"Param Olsaydı Kesin Yarışırdım"

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, Sauber’deki koltuğunu kaybetmesinin ardından şu anda Pirelli’de test pilotu olarak görev alıyor ama gelecek sene tekrar yarışmak için çalışmalar yürütüyor.

De la Rosa: “Şunu biliyorum ki eğer param olsaydı %100 yarışıyordum.”

“Her zaman bu şekilde oldu ama gelecek senenin, takımların yarış koltuklarını satmada gördüğüm en zorlu şartlardan birisi olacağını söyleyebilirim.

Sauber’den hayal kırıklığı ile ayrılmasına rağmen De la Rosa, diğer F1 fırsatları için zorlamaya devam etmeye değeceğine inanıyor.

De la Rosa: “Bu senenin ardından yine zinde olduğum çok açık ve bunu devam ettirmek istiyorum. Aksi durumda eğer bir test pilotu olarak devam ederseniz, bir sene test, bir sene yarış pilotluğu, aksi takdirde iki sene test pilotluğu yapmanız gerekir”

“İşte bu yüzden yarışmaya geri dönmem gerek. Ama yine de Pirelli ile birkaç test yaptım ve bundan keyif alıyorum. Bu yüzden şu anda bir karar vermek zorunda değilim. Biraz keyfini yaşayıp nelerin karşımıza çıkacağını görelim.”

39 yaşındaki İspanyol pilot, zayıf olsa bile öncelikle kendisinin rahat edeceği bir takım aradığını belirtti.

De la Rosa: “Yarışlar kazanmam gerekmiyor, beni yanlış anlamayın. Kendini beğenmiş biri değilim, öyle hayalci de değilim”

“Ama keyif aldığım bir yerde olmak, keyif aldığım insanlarla çalışmak istiyorum. İyi bir sene geçirebilmek istiyorum. Çünkü son sezonlarımdan biri olabilir. Nerede olduğumu biliyorum. Bir şeye zorlanamayacağım kariyerimde bir noktaya geldim”

De la Rosa, HRT ile görüştüğünü doğruladı ama takımın teknik planlarını da görmek istediğini ekledi. HRT, Williams ile aktarma organları için anlaşmış olmasına rağmen Toyota, potansiyel şasi anlaşmasını iptal etmişti.

De la Rosa: “Benim için her şey, sportif projelerinin ne olduğuna bağlı. Eğer ilginç olursa üzerine giderim. Veya olmazsa, olmadığını düşünürsem zamanımı harcamam”

“Ne yaparsam yapayım, %100’ümü vereceğim. İşlere fazlasıyla tutku veriyorum. Ne yaparsam yapayım tutkuyla yapıyorum. Ve eğer Hispania ile olursam aynısını hissedeceğim”

De la Rosa, 2011 için sadece F1’e baktığını -ya yarış koltuğu ya da test koltuğu için- ve diğer serilere henüz bakmayacağını ifade etti.

De la Rosa: “Gelecek sene için sadece Formula 1’e yoğunlaşıyorum. O tren kaçtığında asla geri dönemezsiniz. Ama Le Mans ve DTM için her zaman gençsinizdir. Ama Formula 1 yapmak için her zaman yeteri kadar genç olmazsınız”


Yorumlar

  1. Zaten 10 milyon Euro falan bulup HRT'de yaşamak lazım yarış haftasonu deneyimini 😀

  2. seni paran olsa da yarıştırmazdım ya neyse hadi sen öyle zannet 😀

  3. o kadar paramız olsaydı elbet biz de yarışırdık :))

  4. efendimayin  avatarı

    Kobayashinin parası yoktu ama toyota olmasa oda anca rüyasında görürdü ha şu var iyiki f1 e gelmiş iyi bir sürücü teşekkürler toyota.

  5. Kobayashi daha yetenekli ve ikisinin karşılaştırılması durumunda daha genç olması onu koltukta tutuyor.

    Yanlış anlaşılmasın,nickimdende anlaşılacağı gibi Kamui'yi destekliyorum ben de ama burda durum bu.

  6. Kobayashinin de parası yok (bildiğim kadarıyla) ama adam yarışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir