"Kubica, Formula 1 Anlaşmalarında Ralli İzni İstiyor"

yazar:

kategori:

BMW-Sauber yıllarındaki kısıtlamaların ardından Polonyalı pilot Renault’da çeşitli rallilerde yarışmıştı. Son olarak d bu hafta sonu Fransa’da Rallye du Var’da Renault Clio ile yarışacak.

Kubica’nın menajeri Daniele Morelli, “Kimi Raikkonen, Kimi Raikkonen’dir. Ama belki Robert için daha küçük bir otomobilde işi öğrenmek daha kolay olur. Henüz 25 yaşında ve Formula 1’de zirveye oynayabileceği 7-8 yıl var önünde. Eğer Robert bir gün tam zamanlı olarak ralliye geçiş yaparsa bunu düzenli olarak yapmak isteyecektir.”  dedi.

Morelli, şu anda Kubica için F1 anlaşmalarında rallilerde yer alabilmesine izin veren maddelerin önemli olduğunu belirtti.

“BMw ile bu mümkün değildi. Williams pilotların ralli yapmasına izin veriyor ama McLaren, Red Bull, Ferrari ya da  Mercedes buna yanaşmıyor.”

Kubica da, “Birkaç yıl daha Formula 1’de olmayı istiyorum. Ama bu bittiğinde ralliye geçme hedefim var. Sadece eğlence için. Tıpkı şimdiki yaklaşımım gibi.” diye konuşmuştu.


Yorumlar

  1. Adam rally du var da derece yaptı haberini kimse vemedi neden acaba

  2. bence formula 1 e odaklanmalı ve şampiyonluğa odaklı bir takıma geçmeli, bunu başaracak yeteneğe sahip. ayrıca ben ce en yetenekli 3 pilottan biri şu anda.

  3. Özcan Kahraman avatarı
    Özcan Kahraman

    Kaderi Raikkonen'e benzemez umarım.Renault bu konuda hassas davranmalı

  4. Renault en iyisini yapıyor bence sezon ortasında yada başında ralli yapmıyor zaten Kubica bir sezon hazırlık testleri başlamadan ralli yapmıştı ve birde şimdi yapacak sezonn bittikten sonra bir kişiyi sıkmayacaksın yoksa uçup gider o kişi.Neveyin Mclrenden ayrılmasının nedenlerin den biride çok sıkı olmalarıydı zaten

  5. McLaren, Red Bull, Ferrari ya da Mercedes buna yanaşmıyor."

    bence adamlar haklı. herkes ne için para alıyorsa, o sebep için enerjisini ve dikkatini harcamalı.

  6. Kubica'nın Renault'un bir otomobiliyle pistlerde yarışması Renault'un da işine geliyor zaten. Reklam, tanıtım, eğlence hepsi bir arada işte.

    Kubica'nın Ralli maceralarının bulunduğu bir video'yu da paylaşayım.
    http://www.youtube.com/watch?v=QuUjVwZoR8s

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir