Vettel: "Unvanı Korumamız Gerek"

yazar:

kategori:

2010 Dünya Şampiyonu, bu sene harika bir araca sahip olmalarına rağmen takımının rahatlayamayacağını söyledi.

Bu sene hız açısından egemen bir görüntü çizdiler ve 2010’daki zaferler takıma daha fazla güven aşıladı ama yine de Vettel, F1’de rekabet seviyesinin ne kadar çabuk değişebileceğinin farkında.

Vettel: “Bu sene yaşananlara baktığınızda önemli olan inanmaktı, en önemlisi buydu”

“Sezona elinde şampiyonluklarla başlayan bir takım değildik ama şampiyonluk kazanabilecek bir takımımız vardı. Gelecek sene şampiyon takımımız olacak ama yine şampiyon olabilecek bir takıma ihtiyacımız olacak. Bu amaca ve hedefe sahip olmanız gerek.”

“En önemli şey, çalışmayı bırakmamak veya bu seneki yapabileceğimizi düşünmemek. İlerlemeliyiz, daha iyi olmalıyız ve daha güçlü bir hale gelmeliyiz”

“Ayrıntılara bakmalı ve bu senekinden daha iyi olmak için her bir fırsatı araştırmalıyız. Diğer herkes ilerlemeye çalışıyor ve eğer biz yerimizde sayarsak, önümüze geçecekler”

En genç F1 şampiyonu unvanını da ele geçiren Alman pilot, bu sezonun iyi hatıralarını unutup tekrar şampiyon olmaya odaklanması gerektiğini belirtti.

Vettel: “Şimdiye kadar kazanmış olmak çok güzel duygular yaşatıyor. Bu, kimsenin benden alamayacağı bir şey. Jenson’a 2009’u sorarsanız, neler olduğunu hatırlayıp size anlatacak, bundan keyif alacaktır.”

“Ama bir sporcu olarak ileri bakmanız gerek. Çok yakın zamanda yeni sezona geçeceğiz. Gelecek senenin aracını inşa etmek üzereyiz. Son bir kaç haftada yaşananlardan arınıp sakinleştikten sonra gelecek seneyi bekleyeceğim”

“Gelecek senenin testleri, hazırlıkları olacak ve çok kısa sürede gelecek sezon başlayacak. Önümüzdeki 20 yarış var ve zor bir sezon olacak. Çünkü herkes hemen arkamızda bizi kovalayacak”

“Ama olmak istediğimiz konum bu. Bununla baş etmeliyiz. Gelecek sene aracımızda 1 numaranın olmasından gurur duyuyoruz. Yine bunun için çalışacağız”

Vettel ayrıca Autosport okuyucuları tarafından yılın pilotu seçilmekten de gurur duyduğunu ekledi.

Vettel: “Autosport Ödülleri’ne ilk kez geliyorum ve ödül almak için geldim. Çok ama çok özel. Bunu umuyordum ve bunu (bu ödülü) alan Senna gibi kişileri düşünürdüm. Bu yüzden çok ama çok güzel bir şey. Ayrıca büyük bir onur”


Yorumlar

  1. Yorumları okudukça Vettel'in herkesi susturmasını daha bi heyecanla bekliyorum.

    Hani bu kadar düşman kazanması,beğenilmemesi Vettel'i ayrı bir noktada büyük bir pilot yapar onu zira Hamilton,Alonso gibi pilotlardan da nefret edenler var,demek ki büyük işler başarmış kişiler ki bunlar bazı başarıları çekilemiyor…

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bakalım Vettel,üstüste şampiyon olabilmiş pilotlar arasına girip bu onuru yaşayabilecek mi?

  3. sen önce nasıl geçiş yapılır onu öğren çakma schumi.bundan sonra lakabıda bu olsun kulağa hoş geliyormu arkadaşlar.çakma schumi 🙂

  4. Kim hata yapmiyor ki? hata yapmayanlar zaten vasat performans sergilemeyi tercih etmis demektir, risk almadan basariya ulasamazsiniz, en iyi olamazsiniz..

  5. Yusuf  Hitay avatarı

    bu kadar baskın bir aracınız olmazsa biraz zor. hele hele bu yılki gibi salak saçma hatalar yaparsan belki sende şirinleri görebilirsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir