel o yarışta etkileyici bir şekilde ilk puanlarını kazanmıştı.

Theissen “Özellikle baskının giderek en üst seviyeye çıktığı son 4 yarışta harika bir iş başardı.”

“İşler istediği gibi gitmediği dönemde sakin kaldı. 5 aday içerisinde en genç olan bu sürücü artık hata yapmıyordu. Bu gerçekten iyiydi.”

“O üst düzey bir sürücü ve daha 23 yaşında böyle seviyeye çıkmayı başaran birisi. Eğer her şey yolunda giderse Formula 1’de 15 sene daha geçirir bu yüzden doğru araçla bir çok şampiyonluk kazanır.” dedi.

Zamanında kendi takımında boş koltuğu bulunmayan Theissen, Vettel’in 2007’nin 2. yarısında Toro Rosso’da yarışmasına izin vermişti.

 


Yorumlar

  1. şunu da söyliyelim Kobayashi de Timo Glock un kazasından sonra f1 koltuğu şansını buldu :))

  2. efendimayin  avatarı

    Amma abarttınız ya pistlerde bir sürü yetenek var o kadar kolay değil. Vettel asla senna değil.

  3. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Şunu da ekleyeim ondna önceki sene kubica tesadüf sonucu jack villeneuve yerine o koltuğa otrmuştu.bmw bir anda jack villeneuve yolları ayırma kararı almış kubica da onun yerine geçmişti

  4. 2007 Kanada'da Kubica bir duvardan diğer duvara uçtu. Ayağı burkuldu. FIA'dan Amerika'da yarış onayı alamadı güvenlik yüzünden. BMW elimizde kim var diyerek Vettel'i oturttu. Vettel puan ile ayrıldı, görevini yaptı. Bu arada Toro Rosso Scott Speed'i koydu takımdan, Vettel'in de hazır olduğunu gördü ve sezon devamında Vettel yarıştı üstüne puanlar gördü…

    Herşey şans işi aslında Formula 1'de. Belki Kubica'nın kazası olmasa, Vettel kendini Amerika'da gösteremeyecek, Toro Rosso da Vettel'i 2007'nin devamında yarıştırmayacaktı; Vettel'in düzenli yarışmaya hazır olup olmadığını bilmediği için.

  5. burak karakutuk avatarı
    burak karakutuk

    Vetteli çok parlak bir kariyer bekliyor.Tarihin en genç puan alan,pole ve yarış galibiyeti alan pilotuydu şimdi tarihin en genç şampiyonu.Epey bir rekor kırabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir