Alonso Massa'ya Attığı Farktan Memnun

yazar:

kategori:

Onda Cera radyosuyla yaptığı röportajda İspanyol pilot, Massa’yı farklı yenmesinin 2010’da performansını nasıl iyi bir noktaya çıkardığını gösterdiğini söylüyor. Alonso sıralama performansında Massa’yı 15 kez geride bırakırken takım arkadaşından 108 puan daha fazla kazanmıştı.

Alonso: “Sanırım bu şimdiye kadar bir takım arkadaşıma karşı açtığım en büyük fark ve son yıllarda aldığım sonuçların ardından bu beni çok memnun ediyor. Pilot olarak performansım her zamankinden daha iyi ve umarım gelecek yıla da bunu taşıyabilirim.” diyor.

Son yarışta şampiyonluğu kaçıran Alonso şimdi sadece bu sezon Ferrari ile kazandığı başarıları düşünüyor.

“İlk birkaç gün hep yarışı düşünüyordum (Abu Dhabi). Ardından sıradaki hedefinize odaklanmaya başlıyorsunuz. Her açıdan, Ferrari’de ilk yılım harikaydı. 2009’da bir kez podyuma çıkmıştım ve Ferrari de çok rekabetçi olmayan bir otomobille ortalama bir performans sergiliyordu. 2010’da ilk yarışa çok güçlü başladık, beş yarış kazandık ve çok fazla puan elde ettik. Bu muhteşem Ferrari ailesinin arasında her şey beklediğimden daha iyi gelişti. Benim için harika bir yıl oldu.”


Yorumlar

  1. bende ferrariyi severim ama her getirdikleri pilotu da savunamam kimse kusura bakmasın. adam 3kağıtçı. hadi bunu alonsocular kabul etmeyebilir. ferracilir de mi göremiyor?

  2. Pilotunun yaris kazanabilmesi yada herkese fark atabilmesi icin en iyi araca sahip olmasi gerekir, pol pozisyonundan baslayip ancak kazanir yada onundeki(ler) sorun yasamazsa oldugu yerde bitirir yarisi 🙂 Dua ette Ferrari bu seneki Redbull kadar iyi bir arac yapsin.

  3. Sezon sonu ile bırlıkte kendimi işe verdım çok fazla siteye takıp edemıyorum haberlere göz ucuyla bakıyorum yorumları pek okuyamıyorum.Hamıltonun bırılerıne küfür ettiği ile alakalı bır olay varsa ve burada yayınlanmadıysa benım haberım pek olmaz çünkü başka bir formula 1 sitesi takip etmiyorum.Olayın detaylarınıda bılmiyorum halende baska bır sıteden okumadım 🙂 Ama bu haber bu sitede yayınlanmalıydı.Küfür ettiyse ayıp etmiş Hamilton .Alonsocu arkadaşlara eleştirecek,bağırıp çağıracak bir şeyler vermek gerek 🙂 gözden kaçmıştır yoksa bu sıte editörlerının mclarencı ferrarıcı falancı fılancı olarak burayı yönlendırmedıklerıne inanıyorum.allah razı olsun hepsinden.

  4. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    arkadaşım bence sen bir doktora filan git ne bilim bi pskiyatriste görun senin akıl sağlığın yerinde değil işin gücün diaz olmus yok bide yazdığın yorumlar güzel tartısmaya acık olsa hadi neyse senle tarışılmaz bile bildiğin 2 kelime var 1.FERNANDO ALONSO DİAZ 2.santander

  5. arkadaşım bu nasıl bir yorumdur ya sen hiç adminlik yaptınmı hergün haber yetiştirmek hergün yayın yapmak nasıl bir iştir biliyormusun. sınavın oluyor işin oluyor 2-3 gün pc açmıyorsun bu adamlar hergün haber yetiştirmeye çalışıyor reklam konusuna gelince en büyük hakları reklam almak bence. kar-kış demeden bayram-seyran demeden haber yapan bu arkadaşların cebine 2-3 kuruş giriyorsa helali hoş olsun inan bana sana ayda 1000 tl verseler bu sitede adminlik yapmassın şahsen ben yapmam çünkü buna zamanım ve fırsatım yok ama lütfen emeğe biraz saygı tuttuğuz takım-pilot ne yapsa onu destekliyorsunuz ama siteye gelince taraf tutuyorsunuz şu bu. girme ozaman arkadaşım.

  6. evet hamilton'ın gerçekten önemli vukuatları var ama özür dilemek gibi bir erdemede sahip ama alonso hem 2008 singapurda hemde 2010 almanyada hiçbir şeyden haberim yok diyor bu daha büyük bir ayıptır. f1'e tvde zap yaparken raslayan bir insan bile alonso'nun yalan söylediğini anlayabilir. ama nedense 2007 yılındaki yaşananlardan haberi olmuş alonso'nun ama 2008 singapurda ve 2010 almanyada haberi olmuyor. düşündürücü.???

  7. Bu haberle sitenin tarafsızlık ilkesi arasında en azından ben bir bağ kuramadım kuranlara saygım var ama ben kuramadım. bu siteyi 4 yıldır kullanıyorum taraf tutuyorsunuz diye bir yorum yazmadım bende bazı sitelerde admin olarak görev yaptım yazılar genelde güvenilir yabancı kaynaklardan türkçeye çevrilir. bu yazıda TRF1 sitesinine taraf tutuyorsunuz demek bence büyük haksızlıktır yok çeviri yapılan kaynak yeterince güvenilir değilse ozaman TRF1 işini layıkıyla yerine getiremedin diye eleştirilebilir ama bazı arkadaşlarımın dediği gibi hamilton'ın küfür haberi eğer bu sitede yayınlanmamışsa ozaman gerçekten bazılarının yayıncılığın en önemli ilkelerinden tarafsızlığı çiğenediğini söyleyebilirim. hangi takımı,pilotu desteklersen destekle eğer yayıncılık yapıyorsan ve tarafsızlığını koruyamıyorsan savunma hakkında olmaz.

  8. Diaz: el birliği ile Massa'ya attığımız farktan memnunuz.

  9. nihatın yazısına hala mclarenf1.net adminlerinden cevap yok aaa tabi ya naSıl kıvırtacaklarını düşünüyorlardır…

  10. nihatın yazdıklarına kıvırmadan cevap verebilecek admin aranıyor ama kıvırmadan mclarenf1.net adminleri kıvırmalarıyla meşhurdur da o bakımdan söledim

  11. aslında nihat kardeşime üzüldüm doğruları yazdığı için benim gibi ban yiyecek naparsın bunların(mclarenf1.net adminlerinin)kirli çamaşırlarını ortaya dökunce bildikleri en iyi işi yapıyolar ban atıyorlar

  12. SCUDERIAFERRARIMARLBORO avatarı
    SCUDERIAFERRARIMARLBORO

    yürü be

  13. nihat arkadaşım beninle aynı düşüncede kapak olsun size mclarenf1.net adminleri özellikle abdullah çelik sana cıkıpta burda biz gönulluyuz falan filan deme sitedeki reklamları göruyoruz her basınız sıkıstığında bizim bu siteden gelirimiz yok adminlerin cebine 1 kurus para girmıyor demesini biliyorsun yemişim senin gönullu yapacağın işi umarım bu yazımı abdullah çelik okur

  14. yorumlarım hoşunuza gitmedi herhalde niye yayınlanmıyor sorabilirmiyim küfürmü ettim yoksa size hakaretmi ettim

  15. ScuderiaFerrariMarlboroTaem avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroTaem

    ''hey sizleri siklemiyorum'' L.Hamilton

    siz bu haberi yayınlamadığınız sürece kimsede sizin biz tarafsızız demenizi siklemez

    mclarenf1.net adminlerine

  16. 05Alonso| SF avatarı

    @Alonso onundeki araclar problem yasamasaydi sampiyonluk potasindada olamazdi, tek yaptigi arkadan takip edip ondekilerin sorun yasamasini beklemek,

    Zaten tek bildiğiniz bu başka birşey bilmiyorsunuz.
    O zaman Kimi'nin tek şampiyonluğu Alonso ve Hamilton sayesinde geldi diyebilirm bende! Ayrıca Scuderia Ferrari Limi'yi gönderid o isteksiz ve ruhsuz hallerinden dolayı. Benimde Kimi ile bir derdim yok ama sizin Alonso ile büyük gibi.
    Kimi'de çok süper geçiş adamı olduğu için duvarlarda bitiriyordu yarışları

  17. yazdığım yorumları okuyup anlamamak bu kadar zor olmasa gerek değilmi?

  18. birde siz bu siteyi kurarken size karşı her türlü eleştiri veya hakarete maruz kalacağınızı düşünmediğinizi söyleyemezsiniz bana.sizin x takımın veya pilotun tarfıymışsınız gibi görünmenize neden olanların şuanda sizine olup olmamasıda bir şey ifade etmez bu saaten sonra.az çok ben tahmin edebiliyorum ve daha yeni ayrıldığını sanıyorum.yaklaşık 4 yıldır bu sitede size zarar verdiğini bile bile hala niye bir admin olarak durdurulduğu yine sizin sorumluluğunuz altındadır.size bu siteyi kurmanız için kimseden bir baskı gelmedi değilmi? yani bu işi tamamen kendi rızanızla yaptınız buda doğru değilmi? o zaman kendi düşen ağlamaz ve şikayet etmez.bu işten para veya bir menfeat olup olmaması buradaki arkadaşları bağlamaz.ki ben bunun böyle olmadığını düşünüyorum.yukarıdaki yorumumdada belirtmiştim.

  19. sayın abdullah bey kardeşim kimse babasının hayrına iş yapmaz.siz bu işi yapıyorsanız mutlaka ve mutlaka bir çıkarınız vardır.velevki böyle bir çıkarınız olmasın.siz hizmet sunmak için buradaysanız yaptığınız işi layıkı ile yapmak zorundasınız.yani tarafsızız diyorsanız öyle davranmak zorundasınız.yok biz x takım ve pilotu destekliyoruz derseniz buradakilerde ona göre davranır.yanihem tarafsızız deyip sonra harehangi bir pilot veya takımın olumsuz haberlerini yayonlamayıp diğerini yayınlarsanız ozaman gerçekleri söylemiyorsunuz demektir.yine diyelimki gözden kaçırmışsınız,bu sefer tarftarlar site editörlerinin (bilhassa sizin yaptığınız) yorumlara bakarlar. çünkü en çok yorum yapan editöe sizsiniz.yorumların arkasına gülücük koyarak o yorumun espiri mahiyette olduğunu ispatlamaya çalışmak sadece buradaki bir kaç yeni arkadaşa yarar.diğerleri zaten herşeyin farkında.

  20. ScuderiaFerrariTeam avatarı
    ScuderiaFerrariTeam

    günaydın mclarenf1.net adminleri yada antialonso.net mi deseydim? bakıyorumda sitenin ismi hala trf1.net ama o ismi bir kılıf olarak taraflı olduğunuz ört bas etmek için kullandığınız düşünüyorum hamıltonda ne küfür etmiş amq. sizi siklemiyorum falan o haberi bu sitede yayınlamayıp cok buyuk salaklık ettiniz…

  21. helal sana! bu kadar kolay yani:) ama hala gerçekleri görmemekte ısrar ediyorsun…neyse "bakmakla, görmek biribirinden farklıdır" diyerek bitireyim. sevgi ve saygılarımla

  22. helal sana! çözmüşün işi sen delianlı…

  23. Alonso onundeki araclar problem yasamasaydi sampiyonluk potasindada olamazdi, tek yaptigi arkadan takip edip ondekilerin sorun yasamasini beklemek, gecis yapma ozurlu bir pilotu destekliyorsunuz. Benim Alonso ile bir alip veremedigim yok, kimsede babamin oglu degil 😉 ama benim kisisel fikrim, Kimi; Alonso dan cok daha iyi pilottur. Ayrica, Alo da biraz cesaret olsaydi bu sene takimda Kimi ile yarisirdi ama o cesareti gosteremedi. Bu bilinc altinizda oldugu icinde Rai ile ugrasiyorsunuz. Size bol sabir diliyorum daha cok ihtiyaciz olacak gibime geliyor. Saygilar.

  24. 05Alonso| SF avatarı

    Zaten 2 kez tam tersini yaşadı şampiyon olarak o hislerin.
    Ve takım arkadaşına karşı fark yiyerek şampiyonluğu kaçırmadı. SVettel'den 4puan geride şampiyonluğu kaybetti ne yazık ki.
    Kimi'de bol bol gökyüzünü seyrediyordu aracının içinde galiba 🙂
    Neyse kerem kardeşim işimiz burada kapışmak değil. Biraz saygı çerçevesi iç,nde sohbet etmek.
    Saygılar 🙂

  25. Mutlu oldugu yerde keyfini cikariyor 😉 sen rahat ol. Alonso, f1 de yaristida ne oldu bu sene, ben soyliyim koca bir husran, dokunsan agliycak gibiydi Abu Dhabi yarisindan sonra. O halini gorunce uzuldum acikcasi. Baska bahara artik 🙂

  26. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    benim gibi birçok f 1 severin hamilton olayından haberi yok sanırım. Bu, siteye bağlılıği gösteriyor ancak tarafsızlık acısından o haberin girilmesi gerekiyor

  27. 05Alonso| SF avatarı

    En azından F.Alonso Formula1'de şampiyonluk için savaşıyor. Kimi Wrc'de ne yapıyor. 🙂

  28. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    insan oglu nankor valla.ekmek yedıgı yere ıhanet etmek gıbı bırsey.ben bu sıteye hergun gırıyuorum okuyorum allah razı olsun dıyorum.hos artık eskısı gıbı yazamıyorum ama sadece okumak daha keyıflı gelmeye basladı….taraflı tarafsız benı hıc ılgılendırmıyor.haber hangı pencereden bakarak yazdıgıda..gazete gıbı bırsey dıye bakın…kafa yapınıza uyuyorsa star vatan yada cumhuriyet okursunuz hepsının ıdeolojısı farklı.bakıs acılarıda…sız sagcı olup cumhurıyete para vererek okuyormusunuz..beles bulursnız belkıbır bakarsınız..bu sıtede bole işine gelırse okursun ısıne gelmesse enter demez baska yere bakarsın okadar basıt yahu:)

  29. Sen WRC yi birakta Petrov a bak 😀

  30. El_Nano_Ferrari   avatarı
    El_Nano_Ferrari

    Arkadaşım toysun diyonda sen kaç yaşındasın ne gördün hayatın boyunca kimi kime öğretiyon kimi kime anlatıyon ben F1 i 1992 den beri izliyom kimin ne olduğunu gördük sen kafanı yorma

  31. ScuderiaFerrariMarlboro-Team avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboro-Team

    bu ne diyo amq. yaaaaa mclarenf1.net admınlerı nasılsınız

  32. 05Alonso| SF avatarı

    Sende tuttuğun pilotu, takımı övüyorsun mesela. Babanın oğlumu o takımı kuran.

  33. bu insanlar alonsoyu neden çekemiyorlar bir türlü anlayamıyorum arkadaş mclarencilerinden tut kimicilerinden, şumicilerinden, f1 sitesi yöneticilerine kadar
    yapmayın yazıktır günahtır beyler 😀 o alonso ya alonso biraz edepli olun 😀
    haberin altındaki yorumlara laf ediyorsunuz da bu haberin altını kirleten saçma sapan ve yersiz ithamlardır site yanlıymış lewis haberi konmamış falan filan size ne lewis haberinden
    o zaman alonso haberleri sadece sizi ilgilendirsin herkes kendi pilotunun haberlerinin altına yorum yapsın mantığına dayanıyorsunuz ya buraya yorum yapacak olan diğer taraftarlar da alonsoyu övsün haklısın koçum desin doğru olan buysa zaten gerekli yorumu baştan yaptım hoşunuza gider umarım 😀

  34. ScuderiaFerrariMarlboro-ScuderiaFerrariTeam avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboro-ScuderiaFerrariTeam

    ulan benim 5 dkakıda 2 hesabımı banladınız herkul diye bi şahsiyet vardı ona bi *** yapamadınz **. bi banlamadınız hepimizi sinir krizlerine sokan hepimizi fitil eden yorumlarını silmedinizi amq. hamıltonun kufur haberini şu istede yayınlayın

  35. ScuderiaFerrariTeam-ScuderiaFerraiMarlboro avatarı
    ScuderiaFerrariTeam-ScuderiaFerraiMarlboro

    Bakın bu sitenin ismine daha değişik isimler verebilrisiniz sitenin adı zaten mclarenf1.net onu biliyoruz ek olarak

    antialonso.net—–antiferrari.net —-forzahamilton.net—forzamclaren.net

    yada santanderdesteklialonso.net
    kirkturboyuncabicaylagigecemeyenalonso.net

    yada bunları değişmeli olarak kullanın hepiniz nede olsa alonsodan ve ferrariden nefret edersiniz alonsonun bacağındaki kılını bile heber yapıp hamıltonun kufur haberini koymassınız alonsoya edilen hakaret dolu yorumlara izin verirsiniz falan filan vs.vs.

  36. ScuderiaFerrariTeam avatarı
    ScuderiaFerrariTeam

    bakın mclarenf1.net adminleri burdaki insanları fitil etmeye hakkınız yok ya haberi yayınlayın yada alonsoya hakaret edilen butun yorumları silin gerçi hoş sizin işinize geliyo ama özellikle abdullah çelikin alonsoya hakaret edilen yorumları okuyunca cok mutlu olduğunu düşünüyorum

  37. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    hiko ko hepsi bu kadar mı? Biraz da Alonso nun anne ve babasından bahset.Mesela eşinden falan bahset.İsmi raquel.Kendine yakışanı yap ve yorumunu yarım bırakma.

  38. ScuderiaFerrariMarlboro avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboro

    ohh ulan hikohiko mudur her ne malsa o orda yazsın sövsün anasını satim bizde burda cevap verince ban yiyelim

    mclarenf1.net adminlerine saygılarla….

  39. ScuderiaFerrariMarlboro avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboro

    aga onu bunu bırakta buranın en buyuk mclarencisi abdullah çeliktir

    mclarenf1.net'in en buyuk mclarencisini ayakta alkıslıyorum

  40. site yönetimi bunun gibilere burada hakaret ettiriyor.Bize de cevap verme hakkı verilmiyor.Tarafsızlık bu olsa gerek.

  41. ScuderiaFerrariMarlboro avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboro

    mclarenf1.net'in desteğini alan mclarenci ve kimici fanlar hala atıp tutmaya hakaretler yağdırmaya sahtekarın kralı demeye devam ediyorlar.ulan biz buda nasıl sinir krizleri geciriyoruz haberinizmi varmı mclarenf1.net adminleri

  42. cebinden paranı mı çaldı?

  43. 🙂 komiksiniz ya. adam sahtekarın kralı, hala babanızın oğlu gibi övüyorsunuz.

  44. "acaba neden sadece / hep alonso" sorusunu sorduğunda cevabı vermiş oluyorsun zaten. neden schumi değil, neden lewis değil veya massa değil. onlar alo'dan daha kötü sürücü veya daha mı az ünlü veya başka bir şey? bu soruyu da ben sana sorayım….zaten bu durum sadece bu sitede filan değil, yurtdışında da aynı şey söz konusu.

  45. ScuderiaFerrariMarlboro avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboro

    burda bu haberi bilmeyen bir sürü insan var koymuyosunuz haberi bari bırakında lşnki verim yayınlayın

    http://*********.com/haber/24274/Hamilton-k%C3%BCf%C3%BCrl%C3%BC-ifadesinden-dolayi-%C3%B6z%C3%BCr-diledi

  46. ScuderiaFerrariMarlboro avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboro

    bence siz en iyisi manşetlere neden haberi koymadığınız bizi ikna edicek bir şekilde yazın.Sonrada haberi koyun bu mesele benim için çok öenmli yada birazdan vereceğim linki yayınlayın

  47. ScuderiaFerrariMarlboro avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboro

    hey mclarenf1.net adminleri nasılsınız bakıyorumda hala koymamıssınız hamıltonun kufur haberini heralde gönlunuz el vermıyor nede olsa sizler bir mclaren ve hamılton TARAFTARISINIZ

  48. Ertan Akkaş avatarı

    Nasıl entersansınız ya 🙂 Alonso açıklama yapmayı görsün hemen hemen her açıklamasına aynı yorumlar. Artık okumaya bile gerek görmüyorum. Bir kişide çıkıp demiyor ki Alonso karşıtlarından yahu neden bu adam bu kadar çok reytinge sahip diye. İlginç gerçekten 🙂

  49. sevgili pilotumuz durup dururken çıkıpta kimseye küfür etmiyor haberin bir kısmı şöyle… açıkçası ben yine alonso taraftarlarından şüpheleniyorum :))

    İngiliz pilot yazısında, kendisini destek veren taraftarlara teşekkür ederek, "Ben sizin için buradayım" yazdı. Yazının devamında ise "yazı stili ve imlasını eleştirenleri" hedef alan Hamilton, "Siz, benden nefret edenler, hiçbirinizi s..lemiyorum haha" ifadesini kullandı.
    Ancak İngiliz pilot bir süre sonra bu oldukça kaba ifadesinden dolayı taraftarlarından özür diledi.

    Hamilton, "Bu dilden dolayı özür diliyorum. Bu ifade sizi hedef almıyordu" açıklaması yapmak zorunda kaldı.

  50. BAKIN BEN BUNU DEVLET MESELESİ HALİNE GETİRDM ALIN YAYINLAYIN LUTFEN SU HABERİ TARAFSIZLIĞINIZI GÖSTERİNDE Bİ GÖRELİM DAA HANİ TARAFSIZSINIZ YA

    http://*********.com/haber/24274/Hamilton-k%C3%BCf%C3%BCrl%C3%BC-ifadesinden-dolayi-%C3%B6z%C3%BCr-diledi

  51. HALA O HABERİ YAYINLAMAMAKTA ISRAMI EDİYORSUNUZ İŞTE SİZ BU KADARSINIZ SİZİN TARAFSIZLIĞINIZ BU KADAR

  52. BENCE SİZ EN İYİSİ O HABERİ EKLEYİN BU SİTEYE

  53. ne o ben siteye girmeyim diye dsl şifreleme mi yaptınız bana

  54. bu ScuderiaFerrariMarlboro niye banlandı şimdi hikonın bıze dedikleri
    ni bnde aynen ona dedim niye banlandığını söyleyin bana yazın bi yere

  55. tarafızlığa bak yorum yapınca hemen banned sizin tarafsızlığınıza inanmıyorum o gözunden kaçıran kişininde ben gözune

    gözunden kaçmısmış yok bizim bi felsefemiz varmışmış sonradan görduğumuz haberi yayınlayamazmışmış falan filan bırakın bu ayakları felsefenıze sizin

  56. ScuderiaFerrariMarlboro  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboro

    kafayı kuma gömüp konuşmak tam siz ve sizin gibileri anlatıyor bravo güzel bir tespit

  57. bu sitenin adını acaba mclarenf1.net filanmı koysak hee adminler sizin için daha iyi olur saınırım yada şey koyalım trhamiltonf1.net bakın buda ayrı bir şecenek

  58. ya arkadşım siz benim hiko ya yazdığım cevabı nie yayınlamıyorsunuz bide siz fitil etmeyin insanıı

  59. kafayı kuma gömüp konuşmak tam sizi ve sizin gibileri anlatıyor.Bravo güzel tespit

    Adminler neden yayınlamıyorsunuz o yazınca iyi biz yazınca hakaretmi oluyo

  60. KAFAYI KUMA GÖMUP KONUSMAK TAM SİZİ VE SİZİN GİBİLERİ ANLATIYOR BRAVOO GÜZEL TESPİT…

  61. bazı arkadaşlar çok heyecanlı oluyor, herhalde çok genç olduklarından. alonsonun ne olduğunu hep birlikte görüyoruz, telsizden duyuyoruz, hamiltonla yaşadıklarını biliyoruz, briatore ile nasıl bir sahtekarlığa imza attığını biliyoruz…listeyi uzatabiliriz. iyi ve istikrarlı, zevk veren bir tarzı var.bunları kabul ediyorum ancak bazı şeyleri de kabul etmek mümkün değil.kafayı kuma gömüp konuşmak ya kötü niyettir, ya da toyluktur.

  62. ben aldıkları paraya bişey demiyorum ALLAH(CC) daha cok versin hepsinin kesesine bin bereket versin ALLAH(CC) razı olsun…ama artık bazı konularda daha hassas olmalılar.

    Mesela ben siteye bakıyorum alonso 10 yıl daha ferraride kalmayı hedeflıyor haberini okurken içimde bi sevinç oluyo.ama yorumlara gelınce sinir krizleri geçiriyorum resmen
    bazı 3 5 mclarenciler(3 5 diorum hepsi değil) ve bütün kimiciler başlıyolar sallamaya yok arkanda santander varsa kalırsın hatta kahveni montezemolo getirir filan dar görüşlü insanların yada çekemeyen insanların yaptıkları yorumlara izin vermesinler…

    Ben çalışırken biraz zaman ayırıp siteye giriyorum ama bu yorumlar içimdeki sevinci alıp göturuyor ve daha cok strese giriyor insan.

    Adminler bu yorumumu yayınlar inşallah

  63. alonsoya ferrariye demedik laf bırakmayan insanların kendi pilotlarının nasıl bi karaktere sahip olduğunu BU SİTEDE görmesi lazımdı..bakın siz bu haberi yaynlamadığınız sürece ben sürekli bunları yazıcam ister yayınlayın ister yayınlamayın

    BEN HABERİN GÖZDeN KAÇTIĞINADA İNANMIYORUM BÖYLE BİR HABER GÖZDEN KAÇAMAZ!!

    KAÇINCA NELER OLUYOR GÖRUYORSUNUZ

  64. massa bu sene en kötü sezonunu geçirdi belkide , malum 2009 kazası sonrası toparlanamama ve lastik ısıtma sorunu vs , ancak gelecek sezon alonso ve santander baskısıyla massaya zorla ikinci pilot olması yönünde bir gizli sözleşme imzalanmadıysa , bunu söylemek hoşuma gitmiyor ancak alonsonunda sonu kimi gibi olabilir. alonso seneyede şampiyon olmasın siz görün gümbürtüyü , onu santander bile kurtaramaz… ha şu hakemlere yalan söyleme olayına gelirsek lewis avustralyada hakemlere yalan söyledi sonrada çıkıp özür dileme büyüklüğünü gösterdi… alonso tüm dünyaya herzaman yalan söylüyor sonrada çıkıp hiçbirşeyden haberim yok diyor…

  65. 05Alonso| SF avatarı

    Site'ye laf etmek yanlış olur. Şurada bizim gibi bir grup Formula1 taraftarına ne yapıp edip hizmet sunuyor ve biz bundan yakınıyoruz.
    Arkadaşların gözünden kaçmış olabilir. İnsanız sonuçta.
    Ama sizden ricam o haberi yayınlarsanız sevinirim.

  66. 05Alonso| SF avatarı

    O haberi okumadım ama eğer böyle birşey yaptıysa bravo derim Hamilton'a. Alonso yarıştan hemen sonra kızgınlıkla yaptığı bir hareketten dolayı her türlü küfürü yedi burada 🙂 Hamilton ise Twit yolu ile küfür ediyorsa ve herhangi bir olay yoksa ayıp etmiş.
    Alonso'nun durumuna ve eğitimsizliğine düşmemesi lazım bay Lewis'in. 🙂)

  67. hea bir de eklemeden geçemeyeceğim, alonso petrov'a kızıp eliyle işaret yaptı diye, petrov dahil bu sitede ki herkes kendisini düşük eğitimli, görgüsüz ne bileyim işte terbiyesiz bellemişti.

    işte bu yüzden kendi taraftarlarına ve takipçilerine küfür eden lewis hamilton'a, Alonso'yu eleştiren lewis hamilton ve mclaren taraftarlarının rengini değiştirdiği için çok teşekkür ediyoruz… Ayrıca bizden küfür hakaret beklemeyin, artık sevgili pilotunuz bizim yerimize hallediyor 🙂

  68. hamilton küfür mü etmiş bilemem ama, bende bu farktan dolayı oldukça memnunum. bir de sitedeki haber olayını büyütmeyin derim, her haber yayınlanacak diye bir şey yok.

  69. bakın, herkesin bir felsefesi vardır. biz bu siteyi bir şeylere karşı çıkarak açtık ve o felsefede devam ettirdik. bir haberi o gün içerisinde yapabiliyorsak, mümkün olan en kısa zamanda kendimiz verebiliyorsak veririz. ben haberleri 1-2 gün geriden takip etmemek, her türlü haberi herkes öğrensin diye karşı çıkarak bu siteye başladım zamanında. aksi takdirde zamanı geçmiş bir haber, sağdan soldan kopyala yapıştırla alınmaz buraya. istediğiniz yerde haberi okumakta serbestsiniz. tarafsızlığından şikayetçiyseniz takip edip etmemek sizin elinizde.

  70. hamıltonun o haberi bu siteye konulmadan hiç bir admın cıkıpta tarafsızız demesin madem gözunuzden kaçtı 2 3 saatir bunu yazıoruz şimdi bulun koyun bi zahmet!!!…

  71. sizinde alonso ya asıl sıze pes demek bıle az kalır nasıl bı kuyruk acınız varsa sız gıdın wrc ye yorum yapın tabı başarısızlık yorumu:)

  72. ya arkadşım kimicilerle muhattap olmak istemiyorum mümkünse kimiciler benim yorumlarıma cevap yazmasın ben zaten kimiyle ilgili yorumda yazmam sen bırak alonsoyla ferrariyle uğrasmayı git wrc izle kimi kaçıncı sıralarda bitirmiş filan git bakta biraz bilgin olsun

  73. Yanlış düşünüyorsun kardeş veya hesap hatası yapıyorsun diyelim 🙂 Adam hizmeti sana sunuyor, kazandığı üç beş kuruşuysa reklam verenden alıyor. Bizden anladığım kadarıyla sadece bol bol küfür alıyor.

  74. Birbirimizi üzmeyelim.Ortamı germeyelim.İncitici kırıcı sözler sarfetmeyelim.Bunlardan nemalanmaya çalışanlara da prim vermeyelim.

  75. quva, senin gözün kör mü kardeş? Nerede devam etmişim? Müsade et de adamının yazdığına cevap verebilelim. O bir daha yazmadı ben de. Sana yazmama mı kulp takıyorsun yoksa. E ona da müsade emen gerekir. Yoksa sen yaz, ben durayım. Yok öyle kardeş.

    Sen onu bunu bırak, tartışmanın her aşamasında dozu arttıran ben miyim? O'nun yazdıklarına aynı şakilde karşılık vermedim mi? O sapıttıkça sapıtmadım mı? Şimdi sanırım büyüğü olarak görevi sen devralmaya çalışıyorsun.

    Bak kardeşim, dikkat edersen tartışmaların bir tarafındakiler değişiyorken (Lewis, Michael, Vettel, McLaren… taraftarları) diğer taraf hep aynı. Biraz sizin de düşünmeniz gerekiyor.

  76. Ortalığı yatıştıralım diye yazdığım cümleleri analiz etmeyi bırak.Arı kovanına çomak sokma.Eline ne geçecek ortamı gerince.Bundan ne çıkarın var senin.Ben Onur ve Burak'ı sakinleştirmeye çalışıyorum.Senin derdin nerende?

  77. Yavuz Balcı avatarı

    Onur sakin ol kardeşlik uyma sen.

  78. "Bak Burak uyarılarımı dikkate aldı.Çok teşekkür ederim.Ama sen hala devam etmektesin."

    millete mizantropluk yaptığını söylemeden önce, kendi üzerindeki şu megalomanlığı bir kenara bırak. senin karşında küçük çocuk yok. ne yapacaksın, biber mi süreceksin ağzına?

  79. Arkadaşım yarın git 10 tane gazete al veya haberleri izle veya haber sitelerini incele bakalım hepsi birebir aynı sayıda ve aynı haberleri mi yapmış?Kafanı kaldır ve pencerenin üstünü oku bakalım hangi sitedesin."-TRF1.net-F1 ve Motor Sporları Haber Sitesi"
    Sen bugüne kadar hiç bir kanal veya gazeteyi başka bir kanalda veya gazetedeki haberi yapmadı/atladı diye şikayet ettin mi?
    Nasıl bir mantıktasınız.Nedir gözünüzü kör eden anlamış değil.Acil şifalar.

  80. Onur ,
    Burak buraların en eski en tecrübelilerinden bir arkadaşımdır.Burak dışında burada birçok kişiyle de görüşüyorum.Uslup düşüncelerin elbisesi olduğu gibi aynı zamanda uslup ayniyle insandır.Bak Burak uyarılarımı dikkate aldı.Çok teşekkür ederim.Ama sen hala devam etmektesin.İçindeki küçümseme ve hakaret örümceklerini bir kenara bırak.Mizantropluk yapma.

  81. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    çok güzel hareketler bunlar 🙂
    habere gelince alonso bu tip açıklamalarını yapmaya bayılıyor
    kendini tatmin ediyor "her ne haltsa"
    son olarak hamilton haberi niye yayınlanmadı?
    cidden insan merakda etmiyor değil yani.

  82. mercedes taraftarları, fernando, massa, 2007 nürburgring…

    ben nerdeyim, sen nerde…

    "hep söylemişimdir" sözün de çok hoşuma gitti. bir an karşımda abraham lincoln, winston churchill falan var zannettim. söz, bir dahaki sefere senin özlü sözlerini kitaplardan okuyup öyle geleceğim..

  83. Dikkat ettiniz mi bilmem ama Fernando haberinin olmadığı gün hiç kimse bu siteye rağbet etmiyor.Nerde Fernando ismi geçiyorsa herkes orada kin ve nefretini sergiliyor.Bir arkadaş bunu dile getirmiş ve Abdullah Çelik de site bu haberleri bir tarafından uydurarak ya da seçerek vermiyor.Çıkan tüm haberleri vermeye çalışıyor dedi.Ben de hamiltonun küfür haberi neden yok dedim.Fernando nun kılsız bacakları manşetten inmezken neden hamiltonun küfür haberi yok dedim.Sen neden rahatsız oldun ki.Abdullah çelik de bu konuyla ilgili açıklamasını yaptı.
    Bunlar zaten yeni bişey değil ki.
    Ama burada anlayamadığım tek şey sendeki kuyruk acısıdır.Yazdıklarının tamamı mclaren taraftarlarının ağzından çıkan cümlelerdir.Fernandodan sonra Massa nın kazanmasını her zaman istediğimi yazmışımdır.Ama sen hala 2007 nurburgringin acısını yaşamakta israr etmektesin.Ben senin gibilerden kardeşlik öğrenecek yaşı çoktan geçtim.Uslüp ayniyle insandır diye her zaman söylemişimdir.

  84. yalçın  aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    çirkinleşmiş yorumları silecekmisiniz artık. diyeceksiniz ki bıktık hangisine yetişeceğimizden hak vermemek elde değil haklısınız ama adminler ve sağ duyulu arkadaşlar söyledikleriniz karşındakinin anladığı kadardır yormayın kendinizi.

  85. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Özgeeeeeeeeeeeeee

  86. quva, dikkat edersen adamın veya kollaman artık her ne haltsa ('her ne haltsa' deyimini bu sayfalarda ilk olarak Burak'tan okudum) ne yazıyorsa aynı dille cevap veriyorum. Ama kollaman olduğu için O'nun yazdıklarını görmüyorsun değil mi?

  87. Çok güzel Onur böyle devam et.Otistik şizofren üzerine tez yapacak olan arkadaşlara iyi bir malzeme ol.

  88. yağcılık ve şakşakçılık yapmak bize ne kazandırabilir?
    sevdiğim bir site ve dürüstlüğüne inandığım insanları savunuyorum. adını sen koy.

    ama, hem beğenmeyip hem de buralarda olan, "istemem yan cebime koy" tarzında hareket edenlerin adını da ben koyuyorum.

    yeniçeri gibi kelle isteriz havasında takılmak hoşunuza gidiyor. ama bakın, sayemizde "kardeşlik duygusunu" bile tattınız..

  89. He öyle mi? Şahıs bitti şimdi aile mi karıştırıyoruz? O halde, "ŞEREFSİZ DEDİN DE ANNENLE BABAN NAAPIYO LAN KARDEŞ?"

  90. burak karakutuk avatarı
    burak karakutuk

    Peki Sami abi tmm sırf büyüğümsün diye ve tanışıklımız var hatrın için susuyorum.Son olarak şunu söylüyorum ondan sonra Onur Aybars ile Massthefast yada best arkadaşımız otursun uzun uzun söylensinler=)

  91. burak karakutuk avatarı
    burak karakutuk

    Aferin onur alaycı bir ifade belki ama asla insanlığına hakaret etmedim yani o amaçla demedim.Ulanıda al git ailende birinin bir tarafına yapıştır

  92. Ulan kardeş! Sen benim insanlığıma laf attın önce. 'Aferin Onur' diyorsun, aferin çamurdan çıkmış eşeğe denir bilmiyor musun? Yani o 'şerefsizliği' önce sen yaptın. Ben de aynısını deyince kızıyorsun.

  93. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Alonso'nun Hamilton gibi bi haberi çıksa ve bu sitede yayımlansa bu seferde ortalığın karışıcağını bilerek koydunuz, Mclarenci olduğunuz için sürekli Alonso'nun kötü haberlerini yayımlıyorsunuz dersiniz.Alonso'nun iyi bir haberi yok ise site yönetiminin suçu ne. Zaten sitede çoğu haberin altında tartışmalar göze batıyor. Şimdi de o haberi yayımlayarak herkesi birbirine düşürmenin manası ne ki.
    TRF1.net ekibini tebrik ediyorum iyiki koymamışlar haberi ve iyiki gözlerinden kaçmış.

  94. burak hiç hatırım yok mu??

  95. burak karakutuk avatarı
    burak karakutuk

    Ben diyeceğimi dedim Onur gayet açık bir daha insanlığıma laf etme şerefsizliğini gösterme.O lafıda o habere yazmıcam bakmıcam tarzında söyledim.Ne kadar çok milletin yazdıklarını ezberliyorsun.Daha önce zehirlediler seni demekki çok köpeklerle yatıp kalkma Onur.

  96. Burakcığım kardeşim lütfen sakin ol.Relax ol.
    Bazı yağcı ve şakşakçıları dikkate almamalısın.

  97. Hangi yarış olduğunu hatırlamıyorum ama bu sezonun ilk yarısıydı yanılmıyorsam, yarıştan 3-4 saat kadar önce yazıştığın insanlara, "Ben gidiyorum, arkamdan havlamayın" demiştin, hatırladın mı? İşte o bahsettiğin eylemi şimdi sen gerçekleştiriyorsun. Dikkat et, belediye zehirlemesin.

  98. Massa Real Madrid de mi oynuyor?.Alonso fark mark diyince.

  99. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Özge güleceğine benim şu hesabımı kısıtlamaktan normale döndür hadi güzel insan 🙂

  100. burak karakutuk avatarı
    burak karakutuk

    Sen insansan ben senden de insanım.Şerefsizlik etmeyin anladın mı?Kimse benim insanlığımı sorgulayamaz sizin gibi dengesizler asla

  101. Aferin sana layıktır Burak. Ben insanım.

  102. burak karakutuk avatarı
    burak karakutuk

    OOO sazan teşrif etmiş=)

  103. massa'dan bile medet umup ağzını bozmak zorunda kaldığına göre, konuşma kapasiten buraya kadarmış. fazla zorlamayayım seni..

  104. burak karakutuk avatarı
    burak karakutuk

    Aferin Onur,zekanıza hayranım cidden

  105. burak karakutuk avatarı
    burak karakutuk

    Yazdıklarımı münasip tarafınla okuma ben kimsenin dürüstlüğünü ahlakını sorgulamadım nerden nereye getirdin lafı?Beyin yokki saksı var adamda.Ben d edim ki:arkadaş bu haberi neden yayınlamadınız olay bu.Sen atladın sazan gibi bundan sonra sana sazan diyecem sazan seni=)

  106. Eyvallah Burak. Ayrıca yazdıklarını kafama soktum ve anladım.

  107. burak karakutuk avatarı
    burak karakutuk

    Sen kimsin küçücük beyninle bana defol git diyorsun embesil.Sen defol git.Keyfimin kahyası mısın.Massa farkı yedi oturdu kıçının üzerine morardın.Sen massa dan ümidi kes kadrş adam ölmüş ağlayanı yok tokatladı Alonso adamını.Lflarına dikakt et ortamı germe ağızımızı daha fazla bozmayalım.

  108. yorumlarım niye yayınlanmıyor adminler zorunuzamı gidiyor gercekler ya cıkın bi yazı yazın yada o haberi yayınlayın ben inanmıyorum gözden kaçtığına alonsonun bacaklarına ağda yaptığı haberi bile gözden kaçmıyorsa bu hiç kaçamaz…….

  109. yazdıklarım zoruna mı gitti?

    beğenmiyorsan def ol git dedim.. anlaşılmayan bir şey mi var?

    adamlar sana insan gibi cevap vermişler, sen insan olup anlayamamışsın, sana anladığın dilde cevap vermek de bana düşmüş.

    sen milletin dürüstlüğünü sorgulayabilirsin, milletin ahlakına dil uzatabilirsin ama bir başkası sana karışamaz öyle mi?

  110. ya onlar emeklerinin karşılıklarını alıyorlar sen kafana takma sitede haberden cok reklam var beleşmi zannediyorsunuz siz bu reklamları

  111. Ya hu 'Şu sitede emeği olanlarla nasıl helalleşeceğiz?' diyei nsan bir düşünür.

  112. burak karakutuk avatarı
    burak karakutuk

    Yani onca yazı var ama arkadaş demiş;Halen alamadık Hamilton haberine yanıt neden yoktu?Cevap… bu kadar basit bir neden sunacaksın arkadaşım

  113. işte hamıltonun haberi

    McLaren pilotu Lewis Hamilton, sosyal iletişim sitesi Twitter'da bu ay başında kendine ait bir blog açtı. Açtı ancak kullandığı ifadelerden dolayı başı belaya girdi.
    Foto Galeri:
    Hamilton, 55 bin kişinin takip ettiği Twitter'daki bloğuna salı günü yazdığı yazıda kullandığı küfürlü ifadelerden dolayı özür dilemek zorunda kaldı.

    İngiliz pilot yazısında, kendisini destek veren taraftarlara teşekkür ederek, "Ben sizin için buradayım" yazdı. Yazının devamında ise "yazı stili ve imlasını eleştirenleri" hedef alan Hamilton, "Siz, benden nefret edenler, hiçbirinizi s.klemiyorum haha" ifadesini kullandı.

    Ancak İngiliz pilot bir süre sonra bu oldukça kaba ifadesinden dolayı taraftarlarından özür diledi.

    Hamilton, "Bu dilden dolayı özür diliyorum. Bu ifade sizi hedef almıyordu" açıklaması yapmak zorunda kaldı.

  114. burak karakutuk avatarı
    burak karakutuk

    Sanane Massathebest,sen bu sitenin avukatı mısıın?Tabiki sorarım hakkımız değil mi soru sormak.Neyi sorup sormayacağımı senden de izin alacak değilim.Onur,senin soruna gelirsek evet ben burak böcek 2 hesabım var ama gerçek ismimle artık yazmak istedim bir neden bu diğeri ise yorumlarımlarımda filtreleme oluyor o yüzden.Holiganlıksa gerekirse en kralını yaparım burda hiç kimsede huzur bırakmam bunu kafanıza sokun anladınız mı?Ama yapım ve karakterim gereği böyle bir şey yapmam.Ben eleştirirken bile fazla dozunu kaçırmadan olabildiğince tarafsız,yeri geldiğinde kendimi eleştirmekten özür dilemekten çekinmeyen biriyim.Genel olarak ilk önce haberi okur yorumu yazar sonra yorumlara bakarım.Eğer iyi bir geri bildirim alırsam yani güzel bir tartışma ortamı,seviyeli bir sohbet halindeyse aynen devam eder.Ama ne hikmetse siteye en ufak eleştiri oldu mu hemen bir muhalefet hemen bir savunma üstelik adamın teki çıkmış soru sormamıza karışmış.Yahu sanane sen inanmıyorsan,memnunsan başka şekilde söyle ben neden diye sordum bu kadar basit!Attığınız – ya da +lar zerre umrumda değildir bunuda belirteyim.Ben demedim ki sen şu takımın fanısın,editörler yada adminler bu takımdan sitede taraf var siz Mclarencisiniz diye neden Alonso haberini hemen yzıyorsunuz da aynı değerde Hamilton haberini yazmadınız olay bu.Bunun da muhattabı site yönetimidir.Kime sorduysam o cevap versin figüranlar değil okey?

  115. işte bu kadarsınız ya yazdıklarımı ne yayınlarsınız nede cevap verirsiniz

  116. Ne gocuntunuz varmis Kimi ye karsi. Pes dogrusu.

  117. aşağıdaki tartışma da çok garip geldi bana.

    bazı üyeler neden şu pilotun haberi var da şunun yok, neden şu pilotun her adımı olay oluyor da diğerinin falsosu yayınlanmıyor gibi garip garip sorular sormuş. sormakla kalmamış, kimi hesap bile sormuş. kimi itham etmiş, kimi dalga geçmiş..

    yönetici ve editör konumundaki bazı arkadaşlarımız da uzun uzun cevaplar yazarak bunda bir kasıtlarının olmadığını, gayet tarafsız davrandıklarını söylemiş, ve bunu yaparken de üsluplarını hiç bozmamış.

    buna karşın yine bazı üyeler, ceplerindeki para gasp edilmiş gibi saldırma modunda aynı ithamlarda bulunmaya devam ediyorlar.

    1.
    bu sitede, bizlere haber ulaştırmak için emek veren hiç bir arkadaş, bunun karşılığında cebine 1 kuruş bile koymuyor.

    2.
    herkes için gün 24 saat iken, bizler kendi keyfimiz için bu sitede dolaşıyorken, canımız istemediğinde 1 hafta ortadan kayboluyorken, bu insanlar işlerini her zamanki devamlılığı ile yerine getirmeye devam ediyorlar. siteyi açtığımız hiç bir gün, sitede "bugün canımız haber yapmak istemedi, yarın uğrayın" gibi bir haberle karşılaştık mı?

    3.
    arkadaşların iyi niyetinden şüphe edenler; diyelim ki hakikaten taraflı yayın yapıyorlar. istediklerini eleyip istediklerini haber yapıyorlar.
    bu siteye üye olurken herhangi bir ücret ödedik mi? sitenin tüm içeriğine %100 erişim engeli olmadan ulaşabiliyoruz, karşılığında ne veriyoruz? bayram ve tatil günleri dahil bir ton haberi önümüze koyan arkadaşlara bir teşekkürü bile çok görürken, eleştirmek (hatta saldırmak) hakkını nereden alıyorsunuz?

    4.
    madem, sitenin tarafsızlığından şüphe ediyorsunuz, bir daha siteye girmezsiniz olur biter. hepinizin mail adreslerine "aman sitemizi terk etmeyin" diye mail mi gönderiyor yöneticiler? beğenmeyen okumaz bundan sonra.

    ya da, karşılık beklemeden, 2006'dan bu yana kesintisiz güncel haberleri evimize taşıyan arkadaşların emeğini beğenmiyorsunuz; o halde kendinize bir site kurar, istediğiniz haberi koyar, istemediğinizi koymazsınız.

    bakalım kaç gün sürer, bu burun kıvırdığınız "kesintisiz ve karşılıksız emek harcamanın zorluğu".. o zaman daha iyi anlarsınız..

  118. bu kadar baskıya rağmen hala haberi koymuyorsunuz *********'den alın koyun yorumumu yayınlamasanızda siz göruyorsunuz ya o bana yeter…

  119. bence bal gibide var her fırsatta bu sitede alonsonun karakterine laf atanların bu haberi bu sitede görmesi lazim karaktersizlik nasıl oluyormus görsunler

  120. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    scuderia arkadaşım uzatmaya gerek yok.Gözden kaçmış olabilir.Okumak isteyen oradan da okuyabilir.Haber değeri bile yok bence.

  121. birde nasıl olurda hamılton ve kufur haberi gözden kaçıyor anlamadım hiç kmsenın girmeye bile tenezzul etmediği virgin hrt haberleri gözden kaçmıyor ama bu denli önemli bir haber gözden kaçıyor. İLGİNÇ!!

  122. haberi o kadar uzakta aramanıza gerek yok kardeş f1 sitesine girip ordan bulabilirdiniz hangi siteyi kastettiğimi anladığınızı umuyorum.2 gündr kardeş sitenin manşetinde duruyor o haber…

  123. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    En iyi sezon demekle kastettiği şey,Ferrari takımında yarışıyor olmanın getirdiği bir özgüven ya da mutluluk olabilir.Bazen mutlu olmak kazanmaktan daha iyidir.
    Bu sezon, gerek yenilikleriyle,gerek güçlü aday ve takım sayısının çokluğuyla ve gerekse yaşanan olaylarıyla unutulmaz bir sezon oldu.Bu yılın en güçlü ekibi RB takımı oldu.Alonso da bu ekibe çok yakın kaldı.
    Hatalara gelecek olursak ,bu yıl hata yapmayan biri varmıdır?.41 lik şumi suzukadan sonra dedi ki:Ben de kendimi eleştiriyor ve hala gelişip bişeyler öğreniyorum.Herkes hata yaptı.Pilot da yaptı,takım da yaptı.
    Seneye kimlerin ve hangi araçların güçlü olacağını kimse bilemez.

  124. Massa maalesef geçen sene geçirdiği kazanın ardından toparlanamadı. Umarım seneye eski performansına kavuşur.

  125. sitedeki haberlerin % 95'i güncel haberlerin takibiyle çeviri şeklinde oluşur ve sitede paylaşılır. biz güncel ve tarafsız olduğum konusunda kendimize sonuna kadar güveniyoruz ancak zaman zaman istenmese de gözden kaçan haberler olacaktır. nitekim sizin verdiğiniz örnek koskoca denizin içerisinde küçüçük bir toprak parçasını göstermek gibi bir şeydir. evet o haber yayınlanmamıştır ancak haberler belli sitelerden otomatik olarak çevrilmiyor. demek ki o gün sitede bulunan arkadaşların gözünden kaçmıştır. bunlar olabilir sonuçta otomatik tarama gibi bir şey söz konusu değil. gözden kaçabilir bazı başlıklar. özellikle haberlerin çoğunun eklendiği sitelerden birisinde değilse o haber illa ki çeviren kişilerin gözünden kaçabilir.
  126. Alttaki birkaç yorumu okurken kafamda kurduğum cümleleri ben de cevap olarak arkadaşlara iletmek istemiştim ama Abdullah söylemek istediğim her şeyi, fazlasıyla söylemiş.

    Herkes şunu bilsin ki, yaklaşık 5 yıldır bu işi yapan insanların ilk başladıklarında tuttukları birer takım ve pilot varken artık hepsi fazlasıyla tarafsız davranmaya çalışıyor değil bizzat tarafsız davranıyor. Hatta bir haberi eklerken o habere kimin hangi tepkiyi vereceğini, hangi üyenin olay çıkartacağını, kimlerin mantıklı yorumlar yapabileceğini bile tahmin eder duruma gelindi. Bazı haber başlıklarının altında kavgaya varan tartışmalar çıkacağı, bu nedenle kendi işimizin de zorlaşacağı bilindiği halde, tüm haberlere sitede yer vermeye çalışma anlayışı nedeniyle, o haberler de sitede yerini alıyor.

    X takımı ya da Y pilotu desteklemek onu korumak gibi bir niyet olsaydı, bu sitenin adı TRF1.net değil, McLarentr, Ferraritr vs. olurdu.

    Bir birey olarak herkes taraftar olmayı holiganlığı işin içine katmadan yapabildiğinde hiçbir sorun kalmayacağını göreceğiz ama o günleri görebilecek miyiz onu bilmiyorum.

  127. sitedeki reklamlar size para vermiyor galiba hangi haberi acsak karsımıza tam ekran oyun sitesi cıkıyor alttakı yandaki üstteki reklamlarda cabası nasıl bu arkadaşların cebine para girmiyor anlamış değilim…

  128. alonso'nun en iyi sezonu mu bilemem ama massa'nın en kötü sezonuna denk geldi.

    en iyi sezonum dediği bir sezonda hatalı start almış, antrenmanda kaza yaparak sıralamaya katılamamış, startların bir çoğunda geride kalmış hatta kirli taraftan kalkan pilotlara bile geçilmiş, yağmurlu bir yarışta kaza yapmış ve son olarak yarış boyunca bir aracı geçemeyip şampiyonluğu kaybetmiş.

    eleştirmek için söylemiyorum. hepimiz alonso'yu şampiyon olduğu yıllarda da seyrettik. bir 2006 sezonunda, şimdikinden çok daha kusursuz bir pilotaj sergilemişti.

    bu kadar bol hata yaptığı ve yetersiz kaldığı bir sezon için alonso "en iyi sezonum" diyebilir ama performansı hiç de öyle göstermiyor. daha iyisini yapabilir mi kendisinin sorunu bu, ama bildiğim bir şey var ki bir daha böyle bir massa olmayacak. sorunun gerçekten lastikte olduğunu daha ilk lastik testinde ispatladı, 2 günlük testlerde en iyi dereceyi yaparak. seneye massa bu yılın acısını çıkarır.

  129. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu konuşmada abes olan nedir?.98 den beri izlediğinden tek öğrendiğin santander olmuş.Çekinecek neyi olabilir.Sezon başında Massa Kimiye yaptığının aynısını Alonsoya da yapacak deniliyordu.4 büyük takım arasında en güçlü kadronun Ferraride olduğu söyleniyordu.Alonso'nun işinin çok zor olduğu söyleniyordu.Çünkü massa kimiyi geçmiş ve şampiyonluğu son metrede kaybetmişti.
    Şimdi sorulan soruların cevaplarını tek tek ortaya dökelim mi?.Şimdi ben de senin yaptığın gibi yapayım ve ''ben 2000 den beri izlerim ve yarış hakemlerine yalan söyleyen pilot görmedim.Belki de yarış hakemlerini etki altına alıyor''desem olur mu??

  130. sayın Abdullah Çelik uzun uzun yazmıssınız ama biz hala sorumuzun cevabını alamadık hamiltonun kufur haberi bu sitede neden yayınlanmadı eğer bu mesajımı yayınlamassanız bizler tarafsız demeyin bosu bosuna…

  131. f1 i 98 den beri düzenli olarak takip eden biri olarak , hiçbir büyük takımın pilotundan takım arkadaşıyla ilgili böyle bir yorumu bukadar açık ve çekinmeden okuduğumu hatırlamıyorum. bazen alonsonun santanderden güç aldığını o yüzden bukadar güvenceli konuştuğunu vurguladığımızda , bazı arkadaşların gücüne gidiyor. alonso açık açık massayı sadece 2010 için değil 2011 içinde şimdiden etki altında bırakmaya çalışıyor. alonso muhtemel telsiz konuşmalarının yerini şimdiden yapıyor…

  132. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    massa yerine kimi kalsaydı takımda kimi alonsoyla eşit hatta daha üstün bir pilot massaya fark atması doğal ve massanın aracı aynı deildi bide 2009daki kazasını unutmamak gerek

  133. öncelikle şunu bil burak arkadaşım, ya da siteye ciddi anlamda mclarenci gözüyle bakanlar da bilsinler. siteye neden dolayı ya da kimden dolayı mclarenci sıfatının takıldığını az çok biliyorum. zaten o arkadaş aramızda yok artık. o kişinin burada söylediklerinden ya da yorumlarından dolayı bu tür bir anlaşılma olmuş olabilir. ama onun yaptıkları tüm siteyi bağlamaz.

    sitenin tepesinde yer alan arkadaşların zaten doğru dürüst takım ya da pilot tuttukları yok. başta ben kendimi örnek vereyim. bunu ön yargıyla yaklaşan kişiler tabi ki farklı şekilde görecektir ancak kesinlikle ve kesinlikle herhangi bir takıma ya da sürücüye en ufak taraflılığım söz konusu değildir.ben motor sporlarından keyif aldığım için buralardayım ve belki de mesleğim gereği her zaman faydalı olmak istediğim için bu işi yapıyordum. soruyorum şimdi başta sen olmak üzere benim taraflılığımdan şüphe edenlere: sevdiğim ve faydalı olmak istediğim için bu siteyi yürütüyor değil de herhangi bir takımın ya da sürücünün taraftarı olarak ve bu siteyi yaparken altta bir arkadaşın dediği gibi bir şeylerden nemalanmaya çalışarak siteyi yürüten birileri olsaydım ve aynı şekilde diğer arkadaşlar olsaydı, abartmıyorum bakın, 4.5 seneden beri ceplerine bir kuruş girmeden, bir seneden beri çalışmıyor olmasına rağmen adsldir, elektirik faturasıdır, pc gideridir her şeyi kendi cebinden vererek mi bu siteye katkıda bulunmaya çalışırdı? ya da aynı şekilde iş yerinde dinlenme zamanından, evde ailesi ile geçireceği zamanından, öğrenciyse arkadaşlarıyla geçireceği zamanından feragat ederek bu işi yapar mıydı? hadi diyelim bu işi yapıyorlar; bu insanlar psikopatlar mı ki senin dediğin gibi taraf olmalarına rağmen yeri geliyor sabah 7-8'de, öğle 4-5'te gece 2-3'te bu siteye alonso, massa, schumacher, hamilton vs vs haberleri girmeye çalışıyorlar? bu insanlar kafadan sakatlar da o yüzden mi çok büyük zaman kaybına neden olacak "60 yıllık formula 1'in tarihini sezon sezon, yarış yarış tek tek" çevirmeye zaman ayırıyorlar? hadi diyelim bunu da yaptılar, buradaki kişiler gerçekten bir şeyin taraftarı olsalar niye diğerlerine zaman harcasınlar? tutarlar sabah akşam o takımın, o kişilerin haberlerini, resimlerini, videolarını eklerler. ne yani biz alonsocu muyuz şimdi bu kadar haber yayınlandığı için? ferrarici miyiz? sitedeki haberlerin % 95'i güncel haberlerin takibiyle çeviri şeklinde oluşur ve sitede paylaşılır. biz güncel ve tarafsız olduğum konusunda kendimize sonuna kadar güveniyoruz ancak zaman zaman istenmese de gözden kaçan haberler olacaktır. nitekim sizin verdiğiniz örnek koskoca denizin içerisinde küçüçük bir toprak parçasını göstermek gibi bir şeydir. evet o haber yayınlanmamıştır ancak haberler belli sitelerden otomatik olarak çevrilmiyor. demek ki o gün sitede bulunan arkadaşların gözünden kaçmıştır. bunlar olabilir sonuçta otomatik tarama gibi bir şey söz konusu değil. gözden kaçabilir bazı başlıklar. özellikle haberlerin çoğunun eklendiği sitelerden birisinde değilse o haber illa ki çeviren kişilerin gözünden kaçabilir. ancak bunu hesap sorar gibi binlerce haberin içerisinden cımbızla çekip "vay efendim madem tarafsız değilsiniz bu haber niye yapılmadı? bu yüzden tarafsız değilsiniz" dercesine buraya yazmak sabah akşam siteye emek veren kişilere edilen bir hakarettir.

    sen sabah akşam burada kendinize hakaret edildiğini söylüyorsun her zaman ancak kendi ettiğin hakaretlerin farkında değilsin hiç bir zaman. duyan da alonsoya yapılan tüm hakaretler sitede yayınlanıyor sanacak. alakası yok. burada en çok alonsonun kişiliğine yapılan hakaretler yayınlanmıyor ancak siz bunların çoğunu göremiyorsunuz doğal olarak. ama hakarete maruz kalıyoruz deyip, en ufak bir şeyden nem kapıp karşındaki kişiye "apta*l, sala*k, dangala*k, kuş beyinli, dengesiz, vs" şeklinde hitap etmek ne kadar mantıklı oluyor?

    aslında girmemem gereken bir çok konuya girdim bu mesajımda ancak herkesin bir sınırı var. ben bir numara falan da değilim açıkçası, sadece iyi ve dost canlısı bir ekibin önde gelen isimlerinden biriyim diyebilirim. yaptığım yorumlar da kanun niteliği taşımaz. çok nadir yönetici kimliğimi yansıtırım yorumlarımda ve bir çok kez olaylara espirili yaklaşırım. ben alttaki yorumumu yazarken aslında gayet açıktım ama benden ziyade sen içini ve aslında niyetini bir kez daha göstermiş oldun.

    hep diyorum, ferrarici olarak başladık bu işe, bmwci olduk bir ara, sonra mclarenci.. sırada red bull ya da mercedes var hayırlısı 🙂

  134. murat levent avatarı

    Kimikolik ciddi saçmalamışın be kardeşim, ne telsiz emri, 108 puan fark mı telsiz emri, ne bir antreman, ne bir sıralama, yuh be. Laf olsun diye yazmışınız yine. Gidin kendi beceriksiz şöförünüz ile mutlu mesut yuvarlanın toz toprak içinde.

  135. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    arkadaşlar yoruma gerek bırakmamışlar bu laflar sana yeter:D

  136. Burak birşey soracam kardeş, sen Burak Böcek misin?

  137. burak karakutuk avatarı
    burak karakutuk

    Tabiki ciddiye alıcam sitenin 1 numarasından bu açıklama geliyor ima ya da değil.Biz burda yöneticileri ciddiye almıcazda kimi alıcaz.Yapılan açıklama dışardan itiraf olarak algılanıyor.İletişim dersi görenler bilirler bir şeyin nasıl anlatıldığı değil nasıl anlaşıldığıdır önemli olan.Bu taraflı tarafsız tartışmasını aramızda bilmeyenlerde olabilir değil mi?Her şeye rağmen o haberin verilmemsi çok yanlış oldu.Dürüst,objektif vesaire sıfatları taşıyan bir site ayrım yapmadan o haberide vericekti.Biz burda hergün takımımıza ve pilotumuza onca hakaret yiyoruz,ama herkes ne ekerse onu biçer.İşte kendi pilotlarınında ne halt olduğunu göstericektiniz.Dün bize laf edenler ağızının payını alacaktı.Neden verilmedi peki o haber ciddi ciddi soruyorum?

  138. yani burak bu yazdığım yorumu ciddiye aldıysan seni tebrik ederim. ben her zaman dürüst oldum herkese karşı, ama şu alttaki yorumumu ciddi olarak algıladıysan gerçekten bravo. o soruyu sormadaki kasıt ve hamilton haberinin örnek olarak verilmesi "quva" adlı üyenin bir şeyler ima etmesiydi. ve hâlâ sitenin mclarenci editörlerden oluştuğunu düşünenlere buradan saygılarımı sunuyorum

  139. burak karakutuk avatarı
    burak karakutuk

    O zaman burda site tarafsızlığını kaybetmiştir.Kendi ağızınızla kabul ettiniz.Bu kadar işte her şey ortada.Alonso haberi oldu mu ver başlığı hem de tam tahrik edici ve kavgaya müsait.Hamilton olunca adı kirlenmesin site mclarenciler tarafından kurulmuş pehhh=))
    Gerçekten hiç yakışmadı ama dürüstlüğünüzden ötürü tebrik etmek lazım.Yapıcaksanız tarafsızca adil yapın birini veriyosun madem diğerinide ver.Hepimiz her şeyin farkındayız zaten.Onun adı yeteri kadar kirlendi sen haberi versende vermesende.Ama çok düştünüz bu açıklama ile

  140. site mclarencilerden oluştuğu için hamiltonu karalamamak adına o haber kasıtlı bir şekilde eklenmemiş olabilir..

  141. Abdullah çelik.
    26 kasım cuma günü ,hamilton taraftarlarına twitteer sayfasında küfretti diye bir haber vardı.O haberi bu sitede göremedim.Fernnado ile ilgili tüm haberleri burada görebiliyoruz.Ta ki bacak kılına varana kadar.

  142. Yazdıkların ışığında bir daha okudum. Haklısın, yanlış anlamışım. Ama iddia ediyorum şu açıklaman olmasaydı ben dahil en az 10 kişi sabaha kadar da okusaydı benim anladığım gibi anlardı.

    Buralara yanlış bilgi yazıp da senin gibilere karşılık verdirtecek kadar yeni biri değilim ben..

    Buradaki kastın nedir? Cevap vermeden önce tam olarak anlayayım da sonra bir yanlışlık olmasın.

  143. pardon? site haberleri bir tarafından uydurarak ya da seçerek vermiyor. çıkan tüm haberleri vermeye çalışıyor. site yetkililerinin bir şeyden nemalanmaya falan çalıştığı yok kusura bakmayın da.. öyle amacı olan bir site değiliz, başkalarıyla karıştırmayın lütfen

  144. arkadaşlar bakın diğer alonsosuz haberlerde var neden hep fernando haberleri. beğenmiyorsanız yorum yapmazsınız olur biter. siteninde gündemde kalması gerekli nede olsa, onlarada hak vermiyor değilim.yani sitede nemalanıyor bu işten bizler gibi.

  145. burak karakutuk avatarı
    burak karakutuk

    Adamı yine hemencik ahlaksız yapmışlar ya pes=) Alonso çıkıpta takım arkadaşıma 100 puan fark attım acayip mutluyum tarzı bir şey söylememiştir.Hemen çarpıtmayın=)

  146. Onur önce güzelce tekrardan bir daha oku.Fernando kariyeri boyunca ilk defa grand chelam yapmıştır.Bunu da Ferrari ile yapmıştır.Bu olay Ferrari aracı ile nasip olmuştur.Şu an gridde bunu yapmış diğer kişi de şumidir.Yanilmıyorsam tarih boyunca bunu yapan 21 pilot vardı.

    Şimdi anladın mı? .Buralara yanlış bilgi yazıp da senin gibilere karşılık verdirtecek kadar yeni biri değilim ben..

  147. Kariyeri boyunca ilk defa GRAND CHELEM olayını sadece bu yıl singapurda FERRARİ aracı ile gerçekleştirdi.(Bunu gridde sadece şumi başarmış).

    Neyi ilk defa Michael başarmış da Alonso da tekrarlamış? Grand chekem'i mi, yoksa Ferrari ile grand chelem'i mi?

    Çünkü önceki şampiyonlara baktığımızda grand chelems bulmak zor değil. Bir kaç örnek vermek gerekirse; Senna (4), Mika (2), Mansell (4), Piquet (3)…

    Ha dersen ki Ferrari ile grand chelem, o da var. Bir kaç örnek de bunun için verelim; Fangio (1), Ascari (5), Lauda (1)

  148. El_Nano_Ferrari   avatarı
    El_Nano_Ferrari

    Eywallah 😀

  149. GRAND CHELEM
    pole + fastest lap + yarışın başından sonuna kadar hep lider gitmek.Pite lider girip lider çıkarak devam etmek + zafer
    Bu dört olayı bir yarış içerisinde bir araya getirmek. Hattrick'in bir üst versiyonu yani.

  150. Bazı cümleler yanlış anlaşılabilir.Puan anlamında açtığı en büyük fark.Tabi bunda bu yılki puan sistemi etkilidir.Yoksa sıralamalarda takım arkadaşını en fazla üstüste aralıksız geçme rekoru da kendine aittir.2008 ve 2009 yılları arasında renoda iken.

  151. El_Nano_Ferrari   avatarı
    El_Nano_Ferrari

    güzel yorum teşekkürlerde grand chelem neydi kardeş yav

  152. El_Nano_Ferrari   avatarı
    El_Nano_Ferrari

    Fernandonun hayasını edebini sorgulamak sanamı düştü .evet takım emri yaptık almanyada Schumiylede yaptık gene yapacaz yine yapacaz beğenmeyen yorum yapmasın yada izlemesin f1 i Fernando Ferrarinin 1. pilotudur itirazı olan cevap yazsın herkesin eşit yarıştığı spor istiyosanız gidin gp2 izleyin.

  153. Kariyeri boyunca ilk defa GRAND CHELEM olayını sadece bu yıl singapurda FERRARİ aracı ile gerçekleştirdi.(Bunu gridde sadece şumi başarmış).
    Ferrarinin evi olan Monza da 2004 den beri pole alan ve 2006 dan beri kazanan yoktu.Kaleyi tekrar Ferrari adına geri almıştır.
    Sezona 7 adet motorla başlayıp ve bahreynden sadece 1 hafta önce Ferrari direksiyonuna geçmiş bir pilottur.
    Ben de Fernando gibi bu yılın iyi geçtiğini düşünüyorum.
    Takım arkadaşı olayına gelince aynı şey vettel ve hamilton için de geçerlidir.İlk önce takım arkadaşını geride bırakacaksın diye bağıranlar bu demeci neden yadırgarlar.

  154. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    3 yıl boyunca raikkoneni de gördük.Macaristana kadar toplanan puanlara baktığımızda her şey ortada.Kimi taraftarları,Alonsonun da kimi gibi massaya ezileceğini sanmışlardı.Takım arkadaşının şampiyon yaptığı adamın taraftarları bunları bilmezden gelirler.

  155. El_Nano_Ferrari   avatarı
    El_Nano_Ferrari

    HİÇ

  156. El_Nano_Ferrari   avatarı
    El_Nano_Ferrari

    2008 dede biz raikoneni gördük arkadaşım ağzımı açtırma bana bunu her yerde yazdım ama bıkmam genede yazarımm Raikonen F2008 gibi bi arabayla şampiyon olamayan ancak spa da ii sürüş yspsbilen kocaman bir

  157. evt
    sazan 1–hikohiko
    sazan 2–kimikolik

  158. -Fark attım dediği takım arkadaşını ancak telsiz emri ile geçebilen
    -Öndekiler sorun yaşayıp yarışı kazandığını sanan şampiyonluk havasına giren
    -40 tur boyunca sezon boyu duvarlara vesikalık foto çektiren bi pilotu geçemeyen
    ve hala performansını öven biri.
    Sen bu boş laflarınla anca sana inanmayı görev edinmişleri kandırırsın
    Bizim karnımız bunlara tok.O takımda tek pilot sensin.Bi Mclaren Bi red bull daki gibi takım içi rekabeti yaşa da görelim.Hoş gördük ya 2007 de bi çaylağa karşı neyse hadi.

  159. insan da biraz haya, edep olur. ne utanmaz bir adammış bu yahu. ses kayıtlar ortada. telsizden neler talep ettiğini hepimiz duymadık mı? yuh, pes hatta çüş demek istiyorum aloya.

  160. El_Nano_Ferrari   avatarı
    El_Nano_Ferrari

    Sen merak etme Ferni Ferrari nin sana iyi araba vereceğine eminim gelecek yılda ondan sonaki yıllarda o zaman pistteki herkese fark atarsın

  161. 05Alonso| SF avatarı

    Başlık biraz agresif olmuş gibi. Haber içeriğini okumadan direkt yorum yapanlar olacaktır 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir