Santander, Mclaren Anlaşmasını Bitiriyor

yazar:

kategori:

2007’den beri Mclaren’in sponsorlarından olan İspanyol Bankası, 2010’da Fernando Alonso’yla birlikte Ferrari’nin büyük sponsorlarınsan olsa da Mclaren’deki sponsorluğunu devam ettirmişti.

Bankanın sözcüsü Juan Manuel Cendoya “Mclaren’e geçişimiz olmuştu ve gelecekte onların sürücüleriyle ve kendileriyle ilişkimiz olup olmayacağı belli değil.” diyerek Mclaren anlaşmasının biteceğini işaret etti.

Sandanter’in F1’deki geleceğini değerlendiren Cendoya “Açık görünüyor. Ferrari ile çalışmalardan memnunuz. Scuderia galibiyet mücadelesine devam edecek.” dedi.

Santander logoları bu sene pilotların kıyafetlerinde yer almıştı.

 


Yorumlar

  1. 05Alonso| SF avatarı

    Santander = Alonso
    Ferrari = Alonso
    McLaren = Alonso

    Bence Bernie Amca'nın yerini alsın daha iyi :))

  2. "Duyarak" kelimesinden sonra "Yorum Yapmalısın" Kelimeleri Olucaktı Pardon:).

  3. Koyu Bir Ferrari taraftarı Olarak Bu kadar "İğrenç" Bi Yorum Görmedim. Kesinlikle Ferrari Çoğu Kişiye Göre en İyisidir, Ama Adam Gibi Bi rakibin Yoksa Bir Hiçsin! Örneğin İskoçya Ligi. Glasgow'un toplam 53 Şampiyonluğu vardır(33 kez İskoçya Kupası'nı, 26 kez de lig kupasını almıştır). Ama Kaç kere Adını Ağzına Aldın. Bu sayfada Ferrari Taraftarı Kadar Mclaren Taraftarıda Olduğunu Hesaba Katmalısın. Kısacası Adam Gibi Saygı Duyarak İnsanları İncitecek Tarzda Yorum Yapmamalısın!

  4. yakında Mclaren hisselerininde çoğunu alacakmış , hiç şakası yokmuş :))

  5. 2008 de nasıl beleş şampiyon olduğunuzda ortada.

    Anlaşılan senin derdin sponsor mponsor değil. Aklınca McLaren'i ve Lewis'i küçük düşürmeye çalışıyor, kendi seviyene çekmeye çalışıyorsun. Ancak pek de başarılı olduğun söylenemez.

    Nasıl 'beleş' şampiyonluk? Benim bir iddiam vardır. Aylar önce hatta belki de bir yıldan daha uzun zaman önce bu sayfalara yazmıştım; '2002 ile 2008 arasında alınan en değerli şampiyonluklar, 2006 Alonso ve 2008 Lewis şampiyonluklarıdır' diye. Bu iki adam bu şampiyonlukları alana kadar yalnızca yarışlarla ilgilenmediler, abuk subuk olaylarla da ilgilenmek zorunda bırakıldılar.

    Alonso'nun 2006 Monza'da Q3'de Massa'yı engellediği gerekçesiyle aldığı 5 sıra grid cezasını hatırlıyorum. 13 yıldan bu yana F1 izlerim bu engelleme gibi engelleme göremedim 🙂

    2008 Fransa GP'de bir önceki yarış olan Kanada'nın pit çıkışında Kimi'ye arkadan dalan Lewis'in 10 sıra grid cezası aldığını da hatırlıyorum. Ancak aynı yarışda Kimi'nin eksozu sallana sallana yarışı tamamladığını da 🙂

    Ama en güzeli 2008 Belçika idi. Charlie Whiting Kimi'yi geçen Lewis'in tekrar yol verdiğini, bu sebeple sorun olmadığını söyledi. Lewis çizgiyi birinci sırada geçti. Daha sonra baktık ki 25 saniye eklenmiş 🙂

    Ayrıca 2008'de McLaren, özellikle ilk yarışlarda aracı geliştiremiyordu. Geliştirmek için de kafayı müthiş zorlamak zorundaydılar. Çünkü yeni kullanacakları parçaların emsalinin olmaması gerekiyordu ki 'Ferrari'den çalıntı' denmesin diye. Resmen bu ilk yarışlarda McLaren mühendisleri tabiri caizse araca çivi çakamadılar.

    Özetle başta dediğim gibi, hem 2006'da hem de 2008'de bu iki pilot bileğinin hakkıyla şampiyon oldu ve bu şampiyonlukları analarının ak sütü gibi de helaldir.

  6. Bu arada Mclarenciler gerçekten çirkefmiş.Bi de laf atarlar Alonsoculara
    Siz kendinize bakın bi laf ettik demediğinizi bırakmadınız ayıp be

  7. Yahu uzatılsa ne olur al işte büyük şov yaptığınız 2007 de nasıl rezil olduğunuzu cümle alem gördü.2008 de nasıl beleş şampiyon olduğunuzda ortada.

  8. 05Alonso| SF avatarı

    O zaman Tebrik ederiz McLarenMercedes'i bunda birşey yok ki arkadaşım 🙂

  9. işte o hisseleri çekmek öyle kolay değil milyonlarca dolarlık anlaşmaların altında mercedesin de imzası var bu maddi yükü diğer ortaklar kabul etmeyecektir -mercedesin bazı tavizler vermesi gerekir- ki verdi motor tedariği anlaşmasıyla hem ayrıca ortada çok uzun soluklu bir ortaklık var bir gönül bağı diyelim 😀

  10. genele baktığımızda da fark yok arkadaşım şampiyonluk sayılarını yarışılan sezonlara oranladığında çıkan sonuç insanda bir dumur etkisi yaratabilir 😀

  11. Ben değmez demiştim, Onur Aybars ve Yusuf Hitay arkadaş birşeyler yazmış öğren diye ama benim haklı olduğumu anlamışlardır artık.

  12. 05Alonso| SF avatarı

    Alonso Ferrari'yi satın almış aslında. Ama işte Ferrari tarafı tepkilerden çekindiğinden dolayı bu açıklamayı bekletiyorlarmış 🙂

  13. 05Alonso| SF avatarı

    Aslında 2 sezon'a değildi Genel'e bakmak gerek.
    Ferrari'nin ezeli rakibi McLarenMercedes'in taraftarlarına saygılar:)

  14. 05Alonso| SF avatarı

    Dibine kadar haklısın arkadaşım 🙂
    Sponsor pilotlar için kaçırılmaz birşey. Küçük takımlar içinde , ancak McLaren Mercedes, Scuderia Ferrari gibi takımlar sponsorun peşinde koşmaz.

  15. Alonso santander'i almış diyorlar zaten. bankayı aldıktan sonra ferrariye sponsor olarak kendini getirtmiş, şimdide mclarenden öcünü alıyor falan. sdfgsdfg

  16. mclaren ve ferrari gibi iki dev takımın, Formula1'de sponsor sıkıntısı çekmesi ihtimali, 1 sezon içinde 0 puan çekme ihtimalinden bile daha düşüktür. kimler geldi kimler geçti, nice firmalar sponsor oldu, çekildi, battı çıktı da geriye yine bu takımlar dimdik ayakta kaldı.

    hiç sponsoru olmasa bile, yalnızca sattıkları arabaların gelirleriyle bile rahatça ayakta durabilirler..

  17. Mercedes gitse ne olur?

    Geçmişe bakıyoruz; Honda sonrası iki sezon ('93 ve '94) takım bocalama yaşamış. İlk sezon Ford Cosworth ile 2., sonraki sezon Peugeot ile 4. olmuş. Peşine Mercedes'i cezbedip, bağlamış.

    Şimdi ne olabilir diye kafa yoralım: (Dikkat, 'kafa yoralım' diyorum, 'işkembeden sallayalım' değil.)

    1) 2015 sonrası Mercedes anlaşması uzayabilir.

    2) Mercedes takımı hala pistlerdeyse kendilerine rakip olmaması için güçlü Mercedes motorunu McLaren'e vermek istemeyebilirler. Bu durumda;

    a) Mevcut bir motor tedarikçisi aynen geçmişte olduğu gibi bir ya da iki sezonluk tercih edilebilir. Bu arada ya yeni bir motor tedarikçisi bulunur.

    b) 2015'e kadar McLaren son yol otomobili olan MP4-12C'de yaptığı gibi kendi motorunu üretip, geliştirip, kullanabilir.

    c) Mevcut bir motor tedarikçisi aynen geçmişte olduğu gibi bir ya da iki sezonluk tercih edilebilir. Bu arada McLaren son yol otomobili olan MP4-12C'de yaptığı gibi kendi motorunu üretip, geliştirip, kullanabilir.

    Geçmişe bakınca yeni motor ilk zamanlar sıkıntı doğurabilir. Mercedes'li ilk 3 sezonda da takım şampiyonayı 4. sırada bitirmiş.

    Şunu da belirtelim, 2013 için turbo motorlar konuşuluyor. Eğer gerçekleşirse McLaren için işler biraz daha kolay olabilir. Zira MP4-12C'de de turbo motor kullanıldı diye biliyorum.

    Williams gibi olmaz bu takım. Williams'ın tek gelir kaynağı düne kadar yalnızca F1'di. Geçen sezon KERS üretimi yapan bir şirketi (ismini unuttum) satın alıp Porsche'ye KERS tedarik etmeye başladı. Ben başka bir gelir kaynağı olduğunu bilmiyorum. Ron ise işi iyice büyüttü. Yol otomobilleri yapıyorlar. Şimdilik 'küçük Ferrari' durumundalar. Ayrıca bebek arabasından tut (MacLaren olan değil) ayakkabıya kadar (geçen sene bir modelini görmüştüm, fiyatı 300 küsür liraydı) bir çok alanda iş yapan bir firmadır McLaren.

  18. 2 sezondur McLarenin gerisinde kalmak ferrari taraftarını ne hale getirmış vah vah =))

  19. Yusuf  Hitay avatarı

    atma şakir

    daha 1 ay olmadı, vodafone ile anlaşmamız uzatıldı 🙂 ama tabi herşeyden bihaber olduğunuz için bunu atlamışsınız, bol keseden atmak daha zevkli olmalı.

    ayrıca williams ile mclaren'ı bir tutmayın, mclaren yol araçları üreten bir firma tıpkı ferrari gibi, portföyü çok geniş olmasada başka alanlarda da varlığını sürdürmekte(örneğin spor malzemeleri ve tekstil).

    yani kendi başına ayakta durabilecek bir firma. sponsorların bir bir gitmesi elbet kan kaybettirir ancak bu kadar felaket tellallığı yapmaya gerek yok, santander'in gitmesi hiç ama hiç bir şeyi değiştirmez, bir tek mobil 1 ile vodafone kalsa dahi(3. dünya savaşı çıkarsa) bu takıma yeter diye düşünüyorum. son 10 yılda hiç maddi zorluk yaşanmadı, başarısız olunan sezonların tek sebebi yanlış geliştirilen araçlardı.

    bu arada mclaren adını taşıyan firma siz daha kısa pantolonla gezerken dünyanın en hızlı aracını yapmıştır(bana göre en mükemmel), hemde bu ünavını çok uzun seneler korumuştur.

  20. Bırak bu ayakları F1 de tek gerçek Ferrari dir.Ferrarinin olduğıu yerde mclaren diye bir şey yok.Görüyorsun işte pilotuyla asaleti ile her zaman sizin üstünüzde.ÜStelik ingiliz takımı mclaren ona göre düşün yani.her türlü dalavereye rağmen yani.bi de ispanyol süperstar alonso da eklenince durum daha da kötü oluyor mclaren için.yani her koşulda ferrari > mclaren ve tabiki de alonso > hamilton .bunu ben değil f1 camiası söylüyor saldırmayın yani.

  21. Artık eski zaman değil arkadaş.Williams ın hali ortada sponsorlu pilot diye yırtınıyorlar.F1 de artık eskisi kadar revaçta değil sponosorlar için .Tabi her takım için geçerli bu durum ama mclaren mercedes ten ayrıldıktan sonra kan kaybedecek. bunun yanında göreceksin bi bakç yıla vodafone da bırakacak sizi.williams gibi olacak mclaren

  22. Şunu da belirteyim; Mercedes döneminde (1995-2010) 1 markalar, 3 pilotlar şampiyonluğu mevcut.

  23. McLaren'i bildiğimiz McLaren yapan Marlboro gittiği halde bu takıma bir şey olmadıysa Santander'in gitmesiyle hiç bir şey olmaz. F1 tarihin en başarılı ortaklıklarından olan Honda gittiği halde bu takıma bir şey olmadıysa Mercedes'in gitmesiyle de hiç birşey olmaz.

    1980'e kadar McLaren'in bir markalar, iki de pilotlar şampiyonluğu vardı. '78, '79, '80 ve '81 sezonlarında takım dibe vurmuş, şu anki Williams'tan da beter hale gelmişti. Bu sezonlarda sırasıyla 8., 7., 9. ve 6. olarak şampiyonaları tamamlamıştı. Özetle, 15 yılda 1 markalar, 2 pilotlar şampiyonluğu.

    1981'de Ron takıma ortak oldu. İpleri tamamen eline alma yılı olarak 1982 gösterilebilir. 1982-2010 arası McLaren 7 markalar, 10 pilotlar şampiyonluğu kazandı. 11 sezon ikincilikle tamamladı. Özetle, 30 yılda 7 markalar, 10 pilotlar şampiyonluğu.

    Yani süre ikiye katlanırken, markalarda şampiyonluk 7 katına, pilotlarda ise 5 katına çıkmış.

    Ron öncesi ve Ron sonrası dönem karşılaştırılınca ne kadar haksız olduğun ortaya çıkıyor.

  24. McLaren ismi tek başına paradır. Millet sponsor olmak için bir tarafını yırtar.

    Senin gibilere F1 tarihini öğretmek lazım ama değmez.

  25. büyük ihtimal akrabalık vardır :))

  26. burak karakutuk avatarı
    burak karakutuk

    Mercedes'te motoru 2015 değilde hisseleri çektiği zaman tedarik etmeseydi Mclaren için zor bir dönem olabilirdi.Ama 2015 yılına kadar yararlı bir anlaşma mevcut.O tarihten sonra neler olucak hep beraber görücez

  27. Mercedes te gidecek santander de biraz daha başarısızlık devam ederse vodafone da bıraktımmı tamamdır.
    Motor tedarikçiniz Coshworth olur.Ron denis kendi adını araca yazar sponsor olur.Çok becereksiz olduğu Mclarennin 98-08 arasını izleyince daha belli oluyor.Daha çoook başarıya hasret kalacak bu wooking takımı anlaşılan.

  28. Ant. bozulmasını istemiyorum açıkçası. Yararlı bir sponsor. Ama artık tek taraflı çalışıyorlarsa yapıcak bir şey yok tabi.

  29. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ya bi araştırıp bakalım acaba bu santanderin sahibi alonsonun babası fln mı ki bi adam oğluna bile bu kadar kıyak geçmez :P:PP::D:D:D

  30. sana hak veriyorum , doğru olabilir :))

  31. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    buda Allah bilir fernando nun talimatıyla olmuştur malum santander desteği ya:P:P:P :D:D:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir