Newey, Rakiplerin "Dar Kafalı" Şikâyetlerinden Yakındı

yazar:

kategori:

Newey’in tasarımı RB6, bu sene en hızlı araçtı ve rakipleri tarafından kurallara aykırı olduğu yönünde birçok defa eleştiri almıştı.

Newey: “Dikkati dağıtan bir şey değildi ama sinir bozucuydu. Şunu söylemem gerek ki, padokta böylesi dar kafalı eleştirilerin olduğu başka bir sezon görmedim.”

Rakiplerin şikâyetleri, esnek kanat ve zemin ile ayarlanabilir sürüş yüksekliği etrafındaydı ve bu şikâyetler sonrasında FIA, testleri sıkılaştırmıştı ama RB6, bu testlerden de geçmişti.

Ama Red Bull pilotlarının sıralamalarda son seansta ilginç bir şekilde fazladan 0,3 saniye kadar zaman öne çıkmalarının ardından RB6 ile ilgili soru işaretleri sezon boyunca hiç eksik olmadı.

Konu hakkında Newey: “Bu sadece hurafe”

“Dürüst olmak gerekirse S3 performansımızın, S1 ve S2’dekine göre farklı olduğundan da emin değilim.”

“İstatistiklere bakarak kendime dert yaratmıyorum. Ama bu hikayelerden birinin, pilotlarımızın bir veya iki defa S3’te gelişmiş olmasının ardından başladığını düşünüyorum. Hemen herkes bunu yazdı ve gerçek bir temeli olmadan kabul edildi.”


Yorumlar

  1. kötü motor değilmi son yarışı izlemedin galiba her iki reno aracını ne mcleren nede ferrari geçemedi.

  2. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Newey her şey için çok teşekkürler. Söke söke şampiyon oldu Red Bull ve Vettel'de öyle.. Çekemeyenler istediği kadar illegal şeyler arasınlar, teoriler üretsinler şampiyonluklar tarihe yazıldı!..

  3. Söke söke şampiyon oldubuz ya ona bakın kötü motormuş Şampiyon oldu :)) hemde poller alarak.Bu da F1 tarihine ismini altın harflerle kazımaya yeter tıpkı Wiliams Renault yıllarında ki gibi.Bu tür şikeyetleri Nevey iltifat olarak görüyorum demişti

  4. efendimayin  avatarı

    Adamlar roket gibi araba yaptılar kötü motoro rağmen f1 tarihinde en çok hakdeilen şampiyonluklardan birisi aldılar. Rb nin 2009 aracı da bence harikaydı ama pilotlar yeterli gelmediğinden olmadı.

  5. vettel is faster than you avatarı
    vettel is faster than you

    esnek kafa tasarlamaya kalkarsın sen şimdi bu dar kafalılara 🙂

  6. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Bilindiği gibi bu araçların gövdelerindeki hemen her parça karbonfiber kullanılarak üretiliyor. Karbonfiber ise karbon liflerinin bir nevî "dokunması" sonucu elde ediliyor. Farklı dokuma teknikleri ile karbonfiber parçaların görünümleri ve kullanılabilecekleri alanlar da değişiyor.

    İşte Red Bull takımının da şu ana dek diğerlerinin keşfedemediği bir dokuma tekniği kullandıkları yönünde söylentiler söz konusu idi. Yani Büyük ihtimalle "nanoteknolojik" bir durumdan çok "kurnazca bir pratiklik" söz konusu sanırım !

  7. bende söylediklerine katılıyorum , olayın içine okadar çok değişken giriyorki bunu fıa yetkililerinin tümüyle farkına varıp çözebilecekleri oldukça zor olur. ne de olsa en büyük kaynaklar ve teknolojiler takımlarda , fıanın onca sıkı ve değişken kurallarına rağmen her sene bir takım çok yeni bir buluşla diğerlerinden fark yaratarak sıyrılabiliyor… impossible is nothing :))

  8. Haklısın ve aynı görüşü paylaşıyorum. nacizane sırlarından biri hakkında tahminde bulunmuştum ağustosta, ekim ayında da F1 Racing kısmen beni doğrulayan bir haberi yayınlamıştı.

    -*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
    can bundy (spa 2000) (840) Tarih: 01.08.2010 21:15:58

    hatırladığım kadarıyla testler 50 kg. ağırlık/güç ile yapılıyor ve tahminim fia bundan büyük ağırlıklarda kanadın esneyeceğini değil de kırılacağını sanıyor. yani testler esnekliği değilde kanadın sağlamlığını test etmek için sanırım.

    red bull un kanat kenarlarındaki devasa planyalar tahminim 50 kg üstü bir kuvvet üretiyor. ve bunu kırılmadan taşıyabiliyor. tabi işin sırrı, 50 kg barajına kadar esnemeyip kuralın gerekliğini sağladıktan sonra esneme özelliğinin devreye girmesi.

    Bu işin içinden nanoteknolojik (kanadın yapım malzemesi) bir buluş çıkarsa şaşırmam.

    kısacası mühendisler her zaman kural koyucuları mağlup ediyor.

    -*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
    F1 racing ekim 2010 sayfa 18

    red bull ve ferrarinin kanat yapısında kullanılan malzemelerin daha farklı oranlar içerdiği de söylenenler arasında .
    yani testi geçecek kadar sağlam ama daha fazlasında esneyen kanatlar…

  9. açıkçası fıa da çalışan teknik sorumluların hiçbirinin newey kadar akıllı olup onun kurallara aykırı tasarımlarını tam anlamıyla ortaya çıkarabileceklerini sanmıyorum. geçmiştede bazı illegal parçalar ve sistemler çok sonradan anlaşıldı , ancak atı alan üsküdarı çoktan geçmişti…

  10. Test şartlarının değişmesi sonucu bir şey bulunmadı tamam ancak o testlerden sonra RB6'nın ön kanadı artık yeri süpürmemeye başladı.

  11. katılmamak işten bile değil forever-Mclaren

    ''esnek kanat ve zemin ile ayarlanabilir sürüş yüksekliği etrafındaydı ve bu şikâyetler sonrasında FIA, testleri sıkılaştırmıştı ama RB6, bu testlerden de geçmişti.''

    bu ifade tam olarak doğru bir ifade o kadar esnek kanat dendi zamanında:))esneme olayında kanat yüksekliği zeminle ayarlanıyor aslında esnekliği veren merkez tamamen zemin ve yapılan testlerin çoğunun teoriği tekrar bir gözden geçirse değişen bir şey olur mu ?

    yanlış anlaşılmasın araç illegal demiyorum kuralları yorumlayarak oluşturulmuş mükemmel bir tasarımcının elinden çıkmış şampiyon bir araçtır rb6 ama bu test konusunda öncü olan Mcllaren ve Ferrari takımlarının da bu tutumunu kesinlikle haklı buluyorum,sonuçta testlerle ne kadar çok veri elde edersem daha az masrafla daha iyi sonuçlar alarım ve emek israfınıda minimalize ederim

  12. RB6 nın sırrı belkide yıllar sonra çözülecek…kimse onun tümüyle legal olduğunu idda edemez…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir