Mclaren: "En Hızlı 2. Araca Sahiptik"

yazar:

kategori:

Mclaren takımlar klasmanında 2. olmasına rağmen pilotlar klasmanında aldıkları en iyi sonuç Lewis Hamilton’un dördüncülüğü oldu. Takım sezonun 2. yarısında genel olarak Ferrari’nin gerisinde kalsa da, Baş Mühendis Tim Goss, sezon istatistiklerine baktıklarında en hızlı 2. araca sahip olduklarını söylüyor.

Goss “2010 sezonu boyunca sıralama performansımız Ferrari’den sadece 0.001 sn daha yavaştı. Yarış performansı olarak ise MP4 25 tur başına 0.136 sn Ferrari’den daha iyiydi.”

“Bu da genel olarak aracımızın Ferrari’nin aracından tur başına 0.074 sn daha hızlı olduğunu gösteriyor.”

“Red Byll’un aracı ise açık bir şekilde diğerlerinin önündeydi ve onları sıralamalara bakarsak sadece Montreal ve Monza’da yenebildik. Yarış performansı açısından ise  Bahreyn, Çin, Kanada, Belçika, İtalya ve Abu Dhabi’de onlardan daha iyiydik.” dedi.

 


Yorumlar

  1. bir üstteki yorumundan ben hamiltona yavaş dediğin anlamını çıkartıyorum o yüzden yazdım ve alonsonun puan olarak hamiltonun önünde olmasının sebeplerinden ikisi de bunlar bu yarışları massanın yarıdımlarıyla aldı bunları da hesaba katalım diyorum

  2. ben şu Mclaren yöneticilerinin inatla her şey mükkemel mantalitesini anlamıyorum, her sezon işler berbat gittiği sıralarda bile asla olumsuz bir açıklama yapmazlar. 2009 gibi bir başlangıçtan sonra bile yarıştan kopmadık diğerlerine yetişecez araç düzelecek hızlanacak vs denilmişti … tabi sonra hızlandı ancak iş işten geçmiş oldu. bu açıklamayıda hangi ortamda hangi durumda yapmış bilmiyorum ama belkide ezeli rakibimizden yine hızlıydık mı demek istemiş …

  3. Yahu bu Mclaren'in işi gücü polemik, tamam işte markalar klasmanında 2. olmuşsun, daha ne hala bizim aracımız 2. en hızlı araç vs. diye uzatıyorsun. Mızmız çocuklar gibi, ama şöyle ama böyle… Hangi araç hızlıysa hızlı, Red Bull şampiyon oldu sonuçta, daha ne uzatıyorlar ki, o kadar konuşacağınıza RB'dan daha hızlı araç yapsaydınız, işiniz gücünüz Ferrari, hiç bir zaman Ferrari kadar köklü bir takım olamayacaksınız işte, uzatmanın gereği yok

  4. զսօ८ĸհεռ __FA__ |05| avatarı
    զսօ८ĸհεռ __FA__ |05|

    Vettel in de altında en iyi araç olmasına rağmen hangi yarış olduğunu tam hatırlayamıyorum ama o da geçiş yapamamıştı. Pist geçişe el verişsiz olunca bir de araç yetersiz olunca pilot ne yapsın? Hamilton da kubica yı geçemedi hemde altında en iyi 2.araç varken ve f kanalı kullanıyor iken o da geçemedi yani her şey araç ve pilotda değil pistinde geçişe el vermesi gerekiyor. Ben Hamilton a kötü pilotdur falan da demiyorum ayrıca bence Alonso ve Hamilton şuan en iyi iki pilotdur. Ama Alonso biraz daha iyi 🙂 😛

  5. Hamilton da kubica yı geçemedi pist geçişe elverişsizse alonso ne yapsın hem 3.en hızlı araç var altında hem f kanal yoktu hamilton un aracı daha hızlıydı o da geçemedi Vettel de bir yarış hiç önündekini geçememişti pist geçişe elverişsiz olunca ve araç yetersiz olunca doğaldı geçememesi. Ben hamilton kötü bie pilot da demiyorum ayrıca bence Alonso ve Hamilton en iyi pilotlar. Ama Alonso biraz daha iyi 😛

  6. Güzeldi.

  7. 05Alonso| SF avatarı

    O zaman McLaren pilotları Alonso'dan yavaş 🙂

  8. McLaren, Spa hariç diğer hiç bir pistte bu sezon diğerlerinden bariz bir üstünlüğü yoktu.

    Birde hızlılık olarak sadece yarış sonuçlarına veya sıralama sonuçlarına bakmamak lazım yüzde yüz doğruluk için. Bahrain de yavaştık bariz bir şekilde önde tamamlasak bile RB nin.

  9. En sonunda beni destekleyen biri çıktı.

  10. evet almanya ve korede takım arkadaşının yardımıyla en hızlı ikinci araç olan mclaren mp4-25i kullanan iki pilottan biri olan hamiltonu geçti 😀 helal olsun gerçekten bravo alonsoya 😀 bi de petrovu geçebilseydi de bir anlamı olsaydı 😀

  11. sonuca bakalim sampiyon kim, hizli olsa ne olur yavas olsa ne olur

  12. զսօ८ĸհεռ __FA__ |05| avatarı
    զսօ८ĸհεռ __FA__ |05|

    Neticede Hamilton un aracı 2. en iyi araçmış alonso daha yavaş bir araçla sezonu Lewis in önünde tamamlamayı başardı :))

  13. զսօ८ĸհεռ __FA__ |05| avatarı
    զսօ८ĸհεռ __FA__ |05|

    O zaman Alonso 3. en hızlı araçla hamilton u geçmiş mi oldu :)))

  14. MagicAlonso avatarı

    mclaren sezonun ortasında ferrariden ciddi anlamda üstündü.ferrari F kanalla çok uğraştı düzgün çalıştıramayınca da diğer gelişmeler de eksik kaldı.Ama F kanal üzerine çaışmayı bırakıp redbullun çözümlerini araçlarına düzgün şekilde adapte edip son bölümde en azından Alonso mclarenden iyi performans gösterdi(son yarış hariç).

  15. mclaren ın yarış hızı gerçekten iyiydi ama sıralamalarda önde değilseniz 0.bilmem kaç sn. lik hızın bir önemi yok. hatta 1 sn hızlı olsanız bile yarışta geçiş yapılamıyor. (bu sezon seyrettiğimiz geçişler hep geriye düşen iyi araçların geçişleri yada öndeki pilotun yaşadığı sorunlarla oluşan geçişler).

  16. Ertan Akkaş avatarı

    Bu açıklama Alonso'nun işine geliyor sanırım dolaylı yoldan. Ama McLaren'in bu seneki gelişim hızı yine çok güzeldi. Aklımızda öyle kalmamasının sebebi sanırım hem RB6'nın üstün performansı hemde Ferrari'nin bu sene McLaren'e ayak uydurabilmiş olması.

    Kesin olan birşey varki McLaren sezon içi gelişimde tahtta oturuyor. Bu sene bir istisna sadece oyunun çıtası yükseldi.

  17. rocco junior avatarı

    İlginç bir haber güzel bir hesaplama ancak F10un perfonmansını Massa tam olarak ortaya koyamadı.Button ve Hamilton 2lisi çok güçlü bir şekilde takımlarda istikrarlı giderek puanlar topladı.Massa ise ancak 6. olduğu sezonda yarış hızı ortalaması aldatıcı olabilir.Bu durumda Alonso'nun kattıkları Ferrariyi sürüklemiş gözüküyor.Tek başına 2 pilota birden direnmek zor.Sezon başında 2takım arasında 0.8sn bir fark vardı zamanla eridi ve Türkiye-Kanada gibi pistlerde Mclaren öne geçti.Sonra yapılan güncellemeler ile tekrar Ferrari öne geçip son yarışlarda bariz şekilde üstündü.Abu Dhabi'de ise Mclaren 1 adım öndeydi.Bunda da nedeni takım Redbull ve Mclarene oranla kaynaklarını daha çok 2011 için ayırması.Sonuç olarak bu çokta önemli değil zaten en hızlı 2.3.araca değil şampiyona veriyorlar kupayı=)

  18. Yusuf  Hitay avatarı

    geçiniz

    brezilyada sürünüyordu araç

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir