Lauda: "Red Bull 60 Yılda Bir İlki Başardı"

yazar:

kategori:

Lauda, Red Bull’un bu felsefesi ile Formula 1 tarihinde bir ilki gerçekleştirdiğini söyledi.

Lauda Bu takımın sonunda en doğru şekilde şampiyonluğu kazanması inanılmaz. Bana göre sporun 60 yıllık tarihinde bir ilki gerçekleştirdiler.” dedi.

Epsilon Eskuadi’nin patronu Joan Villadelprat ise gridde bu şekilde davranabilecek tek takımın Red Bull olduğunu söyledi.

Villadelprat “Adil ve dürüstçe oynamayı seçtiler ve bunu iyi bir şekilde yaptılar.”

“Onlar bunu yapabilirler çünkü takımın gerçek sahibi, diğer şekilde kazanmaktansa kaybetmeyi tercih edeceğini söyledi.”

“Diğer takımlar için bu imkansız olurdu çünkü sponsorlarla olan sözleşmelerinizde bağlayıcı noktalar var.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Bu konuşmaları dikkate almıyorum,zira Sertuğ'un da dediği gibi sonuca göre açıklamalar.Gerçekler ortada,takım emrinin olmadığı söylenemez ama son olarak 'en olası senaryo'ya göre takım emri kullanmadan şampiyon olduk denilebilir.

  2. Sonuca göre yorum yapılıyor. Alonso şampiyon olsaydı bu kez de Webber'e yol vermesi gerektiği hakkında açıklamalar gelecekti belki de. Tıpkı Ferrari'nin strateji hatası sonrası konuşmak ne kadar kolaysa bu da aynen öyle. Sonuç farklı olsa Red Bull'un stratejisini yine böyle savunabilecekler miydi!

  3. Vettelin şampiyon olmasına sevindim ama Red Bull'un takım emri uygulamadığı koca bir yalan. Belki pistte açık açık takım emri uygulamamış olabilir, aslında şüphe duyduğum bazı yarış ya da yarışlar da oldu. Pist dışında Vettelin kollandığı da çok açık ortadaydı. Bir pilotun başka bir pilota karşı kollanması takım emri değil de nedir acaba.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir