FIA'dan Mosley Skandalına Yorum Yok

yazar:

kategori:

Formula 1’in yönetim kurulu FIA, Başkan Mosley hakkında bir İngiliz gazetesinde çıkan "seksüel iddia" hakkında mesafeli tavrını koruyor.

News of the World gazetesi ön sayfadan FIA Başkanı Mosley’in, Nazi rolüne büründüğü iddia edilen 5 hayat kadını ile birlikte bir "sadomazoşist alemi"nin parçası olduğunu haber yaptı ve internet sitesinde de bununla ilgili bir görüntü yayınladı

Bu haber, Mosley’in istifasını isteyen Yahudi organizasyonlardan büyük tepki aldı.

Yahudi Katliamı Eğitsel Platformu CEOWsu Karen Pollock: "Bu bir hastalık, ahlâksızlık. Heskes için bu denli bir güç ve etkide konumda, inançlar değer yitirir. Kesinlikle dehşete düştüm."

Yahudi Katliamı Merkezi Sorumlusu Stephen Smith: "Bay Mosley’in motor sporlarında ırkçılığı ayıpladığı gibi, koyduğu standartları canlı tutması gerekmektedir. Bu, milyonlarda kurbana, hayatta kalanlara ve onların ailelerine hakaretti. Özür dilemesi gerekmektedir. Spordan ayrılması gerekir."

Bu konuyla ilgili F1 içinde de büyük yankılar var.

Times’e konuşan Stirling Moss: "Onun nasıl devam edebileceğini göremiyorum. Açıkça, devam edebileceğini umuyorum. Çünkü, yaptığı işte çok iyi olduğunu düşünüyorum. Kapalı kapılar ardında olanların, onun işi olduğunu düşünüyorum. Ama bu gibi bir şey ortaya çıktığında, kesinlike şok edici"

Ama FIA, konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçınıyor ve hikayenin, yasal bir hareketin konusu olabileceğini düşünüyor.

FIA’dan biz sözcü: "Bu, Bay Mosley ve sorgusu gazete arasındaki bir mesele. Anladığımız şu ki, Bay Mosley’in avukatları, gazete ile temas halinde ve FIA’nın yorumu yok"

News of the World, Mosley olduğunu iddia edilen bir adamın, bir şirkette mahkûm üniformalı kadınlarla resmini bastı ve bunun Cuma günü Mosley’in evinin yakınlarında bir apartmanda gerçekleştiğini yazdı.

Uzun süredir Mosley ile birlikte olan Bernie Ecclstone, şaşırdığını ama bunun Mosley’in bırakması gerektiği anlamına gelmediğini söyledi.

Ecclestone: "Onu çok uzun zamandır tanıyorum. Eğer biri bunu bana kanıtsız olarak söylerse, inanmakta güçlük çekerim. Bunun doğru olduğunu düşünürsek de, insanların özel hayatı kendini bağlar. Bunun herhangi bir şekilde sporu etkileyeceğine dürüst olmak gerekirse inanmıyorum."

Mosley, Faşistler Britanya Topluluğu’nun kurucusu Oswald Mosley’in oğludur. Evli ve iki çocuklu Mosley, 1993’ten bu yana başkanlık görevi yapmaktadır.


Yorumlar

  1. vay vay vay!!! bilinki burada dönen bi dümen var.eğer bu olay gerçekse:neyse şimdilik bu komplo teorisini biraz bekletelim bakalım

  2. Ertan  Akkaş avatarı

    İnş istifa ederde kurtuluruz şu heriften bunun yüzünden F1'e gelmeyen zarar kalmadı McLaren in puanları silindi Ferrari'ye çamur atıldı. Hep ortalığı karıştırdı bu… ayrıca resimleri yokmuymuş yha 😀

  3. Naziler… Değişik bir fantezi. 😀

  4. sinan  bilir avatarı

    gerçekten iğrenç bişey bu.çok şaşırdım ben mosleyden beklemezdim.meğer ne malın gözüymüş 😀 bu kendi özel yaşantısı olabilir ama yaptığı iş bunu kaldırmayacak kadar elit ve ciddi bi iş.bence işi bıraksa iyi olur.zaten bırakma zamanıda geliyodu.sanırım todt un ismi geçiyodu ancak o olmayacak.bence Peter Sauber en uygun isim.

  5. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    mosley yüzüne tüküreyim senin :))

  6. kaan kaanhan avatarı

    geçen seneki kararla ne mal olduğunu belli etmişti zaten, bu skandal hiç süpriz değil 🙂

  7. bencede işini bırakmalı ki eğer gerçekse bu durum..Çünkü bulunduğu görevi lekeledi bu tip skandalla..

  8. resimlere baktımda rezalettt :)))) hatta puahahahaha

  9. Sado mazo Mosley 😀
    Ayrıca ne alakası var bu durumun Ferrariyle McLaren le. Bu adamın özel yaşantısı. Adam mazoşist diye heralde McLaren e gıcık olmaz heralde.
    ama bir gerçek var ki oda Formula 1 in prestiji açısından görevini bırakmalı.

  10. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Normal birisi olmadığı geçen sene Mc Laren için verdiği kararlardan belliydi aslında.

  11. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Ayrılırsa buna en çok Ferrari üzülecek.

  12. isteyenler istediği yerden baksın ancak lütfen buraya resim ya da video linki koymayın arkadaşlar. bu tür haberleri hiç sevmedim açıkçası…

  13. Erdal Özyıldırım avatarı
    Erdal Özyıldırım

    max amca coşmuş,haberi ve fotoları mynet haberdede var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir