Vergne, Red Bull'un Zorlu Pilot Programını Destekliyor

yazar:

kategori:

Brendon Hartley’in 2010’un başlarında Red Bull’un pilot programından kovulmasının ardından Fransız Vergne terfi etmişti.

Vergne, diğer kategorilerde Hartley’in yerini aldı, bazı yarışlarda boy gösterdi ve Red Bull’un 2011 aracı RB7 için çalışmalarda simülatörün başına geçti.

Helmut Marko tarafından idare edilen Genç Pilot Programı, seneler için bazı pilotların kovulması ile ünlendi.

Auto Hebdo’ya konuşan Vergne: “Genç takım, bugün dünyadaki en iyi takım olan Red Bull’un bir parçası. Bu yüzden programdaki pilotların en iyisi olmaları beklenir.”

“Bu da mükemmel eğilim yaratır. Eğer yarın iyi sonuçlar alamazsam ve Red Bull benimle devam etmezse bunu anlarım. Oyun bu, sadece kazanmak kabul edilir.”

“Bunu kabul ediyorum. Çünkü F1’e girmemin tek yolu bu. 15 milyon dolar ile dolu bir çanta taşımıyorum. Oraya girmemin tek yolu, yarışlar ve şampiyonluklar kazanmaktan geçiyor”

Vergne, Red Bull programının genç isimlere çok fazla baskı kurduğunu da kabul etmiyor.

Vergne: “Eğer baskıyı idare edemiyorsak, özellikle de içinde bulunduğumuz motor sporlarında, F1’de hiç edemeyiz. Bu yüzden buna alışmak iyi olur”

“Helmut Marko’nun dediği gibi baskıya hemen alışmak doğru olanı. Çünkü baskı daha da artacak. Ben de bu düşünceye katılıyorum”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir