Mosley: "Takvim Çok Uzadı"

yazar:

kategori:

2010’daki 19 yarışlık takvim, spor tarihindeki en uzun sezonuna eş değerdi ve gelecek sene yarış sayısı 20’ye çıkıyor.

Amerika ve Rusya’nın da yakın gelecekte takvime girecek olmaları ile birlikte, eğer bazı pistler yarışı kaybetmezse sezon daha da uzayacak.

Alman gazete Welt’e konuşan Mosley: “Şahsen bana göre bu çok uzun”

“Bence insanların bu kadar fazla Pazar gününde Formula 1’e bağlı kalmalarını beklemek demek. Aynı zamanda bu sıkıcı olmaya başlar”

“Ve eğer bir yarışı izlemez ve es geçerseniz, bu çabucak bir alışkanlık halini alır ve TV izlenimlerine de etki eder.”

Eski başkan ayrıca F1 takımlarının bütçelerinin hâlâ çok yüksek olduğunu söyleyerek uyarıda bulundu.

Mosley: “2008 Ocak ayında tasarruflar olmazsa sorun yaşayanların sadece küçük takımlar olmayacağını söylemiştim.”

“Ve oldu. Honda, BMW, Toyota ve Renault gitti. Çünkü bütçeler orantısız.”

“Bu devam ediyor ve beni endişelendiriyor.”

“Bu, yakın zamandaki bir kriz riskinin habercisidir. Şu anda harika bir sezonun kutlamaları yapılıyor ama gelecek umutsuz görünüyor.”

“2011’de 100 Milyon Dolar’a ihtiyacını olacak. Bernie Ecclestone’den 30-40 milyonu, belki de 20-25 de sponsorlar ve pilotlardan gelecek. Geri kalan paranın nereden geleceğini merak eden 6 takımın olduğunu söyleyebilirim.”

“2 veya 3 takımı kaybedebileceğimiz fazlasıyla mümkün.”

FIA Başkanı olarak son hamlelerinden biri de küçük bütçeli yeni takımların spora girişini desteklemekti ama  Lotus, Virgin ve HRT, rekabetten uzak görüntüleri ile birçok defa eleştiri aldı.

Mosley: “Katılmıyorum. Gelişim için onlara zaman verilmeli”

“Virgin’in gelişimi, tamamıyla devrimseldi. Araçları tamamıyla rüzgâr tünelinden bağımsız inşa edildi ve bu, McLaren gibiler için uyarıydı. Çünkü rüzgâr tünelleri, küçük bir kasaba gibi idare ediliyor.”

“Öte yandan Virgin, aracını sadece bilgisayar simülatörü ile geliştirdi ve sadece 2-3 saniye yavaş kaldı.

“Kimse, rüzgâr tünelinin büyük maliyetlerinin haklı çıkarılmasını savunamaz”

Mosley, potansiyel bir krizin önüne geçmek için 2012 ve 2013’te bir bütçe sınırının şart olduğunu söyledi.


Yorumlar

  1. böyle bir yorum olabilirmi ya ekonomik olarak iyi durumda olmayan orta sıra takımlarının çoğu en azından hrt ve virgin 1-2 sene sonra muhtemelen f1'de olmayacak burası deneme tahtası değil motorsporlarının zirvesi ekonomik kısıtlamalar geliştirme ve test yasaklarıyla birlikte birçok büyük üretici(BMW,Toyota,Honda) formula 1'e olan bağlılığını kaybetti. son olarak 20 yarışlık takvimin çok uzun olduğunu düşünmüyorum tabi bunun 25 olması tarafsız olarak bakarsak yada sporun içinden bakarsak gerçekten uzun olur ama 20 yarışlık takvimin ideal olduğunu düşünüyorum bernie takvimin 20 yarışı aşabileceğinden bile bahsetmişti eğer türkiye devam ederse takvimin 22 yarışa çıkacağını düşünüyorum ben. son olarak haberde busene en uzun sezondu diyor ama yanlış hatırlamıyorsam 2005 yılıda 19 yarıştan oluşuyordu.

  2. Sen çok uzatmış olmayasın. Seni yeterince dinledik artık uzatmasan daha ve çeneni kapalı tutmayı öğrensen nasıl olur acaba.

  3. IA Başkanı olarak son hamlelerinden biri de küçük bütçeli yeni takımların spora girişini desteklemekti ama Lotus, Virgin ve HRT, rekabetten uzak görüntüleri ile birçok defa eleştiri aldı.

    Mosley: "Katılmıyorum. Gelişim için onlara zaman verilmeli"

    verelim elbette.. lafı mı olur.. esas amacı "yarışmak" olan yarış haftasonları, küçük takımların "gelişimi" için yapılan test aktivitelerine dönsün. bu araçların max. hızı yeterli değilse, diğer araçlara hız sabitleyici konsun. eğer virajlara hızlı giremiyorlarsa, diğer araçların arka kanatları sökülsün. lastikleri yol tutumuyorsa, diğer araçlara bisiklet tekeri takılsın. hızlanmada ve çekişte sorun yaşıyorlarsa, diğer araçlara 4 ileri vites takılsın, motoru 1,6 litreye düşürülsün. tur zamanları fazla çıkıyorsa, bu araçlar için pistlere kestirmeler konulsun, kısa yoldan dönüp pole alsınlar.

    işi gücü bıraktı millet, "bu takımların nasıl formula1'de tutunmasını sağlarız" oynamaya başladılar. o kadar gerideler ki, sözüm ona gelişimleri, diğer takımlara yaklaşamıyor bile. bunların beceremediği anlaşılınca da, en kolay yol olan "büyük takımları öldürme" yoluna gidiyorlar.

    biri gelişmeye çalışacak, diğeri yerinde saymak zorunda kalacak, belki bir gün eşitlenirler diye biz de bu rezilliği izlemek zorunda kalıyoruz..

    bu arada, pistte yarattıkları tehlike ve yarış heyecanını öldürmeleri de bonus..

  4. Ya arkadaş bütçeler orantısız da ne demek, bir Ferrari bir McLaren'in bütçesi ile HRT'nin bütçesi elbette bir olamaz, olmamalı da. Enzo'nun dediği gibi "Diğerleri araba satabilmek için yarışıyor, biz ise yarışabilmek için araba satıyoruz." Ferrari yarışmak için burada ve onlardan bu tip kısıtlamalar beklemek ahmaklık olur. Sırf bu maliyet kısıtlamaları yüzünden zaten F1 keyifsiz hale geldi ve şu kurallarla sürekli oynamaktan vazgeçmeliler. Geçen sene F-kanal ve son iki yılda çift katmanlı difüzöre milyon dolarlar harcandı sonucunda da yasaklandı. Sürekli olarak kural değişikliği yapılarak takımlar tekrar tekrar mevcut duruma adapte olmak için daha fazla para harcıyorlar. Sadece maliyetleri azaltmak bir çözüm değil. Artık şu kurallar da bir noktada sabitlenmeli.

  5. Mosley: "2008 Ocak ayında tasarruflar olmazsa sorun yaşayanların sadece küçük takımlar olmayacağını söylemiştim."

    "Ve oldu. Honda, BMW, Toyota ve Renault gitti. Çünkü bütçeler orantısız."

    bu nasıl saçma bir yorumdur.. bu takımlar, tasarrufa gidilmediği için değil, mosley efendinin "küçük takımlar da yarışabilsin" diye büyük takımların gelişim ve test hususunda elini kolunu bağlaması sayesinde oldu. gelişimin önünü tıkayıp, büyük takımların ayağına pranga vurarak küçükleri de spora dahil etme sevdası, bu saydığımız takımların formula1'deki varlık sebebi olan rekabet ve gücünü gösterme anlayışının içine etti.

    takıma bile benzemeyen küçük toplulukların bile fink atabildiği bir ortamda, böyle üreticilerin "tasarrufa gidilmediği için" spordan ayrıldığına kim inanır?

    rezil ettin formula1'i, sayende motor gücü, lastik, aerodinami gibi anahtar noktalardaki gelişim ve farklılıkları izleyebilmek yalan oldu. ahırdan çıkan koşu atları gibi birbirine her anlamda neredeyse tıpatıp benzeyen araçları seyrediyoruz artık.

    arka taraftaki kepazeliği saymıyorum bile. onlar yarış araçlarının pistini işgal eden, yarış araçlarına piyango çeken bir güruhtur sadece..

  6. 20 hafta sonu maksimum olmalı bana göre. tadında bırakmak lazım bazı şeyleri. her şey dışarıdan göründüğü kadar kolay olmayabiliyor.

  7. Abicim sen yaşlısın tabikide sana uzun gelecektir bu yarışlar.Sen 52 turluk bir yarışı izlerken bile yoruluyosundur. Bak birde şunu düşün gençler tekrar rekabetçi Shumi'yi kendine göre hazırlanmış bir f1 aracında geçişler yaparken izleyecek.Bence bu 20 yarış bize yetmez bile.Müthiş bir sezon olacak ve seyrine doyum olmayacaktır.Sen git golf falan oyna.

  8. bende izlerim

  9. bende izlerim

  10. Yusuf  Hitay avatarı

    madem öyle salak saçma pistleri getirmeseydiniz.

    eğer eğlenceyi bu kadar düşünüyorsan çıkar bahreyn, macaristan, valencia, singapur gibi salak pistleri sorun çözülsün.

    sizin salak hamleleriniz yüzünden spa gibi monza gibi istanbul park gibi seyir zevki üst düzey pistler takvimden düşme tehlikesi altında

  11. mosley yine McLaren düşmanlığını göstermiş… neymiş virgin sadece 2-3 sn yavaşmış , zaten önemli olan da o 2-3 sn kapatmak değilmi , takımlar bazen bir birilerini 0,01 sn ile geçiyorken bu açıklama çok saçma olmuş… adam bıraktı gitti elini f1 den bir türlü çekemiyor…

  12. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    valla ben 52 haftada 52yarıs olsa gene izlerim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir