Horner 2011 için Webber'in Arkasında

yazar:

kategori:

34 yaşındaki Mark Webber şampiyonada Alonso ve Vettel’in gerisinde kalmasına rağmen sezon ortalarındaki yedi yarıştan dördünü kazanmıştı ve bu sezon kariyerinin en başarılı sezonunu geçiriyordu. Horner’a Mark Webber’in bu sezonda şampiyonluk mücadelesinde olup olmayacağı sorulduğunda Horner “Mücadele içinde olmaması için bir neden göremiyorum” dedi.

“Mark’ın sürüşü müthiş. Bu yıl gerçekten zor bir mücadelenin içindeydi ve bence bu sezon alacağı derslerle 2011’de daha iyi olacaktır.”

“Bence biraz düşünecek zamanı bulacaktır. Ama bu sezon için geriye dönüp baktığında başardıklarıyla gurur duyabilir. Mark dört yarış kazandı, harika bir yarış çıkardığı Monaco’yu kazandı ve son yarışa kadar şampiyonluk mücadelesinin içindeydi.”

Horner “Webber’in şampiyonluğu kaybetmenin hayalkırıklığını üzerinden atması için biraz zamana ihtiyacı var, ama onun 2011 yılında tekrardan mücadelenin içinde olacağını umuyorum.” dedi.

“Şampiyonluk mücadelesindeki beş pilotun hepsi sezon sırasında sıkça tartışılan ama ve keşkelere bakabilir. Ama Abu Dhabi’den sonra Sebastian şampiyon olmuştur.”

“Mark yaz boyunca birkaç ay liderdi. Açıkçası son yarışlarda başarısız olmasının getirdiği bir hayalkırıklığı vardı ama bence Mark bu sezon gerçekten çok iyi bir sürüş çıkardı. Mark gücünü yeniden kazanacak, bu sezondan aldığı derslerle 2011 yılında geri gelecek ve bence daha fazla zorlayacak ve rekabetçi olacak.”


Yorumlar

  1. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Genç, yakışıklı, sempatik geç bunları…
    Biz tarihin en genç dünya şampiyonunu, en genç yarış ve pol kazanan pilotunu destekliyoruz 😉 Bu kadar, bitti!..

  2. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Horner harika bir iş çıkarttık ama sen niye Webber'le anlaştın o kısmı çözemedim takımda hiç kimse ama hiçkimse Webberi sevmezken hala niye zorluyorsunuz?

  3. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    jet man seni çözdüm ben
    Schumi yetmedi şimdide Vettel'e saldırıyon 🙂
    neyse senin adamın artık bu saatten sonra zor şampiyon olur
    Almanya'da yeni ilah Vettel "baby Schumi"
    şimdi gelelim senin yorumuna
    bak arkadaşım
    şu mantığı iyi kavrayın
    hızlı olan kazanır
    yani İstanbul'daki yarışta Webber-Vettel kazassından hemen önce hamilton gümbür gümbür geliyordu
    Vettel'i geçebilecek kadar yaklaşıyordu hamilton
    aynı zamanda Vettel'de Webber'e yaklaşıyordu
    yani burada yavaşlaayn kim?
    Webber değilmi arkadaş
    burada yakıt tasarufu konusuna girmek istemiyorum
    sonuçta bu bir yarış
    yani öyle bir noktaya geldiler ki geçilmemek için bazı kuralları unuttular
    zaten tampon tampona gidersen telsizden istediğin kadar bağır pilotun duymaz
    duymazlıktan gelebilir.

  4. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Siz nereye bakıyodunuz arka düzlükte hamilton vettelin hava koridorunda gidiyordu.vettelin atak yapmadan önceki son 2 turunda hamilton viraj girişinde kaymasaydı zaten vetteli geçecekti.hatta 13 turda hamilton atak ta yaptı dışardan ama çok dışarıya taştı

    Hem ondan önce de (hamilton pit stratejisinden önce) devamlı webberin arkasındayı.orda zayıf olan halka webberdi.vetteli de hamiltonu da yavşlatıyordu

    Şimdi burda kimseye sataşmak istemiyorum ama red bullu o kadar kötülediniz yok sinsiler adamlar webbere istanbulda "takım arkadaşın senden hızlı bunu onaylıyormusun diye sormadılar"sonra da sinsi oluyorlar.bırakın f1 taraftarlığını bir insan olarak herkes red bulla saygı duymalı en azından "takım arkadaşın……………………." demediği için.sporu kirletmedikleri için

  5. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Bazı arkadaşla bilmiyorlar ben açıklayayım

    Helmut marko:"macaristanda takıma yardım etmek isterken ceza aldı"

    Sadece adamlar kötü duruma düşmeme için(ferrarinin olayı gibi)yoksa amatörce hata yoktu

  6. Red bull iyi araç verdiğ sürece Weber şampiyonluk mücadelesinde olacaktır (bknz:2009,2010 )Bu sene tecrübesiyle kariyerinin zirvesindeydi seneye ise dahada tecrübeli olacak ama kersle arası nasıl olur bilemem ayarlanabilir arka kanatlara soğuk pilotlarında başında geliyor gerçi diğerlerinden kötü olmayacağına eminim.Bu arada Horner tabi arkasında olur eğer Weber pite girmek zorunda kalıp Ferrari nin de yersiz karar vermesine neden olmasaydı rb6 lı pilotların şampiyonluğu alamaması sezon içinde patlak veren takım bölünmesi iddiaları ve iki pilot arasında dengelerin kurulamaması şu an eleştri oklarının Dominicali ye dönmesini değil beyefendinin kariyerine büyük bir pençe olarak inmesine sebebiyet verirdi :))))

  7. vettel is faster than you avatarı
    vettel is faster than you

    Hatırlarsan Singapur'dada buna benzer birşey söylemişti.Onuları yeneceğiz üzülmeyin demişti.Dediğini yaptı mı yapmadı mı ona bakalım.

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    oooo bayağı çokmuş liderken elinde olmayan sebeblerden out olduğu yarışlar..Hele melbourne .Sıralamalrdan sonra onlara gününü göstereceğim diye atıp tutan adamın çakıl havuzunda son bulan macerası.ilk önce frene bahane buldular sonra da tork a bahane buldular..

  9. vettel is faster than you avatarı
    vettel is faster than you

    Singapurda Webber arkayı kaydırmadı.Virgin pilotlarından birine takıldı tur bindirme sırasında ve Hamiltona atak yapma şansı doğdu.Onun divx ide var mı sende? 🙂

    Sonuçta TR'de Vettel hem Hamiltondan kurtulmak hemde yarışı kazanmak için takım arkadaşına agresif bir atak yapmıştır ve yaptığı hataylada yarışa veda etmiştir.

    Vettel, Hamilton , Kobayashi gibi agresif pilotlar zaman zaman bu agresifliklerinin bedelini öderler ama akıllarda her zaman yaptıkları geçişler kalır.

  10. Desteklediğim pilot şampiyonluk mücadelesi vermiş, hemde son yarışa kadar.Neden muhalefet olayım ki 🙂 Yarışın elimde divx'i var, senin için tekrar izlerim 🙂 Öndeki pilotu kontrol ederek yokluyarak sürmek ayrı, birde öndekinden hızlıysan kobayashi gibi geçerim ben bu adamı diyip öndekine atak yapmak yada hataya zorlamak ayrı.Hamilton'un yaptığı ilk verdiğim örnekteki gibi öndekini sıkıştırabildiğim kadar sıkıştırıyım sonra hata yaparsa yada 1 fırsat geçerse onda atağa kalkıyımdı.Zira hamilton önündekinden daha hızlı olduğu bir ortamda atak yapmadan arkasında lastikleri koruma moduna geçer mi ?? Singapur'da bile daha hızlı olduğuna inandığı ve webber'in arkayı kaydırmasından dolayı hemen atağını yaptı.

  11. vettel is faster than you avatarı
    vettel is faster than you

    Emin ol Webber'in cebinde Vettel'den daha çok para vardır.

    Bu arada Vettel, Webber'den 100 kat daha antipatik bir pilottur.Sende Vettel'e sempatik ve yakışlıklı diyen ilk kişisin.

    Vettel'in tek parmak hareketi yetiyor.Webber istediği kadar konuşsun.

    Beni pilotun tipi hiç alakadar etmez.Konuyu sen açtığına göre bir bildigin vardır dedim.Bilemem 🙂

  12. vettel is faster than you avatarı
    vettel is faster than you

    Spa.Hımm Alonsonun duvarda biten yarışını diyorsun evet öyle olmuştu 🙂

    Melbourne'de kaldı birde.Bahreynde motor sorunu yaşadı keza yarış dışı kalmadı ama.

  13. Senin karşılaştırma mantığın yanlış, 2010'a gelirken geçmişini bil de konuş.2010'da gariban edebiyatı Webber'e yapılmadı hak edilenler söylendi.Sen Vettel %100 hak etti diyerek egonu böyle tatmin ediyorsan ne mutlu sana.Bu arada Webberin sempatik ve yakışıklı olduğunu avust. dışında ilk söyleyen sen olmalısın herhalde 🙂 Webber en antipatik pilotlardan biri olarak kabul edilir, 2000'leri hani izlemişsin ya etrafına bak bakalım bu şampiyonluk mücadelesi vermeden önceye kadar Webber'i destekleyen fanlar etrafında var mıymış 🙂

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sen de o tebriklere inandın öyle mi? Suzuka da yapılan duble kutlamasına ve abu dhabi sonrası çifte şampiyonluk kutlamasına neden katılmadı acaba.?
    vettel kore harici ne zaman liderken yarış dışı kalmış??Spa da olabilir mi acaba.Sanmam çünkü orada tur yemişti +1 lap:):)

  15. vettel is faster than you avatarı
    vettel is faster than you

    Nasıl geçicek kadar yaklaşamadı.Yarışları uyuyarak izliyosun sen galiba?Hamilton Vettel'e arka düzlük sonunda atak bile yaptı ancak geç frenlediği için başarısız oldu.Hiçbir şeyden haberin yok sadece muhalefet olacam diye yazıyorsun.

  16. Arkasında pilot olan illa önündekine atak yapmak zorunda mı ? Hamilton sebastian'a geçicek kadar yaklaşamadı.Senin mantığına göre arkasında button olan hamilton aman diyip vettel gibi dalması gerekirdi ?

  17. vettel is faster than you avatarı
    vettel is faster than you

    Macaristan sıralamalarından sonra webber çıkıp vetteli tebrik edip hak etti dememişmiydi?Sana neden dokundu bu durum onu anlamadım.5 sıra grid cezası alsa ne olur.Vettel kaç kere lider giderken yarış dışı kaldı mekanik sorunlar yüzünden.Kendinizi kandırmayı bırakın artık.

  18. vettel is faster than you avatarı
    vettel is faster than you

    haklısın gariban edebiyatı senin yaptığın gibi yapılır.

    teenage konusuna gelince,

    avatarımdaki foto hangi yıldandır eminim bundan bile haberin yoktur.Vetteli desteklememin nedenide başkadır.

    Sen webberi sempatik ve yakışıklı olduğu için destekliyorsun sanırım…

    Yazık sana 🙂

  19. Vay arkadaş webber hakkında ama biliyormuşsunuz yahu.vettel is faster than you sözüm sana kimse gariban edebiyatı yapmıyo ki yapsada webber gene haklıdır.Bu adamı 2002'den beri takip ediyorum, 8. olunca puan aldık yaşasın diye sevinmek sen ne demek bilemezsin.F1'e gelene kadar maddi sıkıntılar içinde borç alarak yarış dünyasında yer alıp sponsor desteği aramak demek ne demek sen bilemezsin.Fuji'de o gün için F1 kariyerinde eline geçen ilk galibiyet şansını 1. sıradaki hamiltonun arkasındayken SC esnasında ona çarpan VETTEL tarafından kaybetmiş bir adamdır.Defalarca puan alacakken motoru veya mekanik arızalar izin vermemiş, kazaların pençesinden kurtulamamış, herşeye rağmen jaguar'ı ile schumaer'in yanında kalkma becerisini göstermiştir bir adamdır.O yüzden bana gariban edebiyatı demeyin.Genç, yakışıklı, sempatik vettel'i destekleyen teenager'ların anlaması zor bir durum aslında.

  20. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Webber vites kutusu yüzünden 5 sıra grid cezası almıştı.

    Macaristanda amaç vettelin liderliğinde duble idi.Webberi Alonsonun önüne geçirme çalışmaları ellerinde patladı.

  21. vettel is faster than you avatarı
    vettel is faster than you

    macaristanda amaç alonsoyu ekarte etmekti ama webbere yarış kazandırmak değil di?Peki alonsoyu nasıl ekarte ettiler.Webbere yarış kazandırarak?

    Telsizden söylemişse ne olmuş.Massa telsizden ikinci pilotum demedi de ne oldu?

    İkinci pilot webberdi madem neden yarış esnasında kimse webber üzerinde kobay gibi deneyler yapmadı?Neden sürekli vettel'in aracında problemler çıktı?Neden 2009 da 7 yarışın 6 sını button kazandı?

  22. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Macaristanda amaç webbere yarış kazandırmak değildi.Alonsoyu ekarte etmekti.Vettelin sc kuralından habersiz olması sonucu yarışı webber kazandı.Webberi Alonsonun önüne geçirmek içindi.ispanyada zaten pole den başladı.Aynı şekilde monakoda da poleden başladı.

    Webber sana göre '''İkinci pilota göre gayet iyi bir iş'' diye bağırdığında ne demek istemiş olabilir.Yoksa webber yarış kazanınca böyle mi sevinir.Eşitlikten bahsedip diğerinin etrafında toplanmak ne demek? İstanbulda suçlu webber dir ne demek??Bir takım bunları defalarca nasıl söyler.????

  23. vettel is faster than you avatarı
    vettel is faster than you

    vettel in hemen arkasında hamilton olduğu için olabilir mi acaba?Ne dersin?

  24. vetteli destekleyenlere soruyorum.istanbulda neden webbere yakıt tasarrufu yaptırdılar.vettel neden webberin arkasında adeta jet hızıyla yetişip geçmeye çalıştı.neden webbere demediler vettel sana yaklaşıyor o yakıt tasarrufu yapmıyor diye.yoksa webbere yakıt tarsarufu yapmasını başka takımlarmı söyledi.yoksa benmi söyledim acaba webbere yakıt tasarrufu yap diye

  25. fatih keleş avatarı

    Webber madem desteklenmiyor bıraksın rb yi Allah Allah
    Rb bence webberi engellemedi vettelin daha çok sevildiği doğru ama webberede aynı araç verildi. Korede webber hata yapıp vurmasaydı şuan şampiyon webberdi.
    Kanat meselesine gelince rb da birisi webberin yeni kanadı beğenmediğini vettelin beğendiğini onun için ona takıldığını söyledi.
    Keşke her takım pilotlarına rb gibi eşit fırsat verdi.

  26. Nebuchadnezzar, tren gibi he, valla alem adamsın vesselam:)

  27. vettel is faster than you avatarı
    vettel is faster than you

    acıların çocuğu webber fabrikatör vettel'e karşı.

    Bırakın artık bu gariban edebiyatını.

    Webber pistte karşılık verdide engellediler mi adamı?Macaristanda adama yarışı kazandırmak için elinden geleni yaptılar.İspanya, Monaco keza öyle.Tutturmuşsunuz 1 kanat.Kanadı verdidde ne oldu yarışı yine webber kazandı.Onun haricinde bir yamuk gördünüz mü?Hayır.

    Sallamaya devam edin ozaman

  28. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Adamı yine tren gibi bağırttırıp,ön kanadına el koyup sonra da biz vetteli destekliyoruz,onun etrafında takım kuruyoruz diyecekseniz ,Webberin arkasından çekilin.
    Elbette webber de bu yıldan dersler çıkaracaktır.Az çok kimin ne olduğunu öğrenmiştir.Takımda hangi konumda olduğunu öğrenmiştir.
    İddia ediyorum ki f1 basını hornerin üzerine biraz daha gitse ve webberin neden ve nasıl bu hale geldiğini sorsa alacakları cevap şu olurdu:Webber kazada beyin sarsıntısı geçirdiği içindir.

  29. bizde yedik öylemi.yemezler horner bey

  30. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Ver gazı,ver gazı.

  31. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    🙂

  32. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Webberin Arkasındalarsa Yine Vetteli Şampiyon Yapmaya Çalışırlar.Webbere Hiç Sahip Çıkmıyorlar..

  33. zaten geçen sezon boyuncada hep arkasında değilmiydiniz farklı nedenlerden dolayı:)

  34. Yusuf  Hitay avatarı

    arkasındaysa tehlikeli

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir